Vinkler írta: ↑2024.03.18., hétf. 08:34
gianni321 írta: ↑2024.03.17., vas. 23:17
Vinkler írta: ↑2024.03.17., vas. 21:23
Mindegy milyen gizda, ha jól szól, bár én csak megmutattam, nem vélemenyeztem.
Egyébként szerintem az 50-estől igazán bitang az ATC, meg lehet hajtani bármivel, de mindek baxakodni, ha ott van az aktív megoldás.
Egyet értünk. Mármint abban, mindegy milyen gizda, ha jól szól. Bár azt is meg kell mondjam, azért jobb, hogy ezt így utólag láttam.

Az 50A viszont nekem nagyon nem adta. Node ízlésről ugyebár nem vitázunk.
Mi volt a kifogásod? Mi volt a rendszer?
Évekkel ezelőtt volt, sajnos őszintén szólva nem igazán tudom felidézni a rendszert. Ha olyan füllel hallgattam, hogy oké, nézzük meg milyen szándákkal, mire készült ez a hangsugárzó, kifogástalan volt. Minden hibát, minden részletet, minden réteget feltárt. Ahogy a tulajdonosa fogalmazott, "állandóan pitbull" üzemmódban volt, ennél fogva az, hogy bele relaxálsz a zenébe nem tudott megtörténni. Valószínűleg ezt pedigréjénél fogva egyáltalán nem is lenne szabad felemlegetni, hisz meglehetősen 2 különböző póluson taláható ez a 2 igencsak különböző igény/elvárás, de attól még így éreztem. Arra amire készült kifogástalan volt és azt is szokták mondani, hogy ne a hír hozóját lőjék le, viszont vannak olyan percek, órák, amikor nem zenei élve boncolást akarok, hanem kikapcsolni, feltöltődni.
A másik a 3D-s, nyomatékos hang hiánya. A 3D-s hangot úgy értem, hogy van egy tapintható térbeli, fizikai jelenléte a hangszereknek, zenének. Azt hiszem ezt sem kellene felemlegetni, mert egy 234 mm-es hangszórótól egy viszonylag pici kabinetben nem lehet ezt elvárni, illetve ezzel az igénnyel megint visszakanyarodtunk a mire is készült témaköréhez. Szóval maradjunk annyiban, hogy a valóság és a valószínűleg nem reális elvárások nem alkottak közös halmaz. Még metszet szinten sem.
Ezzel együtt elismerem az 50-es tulajdonságait, csak nem nekem készült.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA