Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6178

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Shimano írta:
2024.03.20., szer. 16:56
Nem tudom milyen megfontolásból teszik ezt,de b@szódjanak meg. :smile30:
Én úgy sejtem - bár biztosan nem tudom-, hogy ezt a közvetítési jogot biztosító szerződésük írja elő, és ha úgy van, akkor nem feltétlenül őket kell szidni.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2186

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60 írta:
2024.03.20., szer. 14:38
white-tiger írta:
2024.03.20., szer. 14:08

Okos tv usb bemenetre vinyo, és már vehetsz is rá, aztán vissza nézheted. Évek óta így használom az LG-t filmnézésre…
Ha a műsor a szolgáltató általi boxon keresztül jön, akkor is tudok felvenni külső eszközre, mondjuk egy Terrás bigyóra ? Ebben biztos vagy ?
Biztos csak a halál,de igen,tudsz felvenni külső vinyora.Nekem pl a tököm ki van attól hogy a királyi m4 sport nem enged sem felvenni,sem visszanézni semmit a boxon. :smile51: Annyira persze nem is érdekelne a műsoruk nagy része,de sok olyan sportműsorokat is elhalásznak a többi csatornától ami érdekelne,de sokszor olyan időpontban vannak amikor nem tudok ott lenni,és erre a megoldás a külső vinyo.
Nem tudom milyen megfontolásból teszik ezt,de b@szódjanak meg. :smile30:
Röhejes hogy a mai világban időhöz kötik az embert,de,na mindegy is.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1464

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Éreztem én, hogy ezt inkább privátban kellene megbeszélni white-tiger - rel... gondolkodik.gif

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Sosztakovics írta:
2024.03.20., szer. 15:30
Ezzel a lendülettel egy próbát is tehettél volna, te, két lábon járó agytröszt!
Ezért most megkaptad a harmadik figyelmeztetést, és mivel mindegyiket durva személyeskedés miatt, ezzel a lendülettel most egy hét pihenőre is mész.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Sosztakovics
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 239

Hozzászólás Szerző: Sosztakovics »

Rock60 írta:
2024.03.20., szer. 14:38
white-tiger írta:

Okos tv usb bemenetre vinyo, és már vehetsz is rá, aztán vissza nézheted. Évek óta így használom az LG-t filmnézésre…
Ha a műsor a szolgáltató általi boxon keresztül jön, akkor is tudok felvenni külső eszközre, mondjuk egy Terrás bigyóra ? Ebben biztos vagy ?
Ezzel a lendülettel egy próbát is tehettél volna, te, két lábon járó agytröszt!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

white-tiger írta:

white-tiger
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

Rock60 írta:
2024.03.20., szer. 13:57
-CB- írta:
2024.03.20., szer. 13:13

Nem értem, miért ez az ellenérzés az optikai kábellel kapcsolatban. Nekem nem ad ki koaxon digit jelet a set top box, a tévéből veszek ki optikai kábellel, semmi gondom vele. Gyakran szoktam a Mezzón zenét hallgatni, bőven jó a minősége (gondolom mp3, nem flac jön a kábelen).
Előbb írtam, rossz vele a tapasztalatom ,de...
Eddig - mikor próbáltam - a boxból vittem az optikait a dacba.
Most adtál egy ötletet - :smile53: - lehet, kipróbálom a TV - ből, ki tudja...
Ha összejönne, felszabadulna legalább az AN Vz, vagy a Vdh Silver, de nem vagyok optimista. :nonononono:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

-CB- írta:
2024.03.20., szer. 13:13

Nem értem, miért ez az ellenérzés az optikai kábellel kapcsolatban. Nekem nem ad ki koaxon digit jelet a set top box, a tévéből veszek ki optikai kábellel, semmi gondom vele. Gyakran szoktam a Mezzón zenét hallgatni, bőven jó a minősége (gondolom mp3, nem flac jön a kábelen).
Előbb írtam, rossz vele a tapasztalatom ,de...
Eddig - mikor próbáltam - a boxból vittem az optikait a dacba.
Most adtál egy ötletet - :smile53: - lehet, kipróbálom a TV - ből, ki tudja...
Ha összejönne, felszabadulna legalább az AN Vz, vagy a Vdh Silver, de nem vagyok optimista. :nonononono:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Alex_Aston írta:
2024.03.20., szer. 13:15

És még így is inkább a router és box közé kábelt tennél, meg a box és a DAC/erősítő közé még egyet (plusz táp kabel) mint egyetlen tyúkbél optikait, s mindezt azért, mert nem akarsz kábelezni...? gondolkodik.gif
Jól látod. Ja, nem :D Összemosol dolgokat.
Nem tennék, hanem így van, így működik.

Nem tudom, milyen lenne egy - két kábellel kevesebb, de az egy az optikai a TV - ből.
Azt tudom, hogy a dac előtt az optikai nálam sokkal rosszabbul szól, mint a / jó / coax.

A kérdés amúgy is csak elvi jelentőségű.
Amíg a Telekom a szolgáltató - IP TV - addig marad a Box, és ezzel együtt ez a setup is.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3652

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Rock60 írta:
2024.03.20., szer. 12:53
...
Azt nem tudtam, hogy a TV - m tudna felvenni és minden egyébb a box által nyújtott funkciót is tudna box nélkül is. gondolkodik.gif
Azt tényleg írtam, hogy akar a halál optikaival kötözgetni, és ezt továbbra is fenntartom. :D
Szerencsére egyelőre ez a veszély nem fenyeget, mert a boxból tudok coaxxal is menni a dacba, vagy ha nem lenne dac, RCA - val az erősítőbe. :party: :party:
....
Most már tudod.
És még így is inkább a router és box közé kábelt tennél, meg a box és a DAC/erősítő közé még egyet (plusz táp kabel) mint egyetlen tyúkbél optikait, s mindezt azért, mert nem akarsz kábelezni...? gondolkodik.gif
Csak a Marantz! :-D

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1259

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Rock60 írta:
2024.03.20., szer. 12:53
zoli73 írta:
2024.03.19., kedd 12:44

Ahhoz, hogy a hangot optikai kimeneten keresztül kivezeted a tv-ből, mi köze a box felvétei képességének?
Azon voltál fennakadva, hogyha a boxnak nincs audio kimenete, vagy nincs is box, akkor hogy lehet kihangosítani az adást? Hát így, ahogy leírtam, a tv-n keresztül.
Semmi köze nincsen hozzá. :smile53:
Azt nem tudtam, hogy a TV - m tudna felvenni és minden egyébb a box által nyújtott funkciót is tudna box nélkül is. gondolkodik.gif
Azt tényleg írtam, hogy akar a halál optikaival kötözgetni, és ezt továbbra is fenntartom. :D
Szerencsére egyelőre ez a veszély nem fenyeget, mert a boxból tudok coaxxal is menni a dacba, vagy ha nem lenne dac, RCA - val az erősítőbe. :party: :party:
Ha majd egyszer bexarik ez a box és kapok helyette egy cigarettás doboznyi ultragagyit, majd ráérek akkor dühöngeni rajta. :angry:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.03.19., kedd 12:44

Ahhoz, hogy a hangot optikai kimeneten keresztül kivezeted a tv-ből, mi köze a box felvétei képességének?
Azon voltál fennakadva, hogyha a boxnak nincs audio kimenete, vagy nincs is box, akkor hogy lehet kihangosítani az adást? Hát így, ahogy leírtam, a tv-n keresztül.
Semmi köze nincsen hozzá. :smile53:
Ha majd egyszer bexarik ez a box és kapok helyette egy cigarettás doboznyi ultragagyit, majd ráérek akkor dühöngeni rajta. :angry:

