Viszont a kedves érdeklődő kolléga pont azt írta, hogy nem igazán járatos a témában. Honnan tudná megállapítani, hogy mennyire jó az, amit épp rá akarnak sózni? Én persze simán veszek ilyen helyekről magnót időnként, mert tudom, mit nézzek meg rajta; majd pedig rámegy (minimum!) négy-öt estém a rendberakásra, nem számítva az online keresgélést meg agyalást, hogy az adott géphez milyen szíj és görgő lesz épp jó, meg mit kéne még kicserélni (kondik leginkább), meg hol és milyen kenőanyagot kell használni. És van, hogy heteket várok egy-egy alkatrészre, mire ideér. Nem beszélve arról sem, hogy ha egy magnót rendesen be akarsz állítani, ahhoz mérőkazetták meg rendes műszerpark meg dokumentáció is kell. Ha valaki látatlanba megvesz egy decket, mert jól néz ki, és hát végülis szól is, az még kevés. Sok esetben az lesz belőle a konklúzió, hogy a magnózás hülyeség, mert a megvett cucc nem fog igazán jól teljesíteni. 30-40-50 éves elektromechanikus gépekről beszélünk, azoknál csak az állás során, ha sosem használták is őket, komoly eltérések várhatóak a gyári specifikációtól. Mintha egy oldtimer autót vennél. Fasza a fényezés, de vajon ki tudod-e húzatni kettesben hetvenig, mint új korában?zoli73 írta: ↑2024.06.11., kedd 20:14Sokan elmondtak sokmindent, amivel szinte kivétel nélkül egyetértek, de én azt mondom, hogy például a Jófogást nem kell feltétlen kerülnöd. Viszonylag nagy a kínálat, 1-2 hírdetéstől eltekintve az árak is viszonylag emészthetőek, és elég jó dolgokat ki lehet fogni úgy, ahogy Öreghifis kolléga is írta, és nem csak szemét van.
Viszont egy jótanács, csak olyat vegyél meg, amit személyesen tudsz átvenni, ki is tudsz próbálni!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kazettás deckek
- b4xter
- Nincs visszaút

- Értékelés: 105
Re: Kazettás deckek
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3256
Sokan elmondtak sokmindent, amivel szinte kivétel nélkül egyetértek, de én azt mondom, hogy például a Jófogást nem kell feltétlen kerülnöd. Viszonylag nagy a kínálat, 1-2 hírdetéstől eltekintve az árak is viszonylag emészthetőek, és elég jó dolgokat ki lehet fogni úgy, ahogy Öreghifis kolléga is írta, és nem csak szemét van.elkann írta: ↑2024.06.10., hétf. 12:38Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Nosztalgikus emlékek felelevenítése céljából keresek kazettás deck-et. Nem állítgatni/javítani szeretném és közel sem a kivételesen jó hangot keresem, de egy korrekt hangú lejátszót szeretnék vásárolni, háát.. lehetőség szerint nagyon max. 30 e Ft-ig bezárólag. Létezik ilyen? Van esetleg tippetek merre induljak?
Totál ismeretlen számomra ez a világ..![]()
Előre is köszönöm!
Viszont egy jótanács, csak olyat vegyél meg, amit személyesen tudsz átvenni, ki is tudsz próbálni! Biztosan van olyan, amit a közeledben hírdetnek, ezekkel kevesbb a kockázat, ellenben azzal, amit csak képen látsz.
Persze még ez sem garancia a hosszútávú, megbízható működésre, de mégis biztonságosabb.
Részemről ez alapelv, hogy amit csak lehet, személyes átvétellel, kipróbálás, tesztelés után veszek meg. Amiért a távolság miatt nem éri meg elmenni, azt rend szerint inkább elengedem. E miatt maradtam már le 1-2 kívánatos holmiról, de talán több bosszúságtól is kíméltem meg magam.
A legutóbbi "kell egy deck" fellángolásom(múlt év november) is eképpen játszódott. Az eladó határozottan állította, hogy a készülék hibátlanúl működik, szívesen elküldi, a küldés díját is elengedi. Szokás szerint, inkább mentem személyesen(~40km-re), és mit ad Isten, a magnó nem működött!
A Play gomb megnyomására a fejek félig felmentek, "búgott" 1-2 másodpercet majd kikapcsolt, "pörgetni" is csak egy irányba volt hajlandó.
Az eladó persze magyarázkodott, hogy néhány napja még hibátlanúl működött, és felajánlott egy jelentős árengedményt, ha így is elviszem.
Mivel én magam nem nagyon értek hozzá, és az ismeretségi körömben sincs hozzáértő, így ettől a lehetőségtől eláltam. Aztán felajálotta, hogy akkor megjavíttatja és felhív, ha kész a magnó. Mivel azt mondta, van profi, hozzáértő ismerőse aki meg tudja csinálni, én meg pont rá voltam indulva erre a magnóra, hát megegyeztünk. Az óta sem hívott. Közben a "magnózhatnékom" is alábbhagyott, elszállt, így én sem hívtam őt.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- b4xter
- Nincs visszaút

Én semmiképp nem ajánlanám az online aukciós és egyéb kótyavetye oldalakat ilyen beszerzésre, nagyon zsákbamacska. Még akkor is, ha az eladó kijelenti, hogy újra van szíjazva meg karbantartott, meg nemdohányzó, első (és női) tulajdonostól van a holmi :) Ha tényleg csak ismerkedni akarsz a magnózással, én fel tudok neked ajánlani szigorúan kölcsönbe egy decket, ami garantáltan jó állapotú. Nem bizniszelni akarok, nem akarom eladni, mindenképp visszavárom egy (akár hosszabb) próba időszak után. Ha érdekel a lehetőség, akkor vagy eljössz érte Vácra, vagy esetleg a jövő hétfőn elviszem Budaörsre, és ott napközben át tudod venni. Fekete színű Onkyo TA-2830, elég jó kis gép, és egyébként nagyjából az általad említett árkategória. Én magam szíjaztam újra, és be is van állítva, nagyon jól szól...elkann írta: ↑2024.06.10., hétf. 12:38Sziasztok!
Nosztalgikus emlékek felelevenítése céljából keresek kazettás deck-et. Nem állítgatni/javítani szeretném és közel sem a kivételesen jó hangot keresem, de egy korrekt hangú lejátszót szeretnék vásárolni, háát.. lehetőség szerint nagyon max. 30 e Ft-ig bezárólag. Létezik ilyen? Van esetleg tippetek merre induljak?
Előre is köszönöm!
és a jófogás helyett inkább itt adnék fel egy "keres" hirdetést a lejátszós adásvétel topicban,
Én ezt önnek nem ajánlom.
Nem véletlenül hagytam ki ezt az opciót, ugyanis én már megfutottam, sikertelenül. Ez a fórum elenyésző kivétellel a _minőségi_ cuccok piaca, ennek megfelelő árazással, ráadásul itt a kazettás deck már régóta nem divat. Talán havonta, de inkább ritkábban beesik egy magnó deck kínálat, az is általában vagy komoly gép jó drágán, vagy egy romhalmaz rettentő leharcolt állapotban.
Címeket nem tudok ajánlani, de biztosan van a a lakóhelyeden, vagy annak közelében használt hifi üzlet, ott is érdemes körülnézni, hátha szembejön veled egy olyan masina, amibe első pillantásra egymába szerettek.... :-)
Én ezt önnek nem ajánlom.
Nem véletlenül hagytam ki ezt az opciót, ugyanis én már megfutottam, sikertelenül. Ez a fórum elenyésző kivétellel a _minőségi_ cuccok piaca, ennek megfelelő árazással, ráadásul itt a kazettás deck már régóta nem divat. Talán havonta, de inkább ritkábban beesik egy magnó deck kínálat, az is általában vagy komoly gép jó drágán, vagy egy romhalmaz rettentő leharcolt állapotban.
Címeket nem tudok ajánlani, de biztosan van a a lakóhelyeden, vagy annak közelében használt hifi üzlet, ott is érdemes körülnézni, hátha szembejön veled egy olyan masina, amibe első pillantásra egymába szerettek.... :-)
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2588
Én is megfutottam ezt a kört, sok évvel ezelőtt.elkann írta: ↑2024.06.10., hétf. 12:38Nosztalgikus emlékek felelevenítése céljából keresek kazettás deck-et. Nem állítgatni/javítani szeretném és közel sem a kivételesen jó hangot keresem, de egy korrekt hangú lejátszót szeretnék vásárolni, háát.. lehetőség szerint nagyon max. 30 e Ft-ig bezárólag. Létezik ilyen? Van esetleg tippetek merre induljak?
