Nagyon jó áron tudnék vásárolni Rotel Rap1580MKII erősítőt, de külföldi üzletből rendelném ezért meghallgatásra nincs lehetőség. Ha esetleg lenne valakinek bármilyen tapasztalata és megosztaná az sokat segítene a döntésben. Előre is köszönöm

Ebben az esetben MiniDSP 2x4 HD + ARC Genesys és sokáig elégedett lehetsz majd.viragok írta: ↑2024.02.15., csüt. 14:49Igazad van.
A Cinema 40-nel használtra gondoltam 7-800k körül. A DLBC-t benéztem mert úgy hittem hogy jár a cinema 40-hez és az arcam av40-hez is. De ha ez plussz költség akkor benéztem nem is éri meg annyira. 15m2-en mozizok 2 dynavoice t12-es szubbal 7.2-ben. Néha úgy érzem lehet egy avr is elég lenne.
Nem biztos hogy lenne csere csak szeretném kipróbálni, hogy milyen lehet a fenti készülékekkel. Lehetőség szerint minnél kevesebb csereberével.
Az Avm60 előtt Avm50, előtte pedig marantz 7702 volt. Ezekhez képest előre lépésnek éltem meg az Avm60-ast és az arc genesist.
Rew-et használom de saját fejből tanulgatom.
Igazad van.-KP- írta: ↑2024.02.15., csüt. 12:08Nem vitatva, hogy jobb a Dirac, az AVM60 használt piacon 500-550k körül megy. Marantz Cinema 40 1 millió huf és a Dirac DLBC-vel további 300k. Véleményem szerint abszolút ésszerűtlen csere lenne, és a ráfordítandó pluszköltség nagyon nem lenne arányos egy oldallépésért. A két dsp amit írtam 100-120 ezer körül beszerezhető, és még ha fizet is valakinek egy 50 ezer körüli összeget a beállításért mert nem akarja megtanulni a REW-et,akkor is nem túl nagy ráfordítással ott van a 4 független szub kimenet és megmaradt egy valag pénz a zsebében. Amit vagy elrak magának, vagy fordíthatja másra ami tovább javítja a rendszerét.
Az világos, hogy eddig pre/pro szettet használt, viszont ha a CInema 40-et nézte utódként, akkor nem XLR-rel, tehát abban az irányban nem akar fejleszteni. Az is lehet, hogy gondolkodik, hogy a szoba méretei és / vagy hangfalai és / vagy források amiket néz, nem indokolják a szeparált rendszert.-KP- írta: ↑2024.02.15., csüt. 12:08=0.95emNem vitatva, hogy jobb a Dirac, az AVM60 használt piacon 500-550k körül megy. Marantz Cinema 40 1 millió huf és a Dirac DLBC-vel további 300k. Véleményem szerint abszolút ésszerűtlen csere lenne, és a ráfordítandó pluszköltség nagyon nem lenne arányos egy oldallépésért. A két dsp amit írtam 100-120 ezer körül beszerezhető, és még ha fizet is valakinek egy 50 ezer körüli összeget a beállításért mert nem akarja megtanulni a REW-et,akkor is nem túl nagy ráfordítással ott van a 4 független szub kimenet és megmaradt egy valag pénz a zsebében. Amit vagy elrak magának, vagy fordíthatja másra ami tovább javítja a rendszerét.
Nem vitatva, hogy jobb a Dirac, az AVM60 használt piacon 500-550k körül megy. Marantz Cinema 40 1 millió huf és a Dirac DLBC-vel további 300k. Véleményem szerint abszolút ésszerűtlen csere lenne, és a ráfordítandó pluszköltség nagyon nem lenne arányos egy oldallépésért. A két dsp amit írtam 100-120 ezer körül beszerezhető, és még ha fizet is valakinek egy 50 ezer körüli összeget a beállításért mert nem akarja megtanulni a REW-et,akkor is nem túl nagy ráfordítással ott van a 4 független szub kimenet és megmaradt egy valag pénz a zsebében. Amit vagy elrak magának, vagy fordíthatja másra ami tovább javítja a rendszerét.Jalso írta: ↑2024.02.15., csüt. 11:42Szia!viragok írta: ↑2024.02.14., szer. 20:51Sziasztok!
Jelenleg egy Anthem avm60-as processzort használok. Felmerült bennem, hogy mást is kipróbálnék. A Marantz cinema 40 és az Arcam avr11 vagy av40 készülékek közül választanék. Kíváncsi vagyok hogy a dirac mennyiben másabb mint az arc. A cinema 40-ben tetszik, hogy több subot is kezel. Akinek van tapasztalata ezekkel a készülékekkel kíváncsi lennék a véleményére.
Üdv Attila
Volt AVM60-am és most egy Cinema 40-em van, előtte egy SR7015-öt használtam. Az SR7015 és a Cinema 40 is full külső végfokozva volt/van. Az AVM60-nak jobb volt a tere mint az SR7015-nek, de a Cinema 40-nel helyreállt a rend. Van full pre-amp funkció a Cinema 40-en tehát használhatod dedikált processzorként, és ilyenkor lekapcsolja a saját végfokait. 2V-ig stabilak a pre-out kimenetek, tehát szinte bármit utánaköthetsz. Az AVM60-ban bár 2 szub kimenet van, viszont azok nem vezérelhetőek külön, míg a Cinema 40-en mind a 4 külön vezérelhető. A Dirac pluszban fizetős, de egy Audyssey-vel is nagyon szépen meg lehet csinálni a rendszert. Szívesen segítek a beállításban. Írj rám ha gondolod.
Szia!viragok írta: ↑2024.02.14., szer. 20:51Sziasztok!
Jelenleg egy Anthem avm60-as processzort használok. Felmerült bennem, hogy mást is kipróbálnék. A Marantz cinema 40 és az Arcam avr11 vagy av40 készülékek közül választanék. Kíváncsi vagyok hogy a dirac mennyiben másabb mint az arc. A cinema 40-ben tetszik, hogy több subot is kezel. Akinek van tapasztalata ezekkel a készülékekkel kíváncsi lennék a véleményére.
Üdv Attila
Személy szerint egy AVM60-at nem cserélnék le egy AVR-re. Na jó, egy Storm Fusionre talán igenviragok írta: ↑2024.02.14., szer. 20:51Sziasztok!
Üdv Attila
Köszönöm DeLorean fórumtárs segítségét!Most már van egy kis fogalmam az egészről!baluauto írta: ↑2024.01.30., kedd 22:36Sziasztok! Van egy ARCAM AVR10 készülékem,tud valaki abban segíteni,hogy kell a Diracot az erősítőn használni? Értem én ez alatt,egyáltalán hol találom meg?Sok dolgot kigugliztam,de szégyen nem szégyen erre nem tudtam eddig rájönni!![]()
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Legegyszerűbb nyilván az, ha a képet és hangot is a hdmi viszi. Ha olyan vga kártyád van, amin több hdmi kimenet van, meg lehet úgy is csinálni, hogy egyik kimeneten a képet viszed a tv-be, másik kimeneten meg külön csak a hangot az avr-be. Illetve vannak olyan médiajátszók mint pl. Dune egyes típusai, ami szintén 2 hdmi kimenetes, egy mindenes, és egy audio only. De ezzel csak az a pici gond van, hogy így az erősítő OSD-jét nem fogod látni a tv-n. Tehát kell majd egy másik kábel még pluszba amivel az erősítőt és a tv-t kötöd össze, ha az erősítő osdjében akarsz matatni. De ez szvsz csak igen apró kellemetlenség, és kikerülhető vele egy régebbi gyártású avr hiányossága, hogy nem kezeli a 4k hdr dolby vision és társait.Peti89 írta: ↑2024.01.22., hétf. 12:33A PC-t kizárnám mivel az előtte használt Logitech Z906-al ami szintén 5.1 és optikán ment nem volt semmi gond. Amiket a Logi meg tudott szólaltani azokat a Denon-nak is lazán kéne (szerintem).-KP- írta: ↑2024.01.22., hétf. 12:10Szia,
Természetesen ha kihagy a hang és ez rendszeres, az nem normális. De látatlanba nehéz bármit mondani. Próbálj kölcsönkérni egy laptopot ha nincs, és próbáld meg azzal. Vagy másik számítógéppel. Ismerősi körből ha tudsz esetleg egy médiajátszóval. Esetleg másik kábellel. Hogy ki tudd szűrni hogy most az erősítő a ludas, a pc-d, vagy a kábel.
De, annyit illene hozzátennem, hogy hdmi-t tudó erősítőt optikai kábelről használni nem tanácsos. Nem akarok durvábban fogalmazni. Optikai kábelen sem a Dolby DTS HD, sem Dolby Digital Truehd (azaz a blu ray lemezek által használt hangsávok), sem a Dolby Digital Plus(streaming platformok és sorozatok leginkább használt hangsávja) nem működik, nem beszélve, hogy pcm-ből is csak 2.0 működik, 5.1 ill. 7.1 pcm-hez megint csak hdmi kellene. Szóval első körben inkább hdmi kábelen próbálkozz az optikai helyett.
