Nekem pl a családom.
Én nem.
Stephen Amell és Alexander Ludwig főszereplésével van egy sorozat Heels címen. Eddig 2 évad jelent és szerintem baromi jó. Bár már írtam róla korábban. Én special ki nem állhatom a pankrációt, és mindig is egy kamu dolognak tartottam. Ennek ellenére a sorozat meg tudott nyerni, mert jó és szórakoztató.Alex_Aston írta: ↑2024.10.02., szer. 19:50Ha már pankráció, van pár film, ami ezekről szól.
A Pankrátor.
https://m.imdb.com/title/tt1125849/
Nem kérdés, az általam látott ilyen témájú filmek közül a legjobb. Sőt, az egyik legjobb film, amit láttam. Zseniális benne Mickey Rourke, Marika Tomei pedig nem véletlenül az egyik kedvenc színésznőm.
A film pedig egy nagyon szépen elmesélt dráma, a pankrátorról, akinek bár az egészsége miatt abba kéne hagynia már a dolgot, de mégsem tutja befejezni. És nagyon jó a háttér bemutatása is ennek az egész shownak. Hogy azért nem is csak arról van szó, hogy légboxolnak a srácok.
Vaskarom
https://m.imdb.com/title/tt21064584/
Ez sem egy könnyed csihi puhi film. Itt egy komplett famíliát mutatnak be, igaz történet alapján. Nem semmi történet, az életszerű történetek kedvelőinek erősen ajánlott.
Családi bunyó
https://m.imdb.com/title/tt6513120/
Ez már egy sokkal könnyedebb film, női pankrátorról szól, aki a "zs" ligából szeretné magát felküzdeni a profik közé. Bár úgy tűnhet, a Rock a főszereplő, de kb. 2 percnyi kameo jut neki szerencsére.
Ez is igaz történet alapján, méghozzá olyannyira, hogy a végső bunyót erddetiben meg lehet nézni a YT-on is, kb. egy az egybe átültették a filmbe.
Úgy nem, hogy nézted és szeretted vagy úgy, hogy nem? Nem mindegy. :) Kultúra, melyet csak részben érthetünk meg ennyi km (mérföld) távolságból és az is hozzátartozik, hogy egy 13 éves szinttől nem szabad nagyon eltávolodni, akkor élvezhető marad. A megfelelő gyerekkorban itt is volt várakozás péntekenként, mai szemmel sokkal inkább LOL, mint nem.
Ez nem a mi európai ízlésünknek való. Más kultúrkör. Ott van egy hagyománya gondolom.
Sokáig én sem értettem, de egy ideje így próbálom meg felfogni: nézel egy verekedést egy filmben. Tudod jól, hogy csak egy megrendezett verekedés, valójában nem püfölik egymást véresre, mégis élvezed. Valami ilyen lehet a pankráció, még némi tömegpszichózissal is megfűszerezve.
"a When They See Us nem hoz lázba"scaurus írta: ↑2024.09.27., pén. 07:44
Csak ismétlem, kinek mi.
Konkrétan engem sem az Akolitus, sem - bár, magát az ajánlást köszönöm! - a When They See Us nem hoz lázba.
Az előbbiről tudható, hogy gyenge eresztés és vége sincs/lesz, az utóbbi történetről meg inkább olvasok újságcikket, wiki szócikket.
Csak ismétlem, kinek mi.
Mennyivel jobb is egy pl. Akolitus...scaurus írta: ↑2024.09.25., szer. 19:47Kinek mi.
Én nem igazán szeretem a valós eseményeken alapuló alkotásokat.
Mert vagy kisebb-nagyobb mértékben fiktív lesz vagy átmegy álmosító dokumentum filmbe.
Az ilyen valós eseményekről inkább olvasok valami cikket.
Ha már a monolitot imádom a nappaliban, akkor valami teljesen fiktívet mutasson, hogy ne azon kelljen agyalni, hogy mit áldozatak fel a dramaturgia, a hatás, a játékidő, a művészi hatás, az alkotói szabadság, stb. oltárán.
Ugyanakkor van rokonom, ismerősöm is, akit meg a teljesen fiktív történetekkel lehet a világából kikergetni.
Kinek mi.
Realban imadtam es azon jatekosok egyike szamomra, akiket mindig mindenhol messze alulertekeltek. Sajnos. Megnezem majd.DeLorean írta: ↑2024.09.16., hétf. 17:02Ángel Di María: A sikerhez vezető út
Netflix doku sorozat.
Nem tudom ki mennyire ismeri ezt a fantasztikus játékost, de érdemes megnézni a sorozatot róla.
Hihetetlen, hogy mennyire megmaradt "embernek" és mennyit jelent számára a család, a barátok és Argentína.
Mivel régóta az argentin csapatnak szurkolok - nekem nagy élményt jelentett, de sokat lehet tőle tanulni szerénységből, emberségből és akaraterőből másoknak is.
Mindenkinek ajánlom.
di maria.jpg
![]()
Csak pontosítanék, dél-koreai az az akció vígjáték.Den írta: ↑2024.09.19., csüt. 15:103 filmet mindenképpen ajánlanék kép és főleg fanatikus hangmániákusoknak :
Uglies: sci- fi akció, látványvilág- hang rendben.
Officer black belt: japán akció, nagyon ajánlott, kiemelkedően jó bunyókkal, mely a film előrehaladtával brutálissá válik.
Rebel ridge: kihagyhatatlan színvonalas, 2 órán felüli akciófilm. Találtak egy színészt, aki még olyanabb, mint Anthony Joshua gyilkos szemekkel és testalkattal.