hellaflush0818 írta: ↑2024.01.27., szomb. 17:16
fererencz írta: ↑2024.01.27., szomb. 16:31
hellaflush0818 írta: ↑2024.01.27., szomb. 15:40
Most csináltam egy videót amit feltettem youtubera, tudom a bútort is cserélni kellene mert az sem ideális, de az is tervben lesz idén.
Hát, így youtube videó alapján nincs nagyobb gond, mint bármelyik hájgend rencer esetén, amit hasonló módon demóztak.

Sőt, ebből inkább azt vonnám le, hogy burjánzik a mély, felfelé meg apad minden. Valószínűleg félig helyesen, félig helytelenül?
Sajnos a videó nem adja vissza a valóságot, ahol ültem ott jó a mély de nem is az fáraszt igazából hanem a magas valamiért (talán mert túl 3D-s?!) ha becsukom a szemem nem igazán tudnék rámutatni, hogy honnan szól.
Most lemértem a szobát is...15.91m2, szóval lehet visszatérek majd valami kevésbé érzékeny polcsugárzókra mert szerintem sok ez ide.
osztom amit Ferenxz is ír. a videó alapjân itt nincs nagy baj, de a dobzok sajnos, így ebben az elhelyezésben, főleg a második zeneszámon hallatazik, higy "burjánzik". ez igazából lehetne orvosolni, ha valami módon ki lehetne abból a sarokból szabadítani a dobozt(ba oldalon), de megértem, ha nem tudod. a sztereója se ér teljesn ösze, ezt meg tudod próbálni egy kicsit ha befele forgatod a két dobozt még, lehet igazítana rajta. mivel elég nagy a távolság köztük, itt a direktsugárzást(hogy rád nézenk a frontlapok) érdemesebb lenne kicsit elfrodítani, hogy ne rád nézzenek, hanem eléd.
ami viszont nekem a videó alapján lejön, a hangsugárzód magasa kicsit külön életet él. az alja terjengós, a teteje szikár nagyon és gyors. lehet, ideális akusztikai környezetben ezek tudnak együtt dolgozni, de amíg a mélyeket fel nem szabadítod, nem biztos. hogy ez sikerülni fog.
a fiúk mondják az R2-t, ami tényleg egy jó hangú doboz, de ha azt is így berakod a sarokba, kb ugyanígy borul a sztereókép. sajnos a hifi egy könyörtelen játék

nálam költözéskor az volt az első, hogy megrajzoltam, itt lesz a 2 hangfal és nincs ellenvetés, vagy maradok a régi házban

szerencsére engem támogatnak ebben (bár a tegnap említett Rega Jurát már nem engedték megvenni, de nálunk már van hangfal a szekrényben is, ami "egyszer még biztos jó lesz valamire"
Ha a beremdezésen nem tudsz variálni. akkor egy jobbképességű monitor megoldás lehet. Tegyél próbát a Quad 11, de inkább a 12L dobozokkal. de nem a mostani széria, hanem a 77-es, vagy 99-esből. Lehet, a mostani is jó, bár más magasakat kapott, ismeretlenül azokról nem tudok mit mondani, de 77 vagy 99 már van használtan és olcsón szokták adni. ára nem tükrözi a tudását!!!! mellesleg zongoralakkozott, ami egy prémium doboznál lehet 2-300ezer felár is
röviden és tömören, ott az a doboz fullad. de, ha egy olyan magas állványt szerzel monitorokhoz, ami a polc tetejéig felér, oda már tudsz tenni egy monitort, ami nem szorul be a polc oldala és a falak közé. cserébe a falak közelsége kicsit segíteni is fog, hogy testesebb hangja legyen. Más alternatíva lehet egy Rogers LS6, vagy egy-két számal kisebb, hasonló doboz (gondolom, ha az LS6 jó, akkor a kisebbek is. kérdés. nálad mi adja ki, bár ezeket érdemes kicsit hajtani, elég dögös dobozok). csak monitornál plusz költség az állvány...
de ne kapkodd el. nem veszett fejsze nyele ez a rendszer, itt akusztikai, elhelyezési probléma van rendesen...
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu