wasiliy888 írta: ↑2024.10.21., hétf. 18:04Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 19:03Köszönöm az ajánlást!zoli73 írta: ↑2024.10.13., vas. 10:19
Én a helyedben ezt venném:
viewtopic.php?f=33&t=207820
Ez biztosan jobb mindnél, ami itt felmerült korábban számodra az ajánlásokban. A falak viszonylagos közelsége se árt neki annyira, mint a többinek, nem is egy 20+ éves használt áru, ha bármi gond lenne vele (nem hinném) a hazai gyártó miatt egyszerűbb a javíttatása.
Egy dolog van, a Model50 lehet, hogy kevés neki. El kellene vinned kipróbálni. Ez nagyon jó vétel lehetne.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Antos
- Nincs visszaút
- Értékelés: 24
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- wasiliy888
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 146
Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 19:03zoli73 írta: ↑2024.10.13., vas. 10:19Én a helyedben ezt venném:
viewtopic.php?f=33&t=207820
Ez biztosan jobb mindnél, ami itt felmerült korábban számodra az ajánlásokban. A falak viszonylagos közelsége se árt neki annyira, mint a többinek, nem is egy 20+ éves használt áru, ha bármi gond lenne vele (nem hinném) a hazai gyártó miatt egyszerűbb a javíttatása.
Egy dolog van, a Model50 lehet, hogy kevés neki. El kellene vinned kipróbálni. Ez nagyon jó vétel lehetne.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3
Kellemesen combos kis angol doboz, az a széria jó volt. Kicsiktől a nagyokig szinte mind.Elektroman írta: ↑2024.10.15., kedd 13:40Sziasztok!
Gyerekszobába (16nm) gyerekeknek keresek valami épkézláb hangsugárzó párost. Kis pénzből szeretnék valami jobbat mint a bluetooth puffogók. Zenében változatos, a kisebbik még gyerekdalokat ( Gryllus gitár-ének), a nagyobbik már classic-rock, popzene vonalon mozog. Árban mondjuk 40.000-ig szánnék rá. Marketplacet már áttúrtam, rengeteg régi vidi-orion dobozt kiejteném, egy JPW ML510-et találtam, arról semmit nem tudok.
Előre is köszi, Marcell
Egy nagyon jó hangsugárzó.Elektroman írta: ↑2024.10.15., kedd 13:40Sziasztok!
Gyerekszobába (16nm) gyerekeknek keresek valami épkézláb hangsugárzó párost. Kis pénzből szeretnék valami jobbat mint a bluetooth puffogók. Zenében változatos, a kisebbik még gyerekdalokat ( Gryllus gitár-ének), a nagyobbik már classic-rock, popzene vonalon mozog. Árban mondjuk 40.000-ig szánnék rá. Marketplacet már áttúrtam, rengeteg régi vidi-orion dobozt kiejteném, egy JPW ML510-et találtam, arról semmit nem tudok.
Előre is köszi, Marcell
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sziasztok!
Előre is köszi, Marcell
Előre is köszi, Marcell
Köszönöm a válaszokat! Akkor lehet, mégiscsak ilyesmi hangfal lesz a vége. Csak furcsálltam, hogy pl. Klipsch The One-teszteknél határozottan jókat olvastam az eszközről, az egy kifejezetten otthoni használatra kitalált eszköz, akksija sincs, érdekesnek tartottam, hogy valaki inkább ilyesmit vesz két hangfal árából.
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 599
Osztom ZolaBA véleményét, ha egybe hordozható bluetooth cuccnál feljebb szeretnél lépni minőségben kis pénzből, akkor aktív monitor hangsugárzóban érdemes gondolkodni... 

Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
JBL 4333
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Ha a minőség felé szeretnél lépni szerintem ne bluetooth -on keresztüli lejátszásban gondolkodj, hanem Spotify Connect eszközben, ami direkt tölti le a zenét magára, a telefon csak vezérel, nem streamel. Egyébként a Wiim Mini pont ilyen lejátszó, én arra alapoznék ha már van.
Hangsugárzót pedig ha nem a brümmögés puffogás durrogás a cél akkor ne bluetooth egybecsodát nézz szerintem, hanem egy pár aktív hangsugárzót, pl. studió monitort. Javasolt legalább 5,25" woofer, hogy azért mélye is legyen.
Egy tökéletes monitor pl. a JBL LSR 305 ... újonnan 120e körül van a pár, de használtban ki lehet fogni 70-80e körül.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
- Antos
- Nincs visszaút
Értem és mindenképpen meghallgatással fogok hangfalakat vásárolni. Én meg egyáltalán nem hallottam még Dali-t, azért megpróbálom, ha már a fejembe vettem. Köszönöm a segítséget mindenkinek!zoli73 írta: ↑2024.10.13., vas. 10:19Én is hallottam, de nekem sem tetszett.Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 09:36Én konkrétan arra gondolok, ami a nagyteremben volt az audio expo-n. Nem tudom innen az avx-ről ki emlékszik rá,de én menekültem onnan, számomra borzalmas volt. Az egész csak erőteljes, fülbántó puffogás és brummogás volt, semmi magas- és középszekció. Bár lehet csak az én hallásommal volt gond, nem akarok megbántani senkit
Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t![]()
A régi vágasú Sonus Faberek más hangkarakterűek, azok inkább arra hajaznak, amit az Allegro Audio szobájában hallhattál. Azok Franco Serblin saját nevén futó hangsugárzói, és kvázi magával vitte a hangzást, mikor elhagyta a Sonus Fabert.
Sajnos ez a hangkarakter váltás több hangsugárzó gyártónál is tettenérhető.
Példaul a B&W, a Focal, a Triangle, a Dynaudio, stb. háza táján is ennek lehettünk tanúi az elmúlt években. Nem tudom Ki, hogyan van vele, de számomra ezek a gyártók régebben(10-20 éve) még szerethető hangkarakterű, kívánatos hangsugarzókat készítettek, de az új irányzatukkal elveszítettek az érdeklődésemet. Olyan Dali-t meg sajnos még sohasem hallott, ami nekem tetszett volna, pedig többször volt lehetőségem, sokfélet meghallgatni, de ez az én véleményem, és nem kell vele egyet érteni. Neked kell kiválasztani a legjobban tetszőt, Mi csak szeretnénk tágítani a kört.
Sziasztok! Munka mellé keresnék valamilyen Bluetooth-hangszórót, elég sokat hallgatok zenét, telefonról streamelek spotifyról. Létezik olyan hangszóró, ami mondjuk maximum 70-80e forint körül árhoz képest elfogadható minőségű zenét eredményez erről a forrásról? Egy pici 17 négyzetméteres dolgozószobáról van szó. Tudom, hogy stream, és telefon, csodát nem várok, csak valamit, ami minimális részletességgel azért képes megjeleníteni a zenét, és nem tolja agyon a basszust se, mindenféle zenei műfajra alkalmas (Arról lenne szó, hogy a zenehallgatást fél fokkal élvezhetőbbé tegyem ezt a hobbit (most egy W-King D8 van)). A szoba elég zsúfolt, erősítőm nincs, kábelekkel nem akarok túl sokat vesződni, egy kis kompakt hangszóró volna jó. Ha számít, egy Wiim Minim van még.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3237
Én is hallottam, de nekem sem tetszett.Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 09:36Én konkrétan arra gondolok, ami a nagyteremben volt az audio expo-n. Nem tudom innen az avx-ről ki emlékszik rá,de én menekültem onnan, számomra borzalmas volt. Az egész csak erőteljes, fülbántó puffogás és brummogás volt, semmi magas- és középszekció. Bár lehet csak az én hallásommal volt gond, nem akarok megbántani senkit
Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t![]()
A régi vágasú Sonus Faberek más hangkarakterűek, azok inkább arra hajaznak, amit az Allegro Audio szobájában hallhattál. Azok Franco Serblin saját nevén futó hangsugárzói, és kvázi magával vitte a hangzást, mikor elhagyta a Sonus Fabert.
Sajnos ez a hangkarakter váltás több hangsugárzó gyártónál is tettenérhető.
Példaul a B&W, a Focal, a Triangle, a Dynaudio, stb. háza táján is ennek lehettünk tanúi az elmúlt években. Nem tudom Ki, hogyan van vele, de számomra ezek a gyártók régebben(10-20 éve) még szerethető hangkarakterű, kívánatos hangsugarzókat készítettek, de az új irányzatukkal elveszítettek az érdeklődésemet. Olyan Dali-t meg sajnos még sohasem hallott, ami nekem tetszett volna, pedig többször volt lehetőségem, sokfélet meghallgatni, de ez az én véleményem, és nem kell vele egyet érteni. Neked kell kiválasztani a legjobban tetszőt, Mi csak szeretnénk tágítani a kört.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Antos
- Nincs visszaút
Köszönöm szépen, átgondolomandarson írta: ↑2024.10.13., vas. 09:23Én csak azért ajánlottam ezt a 20+ éve piacra dobott Sonus-t, mert amit leírtál zenei anyagnak tökéletesen megfelel, igaz csak egyszer, viszont hallottam őket. Annyit tegyél meg, viszonyításnak, hogy a hírdetésben lévő videót is megnézed, adott esetben beszélj az eladóval érdeklődően, hogy ő milyennek hallja a karakterét. De, ahogy írtam, nem ismerem az eladót és rábeszélni végképp nem szeretnélek semmire, csak egy őszinte ajanlás volt részemről.
Azt azért tudd, hogy az újkori ára kb a duplája cca. 3500 USD volt mint amit most nézel új árnak, ami persze semmit nem jelent, csak viszonyításnak írom, ha ez egyáltalán tényleg számít.

- Antos
- Nincs visszaút
Én konkrétan arra gondolok, ami a nagyteremben volt az audio expo-n. Nem tudom innen az avx-ről ki emlékszik rá,de én menekültem onnan, számomra borzalmas volt. Az egész csak erőteljes, fülbántó puffogás és brummogás volt, semmi magas- és középszekció. Bár lehet csak az én hallásommal volt gond, nem akarok megbántani senkit 
Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t

Valószínűleg meg kellene hallgatnom egy jó Sonus-t

- zoli73
- V.I.P.
A Sonus Faberekről csak annyit, hogy a maiak nekem sem jönnek be.Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 09:03Köszönöm szépen a hangfal ajánlást, illetve tudom, hogy ezek az oldalak részre hajlóak, csak hirtelen ezt találtam. Hallottam Sonus Faber-eket az audio expo-n, nem figyeltem meg mivel voltak összekötve, de egyáltalán nem tetszett a hangjuk. Tudom, ez elég elvont következtetés egy hallomásra, de csak ennyiből tudok következtetni.
A Bowers pedig azért tetszett, mert ezt a példányt több ismeretlen youtuber "magas" felbontású anyaggal tesztelte mindenféle elektronikával és ami átjött Youtube-on és a 2.1-en, még az is tetszett hallomásra.
Szóval ahogy a kolléga is írta, valószínűleg úgy lesz, hogy viszem az erősítőt, cd-t és meghallgatom mielőtt vásárolok, de első körben erre a két hangfalra gondoltam. Illetve ajánlásokat a zenei ízlésemre és elektronikáimra való tekintettel és ahogy írtam, nem zárkózom el a használt hangfalaktól sem.![]()
Amióta a fő konstruktőrük, Franko Serblin(a linkelt hangsugárzó is az Ő keze munkáját dícséri) elhagyta Őket, azóta egy más szemlélet uralkodik a Sonus Fabernél mint dizájnban, mint hangkarakterben. Ami sajnos sokkal megosztóbbá tette ezt a patinás márkát.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- andarson
- V.I.P.
Én csak azért ajánlottam ezt a 20+ éve piacra dobott Sonus-t, mert amit leírtál zenei anyagnak tökéletesen megfelel, igaz csak egyszer, viszont hallottam őket. Annyit tegyél meg, viszonyításnak, hogy a hírdetésben lévő videót is megnézed, adott esetben beszélj az eladóval érdeklődően, hogy ő milyennek hallja a karakterét. De, ahogy írtam, nem ismerem az eladót és rábeszélni végképp nem szeretnélek semmire, csak egy őszinte ajanlás volt részemről.
Azt azért tudd, hogy az újkori ára kb a duplája cca. 3500 USD volt mint amit most nézel új árnak, ami persze semmit nem jelent, csak viszonyításnak írom, ha ez egyáltalán tényleg számít.
Linn Majik DS
JBL 4333
JBL 4333
- Antos
- Nincs visszaút
Köszönöm szépen a hangfal ajánlást, illetve tudom, hogy ezek az oldalak részre hajlóak, csak hirtelen ezt találtam. Hallottam Sonus Faber-eket az audio expo-n, nem figyeltem meg mivel voltak összekötve, de egyáltalán nem tetszett a hangjuk. Tudom, ez elég elvont következtetés egy hallomásra, de csak ennyiből tudok következtetni.
A Bowers pedig azért tetszett, mert ezt a példányt több ismeretlen youtuber "magas" felbontású anyaggal tesztelte mindenféle elektronikával és ami átjött Youtube-on és a 2.1-en, még az is tetszett hallomásra.
Szóval ahogy a kolléga is írta, valószínűleg úgy lesz, hogy viszem az erősítőt, cd-t és meghallgatom mielőtt vásárolok, de első körben erre a két hangfalra gondoltam. Illetve ajánlásokat a zenei ízlésemre és elektronikáimra való tekintettel és ahogy írtam, nem zárkózom el a használt hangfalaktól sem.
Szóval ahogy a kolléga is írta, valószínűleg úgy lesz, hogy viszem az erősítőt, cd-t és meghallgatom mielőtt vásárolok, de első körben erre a két hangfalra gondoltam. Illetve ajánlásokat a zenei ízlésemre és elektronikáimra való tekintettel és ahogy írtam, nem zárkózom el a használt hangfalaktól sem.

- zoli73
- V.I.P.
Szia!Antos írta: ↑2024.10.13., vas. 07:05Sziasztok!
Hangsugárzó vásárlás előtt állok, szeretnék tanácsokat kérni. Van 2 elméleti kiválasztottam, de csak tesztek leírása alapján, a karakterisztikájuk, részletezésük más tesztelők véleményének fényében, elméleti síkon tudok gondolkodni, meghallgatásra egyelőre nem volt lehetőségem. Tehát nincs kőbe vésve a 2 típus, akinek van jobb ötlete, szívesen venném. Egyelőre nem írom le 2 típust, majd lentebb.
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót? : 21 nm. és kb. 40-50 cm-re tudom a faltól elhúzni.
2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót? : Metal, kemény rock, house, techno kivételével minden. Klasszikus-komoly, jazz, blues, fúvósok, pengetősök, pop, koncertek, nem túl kemény rock, pl. AC/DC, Mark Knopfler-Dire Straits, Pink Floyd stílusú zenék, vokál, akusztikus zenék, illetve elektronikus zenék, pl. Koto, Jean Michel Jarre stb...
3.: Mik a rendszer további elemei? : A CD játszó és erősítő fix, egy Marantz CD50n és Marantz Model 50 párosról van szó.
4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre? : 700 ezer Ft. körül a hangsugárzó párra, amit új termék vásárlására értek. Ha van használtan olyan, ami a fenti paramétereknek megfelel, az sem kizárt.
Szóval a 2 kiválasztottam az elektronikához: Bowers and Wilkins 603 S3 : https://www.av-online.hu/hangfal/bowers ... szt_4221/1
és Dali Opticon 6 MK2 : https://gedeonaudio.hu/product/dali-opt ... KE3_0sWVJ2
Szeretem a részletező, hangsúlyosabb, szellős magas és középtartományt, persze legyen mély is, de nem túlzó, folyós.
A rendszer 2.0 házimozihoz (ha szükséges, akkor 2.1 lesz belőle) is lesz használva.
Ha esetleg még kellene valamilyen infó, akkor kérdezzetek nyugodtan és köszönöm előre is a tanácsokat.![]()
Nem tudom mennyire vagy tisztában ezeknek az oldalaknak a céljával, amiket belinkeltél, de tudnod kell, hogy ezeken rosszat semmiről sem fogsz olvasni! Ezek szponzorált oldalak, ami azt jelenti, hogy a forgalmazók/kereskedők fizetnek nekik, hogy mutassák be, teszteljék le a portékájukat, cserébe mindent is agyon dícsérnek. Tehát az ilyen teszteket fentartással kell kezelni, kvázi tudni kell olvasni a sorok közűl.
A másik gondolat. Én a helyedben, ahogy Anderson kolléga is javasolta, ár/minőség mutató miatt, inkább a használt hangsugárzók között keresgélnék. Példaul az általa linkelt Sonus Faber messze túlmutat mindenben a Te kiválasztottjaidnál. Én is készültem belinkelni, de Anderson megelőzött, illetve egy másik hangsugárzóra, egy Xavian Giulia-ra is szerettem volna felhívni a figyelmedet, de az időközben elkelt, azért nem linkeltem.
Ez a két hangsugárzó olyan kiviteli, és hangminőséget képvisel, amiért ma a keretednek a többszörösét kellene kifizetni. Ezek már azt a szintet képviselik, amikért simán megéri átautózni a fél, vagy akár az egész országot.

Ebben az árkategóriában, már csak alapos meghallgatás után szabad bármit is megvenni. Tudom, az ilyesmi nem kis időt, kényelmetlenseget kíván, de akár saját rendszeres próbát is meg kell ejteni, vagy legalább az erősítőnkel a hónuk alatt menni hangfalnézőbe.
Én csak a gyakran ismételt hifis közhelyeket tudom puffogtatni: meghallgatás és a használt hangsugárzó ár-értékben jobb.
De hogy gyakorlati haszna is legyen a hozzászólásomnak, zenei ízlésed, szobád szerint őszintén ajánlom figyelmedbe a következőt:
viewtopic.php?f=33&t=206818
Az eladót nem ismerem.
Üdv
- andarson
- V.I.P.
Szia,
Én csak a gyakran ismételt hifis közhelyeket tudom puffogtatni: meghallgatás és a használt hangsugárzó ár-értékben jobb.
De hogy gyakorlati haszna is legyen a hozzászólásomnak, zenei ízlésed, szobád szerint őszintén ajánlom figyelmedbe a következőt:
viewtopic.php?f=33&t=206818
Az eladót nem ismerem.
Üdv

Linn Majik DS
JBL 4333
JBL 4333
- Antos
- Nincs visszaút
Sziasztok!
Hangsugárzó vásárlás előtt állok, szeretnék tanácsokat kérni. Van 2 elméleti kiválasztottam, de csak tesztek leírása alapján, a karakterisztikájuk, részletezésük más tesztelők véleményének fényében, elméleti síkon tudok gondolkodni, meghallgatásra egyelőre nem volt lehetőségem. Tehát nincs kőbe vésve a 2 típus, akinek van jobb ötlete, szívesen venném. Egyelőre nem írom le 2 típust, majd lentebb.
1.: Mekkora szobába keres hangsugárzót? : 21 nm. és kb. 40-50 cm-re tudom a faltól elhúzni.
2.: Milyen zenék hallgatásához keresel hangsugárzót? : Metal, kemény rock, house, techno kivételével minden. Klasszikus-komoly, jazz, blues, fúvósok, pengetősök, pop, koncertek, nem túl kemény rock, pl. AC/DC, Mark Knopfler-Dire Straits, Pink Floyd stílusú zenék, vokál, akusztikus zenék, illetve elektronikus zenék, pl. Koto, Jean Michel Jarre stb...
3.: Mik a rendszer további elemei? : A CD játszó és erősítő fix, egy Marantz CD50n és Marantz Model 50 párosról van szó.
4.: Mennyi pénz áll rendelkezésre a hangsugárzóra, netán a rendszerépítésre? : 700 ezer Ft. körül a hangsugárzó párra, amit új termék vásárlására értek. Ha van használtan olyan, ami a fenti paramétereknek megfelel, az sem kizárt.
Szóval a 2 kiválasztottam az elektronikához: Bowers and Wilkins 603 S3 : https://www.av-online.hu/hangfal/bowers ... szt_4221/1
Szeretem a részletező, hangsúlyosabb, szellős magas és középtartományt, persze legyen mély is, de nem túlzó, folyós.
A rendszer 2.0 házimozihoz (ha szükséges, akkor 2.1 lesz belőle) is lesz használva.
Ha esetleg még kellene valamilyen infó, akkor kérdezzetek nyugodtan és köszönöm előre is a tanácsokat.
Ha esetleg még kellene valamilyen infó, akkor kérdezzetek nyugodtan és köszönöm előre is a tanácsokat.

-
- Értékelés: 3
Tisztelt, "zoli73" !
A Magnat lesz ha sikerül mert állítólag eladták a Home Movieban a Dynavoiceokat !
Ha meglesz és bejárattam írok ha így jó !?
Üdvözlettel
A Magnat lesz ha sikerül mert állítólag eladták a Home Movieban a Dynavoiceokat !
Ha meglesz és bejárattam írok ha így jó !?
Üdvözlettel
- zoli73
- V.I.P.
Azért majd írhatnál pár sort, ha már túl vagy a két hangsugárzó meghallgatásán, hogy mennyire váltották be a reményeidet.Akoslaszlo írta: ↑2024.10.10., csüt. 09:08Nem számítottam ennyire érthető a lényeget határozottan kiemelő gyors válaszokra ! A hozzá szóló urak előtt emelem kalapom és a lehetőségre hogy ezen a remek oldalon kérdéseim feltehettem !
Köszönöm szépen!
Vagy akár, hogy melyik mellett döntesz/döntöttél.
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1228
Szívesen...Akoslaszlo írta: ↑2024.10.10., csüt. 14:02Márcsak a statisztika szerint is törvényszerű volt a te fajtád megjelenése . De szeretlek és azneked is jár csak nem abban az értelemben mint a többieknek !
Ne menj emberek közé !![]()
-
Márcsak a statisztika szerint is törvényszerű volt a te fajtád megjelenése . De szeretlek és az 

neked is jár csak nem abban az értelemben mint a többieknek !
Ne menj emberek közé !

Ne menj emberek közé !
- -CB-
- Beköltözött
- Értékelés: 1228
Re: Hangszórók meghajtása
?Nem igazán látom itt a kérdést a sok felkiáltójel között?Akoslaszlo írta: ↑2024.10.09., szer. 19:46Tisztelt olvasó!
Tudom minden a személyes meghallgatásnál dől el de szeretnék kicsit elébe menni a válasznak ! Mégpedig:
Adva van 2 nagyjából belépő szintű hangfal a középkategóriában!
1.MAGNAT TRANSPULS 1500
2.DYNAVOICE CHALLENGER M-105
Az "spl" értétk mindkét esetben szinte azonos 94-95 db.
Kérdésem hogy az Emotíva PT-100 & A-300 combóm melyiket hajtja meg könyebben! Az egy mély hangszórós (37cm!) Magnatot vagy pedig a két darab 25 cm-es mélyhangszórós svéd hangfalat ! Vagy teljesen rossz helyen kapizsgálok !
Szeretném ha kedves olvasó részletesen kifejtenéd hozzászólásod ! Nagyon szépen köszönöm!
De félretéve a szarkazmust: nem sok valószínűsége van annak, hogy valakinek volt ugyanilyen párosa, tehát tud érdemi véleményt adni. Nálam járt vagy 30 erősítő, meg ugyanennyi hangfal, én sem. Volt hasonló párosítási problémám, még ennek fényében sem.
Amúgy miért várod el, hogy majd sok ember sok időt beleölve beleássa magát helyetted mindenféle tesztek, vélemények, impedancia jelleggörbék kihámozásába? Ráadásul ezt többnyire külföldi oldalakon.
Hogy segítsek is valamiben:
Sok gyártó felült erre a régi-új hangfal hullámra, és gyárt vintage kinézetű dobozokat. A Magnatnak nem igazán sikerült...
Olvastam anno tesztet róla, lesújtó volt.
Egyébként a régiek közül sem mind arany, ami fénylik: elég kevés eredeti vintage nagymonitor szól valóban jól. Járt nálam pár.
-
Ez megint egy brilliáns válasz ! Nekem mindenképp az ! Lekötelez! Nagyon köszönöm!