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2024.03.19., kedd 18:36
Elég vacakok a tévék mellé adott boxok,nekem jobban bejön a kártya.
Más,ha már szóba jött a tévé.Nem tudok rájönni arra,hogy a telóról streamelt filmeknél,pl a disney plusznál,miért nem jön a sztereón kívül más hangformátum a soundbarra.A királyi m4 sport dolby digitál formátumát mutatja,tehát a tévé is tud többet,de valamiért csak sztereó jel jön streamelésnél.Google chromecast 3-as kütyüt használok,létezhet hogy ez nem tud többet a sztereónál. gondolkodik.gif
Már minden létező beállítást átnéztem,pl a google home-n belülieket hangzással kapcsolatosakat is,de nem tudok rájönni a miértre.
Letöltöttem a disney alkalmazást a tévére,de onnét is csak sztereó jön,valami ötlet?A tévét cserélni fogom,de akkor is,nem tudok rájönni arra hogy miért nem küld sztereón kívül mást ki magából. gondolkodik.gif A tévé arc hdmi kimenetét használom,tehát itt elvileg kéne jönni más hangnak is,de nem,hogy enné meg a fene. :D Így aztán tök felesleges egy 5.1es rendszer,de még a 3.1-es is.

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 370

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Alex_Aston írta:
2024.03.19., kedd 06:33
Én ezért is szeretem a Digit.
Nincsen francos box, csak jön a koax, és azt dugom a TV-be, aztán jön minden, ami kell. Nem szükséges így még egy távval szórakozni, és én programozom a csatornákat kedvemre. No, meg nem kell tápolni :rolleyes:
A vodkafon is ilyen :D
A gondolkodás nem megerőltető...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Elég vacakok a tévék mellé adott boxok,nekem jobban bejön a kártya.
Más,ha már szóba jött a tévé.Nem tudok rájönni arra,hogy a telóról streamelt filmeknél,pl a disney plusznál,miért nem jön a sztereón kívül más hangformátum a soundbarra.A királyi m4 sport dolby digitál formátumát mutatja,tehát a tévé is tud többet,de valamiért csak sztereó jel jön streamelésnél.Google chromecast 3-as kütyüt használok,létezhet hogy ez nem tud többet a sztereónál. gondolkodik.gif
Már minden létező beállítást átnéztem,pl a google home-n belülieket hangzással kapcsolatosakat is,de nem tudok rájönni a miértre.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Rock60 írta:
2024.03.19., kedd 13:23
Lajos1966 írta:
2024.03.19., kedd 12:46

A PVR funkció lényege,hogy a tv-hez csatlakoztatott pendrive,hdd segítségével tudsz műsort, műsorokat felvenni.Természetesen időzítve is (ehhez persze pontos EPG kell,de ugyanez a box-ra is érvényes).
Én nem használom ezt a megoldást,mert tv műsort utoljára még a vhs videó korszakban vettem fel kb.25 évvel ezelőtt.
Ok, kösz. Biztos ki lehetne ismerni a rendszer működését, bár tartok tőle, hogy a box sokoldalúságát , kényelmét nem tudja nyújtani. / Programozás, időzítés, műsorújság, film kölcsönzés, pörgetés funkciók.../
Mi a TV műsor minimum 90 % - át felvételről nézünk. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egyenesben megy.
Amiket felsoroltál,arra egy modern tv ugyanúgy képes..... sőt!
De hagyjuk is,mert ez már eléggé off.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Lajos1966 írta:
2024.03.19., kedd 12:46

A PVR funkció lényege,hogy a tv-hez csatlakoztatott pendrive,hdd segítségével tudsz műsort, műsorokat felvenni.Természetesen időzítve is (ehhez persze pontos EPG kell,de ugyanez a box-ra is érvényes).
Én nem használom ezt a megoldást,mert tv műsort utoljára még a vhs videó korszakban vettem fel kb.25 évvel ezelőtt.
Ok, kösz. Biztos ki lehetne ismerni a rendszer működését, bár tartok tőle, hogy a box sokoldalúságát , kényelmét nem tudja nyújtani. / Programozás, időzítés, műsorújság, film kölcsönzés, pörgetés funkciók.../
Mi a TV műsor minimum 90 % - át felvételről nézünk. Nagyon ritkán fordul elő, hogy egyenesben megy.