HDMI-nél nem csak úgy van hang ha a képet is viszi? Csak mert az erősítő max 1080p-t tud de, a TV-m meg 4K-s. Lehet ez így hülyén hanzik de, ez az első "komolyabb" házimozi szettem és HDMI-s átvitelt nem használtam még.![]()
A PC-t kizárnám mivel az előtte használt Logitech Z906-al ami szintén 5.1 és optikán ment nem volt semmi gond. Amiket a Logi meg tudott szólaltani azokat a Denon-nak is lazán kéne (szerintem).-KP- írta: ↑2024.01.22., hétf. 12:10Szia,
Természetesen ha kihagy a hang és ez rendszeres, az nem normális. De látatlanba nehéz bármit mondani. Próbálj kölcsönkérni egy laptopot ha nincs, és próbáld meg azzal. Vagy másik számítógéppel. Ismerősi körből ha tudsz esetleg egy médiajátszóval. Esetleg másik kábellel. Hogy ki tudd szűrni hogy most az erősítő a ludas, a pc-d, vagy a kábel.
De, annyit illene hozzátennem, hogy hdmi-t tudó erősítőt optikai kábelről használni nem tanácsos. Nem akarok durvábban fogalmazni. Optikai kábelen sem a Dolby DTS HD, sem Dolby Digital Truehd (azaz a blu ray lemezek által használt hangsávok), sem a Dolby Digital Plus(streaming platformok és sorozatok leginkább használt hangsávja) nem működik, nem beszélve, hogy pcm-ből is csak 2.0 működik, 5.1 ill. 7.1 pcm-hez megint csak hdmi kellene. Szóval első körben inkább hdmi kábelen próbálkozz az optikai helyett.
Szia,
Köszi ezt még nem próbáltam! Sosem használtam a ZONE 2 hdmi-t egyik erősítömön sem de szerintem ki fogom próbálni.Petike írta: ↑2024.01.09., kedd 17:13Nálam is volt ilyen HDMI gond az Anthem-el, ha a tv és a proji ha egyszerre volt rádugva OUT1-re és 2-re, nem akart jó lenni...
Úgy oldottam meg, hogy a ZONE2 HDMI out-ra tettem a projit, azóta minden oké. Természetesen be kell állítani, hogy az adott bemenet képét oda küldje.
Köszi az ötletet ezt már megpróbáltam és így sem jó az avr-en keresztül! Felteszek valami régebbi Radeon drivert hátha az segít.
Köszi a választ és a felajánlást is.R.G. írta: ↑2024.01.07., vas. 21:04Ha jol ertem, volt hasonlo problemam, ott a ket kimenetet nem tudtam hasznalni csak az egyikkel ment rendesen. Vagy csak egy kimenetet hasznaltam es mindig dugtostam a kabelt, vagy meg meg szakadt a kep, vagy be sem jott a projektorra. Optikai hdmi kabelre valtottam onnantol ment rendesen. Addig a ventionnak hasznaltam egy kis elosztojat amit kapcsolni lehet, hogy meylik oldalon menjen ki a jel. Ha gondolod azt oda tudom adni tesztre (Pest kornyeken), hatha ezzel mukodne nalad. Nem feltetlen visszafejlodes, de lehet vakamire erzekenyebb az a gep. Ami nalam nem ment, masnal meg siman ugyan azzal a geppel?!?!
Persze ki lehet cserélni otthon is nem egy nagy kaland , de ha nem boldogulsz vele vidd el egy szakihoz , vagy kérj megvalakit aki a közéletben lakik és kicseréli neked…
Akkor te igazi megmondó ember vagy ránézésre mondod meg, hogy jó a termék vagy nem, a meghallgatás nem is fontos …neked otthon a hifis cuccaid szoba dísz?-KP- írta: ↑2024.01.06., szomb. 12:08Elég ránézni a termékeikre. Némelyiket elnézve, szó szerin nyílik a bicska. A fő "mérnökük" is egy autókereskedőből lett megmondóember. Amerikában mémek tucatjait szolgáltatja a tevékenységével. Nálam a top3 legkárosabb személy között egyértelműen ott szerepel. De ha neked kedved támadt gazdagítani őket, hát tegyed.