Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 457

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: kargidje »

-KP- írta:
2024.05.15., szer. 12:27

Nemrég készült felmérés a különböző generációk között az USA-ban. A mostani fiatalok között (gen z) már 20% vallja magát valamilyen betűsnek a sok közül, Ami korábban 1% vagy inkább azalatti volt. Ne mondd hogy hirtelen 1-2 generáció alatt csak úgy magától megtízszereződött vagy húszszorozódott az ilyen beállítottságú személyek száma. 20%. Tehát mondjuk egy 20 fős osztályban minimum 4 személy. Ez a szám abnormális és pontosan megmutatja hogy igenis célba tud érni a folyamatosan és tudatosan felépített agymosás aminek ott már az óvodás kortól folyamatosan kiteszik a gyerekeket. Az meg nem érv, hogy bezzeg nekem semmi bajom nem lett tőle. Nem az a lényeg, hogy nálad 40-50 évesen betalált-e az üzenet, hanem az, aki pici gyerekkorától ebbe csöppen bele.

A másik amitől agyfrászt tudok kapni a "Ha nem tetszik ugord át" szintű kijelentések. Lassan ott tartunk, hogy nem lehet átugorni, mert mindenben ez van. Az Oscar-nál kötelező minimum kvóták vannak előírva, ami most ilyen 20-25% körüli de nemsokára 50% lesz. Nem lehet majd még Oscar jelölt sem olyan film, ami ezt nem teljesíti. Egyébként is az amerikai céges kultúrát letartolták a DEI (Diversity, equity and inclusion) kvóták és ebbe beletartozik a Disney, Amazon, Netflix is. A korábban szuper családi tartalmakat gyártó Disney pedig az egyik fő üzenetküldő platformja lett az egész "mozgalomnak". Van is belőle felháborodás nem kicsit.
20-30-40 évvel ezelőtti felmérésben mekkora volt ez az arány? Ha egyáltalán volt felmérés róla vagy csak most hirtelen lett egy felmérés... gondolkodik.gif
Azt honnan tudod, ez a felmérés hiteles??? Ja, egy újabb "amerikai tudósok rájöttek...."

Én ezzel a növekvő tendenciával nem találkoztam sem a tágabb sem a szűkebb környezetemben, érdekes neeem!? Pedig már mindenhol megy a streaming ezerrel!!!

Na az agymosás meg itthoni viszonylatban igencsak erősen túl van tolva!!!! Ugye tudod kik és miért :smile51:

Az oszkár nekem nem téma :ohnoohnoohno: , sokkal jobb filmeket találok, mint amiket ott díjaznak :smile32:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 937

Hozzászólás Szerző: tottyi »

kargidje írta:
2024.05.15., szer. 12:37
tottyi írta:
2024.05.15., szer. 11:49

hogy nezz bele a 2011-es Horror Story-ba es nezd meg a tobbit mirol szol, maris megerted mirol beszelek de Te inkabb belebeszeled, hogy nem vagyok elfogado.
Akkor ezen a téren mégis elfogadóbb vagyok, mint te, nem teszem szóvá miért kell ennyire tolni. ;)

Nézz bele a:
Kódjátszma, Mindhunter, Coming out, The Danish Girl, A fiúk a csapatban (1970), Az én szép kis mosodám (1985), Otthonom, Idaho (1991), Philadelphia (1993), C.R.A.Z.Y. (1995), Túl a barátságon (2005), Őrült nők ketrece (1978), But I’m a cheerleader (1999) ..... stb filmekbe! + egy rakás régebbi filmben van leszbi, meleg mellékszál, ami lehet fel sem tűnik, így meg sem említitek.
Sőt, ha két csajszi nyalja-falja egymást, még tetszik is sokaknak... :goodmorning:

Mondom 2010 előtt is volt élet ilyen téren, ezeknél miért nem háborodtatok fel anno? Eszetekbe sem jutott szóvá tenni!
Nekem meg ez a furcsa ;)

Eddig nekem egy kimondottan túltolt meleg szál volt a Last Of Us 3. része talán. De ott sem az zavart, hogy meleg pár, hanem feleslegesen hosszúra volt nyújtva.

" "Nem tetszik egy film? Skippeld!" "

KP:
De, ha nem jön be, le kell mondani. Én lemondtam pl. a D+-t, mert számomra értéktelen, és nem a lmbtq miatt, hanem a gyerekes, nevetséges filmek, sorozatok miatt. Mégsem sírok, dehát miért kell ennyi gagyi sorozatot csinálni.

Igaz, mindenki azt nem néz amit akar. :smile32:
Ha kiragadsz a kommentjeim kozil mondatokat az nem fogja visszaadni amit mondani szerettem volna de csak azert sem akarod megerteni mit szerettem volna mondani. Aztan felhozol par filmet a sokezerbol de azt nem veszed eszre, hogy manapsag az amerikai filmekben mar mindegyikben az van amirol itt beszelunk.
Az meg nem ugy van, hogy mindenki azt nez amit akar mert akkor nincs mit nezni ha ezen az elven akarok tovabb filmezni.
Lehet majd a neger trans Stalin-nal eszreveszed, hogy erre pedig nem igy emlekszem a tortenelemben. gondolkodik.gif
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 853

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Igen voltak régebben is, de az arány tolódott el. A kevesebb néha több. Az elfogadás kérés ne legyen erőszakos, mert fordítva sül el. Látjuk, hogy indulatokat kelt.
Annó csak legyintettél, hogy ejnye-bejnye, micsoda dolog ez. :D Ritkán ért a következő dózis.

Ma már azt mondod: na, megjött a kötelező meleg szál. És ekkor fészkelődök, meg anyázok, mert tudom, hogy google kellett volna elötte, főleg ha gyerektartalom.
Lásd pl. Lightyear. Céltalan, felesleges lmbtq.
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
2024.05.15., szer. 11:49

hogy nezz bele a 2011-es Horror Story-ba es nezd meg a tobbit mirol szol, maris megerted mirol beszelek de Te inkabb belebeszeled, hogy nem vagyok elfogado.
Akkor ezen a téren mégis elfogadóbb vagyok, mint te, nem teszem szóvá miért kell ennyire tolni. ;)

Nézz bele a:
Kódjátszma, Mindhunter, Coming out, The Danish Girl, A fiúk a csapatban (1970), Az én szép kis mosodám (1985), Otthonom, Idaho (1991), Philadelphia (1993), C.R.A.Z.Y. (1995), Túl a barátságon (2005), Őrült nők ketrece (1978), But I’m a cheerleader (1999) ..... stb filmekbe! + egy rakás régebbi filmben van leszbi, meleg mellékszál, ami lehet fel sem tűnik, így meg sem említitek.
Sőt, ha két csajszi nyalja-falja egymást, még tetszik is sokaknak... :goodmorning:

Mondom 2010 előtt is volt élet ilyen téren, ezeknél miért nem háborodtatok fel anno? Eszetekbe sem jutott szóvá tenni!
Nekem meg ez a furcsa ;)

Eddig nekem egy kimondottan túltolt meleg szál volt a Last Of Us 3. része talán. De ott sem az zavart, hogy meleg pár, hanem feleslegesen hosszúra volt nyújtva.

" "Nem tetszik egy film? Skippeld!" "

KP:
De, ha nem jön be, le kell mondani. Én lemondtam pl. a D+-t, mert számomra értéktelen, és nem a lmbtq miatt, hanem a gyerekes, nevetséges filmek, sorozatok miatt. Mégsem sírok, dehát miért kell ennyi gagyi sorozatot csinálni.

