Jön az új Nucleus 500 Dodó, és már készen:
https://store.roonlabs.com/products/nucleus-one/
Szerintem nincs ilyen lehetőség. Amikor régebben én is kerestem, csak annyit találtam a fórumokon, hogy másoknak is hiányzik ez az opció...
Semmilyen pletykát nem hallottam és nem is szeretnék indítani. Annyit írtam csupán néhány nappal ezelőtt, hogy "van egy rossz érzésem a Roon-nal kapcsolatban".
Ha az új géppel belépsz, a másik automatikusan kilép a Roon fiókodból, mivel egy előfizetéssel egyszerre csak egy szervert futtathatsz. Ezt elvileg ki is írta üzenetben a Roon indításnál.
Azt nem. De mar a gep sincs meg es a hardisken masik windows van, utolag ezt meg lehet tenni?asebestyen írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:43A régi gépedet kiléptetted, mint Roon server mielőtt megszüntetted?tottyi írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:33Hi, amiota felinstalaltam az uj gepemre a Win 10 Pro-t es a Roon-t azota nemtudok csatlakozni mobillal es tablettel sem a gephez. Nemakartam itt zaklatni a forumosokat de mar nemtudok mit megnezni, hogy miert nem megy. Meg a routerben is kikapcsoltam a firewallt es beallitottam az upnp-et amit abszolut nem szoktam a Roon-al es ami eddig mukodott is de most sehogy nemakar. Azert szerettem a Roon-t mert minden egy klikkel ment. Irtam tiketet is de meg arra sem valaszoltak pedig azelott jo volt a support. Valaki valami otlet? A mobil app verzio 2.0.01357 es a pc Roon verzio meg 1359. Roon Arc-on kerestul sem csatlakozik pedig azelott az is egyre ment.
A régi gépedet kiléptetted, mint Roon server mielőtt megszüntetted?tottyi írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:33Hi, amiota felinstalaltam az uj gepemre a Win 10 Pro-t es a Roon-t azota nemtudok csatlakozni mobillal es tablettel sem a gephez. Nemakartam itt zaklatni a forumosokat de mar nemtudok mit megnezni, hogy miert nem megy. Meg a routerben is kikapcsoltam a firewallt es beallitottam az upnp-et amit abszolut nem szoktam a Roon-al es ami eddig mukodott is de most sehogy nemakar. Azert szerettem a Roon-t mert minden egy klikkel ment. Irtam tiketet is de meg arra sem valaszoltak pedig azelott jo volt a support. Valaki valami otlet? A mobil app verzio 2.0.01357 es a pc Roon verzio meg 1359. Roon Arc-on kerestul sem csatlakozik pedig azelott az is egyre ment.
A Roon rendszer architektúrája három funkcionalitást különböztet meg, a szervert, a lejátszót és az opcionális vezérlőt. Ezek eszközszinten szétszóródhatnak a hálózaton, vagy osztozhatnak egy eszközön is, de a szervernek mindig rendelkezésre kell állnia. Nálad, ha jól értem, az Audio PC tölti be a szerver és a lejátszó funkciót is, a mobillal távvezérelve. Bármilyen rendszerfelépítésről is legyen szó, a szervernek futnia kell és elérhetőnek a Roon használatához, így igen, ha a kirándulás alatt használni szeretnétek, a gépnek otthon futnia kell és a Roon ARC-kal tudtok hozzáférni.tottyi írta: ↑2023.11.29., szer. 10:53Igen a NAS egy igen jo dolog csak sajnos nekem nincs es pc-rol megy a Roon Core. Megyunk kirandulni egy hetre es gondoltam kihasznalom a Roon-t amiert megvettem, hogy magatol jo zeneket valogat be es igy hallgattuk volna ott is egy bluetoothos hangdalon. Rengeteg jo zenet ismertem meg amiota megvan a Roon.
Igen a NAS egy igen jo dolog csak sajnos nekem nincs es pc-rol megy a Roon Core. Megyunk kirandulni egy hetre es gondoltam kihasznalom a Roon-t amiert megvettem, hogy magatol jo zeneket valogat be es igy hallgattuk volna ott is egy bluetoothos hangdalon. Rengeteg jo zenet ismertem meg amiota megvan a Roon.juliush írta: ↑2023.11.29., szer. 10:44Egyik előnye a NAS-nak, az amúgy is 7x24-ben megy nálam. Gyönyörűen megy rajta a Roon Core is, az audio lejátszásért felelős eszköznek, legyen szó streamerről, vagy PC-ről, vagy mobilról, nem kell a katalógus-menedzsmenttel, vagy épp konverzióval, DSP-vel is foglalkoznia, "koncentrálhat" a muzsikára!
Egyik előnye a NAS-nak, az amúgy is 7x24-ben megy nálam. Gyönyörűen megy rajta a Roon Core is, az audio lejátszásért felelős eszköznek, legyen szó streamerről, vagy PC-ről, vagy mobilról, nem kell a katalógus-menedzsmenttel, vagy épp konverzióval, DSP-vel is foglalkoznia, "koncentrálhat" a muzsikára!
Neked mindig oda kell szurnod egy kicsi. Most ismerkedem a tobbi reszevel.fapaci írta: ↑2023.11.29., szer. 09:07Ha már megvetted és használod, talán nem árt megismerkedni a Roon működésével.
Ha már megvetted és használod, talán nem árt megismerkedni a Roon működésével.
Akkor igy akkor az otthoni gepemnek mindig be kell lennie kapcsolva. :(
Arra való a Roon ARC, ami egy önállóan telepítendő alkalmazás a telefonra. A normál alkalmazás 'Settings'->'Roon ARC' menüpontjában lehet beállítani és tesztelni.
A tavvezerles mukodik a mobillal ha a pc-et iranyitom de ha csak a mobilon szeretnek Roon-on keresztul pl az utcan zenet hallgatni es nem a Tidal appjat hasznalni az lehetseges?juliush írta: ↑2023.11.28., kedd 22:59Ahhoz, hogy a telefonod Roon lejátszásra vagy távvezérlésre használhasd, "látnia" kell egy Roon szervert (Core) a hálózaton, praktikusan ugyanazon az alhálózaton kell lennie, vagy megfelelő routinggal elérhetőnek. WiFi hálózati kapcsolat esetén a wifi routernek és a Roon Core-nak ugyanazon alhálózaton kell csücsülnie, ekkor a kapcsolatfelvétel automatikusan megtörténik. Ha nem megy, előfordulhat, hogy a telefonod mobil adatforgalomra van állítva, ekkor a lokális hálózati eszközeid nem láthatók számára közvetlenül. Egyébként a Roon kidolgozott egy Roon ARC megoldást is, amely megfelelő beállítások után külső hálózatról is elérhetővé teszi a szervereket.