Én is nézegetem már egy ideje ezt az opciót, de amiket el tudnék képzelni a rendszeremben, az még használtan is több milliós kategória. Olcsóbbat nagyon nem találtam. Sokak unszolására meghallgattam végül egy Eversolo DMP-A8-ast, ami 1M alatt van, de sajnos hamar kiderült, hogy az sem az, amit keresek.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DAC-olás
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9151
Re: DAC-olás
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Nálam most - a hétvégi kiállításra 2 aktív hangsugárzóval is készülve - a következő a rendszer:tottyi írta: ↑2024.10.16., szer. 09:10Streamer - Preamp egyben es hozza aktiv hangfal. Ennel egyeszerubb nincs. :) En is ilyesmin gondolkodom csak nekem ott van a filmezes is ezert kell egyenlore a pc.mishow írta: ↑2024.10.16., szer. 08:44Dehogynem! A kérdés bennem is ott van, csak nem tudom a választAlex_Aston írta: ↑2024.10.16., szer. 08:34
Ez azért számomra olyan kérdést vet fel, hogy nem vezet jobb eredményre, ha ennyiért inkább jobb (ennyivel drágább) eszközt vesz az ember?![]()
próbálgatni kellene, ahhoz meg már nem sok kedvem van. Már nem izgat - sőt inkább zavar - a kütyüzés mostanában - lehet megöregedtem?
Kieg: Nem véletlenül agyalok egyre inkább az egydobozos (vagy minél kevesebb dobozos) kiépítésen, de ott se találtam még egyértelmű választ az általam reálisan elfogadható árkategóriában.
Fiio M15s (vagy M17) DAP akkuról --- Kácsa ezüst 4,4mm Pentaconn/XLR adapter ----- 4m-es XLR kábel ----- aktív hangsugárzók.
Nem kell drága táp kábel az elektronikákhoz, a wifit streameléshez használva galvanikuan izolált a hálózat, full szimmetrkus
a jelútvonal az aktív hangsugárzóig (a nagyobbik kiállítandó aktív hangsugárzónk belül is full szimmetrikus).
Megy így a Tidal, Apple Music, Spotify, a DAP-ok Roon Brdige módot is tudnak. Kb 12 órát mennek el egy akku töltéssel, DAC/előfok módban. Van 64 GB belső tár, tud SD kártyát is olvasni, az USB C csatlozón akár külső háttértárat is lehet csatlakoztatni, vagy egy számítógéppel is használható USB-s DAC-ként.
Jobban belegondolva ettől nem nagyon kell több, ott ahol a stream, file az elsődleges forrás.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 871
Streamer - Preamp egyben es hozza aktiv hangfal. Ennel egyeszerubb nincs. :) En is ilyesmin gondolkodom csak nekem ott van a filmezes is ezert kell egyenlore a pc.mishow írta: ↑2024.10.16., szer. 08:44Dehogynem! A kérdés bennem is ott van, csak nem tudom a választAlex_Aston írta: ↑2024.10.16., szer. 08:34Ez azért számomra olyan kérdést vet fel, hogy nem vezet jobb eredményre, ha ennyiért inkább jobb (ennyivel drágább) eszközt vesz az ember?![]()
próbálgatni kellene, ahhoz meg már nem sok kedvem van. Már nem izgat - sőt inkább zavar - a kütyüzés mostanában - lehet megöregedtem?
Kieg: Nem véletlenül agyalok egyre inkább az egydobozos (vagy minél kevesebb dobozos) kiépítésen, de ott se találtam még egyértelmű választ az általam reálisan elfogadható árkategóriában.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2562
Dehogynem! A kérdés bennem is ott van, csak nem tudom a választAlex_Aston írta: ↑2024.10.16., szer. 08:34Ez azért számomra olyan kérdést vet fel, hogy nem vezet jobb eredményre, ha ennyiért inkább jobb (ennyivel drágább) eszközt vesz az ember?![]()

- mishow
- V.I.P.
Csak futóműről beszéltem és csak a példa kedvéért (megjegyzem, nekem is inkább csak futóműnek BestBuy a wiim, de erről ennyit, mert ez ugye nem a streamer topic). Inkább az volt a hsz-em lényege, hogy sokszor a kiszolgálás mennyit tud számítani. Egyébként ját az agyam, de a chifit igazán nem ismerem, max annyi tippem lenne, hogy a régebbi, PCM vagy WM chipes, nevesebb használt cuccok közt lehetne esetleg érdemes szétnézned

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3482
Ez azért számomra olyan kérdést vet fel, hogy nem vezet jobb eredményre, ha ennyiért inkább jobb (ennyivel drágább) eszközt vesz az ember?

Csak a Marantz! :-D
Az itteni rajongás után nekem a pro plus hanga is nagy csalódás volt.
Nem sokára lesz nálam egy ilyen kipróbálásra. NIncs benne DAC.mishow írta: ↑2024.10.16., szer. 08:02Ugyanezt a jelenséget a Wiim PRO streamernél tapasztaltam. Volt olyan szett, amikor a táp + kábelek a készülék árának háromszorosát (!) is elérték - és működött! Hozzáteszem, csak akkor, ha futóműnek használtam, mert a saját dacjával már elmaradt a csoda. Csak azért mondom, hogy forráskészülék esetén is működhet a dolog, de sajnos pont ez tesz a chifit olyan kiszámíthatatlanná.fülelek írta: ↑2024.10.15., kedd 19:26Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál ....
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod ... forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
https://www.fiio.com/sr11
Kb 50e Ft körül lesz a bruttó ára. Számos Fiio terméket kipróbálva az elmúlt két évben, sokat várok ettől az új streamertől.
Talán csak az USB C tápcsatlakozó ami zavaró rajta de egyebekben sokaknak lehet ideális, főképpen a Roon felhasználók számára. Bónusz, hogy a Fiio eszközök wifije nagyon stabil, ha valaki optikai kábelezés helyett wifivel szeretné galvanikusan izolálni az ethernet hálózatát és a Roon Core-hoz csatlakozni, akkor az üzembiztosan működik egy sima átlagos telekomos router wifijével is, akár DSD512 mintavételezéssel is.
- mishow
- V.I.P.
Ugyanezt a jelenséget a Wiim PRO streamernél tapasztaltam. Volt olyan szett, amikor a táp + kábelek a készülék árának háromszorosát (!) is elérték - és működött! Hozzáteszem, csak akkor, ha futóműnek használtam, mert a saját dacjával már elmaradt a csoda. Csak azért mondom, hogy forráskészülék esetén is működhet a dolog, de sajnos pont ez tesz a chifit olyan kiszámíthatatlanná.fülelek írta: ↑2024.10.15., kedd 19:26Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál ....
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod ... forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
Köszi! Tippek?fülelek írta: ↑2024.10.15., kedd 19:26Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál, de nem feltétlenül. Némelyik chifi dachoz kell egy kis tuning, de olyan is van, amihez nem.
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod. (öreg bácsi meg a zsiráf az állatkertben) Erősítőknél, forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Vannak 100e környékén is igen kitűnő dacok, csak ki kell szolgálni őket rendes hálózati és egyéb kábelekkel, ami adott esetben akár többe is kerülhetnek a dacnál, de nem feltétlenül. Némelyik chifi dachoz kell egy kis tuning, de olyan is van, amihez nem.
A legnagyobb probléma, hogy ezt nehéz elhinni, még akkor is, amikor saját füleddel hallgatod. (öreg bácsi meg a zsiráf az állatkertben) Erősítőknél, forrásoknál már más a helyzet, itt igen ritkán van mérsékelt árú gyöngyszem.
Nem mondtam, hogy csak kínai érdekel... De a válaszod elmond valamit, ami már a jelen. Nemigen van már más a megfizethetőbb ársávban, csak a kínaiak. Meg a Schiit. Meg még elkapható az Arcam.
Mindegy, az a lényeg, ha utána karok járni be kell mennem a HRT-vel a muzixba. Gondolom.

- mishow
- V.I.P.
... vagy mindkettő + a korrekt válaszhoz nem csak a HRT-ket kellene ismerni, hanem a mai, főleg chi-fi kínálatot is. Valószínűleg ezek között a halmazok között lehet túl kicsi az átfedés

Nem gondoltam, hogy ilyen kevesen ismerik a HRT-ket... Úgy látszik 8-10 év alatt volt egy generációváltás itt is.
Nem jó, a lényeg az lenne, hogy usb-n kívül legyen optikai és koax bemenet. A hrt nem megy, az csak minőség mérce.
Volt nekem is, szerettem nagyon!
Kérdés, mi a forráskészülék? Titkos filléres tipp: Ifi Go Link.

Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Érdemes.Lali-213 írta: ↑2024.10.09., szer. 19:58Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, hátha van személyes talapasztalat. Felkeltette az érdeklődésemet a FiiO KA11-LT mobil DAC. Apple Music-kal használnám egy Apple telefonnal és egy Audio-Technica ATH-SR50BT fejhallgatóval.
Érdemes pénzt áldozni ilyen eszközre? Lenne esetleg ajánlott alternatíva?
Köszönöm.
Meglepően jó hangú kombó ez így. Ha a fejhallgató drótos és nem bluetooth.
Hali, mi az a kategória ami hozza gy HRT Music Streamer szintjét? A koporsóét. Csak kíváncsiskodom...
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, hátha van személyes talapasztalat. Felkeltette az érdeklődésemet a FiiO KA11-LT mobil DAC. Apple Music-kal használnám egy Apple telefonnal és egy Audio-Technica ATH-SR50BT fejhallgatóval.
Köszönöm.
Köszönöm.
Pl. amit a stereophile, audioxpress, a germán audio magazin, vagy ha nem print, akkor ez a figura tol ki magából. Utóbbinak nem jelentett akadályt beszerezni egy meglehetősen drága berendezést. Illetve biztos akadályt jelentett, de megoldotta, mert volt egy elképzelése, hogy milyen szinten szeretné ezt a tevékenységet művelni. Vagy ott van a headphones.com, akik elsősorban fejhallgatókkal foglalkoznak, forgalmazzák is őket, vettek (lízingelnek?) mérőfejet, objektív és szubjektív oldalról is megközelítik a témát, és abszolút transzparensnek tűnnek. Pl. van fejes, amit nem forgalmaznak, ennek ellenére év fejhallgatója lett náluk. Vagy goldensound, aki már bedolgozik a headphones.com-nak is, aki szintén képes mérni és értelmezni is a méréseket, és vakteszttel bizonyította, hogy még nem ment szét a füle. Ezek sem tökéletesek, de szerintem 2024-ben nemzetközi színvonalú tesztoldal így tud létezni. Még egyszer, 2024-ben, és nemzetközi színvonalú.
A soundnews nekem nagyon erősen szponzorált oldanak tűnik, abból is a gyengébb kategória. A nulla transzparencia eleve kizárja, hogy komolyan vegyem. Írja le, hogy szponzorálja ez meg ez a forgalmazó, és máris hitelesebb lesz, mint ebben a formában. Annyit tudunk az emberről, hogy metálos (eddig a haverom), és kész. Ez nekem nagyon kevés. Ilyen alapon bárkiből lehet tesztelő. Akkor inkább nézem Zeost (Z Reviews a youtube-on), akiről tudom, hogy tök süket, de legalább szórakoztat.
Nézd meg pl. őket: https://www.headfonia.com/ Minden egyes teszt disclaimerrel indít, abból egyből tudod, honnan van a tesztelt szajré, megtarthatják-e, és van-e üzletileg bármilyen közük ahhoz, akitől érkezett a cucc. Ennyi minimum kellene minden egyes teszthez. A soundnews ezt a minimumot sem ugorja meg.
Egyébként az asr-rel sem lenne semmi gond, ha Amirnak lenne hallása, nem félné használni, és nem állítana fel fals rangsort egyetlen paraméter alapján.
Amit az ASR csinál? Az szerinted is nevetséges. A mérései leginkább.
A nagy tesztelő oldalak, mint a 6moons? Akik hardcore módon fizetettek?
Vagy a Soundnews meg a többiek? Az 'AV online' esetleg?:)
Ahol ismeretlenek ismeretlen eszközökkel ismeretlen szobákban hallgatnak olyan zenéket, amit én sosem, és valamit leírnak?
Vagy amit mond egy szakértő? Aki szombaton olyan hangot mutatott egy q..vadrága rendszeren, hogy 10 sec. után kiszédültél az ajtón?
Az X30 esetén még kevés az információ; tehát itt 'hiánygazdaság' van, azt olvassuk, amit egyáltalán lehet.
Annyiban igazad van, hogy ez így nem teljesen OK; bár volt ezerszer cifrább eset is: már jóval régebben valami kábelről ment egy nagy kavarás, hogy jobb az x-nél, az y-nál, meg a nemtudoménminél, és ezt fújta szinte mindenki, konkrétan, ez már rögzült is a hifis köztudatban, szépen mindenki egyetértett, aztán egyik délután leültem, és rászántam valamennyi időt, mert érdekelt a dolog, és szisztematikusan visszakerestem mindent a neten,
és kiderült, hogy egyetlen ember egyetlen írása valamelyik fórumban, kb. másfél évvel előtte, ez volt a piramis csúcsán...
Így működik az Internet, meg az emberi kommunikáció, ezt kb. tudjuk, szóval, csak ésszel, nyilván.
De mi az a 'nívós teszt'?s4tch írta: ↑2024.10.07., hétf. 09:33Tudom, lassan 1 hónapja ment a beszélgetés, ami ennek a tesztnek a megállapításait is alapul vette... de megnézte egyáltalán valaki ezt az írást, illetve oldalt alaposan? Egy hirdetőkkel jól kitömött, alapvetően mindennel elégedett, drágább termékekkel még inkább elégedett figura egy ránézésre nem kezelt szobában, mérések nélkül, pusztán a saját szubjektív, ugyanakkor kiszámítható véleményét prezentálja egy modern weblapon és közepesen szépen filmezett youtube videók formájában. Mindezt nulla transzparencia mellett: nem tudni, milyen érdekeltségei vannak, nincs érdemi összehasonlíthatóság a "tesztek" között, azt sem tudni, megkapja-e a tesztelt eszközöket vagy vissza kell küldenie, nem közlik, milyen cég tartja fenn a weboldalt, azt is csak sejteni, melyik országban székelnek. Évek óta jönnek szembe írásai, videói, és nekem inkább tűnik lelkes ügynöknek, mint bármi másnak. Maga a konkrét írás egy termékismertetőhöz közelebb áll, mint egy nívós teszthez. Ez alapján szerintem _bármilyen vitába fölösleges volt belemenni mindkét oldalról.
Amit az ASR csinál? Az szerinted is nevetséges. A mérései leginkább.
A nagy tesztelő oldalak, mint a 6moons? Akik hardcore módon fizetettek?
Vagy a Soundnews meg a többiek? Az 'AV online' esetleg?:)
Ahol ismeretlenek ismeretlen eszközökkel ismeretlen szobákban hallgatnak olyan zenéket, amit én sosem, és valamit leírnak?
Vagy amit mond egy szakértő? Aki szombaton olyan hangot mutatott egy q..vadrága rendszeren, hogy 10 sec. után kiszédültél az ajtón?
Az X30 esetén még kevés az információ; tehát itt 'hiánygazdaság' van, azt olvassuk, amit egyáltalán lehet.
Annyiban igazad van, hogy ez így nem teljesen OK; bár volt ezerszer cifrább eset is: már jóval régebben valami kábelről ment egy nagy kavarás, hogy jobb az x-nél, az y-nál, meg a nemtudoménminél, és ezt fújta szinte mindenki, konkrétan, ez már rögzült is a hifis köztudatban, szépen mindenki egyetértett, aztán egyik délután leültem, és rászántam valamennyi időt, mert érdekelt a dolog, és szisztematikusan visszakerestem mindent a neten,
és kiderült, hogy egyetlen ember egyetlen írása valamelyik fórumban, kb. másfél évvel előtte, ez volt a piramis csúcsán...
Így működik az Internet, meg az emberi kommunikáció, ezt kb. tudjuk, szóval, csak ésszel, nyilván.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
...