Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A marhapöri nálam általában lábszárból készül és sima nokedlivel fogyasztjuk, vagy friss kenyérrel.

Uuuuuh, az kemény kombó. Mindkét étel önmagában is húzós, főleg a sztrapacska, ha jó a juhtúró és burgonyás a nokedli.
A tárcsát én szalonnabőrrel szoktam kenegetni.stx írta: ↑2024.06.30., vas. 15:56Csak zsírban szabad. Nem bolti.fererencz írta: ↑2024.06.30., vas. 15:13A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet.
IMG_20240630_145628.jpg
Kb egy teáskanál olaj volt, csak azért, hogy az előtte megtisztított tárcsa kapjon egy kis kezelést a szinte ráégő olaj által.
Csak zsírban szabad. Nem bolti.fererencz írta: ↑2024.06.30., vas. 15:13A feleségem gíroszt akart "gyorsba" készíteni mára, de mondtam neki, ha már úgy is az udvaron téblábolok, megcsinálom tárcsán. A husi egy fél napot pihent a pácban. A tárcsát jól előmelegítettem (természetesen fával tüzelve), étolaj-víz keverékkel átkentem, megvártam, hogy "kiszáradjon". Aztán a bepácolt húst ráöntöttem, fehéredésig pirítottam, majd egy kupacba húztam középen, ahol 5-10 percre lefedőztem, hogy saját levében gőzölődhessen kicsit. Ezután húztam ki a húst a szélére pirulni, a visszamaradt zsíron pedig az előre 90%-osan-, héjában főtt krumplit is megpirítottam. A brassóit is kb így szoktam készíteni. Bent a konyhában ilyen ízűt nem lehet.
IMG_20240630_145628.jpg
Ahány ház annyi lecso.
Teljesen igazad van. Ez most elmaradt.
Ha nincs kép, nincs is hamburger!
Én előre szoktam megpirítani.
Az így keletkezett zsíroskenyeret én rá szoktam ügyeskedni a nyársvasra, és az alját a maradék parázson megpirítom kicsit. Enyhén füstös is lesz, nem csak meleg és ropogós.