A Lumin M1 egy nagyon speciális készülék, van egy ethernet csatlakozó mint "bemenet", és a hangfalterminálok mint "kimenet" és ennyi. Nem lehet semmi mást rákötni inputként, és nincs semmilyen más kimenete. Még hagyományos értelemben vett DAC sincs benne, a digitális jelet közvetlenül alakítja át PWM jellé, amivel a beépített D-osztályú végfok működik.hodyka írta: ↑2024.02.12., hétf. 15:29A Lumin M1-ről mi a véleményed ? Ott DAC, és full szimmetrikus hidalt az egészkargidje írta: ↑2024.02.12., hétf. 06:44Lumin T2/T3 majd használtan talán valamikor.alto írta: ↑2024.02.10., szomb. 12:53
Digitális kimeneten hangerőt szabályozni még a Luminok esetében sem a legjobb ötlet. Vagy legalábbis a Lumin belső felkonvertálását is használni kell, hogy a digitális kimenet ne 16 bites felbontásban legyen hangerőszabályozva, hanem 24 biten. A fenti konfigban én inkább a Matrix dac hangerőszabályozását használnám. Ha belső dac-os Lumint fogsz használni, ott már nyugodtan mehet a hangerőszabályozás, analóg kimenteten én nem tapasztaltam semmilyen hangminőségromlást hangerőszabályozás esetén (belül a Lumin Leedh Processing algoritmusa 32 bites lebegőpontos aritmetikát használ a hangerőszabályozáshoz, majd ezt alakítja vissza a belső dac számára megemészthető formátumra).
Ha váltani akarsz, érdemes lenne az U1 minihez egy jobb DAC-ot társítani, vagy lecserélni őket egy Lumin D3-ra.
Nem értem a Lumin árazását, az U1 Mini/U2 Mini dac nélkül annyi, mint a D2/D3 tokkal-vonóval...![]()
Nincs rossz hangja, de a D-osztály nem az én világom. A korlátozott használati mód miatt nem volt túl népszerű készülék, keveset adtunk el, a gyártó végül le is állt vele, már nem kapható.