Elsőre a német ebayről lőttem egy nagyon szép(nek látszó ...) TEAC decket, de mint kiderült, gatya volt a belseje
Utána lett egy fekvő Sanyo RD4028, mert amikor gimis voltam, akkor nagy menőségnek számított, igazi nosztalgiából vettem meg (ha már akkor esélyem se volt rá). Ez - ha jól emlékszem - talán pont Öreghifis kollégánál kötött ki, mert pár napi játszadozás után csak állt a polcon. Az a vicc, hogy anno, amikor a kazetta volt az elsődleges forrásom, főleg rádióból felvett zenékkel, akkor nem futotta igazán jóra (habár az Orion minitorony deckjét szerettem, jól szólt, és sikerült kifognom egy hibátlan példányt). Amikor pedig már nem volt gond megvenni egy Sony TC-K690-est, akkor meg már a CD gyűjtéssel voltam elfoglalva.
Azt javaslom, ha tényleg "játszósnak" keresel valamit, akkor legyen szép, és a jófogás helyett inkább itt adnék fel egy "keres" hirdetést a lejátszós adásvétel topicban, azokkal a paraméterekkel, amit itt is leírtál.
Sajnos egyetértve az előttem szólókkal, nem látsz bele, és nem tudod, mennyire van szétnyúzva, vagy elöregedve-elporladva benne minden. Talán ha ismert fórumostól veszel valamit, kisebb a zsákban a macska
Viszont itt semmiképp ne boltoljatok, a topicban ez tilos, de az adásvételiben simán mehet!
Ha a hangra mész, legyen 3 fej és szalag kalibrálás, ha szépségre, akkor billentyűs gombok és depréz műszer.
Szerintem ...
- elkann
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 34
Köszönöm az ajánlást, megfontolom és kereslek ha aktuális!arzachel írta: ↑2024.06.11., kedd 13:42Van egy ilyen deck-em eladó 30eFt-ért ha érdekel.Új szíjak vannak benne.Rendben működik.elkann írta: ↑2024.06.10., hétf. 12:38Sziasztok!
Előre is köszönöm!
https://zokiaudio.com/technics-rs-m245x ... s/?lang=en
Tel:06 20 36 29 850.
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home
- elkann
- Kezdő Fórumlakó

Nagyon köszönöm az útba igazítást!Öreghifis írta: ↑2024.06.10., hétf. 17:17Sziasztok!
Totál ismeretlen számomra ez a világ..
Előre is köszönöm!
Ajánlom figyelmedbe a Jófogást (www.jofogas.hu, regisztrálni kell), a facebook Marketplace csoportját, és végső esetben a Vaterát. Ebben az árkategóriában már csak nagyon öreg, lerobbant masinákat találsz- már ha találsz -, amelyek nagy eséllyel rövid idő után beadhatják a kulcsot, de ha türelmes vagy, és nem ragaszkodsz a patika állapothoz, ha nem zavar a karcos oldallap és tető, esetleg némi szépséghiba az előlapon, akkor ennyiért egészen jó gépre bukkanhatsz. Kerüld a "szíjazni kell" szövegű hirdetéseket, mert az csak süket duma (ha csak szíjazni kellene, azt a tulaj is megcsinálhatná, sokkal inkább az egész mechanika kuka). Előny, ha görgőt és szíjat cseréltek a gépen. Ha ha csak lehet, személyesen vedd át-próbáld ki a magnót. Sajnos az utóbbi időben irgalmatlanul (és indokolatlanul...) elszált a használt magnók ára, de a Pioneerok é a Technicsek között talán még akad haszálható 30 ezer körüli masina.
/Vitázó kedvűeknek: nemrég vettem 25 ezer forintért egy Technics RS-BX646 három fejes magnót, ami ugyan meglehetősen karcos volt - ezért volt ennyi az ára -, viszont műsakilag-hangilag tökéletes, és a célnak (válogatás összeállítására, majd cédére irásra) tökéletesen megfelel. A miheztartás végett: korábban volt Nakamichi magnóm is/
IsoTek Syncro Uni -> IsoTek Titan One -> IsoTek Genesis One -> ALAC tápkábel -> Auralic Aries G2.1 (+Hoer-Wege mod) ->ALAC tápkábel -> Audio Research GSI75 -> ALAC hangfalkábel -> Sonus Faber Grand Piano Home
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 770
Van egy ilyen deck-em eladó 30eFt-ért ha érdekel.Új szíjak vannak benne.Rendben működik.elkann írta: ↑2024.06.10., hétf. 12:38Sziasztok!
Előre is köszönöm!
https://zokiaudio.com/technics-rs-m245x ... s/?lang=en
Tel:06 20 36 29 850.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Sziasztok!
Előre is köszönöm!
Ajánlom figyelmedbe a Jófogást (www.jofogas.hu, regisztrálni kell), a facebook Marketplace csoportját, és végső esetben a Vaterát. Ebben az árkategóriában már csak nagyon öreg, lerobbant masinákat találsz- már ha találsz -, amelyek nagy eséllyel rövid idő után beadhatják a kulcsot, de ha türelmes vagy, és nem ragaszkodsz a patika állapothoz, ha nem zavar a karcos oldallap és tető, esetleg némi szépséghiba az előlapon, akkor ennyiért egészen jó gépre bukkanhatsz. Kerüld a "szíjazni kell" szövegű hirdetéseket, mert az csak süket duma (ha csak szíjazni kellene, azt a tulaj is megcsinálhatná, sokkal inkább az egész mechanika kuka). Előny, ha görgőt és szíjat cseréltek a gépen. Ha ha csak lehet, személyesen vedd át-próbáld ki a magnót. Sajnos az utóbbi időben irgalmatlanul (és indokolatlanul...) elszált a használt magnók ára, de a Pioneerok é a Technicsek között talán még akad haszálható 30 ezer körüli masina.
/Vitázó kedvűeknek: nemrég vettem 25 ezer forintért egy Technics RS-BX646 három fejes magnót, ami ugyan meglehetősen karcos volt - ezért volt ennyi az ára -, viszont műsakilag-hangilag tökéletes, és a célnak (válogatás összeállítására, majd cédére irásra) tökéletesen megfelel. A miheztartás végett: korábban volt Nakamichi magnóm is
/
Előre is köszönöm!
/Vitázó kedvűeknek: nemrég vettem 25 ezer forintért egy Technics RS-BX646 három fejes magnót, ami ugyan meglehetősen karcos volt - ezért volt ennyi az ára -, viszont műsakilag-hangilag tökéletes, és a célnak (válogatás összeállítására, majd cédére irásra) tökéletesen megfelel. A miheztartás végett: korábban volt Nakamichi magnóm is
- elkann
- Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Előre is köszönöm!
Előre is köszönöm!
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3007
Tapasztalataim szerint a sláger/rock kazetták áradata volt a kereskedelemben a döntő hányad, a komolyzenei kiadványok már ritkábban bukkantak fel.
A jazz kazetták nyugaton sem lepték el a piacot, nálunk meg már valóban fehér holló kategória egy neves/ismert jazz előadó kiadványát meglátni.
Fotók: Pink Floyd és Miles Davis " music cassette"
TJ.
A jazz kazetták nyugaton sem lepték el a piacot, nálunk meg már valóban fehér holló kategória egy neves/ismert jazz előadó kiadványát meglátni.
Fotók: Pink Floyd és Miles Davis " music cassette"
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Sokáig magnóztam, de soha nem vettem műsoros kazettát.
Én sem, pedig a műsoros kazetták minősége nagyságrendekkel jobb, mint amit az ember saját maga vesz fel. Ennek egyszerű oka van: a műsoros kazetták egészen más technológiával készülnek. (Azért az nem lehet véletlen, hogy tunerman társunknak remek gyűjteménye van...
) A minőség akkor döbbentett meg, amikor egy rokonomnak olyan műsoros kazettákat másoltam ki cédére, amiket még a hetvenes-nyolcvanas években hozott Németországból. Semmi zaj, semmi torzulás, a magasak és a mélyek tökéletesek voltak.A műsoros kazetták egyfajta etalonnak is használhatók mérőkazetta helyett, persze csak nagy "rátartsással", de akinek jó füle van, annak például azimuth beállításra szinte tökéletesek.
Én sem, pedig a műsoros kazetták minősége nagyságrendekkel jobb, mint amit az ember saját maga vesz fel. Ennek egyszerű oka van: a műsoros kazetták egészen más technológiával készülnek. (Azért az nem lehet véletlen, hogy tunerman társunknak remek gyűjteménye van...
- b4xter
- Nincs visszaút

Nekem rengeteg műsoros kazim van, jó részüket az utóbbi években harácsoltam össze. Főleg minőségi, nyugati kiadványok (Erato, Philips, Turnabout, Decca, meg ilyesfélék) - ráadásul klasszikus zenék leginkább, a hetvenes és nyolcvanas évekből; és szerintem faszán szólnak a mai napig. Sok köztük a krómos szalag, némelyik felvétel Dolby C-vel készült. Pont tudom, hogy nem szólnak úgy, mint LP-ről, de szeretem hallgatni őket nagyon (van összehasonlítási alapom, 2000+ LP-m is van, amiket szintén hallgatok). A kazik közül jónéhány szép, dobozos kiadvány, booklet is van hozzájuk, meg minden. A magnóim se csúcsszuper Nakamichik, hanem középkategóriás Marantz meg Sony meg Onkyo; van köztük, amelyik 40 éves is elmúlt... de top notch mindegyik, mert karbantartom őket. Van egy ládányi bontatlan új krómos kazettám is, amikre készítek időnként felvételeket, és hallgatom is őket. Most is egy olyan kazi megy éppen, amit Soundcloudról vettem fel pár hete, mert máshol nincs is. Perverz? Nem baj, nekem teszik ez így.Luxor Audio írta: ↑2024.06.03., hétf. 20:44Sokáig magnóztam, de soha nem vettem műsoros kazettát. Rádióból (Göczei Zsuzsa neve ugye sokaknak mond valamit?) és haverok lemezeiről vettem fel vele sokszáz, jellemzően TDK SA-X kazettára. Kocsiban nem használtam, mert ott gyorsan megnyúlt a szalag, amivel nem bántak finoman az autókba épített ketyerék. Bár volt mellette lemezjátszóm és CD pörgetőm is, nem volt könnyű olyan zenékhez jutni, amiket szerettem, így sokáig a magnó volt a főszereplő nálam. Egészen 1996-ig, amikor megvettem az első PC-met egy rémesen drága hangkártyával, de ez már offtopik...Alex_Aston írta: ↑2024.06.03., hétf. 20:28Az LP-nek azért van előnye, hogy még ma is lehet venni hozzá jó felvételeket, míg kazettához gyáriak régen sem voltak jók. Előnye anno a válogatás volt, vagy kocsiba felvételt készíteni, meg persze kényszerből zenélés, ha másra nem volt pénz.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11162
- Kapcsolat:
Sokáig magnóztam, de soha nem vettem műsoros kazettát. Rádióból (Göczei Zsuzsa neve ugye sokaknak mond valamit?) és haverok lemezeiről vettem fel vele sokszáz, jellemzően TDK SA-X kazettára. Kocsiban nem használtam, mert ott gyorsan megnyúlt a szalag, amivel nem bántak finoman az autókba épített ketyerék. Bár volt mellette lemezjátszóm és CD pörgetőm is, nem volt könnyű olyan zenékhez jutni, amiket szerettem, így sokáig a magnó volt a főszereplő nálam. Egészen 1996-ig, amikor megvettem az első PC-met egy rémesen drága hangkártyával, de ez már offtopik...Alex_Aston írta: ↑2024.06.03., hétf. 20:28Az LP-nek azért van előnye, hogy még ma is lehet venni hozzá jó felvételeket, míg kazettához gyáriak régen sem voltak jók. Előnye anno a válogatás volt, vagy kocsiba felvételt készíteni, meg persze kényszerből zenélés, ha másra nem volt pénz.
A mai nap margójára...egy kis zenélgetés, összehasonlítás a két Nakamichi között...
, pedig egy éve még nem igazán hittem, hogy kazettás magnót fogok még hallgatni, de ezek azért nem rosszak...szerintem
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3702
Az LP-nek azért van előnye, hogy még ma is lehet venni hozzá jó felvételeket, míg kazettához gyáriak régen sem voltak jók. Előnye anno a válogatás volt, vagy kocsiba felvételt készíteni, meg persze kényszerből zenélés, ha másra nem volt pénz.
Kazetta esetében ma tényleg csak a romantika marad, míg azért LP esetében lehet zenét is hallgatni, akár 40-50 éves felvételekkel, amit kazetta esetében nemigen...
Csak a Marantz! :-D
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
RS-BX727 - Nem csúcsmodell, de akkoriban (90-es évek elején) ez tűnt jó vételnek. Valójában mindig is Aiwa-im voltak (a HiFi Magazin ajánlásai mentén), de a Technics robosztusabb, precízebb működésű. Az Aiwakkal voltak mechanikai bajok és rettenetesen csattogtak, ami nem a hosszú élet záloga, de a hangjuk számomra szerethető volt. A Technics 3 évvel ezelőtt még hibátlanul működött több éves álmából felébresztve, akkor 2 napig használtam egy munkához, azóta ismét alszik a szekrényben.
Ezek még olyan készülékek voltak, amikbe szerelmes tudtam lenni.
Nem saját fotó:
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9548
Ha jól emlékszem az utolsó deckem egy Sony TCK590-es volt. Egy ideig nem használtam, aztán elővettem, de voltak működési anomáliák. Leadtam egy revízióra, cseréltek ezt-azt, majd pár kazetta meghallgatása után ismét a feledés ködébe veszett. Pár éve elajándékoztam 100+ kazettával, néha romantikusan eszembe jut, aztán hallgatom tovább a streamet. 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- zoli73
- V.I.P.

Ezt tökéletesen megfogalmaztad!wittao írta: ↑2024.06.03., hétf. 18:45Ezt mondogatnak egy ideje az LP-rol is, hogy most eros felfutasban van, hogy magasrol essen…Luxor Audio írta: ↑2024.06.03., hétf. 18:35Minden öreg csillag villan egy hatalmasat, mielőtt végleg kihunyna.
Olyan jóízűen beszélgettek a kazettás magnókról, hogy felmerült bennem, előveszem dobozából a Technicsemet, amit kazetta digitalizálós munkákhoz tartottam meg. Egy ideig sok ilyen felkérés talált meg, de pár éve már nincs.
Szerintem a kazettaknak van egy romantikus, gyermekkori kotodese sokakban, es ami akkor volt, es talan elerhetetlen volt, most ujra elhetik paran. Nalam ez tortent, tortenik. Semmilyen logikus, muszaki magyarazat nincs a kazettazas mellett, ezer sebbol verzo formatum, megis imadom hasznalni minden nyugjevel es korlatokkal egyutt.
zoli73-nak : egyelore ugy latom meg 5-10 evig gond nelkul eletben tarthatok. Amibol tudok, abbol jo aron egy donort is igyekszem eltenni. DRAGON-hoz is olyan alkatresz kellett, amit csak bontasbol lehetett megszerezni, tehat van olyan muszaki problema, amit nem lehet egy 3D nyomtatoval athidalni sajnos. Ezek vannak jelentosen levesebben, de vannak ez teny.
Mivel hosszú-hosszú éveken keresztül magnóztam én is, azért mindig megdobogtatja a szívem 1-1 magnó látványa
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Nem.akvapark írta: ↑2024.06.03., hétf. 18:52Nem kevered a "dual capstan"-t a DD-vel?zoli73 írta: ↑2024.06.03., hétf. 12:39A specifikációjában valóban ez áll, és a kazettaajtóra is ez van írva, de a specifikaciójában az is áll, hogy 2 motoros a mechanika, igy nem jön ki a matek a DD-hez. Ugyebár 1 motor kell a hangtengelyhez, 1 pedig a szalagcsévéléshez, ha valóban DD volna, akkor legalább 3 motor kellene bele.
Szerintem ezek a Technics magnók úgy DD-k, mint az akkori erősítőik class-A-k.
Nincs azzal semmi baj, ha nem DD-k, attól még lehetnek jó magnók.
Sajnos sokminden nem az, aminek látszik, és ez nem csak a hifiben van így.![]()
Shany kolléga tiszta vizet öntött a pohárba, a fotón jól látszik, hogy valóban DD, igaz csak részben, mert csak a hangtengely direkt hajtású.
