Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sütés-főzés

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14078
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9042
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Tctronic írta:
2024.06.30., vas. 17:39
Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne :D )

20240629_144854.jpg
Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A marhapöri nálam általában lábszárból készül és sima nokedlivel fogyasztjuk, vagy friss kenyérrel. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14078
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9042
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

stx írta:
2024.06.30., vas. 15:56
fererencz írta:
2024.06.30., vas. 15:13
A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D

IMG_20240630_145628.jpg
Csak zsírban szabad. Nem bolti.
A tárcsát én szalonnabőrrel szoktam kenegetni.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2818
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2736
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Közkívánatra: marhapörkölt, juhtúrós sztrapacskávak, tejfölös uborkasalátával. Utóbbiak konyhában készültek. (Lányom hazajött Horvátországból edzőtáborból, azt mondta most már valami normálisat enne :D )
20240629_144854.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Online
Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1499
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 885
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

stx írta:
2024.06.30., vas. 15:56


Csak zsírban szabad. Nem bolti.
Kb egy teáskanál olaj volt, csak azért, hogy az előtte megtisztított tárcsa kapjon egy kis kezelést a szinte ráégő olaj által.
Mondjuk, a pác alapja is olaj volt, zsírban nehéz lenne, bár biztosan nem lehetetlen. :D

Ja, már a hús is bolti volt, sajnos...
Nem szotkam hibázni.

Avatar
stx
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 928
Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
Értékelés: 465
Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: stx »

fererencz írta:
2024.06.30., vas. 15:13
A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D

IMG_20240630_145628.jpg
Csak zsírban szabad. Nem bolti.

Online
Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1499
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 885
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet. :D
IMG_20240630_145628.jpg
Nem szotkam hibázni.

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5104
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3397

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tescoban a héten akciós a darált marha hús, Auchanban pedig az XXL buci.

Na, akkor gyerünk. Hús, saláta, lila hagyma, sajt, extra durván csípős chili szósz, pikáns mustár, csemege uborka, és egy kis ketchup. :rolleyes:
20240629_131605.jpg
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2818
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2736
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

dennis12 írta:
2024.06.22., szomb. 00:09
Paradicsom utólag? :O nálunk előre megy
Ahány ház annyi lecso. :D Tulajdonképpen mindegy de mi ìgy szoktuk.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Avatar
dennis12
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2024.06.22., szomb. 00:02
Értékelés: 0
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: dennis12 »

Paradicsom utólag? :O nálunk előre megy

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2818
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2736
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Idei első lecso :D (szigorúan rövid o-val :D ) Sajnos még nem szabadföldi a paprika, paradicsom, de jó vót' ez is. :cheers1:


20240615_134644.jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5104
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3397

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Vendégségbe nem megyünk üres kézzel. No meg a létszám miatt nem átlag adag kell.
10 tojás, 1l tej, 1kg gríz, meg némi vaníliás cukor, csak elég lesz :rolleyes:
20240615_113110.jpg
20240615_130656.jpg
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Hozzászólások: 2818
Csatlakozott: 2014.06.26., csüt. 12:00
Értékelés: 2736
Tartózkodási hely: Kistarcsa

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Öcsémtől kaptunk egy gázzsámolyos tárcsát, jól felavattuk. :napsut: A húson kívül készült más is rajta, de azokat nem fotóztam.
20240602_151106 (1).jpg
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5748
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3568

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Egy kis rozé cuvée
20240602_133302.jpg

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5748
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3568

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Nem volt kedvem edzeni ;peace;
20240602_130248.jpg

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5104
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3397

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Kiválasztott tepsivel szoktam kezdeni a süti előkészületet. Készülök a holnapi talira :rolleyes:
20240517_191824.jpg
Csak a Marantz! :-D

Avatar
Kellnerművek
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2014.01.19., vas. 13:50
Értékelés: 534
Tartózkodási hely: Fejér megye

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Kellnerművek »

Mai ebéd.
Borjú lábszár újra gondolva.
Szalonna, gomba, répa, lila hagyma, fokhagyma, só, bors, teriyaki szósz- szezámos. Rétegelve.
Sütő alul felül 200 fok - fólia, 50 perc fólia nélkül.
Köret - aszalt sárgabarackos jázmin rizs, friss új káposzta saláta.
Pazar ízbomba.
Csatolmányok
20240501_130405.jpg
20240501_100803.jpg
20240501_095837.jpg
20240501_095452.jpg

Online
Avatar
Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5104
Csatlakozott: 2020.08.03., hétf. 16:25
Értékelés: 3397

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

"Hamburger van?"

Lesz! :smile29:

.
20240428_125156.jpg
20240428_130908.jpg
Csak a Marantz! :-D

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5748
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3568

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2024.04.20., szomb. 08:40
A gyerekek rendelték a vacsorát. Lazac babbal és citromos vajmártással. :smile32:

.
IMG_1212.jpegIMG_1214.jpeg
Gondolom nem maradt,de ha mégis, már ülök is a bicóra és indulok ;peace;

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14078
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9042
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

A gyerekek rendelték a vacsorát. Lazac babbal és citromos vajmártással. :smile32:

.
IMG_1212.jpeg
IMG_1214.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5748
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3568

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Vinkler írta:
2024.04.14., vas. 19:11
AAttila írta:
2024.04.14., vas. 18:36
Ebbe szívesen beleharapnék. Nagyon jól néz ki. :smile32:
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek. 31_1_21.gif
Ha nincs kép, nincs is hamburger! :smile29:
Teljesen igazad van. Ez most elmaradt.
Amúgy most nagyon egyszerű volt.(Bár néha azok a legjobb kaják) Én fel szoktam dobni a bucit is a grillrácsra. Fodros saláta ágy husi(marha és elég vastagra hagyva),paradicsom,kígyóubi,ketchup,majonéz.
Ennyi. Ja, a szomszédéra még ment pirított hagyma és sajt is.

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14078
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9042
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

AAttila írta:
2024.04.14., vas. 18:36
Ebbe szívesen beleharapnék. Nagyon jól néz ki. :smile32:
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek. 31_1_21.gif
Ha nincs kép, nincs is hamburger! :smile29:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
AAttila
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 5748
Csatlakozott: 2008.09.08., hétf. 11:47
Értékelés: 3568

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: AAttila »

Ebbe szívesen beleharapnék. Nagyon jól néz ki. :smile32:
Én hamburgert készítettem tegnap és ma. Tegnap a család+ vendég+ szomszédok, ma csak a gyerekek. 31_1_21.gif

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14078
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9042
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Egy kis pizza.

.
IMG_1175.jpeg
IMG_1173.jpeg
IMG_1178.jpeg
IMG_1181.jpeg
IMG_1170.jpeg
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 14078
Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
Értékelés: 9042
Tartózkodási hely: Szentendre

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

fererencz írta:
2024.04.06., szomb. 20:31
Tctronic írta:
2024.04.06., szomb. 16:39
Idei első szalonnasütés. ;peace;

Az így keletkezett zsíroskenyeret én rá szoktam ügyeskedni a nyársvasra, és az alját a maradék parázson megpirítom kicsit. Enyhén füstös is lesz, nem csak meleg és ropogós. :napsut:
Én előre szoktam megpirítani.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Online
Avatar
fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1499
Csatlakozott: 2017.07.10., hétf. 10:30
Értékelés: 885
Tartózkodási hely: Kápolna

Re: Sütés-főzés

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Tctronic írta:
2024.04.06., szomb. 16:39
Idei első szalonnasütés. ;peace;

Az így keletkezett zsíroskenyeret én rá szoktam ügyeskedni a nyársvasra, és az alját a maradék parázson megpirítom kicsit. Enyhén füstös is lesz, nem csak meleg és ropogós. :napsut:
Nem szotkam hibázni.

Válasz küldése

Vissza: “Gasztro”