Igaz, mindenki azt nem néz amit akar. :smile32:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Hozzászólás Szerző: -KP- »

kargidje írta:
2024.05.14., kedd 20:23
Nameg nyugaton ez elfogadott dolog, és még életben vannak ott is az emberek, sőt, jobban is élnek kicsit, mint mi ... akkor hogy is van ez gondolkodik.gif
Mámegintezamocskosnyugat :smile51:
kargidje írta:
2024.05.15., szer. 10:00
Igaz, Európa nyugati fele sokkal nyitottabb, elfogadóbb, mint az nagyősmatyarszittyalakosság. :smile51:

Lement már jópár ilyen jelenetes film, sori nálam, és semmi, de semmi bajom nem lett tőle. Ez azért érdekes, nem?
És akkor mi van? Ha nyugaton divat lesz a kútba ugrás akkor vakon kell követni őket? Nemrég készült felmérés a különböző generációk között az USA-ban. A mostani fiatalok között (gen z) már 20% vallja magát valamilyen betűsnek a sok közül, Ami korábban 1% vagy inkább azalatti volt. Ne mondd hogy hirtelen 1-2 generáció alatt csak úgy magától megtízszereződött vagy húszszorozódott az ilyen beállítottságú személyek száma. 20%. Tehát mondjuk egy 20 fős osztályban minimum 4 személy. Ez a szám abnormális és pontosan megmutatja hogy igenis célba tud érni a folyamatosan és tudatosan felépített agymosás aminek ott már az óvodás kortól folyamatosan kiteszik a gyerekeket. Az meg nem érv, hogy bezzeg nekem semmi bajom nem lett tőle. Nem az a lényeg, hogy nálad 40-50 évesen betalált-e az üzenet, hanem az, aki pici gyerekkorától ebbe csöppen bele.

A másik amitől agyfrászt tudok kapni a "Ha nem tetszik ugord át" szintű kijelentések. Lassan ott tartunk, hogy nem lehet átugorni, mert mindenben ez van. Az Oscar-nál kötelező minimum kvóták vannak előírva, ami most ilyen 20-25% körüli de nemsokára 50% lesz. Nem lehet majd még Oscar jelölt sem olyan film, ami ezt nem teljesíti. Egyébként is az amerikai céges kultúrát letartolták a DEI (Diversity, equity and inclusion) kvóták és ebbe beletartozik a Disney, Amazon, Netflix is. A korábban szuper családi tartalmakat gyártó Disney pedig az egyik fő üzenetküldő platformja lett az egész "mozgalomnak". Van is belőle felháborodás nem kicsit.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2024.05.15., szer. 11:09
A mások persze hogy elfogadók. ;)
Rengeteg művész stb homesz volt, van. Efogadni is lehet, aláírom (más helyett :D).
De ne a hangosbeszélőbe, streamingbe, kamionon kiáltsuk már, hogy kivel, kihez, miért, hogyan. Ki a sz@rt érdekel.

Ezzel csak mégjobban szánalmasak lesznek.

Eleve a társadalom kis rétege ilyen, de a hangosságuk miatt többnek tűnnek. Dolgoznak azon, hogy még többen legyenek, mert már azt is hallottam, hogy pl. a suliban divat bu@inak lenni. (a hideg ráz). Szavazók kellenek na.

Inkább egy szittyamagyar, mint egy fiulánymégnemtudomkivagyok.
Szvsz.
Háterre csak ennyit :fekverohog:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

kargidje írta:
2024.05.15., szer. 10:06
tottyi írta:
2024.05.15., szer. 10:04
kargidje írta:

Egy rakás 2000-2010 előtti filmet, sorozatot most tolnak az arcunkba! Az miért nem furcsa? gondolkodik.gif
Amúgy minden jelenlegi streaming platformon vannak hasonló jelenetekkel filmek, sorozatok! ;)
Elbeszelunk egymas mellett. :)
Nem! Csak én elfogadóbb, megértőbb vagyok ilyen témában, mint te és még nagyon sokan mások!
Akkor most mit mondjak a meleg unokaocsemnek es leszbi unokahugomnak, hogy nem fogadom el oket? Koltoi kerdes! Latod, hogy elbeszelunk egymas mellett, mert Te mindenaron azt a vonalat szeretned tovabb vinni, hogy en mennyire nem vagyok elfogado, en meg, hogy szerintem tulzasba viszik a filmekben a massagot. Irtam, hogy nezz bele a 2011-es Horror Story-ba es nezd meg a tobbit mirol szol, maris megerted mirol beszelek de Te inkabb belebeszeled, hogy nem vagyok elfogado.
Egyebkent az unokahugommal szoktam errol beszelgetni es sokszor arra jutunk, hogy a kornyezete is lehet befolyasolja mivel kosarlabdazo es csak lanyokkal van korulveve de viszont heterokent indult es azt sem vetette el, hogy visszater heteroba, viszont olvastam is errol sokat, ha ferfi meleg akkor az sosem valt. Persze hosszabban volt szetirva.
A vegere meg, hogy van megegy unokahugom o hetero. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

A mások persze hogy elfogadók. ;)
Rengeteg művész stb homesz volt, van. Efogadni is lehet, aláírom (más helyett :D).
De ne a hangosbeszélőbe, streamingbe, kamionon kiáltsuk már, hogy kivel, kihez, miért, hogyan. Ki a sz@rt érdekel.

Ezzel csak mégjobban szánalmasak lesznek.

Eleve a társadalom kis rétege ilyen, de a hangosságuk miatt többnek tűnnek. Dolgoznak azon, hogy még többen legyenek, mert már azt is hallottam, hogy pl. a suliban divat bu@inak lenni. (a hideg ráz). Szavazók kellenek na.

Inkább egy szittyamagyar, mint egy fiulánymégnemtudomkivagyok.
Szvsz.
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
2024.05.15., szer. 10:04
kargidje írta:

Egy rakás 2000-2010 előtti filmet, sorozatot most tolnak az arcunkba! Az miért nem furcsa? gondolkodik.gif
Amúgy minden jelenlegi streaming platformon vannak hasonló jelenetekkel filmek, sorozatok! ;)
Nem! Csak én elfogadóbb, megértőbb vagyok ilyen témában, mint te és még nagyon sokan mások!

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

kargidje írta:
tottyi írta:
2024.05.15., szer. 09:01
kargidje írta:

... vagy inkább 10-15 éve nem volt itthon 6-7féle streaming szolgáltató, azaz nem volt ekkora választék klf sorozatokból, filmekből, így nem is találkoztál ilyen mennyiségű tartalommal. ;)
Tudod, 10 filmből nehezebb találni neked túlzót, erőszakost, mint 10000-ből.
Tégy úgy, mint a reklámban: "Nem tetszik egy film? Skippeld!"
Nameg nyugaton ez elfogadott dolog, és még életben vannak ott is az emberek, sőt, jobban is élnek kicsit, mint mi ... akkor hogy is van ez gondolkodik.gif
Ha mar a nyugatiak is felfigyelek a Netflix jelensegre es meg a Netflix is reagalt erre es meg par orszag, akkor talan nem nalunk van a gond. Egyebkent az a 2011-es film fura mert miert most adjak!? En pedig lattam az osszes Horror Storyt de erre nem emlekszem, szoval azert fura az a kiadasi datum. De ha megnezed azt a sorozatot akkor talan megerted mirol beszeltem. Miert nem lehet normalisan viselkedni es miert kell a sexualitasukat az utcara vinni, ha ennyire nem tolnak a szankba akkor talan mindenki elfogadobb lenne.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
2024.05.15., szer. 09:01

Ha mar a nyugatiak is felfigyelek a Netflix jelensegre es meg a Netflix is reagalt erre es meg par orszag, akkor talan nem nalunk van a gond. Egyebkent az a 2011-es film fura mert miert most adjak!? En pedig lattam az osszes Horror Storyt de erre nem emlekszem, szoval azert fura az a kiadasi datum. De ha megnezed azt a sorozatot akkor talan megerted mirol beszeltem. Miert nem lehet normalisan viselkedni es miert kell a sexualitasukat az utcara vinni, ha ennyire nem tolnak a szankba akkor talan mindenki elfogadobb lenne.
Igaz, Európa nyugati fele sokkal nyitottabb, elfogadóbb, mint az nagyősmatyarszittyalakosság. :smile51:

Lement már jópár ilyen jelenetes film, sori nálam, és semmi, de semmi bajom nem lett tőle. Ez azért érdekes, nem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kargidje 2024.05.15., szer. 10:04-kor.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

kargidje írta:
Lemmy9.1 írta:
2024.05.14., kedd 09:10
Mert mostanság a csapból is a deviancia folyik. Erőszakos, sok.
Tessék: Peppa malacéknál az apuci röffentette a legnagyobbat.
Már nem ez a menő.

dcb6df431b3147b4ba3599d8f5235132.jpg
... vagy inkább 10-15 éve nem volt itthon 6-7féle streaming szolgáltató, azaz nem volt ekkora választék klf sorozatokból, filmekből, így nem is találkoztál ilyen mennyiségű tartalommal. ;)

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2024.05.14., kedd 09:10
Már nem ez a menő.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Már nem ez a menő.
Szerintem!

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

tottyi írta:
2024.05.13., hétf. 11:06
scaurus írta:
2024.05.13., hétf. 07:40
scaurus írta:
2024.04.26., pén. 07:51
Halott fiúk nyomozóiroda (Dead Boy Detectives)
[Netflix]
...
Végére értem az 1. évadnak.
Szórakoztató volt.

Ismételni nem akarom magam, a kezdeti színvonal és szórakoztató faktor végig kitart.

Oké, Netflixtől mostanában szokott módon, indokolatlanul sok homoszexuális utalás (leginkább viszonzatlan vágyódás) van benne, de még (legalábbis nálam) tűréshatáron belül.
Akkor meg nemlattad az regi/uj gondolkodik.gif , American Horror story-t a 2011-est.
Ha 2011-ben nem zavart senkit, akkor az elmúlt 4-5évben hirtelen miért kezdett zavarni szinte mindenkit? gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

scaurus írta:
2024.05.13., hétf. 07:40
scaurus írta:
[Netflix]
...
Szórakoztató volt.

Ismételni nem akarom magam, a kezdeti színvonal és szórakoztató faktor végig kitart.

Oké, Netflixtől mostanában szokott módon, indokolatlanul sok homoszexuális utalás (leginkább viszonzatlan vágyódás) van benne, de még (legalábbis nálam) tűréshatáron belül.
Akkor meg nemlattad az regi/uj gondolkodik.gif , American Horror story-t a 2011-est.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

scaurus írta:
[Netflix]
...
Szórakoztató volt.

Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Gyulai D.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: Gyulai D. »

Alex_Aston írta:
2024.04.28., vas. 08:22
Valami madarak

https://m.imdb.com/title/tt23546320/

Ma megnéztem én is, érdekes egy film meg kell hagyni! De én köszönöm az ajánlást!
Végsősoron tetszett és érdemes megnézni! Más dolog az a fránya stereo hang, de DolbySurroundal felskálázva sem volt borzalmas minőségű!

Köszönöm!
Kép: Barco WQXGA+EN46
AVR: Denon AVC-X3800H 5.4.4
Végfok: all speaker Hypex NC252MR-RTu
Stereo: E L Y N A | Reference One
Surround: E L Y N A series
Zene: Wiim Ultra digit coax stream
Forrás: HTPC MadVR with RTX5070 and 28TB HDD
Vezérlés: Ipad PRO 11"

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3894

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Dilisek vacsorája

https://m.imdb.com/title/tt0119038/

Nem egy mai film, nem is tudom, mikor, és miért raktam a listára, hogy megnézzem. De megérte, mi az, hogy!
Kiváló vígjáték, a legjobb francia fajtából.
Alaptörténete, hogy unatkozó, felfuvalkodott jómódú emberek hetente keresnek valamilyen indokkal szerintük dilis embereket, és egy vacsora alkalmával szórakoznak rajtuk.a jelenlegi alkalom egész máshogy alakul. Helyzet.komikumra épülő, szinte kamara darab, de nincs egy perc üres járat sem, ami a végére egyre csak gyűlik, és gyűlik, hogy aztán a végére robbanjon.
Ajánlom!
Csak a Marantz! :-D

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

Aki szereti a nem mindennapi filmeket, ha a végén áll össze a kép. A24 alkotás.
Nem mainstream, nem mindenkinek.
Angol nyelvű, magyar felirat van.

Late Night with the Devil

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Boldogság kezdőknek (Happiness for Beginners)
[Netflix]

Egy válás miatt (is) padlón lévő nő elmegy egy (túlélő tanfolyamnak mondott) 80 mérföldes (talán 2 hetes) túrára az Appalache-ösvény egy szakaszára.

Egy egyszerű, kiszámítható, semmi különös vagy extra, de kedves és humoros vígjáték jópofa karakterekkel.
És a magyar szinkron sem rossz.

Egyszeri kikapcsolódásnak megteszi.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Világszerte vannak visszatérő jajongások, fujjolások be nem indultságra, lassúságra, nem történik benne semmiségre a pörgős csöcsrobbantásoktól eltérő iskolát vivő moziknál. Jelentem, végre én is elértem magam határait a Showing Up (2022) című, szerintem kizárólag nők számára fogyasztható remekművel. Csak azért nem aludtam el rajta, mert ébredés után tettem be (mozgattam rá a kurzort). Egy ki...penderített madár szolgál analógiául szinte minden filmben megjelenő problémakörre. Ne nagyon hozzátok szóba otthon, mert ki tudja mikor kerül elő aztán meglepetésszerűen, alakítva aktív kínpaddá az egyébként oly kedves kijelzőt.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Alex_Aston írta:
2024.04.28., vas. 08:22
Valami madarak

ajánlott kategória.
Tényleg nem volt rossz. Még az elkoptatott öregember-fiatallány drive-ot is meg tudtam bocsájtani, hiszen tényleg működött, fájdalom nélkül. A vázolt folyamat, mely már egy megváltozott, de fel nem ismert élethelyzet tulajdonképpen, viszont fájdalmas változásokkal jár.
Alapvetően nem erőssége egy megkövült agg korúnak az alkalmazkodás, visszatérő gondolatom, hogy nem-e túl nagy ár a készenlétért cserébe az összezártság másokkal az élet vége felé. A legjobb forgatókönyvet véve persze, amikor szakszerű az ellátás ha kell és lelkiismeretes a munkaerő. A gyakorlatban az ideálist le kell osztani 2-vel, 3-mal vagy többel. Reális-e az a félelem, amivel az öregek otthonával szemben viseltetünk, akár hosszú éveken át? Miért is ne volna ez is anyagiak függvénye. Mi az a pont, ameddig érdemes ragaszkodni az élet nevű játékhoz? Annyit tudok, hogy magamnak gyors kimúlást kívánok.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3894

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Valami madarak

https://m.imdb.com/title/tt23546320/

Szacsvay László által zseniálisan megformált öregember története, akit idősek otthonába dugnak, mert felügyeletre szorul. De ő nem így gondolja.
Közben találkozunk egy fiatal lánnyal, aki büntetését tölti közmunkán az otthonban (hamar megértjük, miért....).
Kettejük kapcsolata segít bemutatni ezt az élethelyzetet, amibe bárki kerülhet.

És amikor a film címe elhangzik a filmben, akkor üt majd igazán nagyot az egész, és lesz kerek az egész a film végére.

Szerintem nagyon erős alkotás, és ajánlott kategória.

.
valamimadarak_foto_nagymarcell_szacsvaylaszlo_es_kizlingerlilla.jpg
Csak a Marantz! :-D

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

venomer írta:
2024.04.26., pén. 14:55
Baby Reindeer - hú, srácok, erős tartalom. Összetett, érzelmi intelligenciát megkívánó konklúzió, életszerű karakterek a Netflix-től? Wow. Van még hasonló szintű?
ájFonomról küldve
Netflixes, bár biztosan láttad már “A platform”

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”