Ha DD-t emlegetünk, akkor én a teljes direkt hajtásra asszociálok, mint az emlitett Revox B710. Mindkét(vagy 1) hangtengely, és mindkét csévélőcsonk közvetlen motorokkal hajtva, én ennek a meglétét vontam kétségbe.
Bevallom nem tudtam, de ezek szerint ilyen "öszvér" DD megoldás is készült, mindig tanul az ember.
A linkelt video-t nem néztem meg, mert már megint a szokásos, átléphetetlen propagandareklámmal indult. Megmérgesedtem és bezártam.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3702
Technics deck esetén az RS-B965, meg a 900-as széria ha jól tudom, azért bőven átlag feletti tudású. Sosem deckeztem igazán, nem volt arra sem pénzem, amikor még lett, akkor meg már a CD jött szóba.
De az említett 965-ös deck egy ismerősnél sima ferro Polimer szalagra kb. olyan felvételt készített akkori fülem alapján, mint sok átlagos akkori cucc Cro2-re.
De valóban, a 747-es a maga korában talán nem volt annyira jó, mint az "előd" 965-ös.
De az említett 965-ös deck egy ismerősnél sima ferro Polimer szalagra kb. olyan felvételt készített akkori fülem alapján, mint sok átlagos akkori cucc Cro2-re.
De valóban, a 747-es a maga korában talán nem volt annyira jó, mint az "előd" 965-ös.
Csak a Marantz! :-D
- zoli73
- V.I.P.

Azért szívesen vennénk ám, ha konkretizálnád, hogy milyen Technics magnóról is van szó, akár 1-2 képpel ilusztrálva. Szeretünk ám csámcsogni, nosztalgiázni!Luxor Audio írta: ↑2024.06.03., hétf. 18:35Minden öreg csillag villan egy hatalmasat, mielőtt végleg kihunyna.
Olyan jóízűen beszélgettek a kazettás magnókról, hogy felmerült bennem, előveszem dobozából a Technicsemet, amit kazetta digitalizálós munkákhoz tartottam meg. Egy ideig sok ilyen felkérés talált meg, de pár éve már nincs.
Nem kevered a "dual capstan"-t a DD-vel?zoli73 írta: ↑2024.06.03., hétf. 12:39A specifikációjában valóban ez áll, és a kazettaajtóra is ez van írva, de a specifikaciójában az is áll, hogy 2 motoros a mechanika, igy nem jön ki a matek a DD-hez. Ugyebár 1 motor kell a hangtengelyhez, 1 pedig a szalagcsévéléshez, ha valóban DD volna, akkor legalább 3 motor kellene bele.
Szerintem ezek a Technics magnók úgy DD-k, mint az akkori erősítőik class-A-k.
Nincs azzal semmi baj, ha nem DD-k, attól még lehetnek jó magnók.
Sajnos sokminden nem az, aminek látszik, és ez nem csak a hifiben van így.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Ezt mondogatnak egy ideje az LP-rol is, hogy most eros felfutasban van, hogy magasrol essen…Luxor Audio írta: ↑2024.06.03., hétf. 18:35Minden öreg csillag villan egy hatalmasat, mielőtt végleg kihunyna.
Szerintem a kazettaknak van egy romantikus, gyermekkori kotodese sokakban, es ami akkor volt, es talan elerhetetlen volt, most ujra elhetik paran. Nalam ez tortent, tortenik. Semmilyen logikus, muszaki magyarazat nincs a kazettazas mellett, ezer sebbol verzo formatum, megis imadom hasznalni minden nyugjevel es korlatokkal egyutt.
zoli73-nak : egyelore ugy latom meg 5-10 evig gond nelkul eletben tarthatok. Amibol tudok, abbol jo aron egy donort is igyekszem eltenni. DRAGON-hoz is olyan alkatresz kellett, amit csak bontasbol lehetett megszerezni, tehat van olyan muszaki problema, amit nem lehet egy 3D nyomtatoval athidalni sajnos. Ezek vannak jelentosen levesebben, de vannak ez teny.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Minden öreg csillag villan egy hatalmasat, mielőtt végleg kihunyna.