1. Mindenki annyiért hirdeti a használt holmiját, amennyiért gondolja. Ha nem jól lövi be az árát, legfeljebb rajta ragad.kargidje írta: ↑2024.06.19., szer. 19:52Képzeld megvan! Az nem tudom feltűnt-e neked és másoknak, döntő többségében nyugati, fejlettebb, gazdagabb országok hirdetőinek hirdetéseivel van tele... aka jóval többet keresnek, mint szétcseszett gazdaságú kishazánkban.Vinkler írta: ↑2024.06.19., szer. 13:45Az megvan, hogy a hifishark nem árul, hanem különböző oldalak kínálatát, mint pl. az AVX gyűjti össze.kargidje írta: ↑2024.06.19., szer. 13:30Már megint a k. hifishark bazz!!! 4-5-6...stb. éve is drágább volt hifisharkon ugyan az a használt hifi mint nálunk!!! Az ugye megvan, kint még mindig minimum 2,5-3x több a havi fizu, szóval a két használt piac nagyon nem egy szinten van, nem összehasonlítható árak tekintetében!!! Nem igaz, ez nem esik le egyeseknek még most sem
![]()
Éppen ezért krvára nem értem, miért példálóztok vele![]()
![]()
Amúgy már vannak olyan termékek hifisharkon, amik olcsóbbak, mint nálunk!!!![]()
Szóval még így is bőven 100k-val olcsóbban árulja a hirdető, mint az európai átlagár. Egyébként meg elég sok megkeresés van külföldről, lehet onnan fogják megvenni.
Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott. (Egyébként olcsóbban is adja)![]()
![]()
Szóval aznagy hifisharkon látható árak nem keverendőek a magyar oldalak áraival!
De az utóbbi 2-3évben már több használt terméket találtam, amik kint olcsóbban voltak hirdetve, mint akár itt avx aprón! Ez a szégyen!
"Az meg, hogy kint 2,5-3x több a fizetés (Egyébként már ez sem feltétlen igaz), nem nagyon érdekli a gyártókat, forgalmazókat sem. Szerintem pont annyi a listaára itthon a terméknek, mint Bécsben, innentől miért adná olcsóbban, mint ott."
De igaz!![]()
Akkor 4-5-6-8 ...stb évvel ezelőtt hogyan lehetett, hogy a hifisharkon található áraknál sokkal-sokkal olcsóbbak voltak az itthoni használtárak?! Sok termék itthon szinte féláron ment a kintihez képest! Tudom, mert k. régóta követem ill. hirdetek, vásárolok, cserélek akár itt aprón, akár a néhai avforum, hificity, expressz, jófogás ... stb.
2. Ha drágának találsz egy meghirdetett terméket két dolgot tehetsz: Megpróbálsz alkudozni, vagy tovább lapozol. A használt termékek árait a kereslet/kínálat határozza meg, semmi értelme ezen folyamatosan picsogni.
3. Egy termék használtpiaci értéke az aktuális új árához igazodik. Teljesen mindegy mennyibe került 3 vagy 5 éve.
4. Mivel az új árak kevés kivételtől eltekintve nagyjából egyformák bármelyik országban, a használt árak is nagyjából egyformák lesznek. Fura elképzelés, hogy az itthoni alacsonyabb jövedelem szint miatt itt olcsóbbnak kellene lennie bárminek is. Aki nem talál itthon vevőt a használt holmijára, el tudja adni külföldön is, feltéve, hogy nem csak magyarul tud.