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Rock60 írta:
2024.03.19., kedd 12:27
Lajos1966 írta:
2024.03.19., kedd 12:21

Nekem is kb. tizenéves Pana plazmám van (50ST50).Már abban is van PVR funkció! 😀 Plusz,mivel wifis a tv, mostanában már pl.a pc-n lévő filmet,koncertet csak azon keresztül nézzük.A bluray adatmennyiség simán,akadásmentesen megy.
Amúgy a buta box-ot is madzagolni kell.
Bocs, mi az a PVR ?
A madzag a legkevesebb, elfér...

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2024.03.19., kedd 12:00
zoli73 írta:
2024.03.19., kedd 11:14

Minden tv-n(még az én 10+éves Panasonic plazmámon is) van optikai kimenet. Ez elsősorban soundbar-al való csatlakoztatásra szolgál, de akár dac-ba, vagy dac-al rendelkező erősítőbe is mehet a jel. Van megoldás, és simán meg lehetne lenni ezek az ügyefogyott STB-ok nélkül, de mit tegyünk, ha a szolgáltatók ezt a béna megoldást eröltetik.
Nekem ez így tetszik, az ügyefogyott boxxal.
Akar a halál optikaival kötözgetni, azonkívül bukna a felvétel lehetősége is.
Bebaxna. Nézhetném egyenesben a sok reklámot - kösz, meg vagyok nélkülük - és a filmeket is csak akkor, mikor adják, nem akkor, amikor ráérek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Lajos1966 írta:
2024.03.19., kedd 12:21

Nekem is kb. tizenéves Pana plazmám van (50ST50).Már abban is van PVR funkció! 😀 Plusz,mivel wifis a tv, mostanában már pl.a pc-n lévő filmet,koncertet csak azon keresztül nézzük.A bluray adatmennyiség simán,akadásmentesen megy.
Bocs, mi az a PVR ?
A madzag a legkevesebb, elfér...

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Bebaxna. Nézhetném egyenesben a sok reklámot - kösz, meg vagyok nélkülük - és a filmeket is csak akkor, mikor adják, nem akkor, amikor ráérek.
[/quote]

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

zoli73 írta:
2024.03.19., kedd 11:14

Minden tv-n(még az én 10+éves Panasonic plazmámon is) van optikai kimenet. Ez elsősorban soundbar-al való csatlakoztatásra szolgál, de akár dac-ba, vagy dac-al rendelkező erősítőbe is mehet a jel. Van megoldás, és simán meg lehetne lenni ezek az ügyefogyott STB-ok nélkül, de mit tegyünk, ha a szolgáltatók ezt a béna megoldást eröltetik.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3248

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Rock60 írta:
2024.03.19., kedd 09:35
Alex_Aston írta:
Nincsen francos box, csak jön a koax, és azt dugom a TV-be, aztán jön minden, ami kell. Nem szükséges így még egy távval szórakozni, és én programozom a csatornákat kedvemre. No, meg nem kell tápolni :rolleyes:
Ja, igen, ami a legfontosabb. / Nekem./
Ha a coax direktbe megy a TV - be, hogy oldható meg a a TV kihangosítása ?
A boxon van digitális és analóg kimenet is, amit vagy a dacba kötök, vagy egyből az integrált erőlködőbe, és lőn hang. :drum:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Alex_Aston írta:
Sajnos úgy néz ki, hogy már nem sokáig.A verebek azt csiripelik,hogy külső eszköz lesz hamarosan (box,esetleg kártya).
A kártya még csak-csak,de a box visszalépés a kőkorszakba.A mai tv-k már sokkal "okosabbak",mint a szolgáltatók által kényszerített legalja kategóriás boxok.Az idő úgyis a boxok és a szolgáltatók ellen dolgozik,csak sokan ezt még nem ismerik be.A mai fiatalok már nem igazán néznek tv-t,mert máshogy szerzik be az információikat.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Rock60 írta:
2024.03.19., kedd 09:35
Ja, igen, ami a legfontosabb. / Nekem./
Ha a coax direktbe megy a TV - be, hogy oldható meg a a TV kihangosítása ?
Hát a tévéken is van hangkimenet, úgy :)
Többféle is.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”