E miatt / is / rakattamm a konnektorokat az állvány két oldalához, nem középre, az állvány mögé...
Ne keljen már ezt a borzalmat látni, ha néha ki kell fordítani az állványt, mert különben nem férek hozzá a konnektorokhoz.

Rossz a hasonlat.SoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 08:52Melyik a jobb Trabant?
A Pirelli gumis vagy a GoodYear-es?

...jobban csikorog a kanyarban!!nemtomm írta: ↑2024.01.25., csüt. 12:08Amelyik gyorsabban megySoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 08:52Melyik a jobb Trabant?
A Pirelli gumis vagy a GoodYear-es?![]()
Amelyik gyorsabban megySoundMania írta: ↑2024.01.25., csüt. 08:52Melyik a jobb Trabant?
A Pirelli gumis vagy a GoodYear-es?

Már ne is haragudj, de pont te hozod ezt fel?

A dugó tényleg fontos! A borosüvegé is másképpen szól, amikor kihúzodRock60 írta: ↑2024.01.23., kedd 14:16Az a minimum.asebestyen írta: ↑2024.01.23., kedd 11:54De nem akármelyiké, csak amelyik rendelkezik a HiFi Golden Ear tanúsítvánnyal.![]()
Elég mellbevágó különbségeket hallottam mostanában különböző hálózati és DC dugóknál, azért mondtam, hogy HA érdekli a két kábel közötti hang, akkor azonos dugókkal kell szerelni őket.
Ha nem, akkor tökmindegy.
Én is így jártam, innentől kezdve nem foglalkozom a kabelezessel.
Az a minimum.asebestyen írta: ↑2024.01.23., kedd 11:54De nem akármelyiké, csak amelyik rendelkezik a HiFi Golden Ear tanúsítvánnyal.
Ne is !

De nem akármelyiké, csak amelyik rendelkezik a HiFi Golden Ear tanúsítvánnyal.

Közjegyző pecsétje és aláírása is kell rá!

Igen, így lehetne tesztelgetni, de ez időigényes. Én nem otthon ülő nyugdíjas vagyok, azt a kevés szabadidőmet ami van, inkább zenehallgatással töltöm, nem teszteléssel.Rock60 írta: ↑2024.01.23., kedd 10:06Persze, ez logikus is, de a terhelhetőségen túl a hangra gyakorolt hatásuk is más lehet, ahogy az MCU - nak is.
Engem biztosan érdekelne, én így tesztelném :
Az egyik készülékbe bedugnék egy valamilyen harmadik kábelt. / Gondolom, Neked is van egy pár a fiókban./
A másik készülékben meg meghallgatnám a 14 - est és a 16 - ost is.
Aztán a másik készüléknél is megcsinálnám a tesztet, az hogy reagál a csereberére.
Az eredmény persze úgy hiteles, ha azonos dugók vannak rajtuk.
Persze, ez logikus is, de a terhelhetőségen túl a hangra gyakorolt hatásuk is más lehet, ahogy az MCU - nak is.

Igen, nyilván a hifiben nagyon más elképzelések uralkodnak, pl. a fali konnektor és az elosztó között használt LessLoss DFPC kábelem is 3x6mm². A gyártó nyilván meg tudná magyarázni, miért van szükség ekkora keresztmetszetre, de én csak azt veszem észre belőle, hogy jól szól vele a rendszer.Rock60 írta: ↑2024.01.23., kedd 08:211. Igen, ezt kb. mindannyian tudjuk, hogy elméletileg mindenhez elég kellene lenni a hifiben az 1.5 - ös drótnak, hiszen a porszívónak is elég. / Igaz, melegszik is a zsinórja mint a fene, de kit érdekel ?zoli73 írta: ↑2024.01.22., hétf. 20:04
1. Mihez elég a 1,5-es drót?
Kb. mindenhez, ha hifiről van szó.
Itt nincsenek olyan teljesítmények, áramigények, hogy ne tudná kiszolgálni.
Példának okáért, a korábbi, 2500Wattos porszívónk kábele, nem több 2x1mm²-nél.
Úgy 4 hete készült további 2db, az egyik ugyanúgy az SOCP-16-ból(Süti egyértelműen a PVC szigetelésűt favorizálja), de mivel hajtott a kiváncsiság, a másik ebből készült: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/tomor- ... lon-13-mm2. Hátha nekem bejön a Teflon szigetelésű.
/
A hifiben talán más szempontok is játszhatnak, mint az elméleti terhelhetőség, különben miért készül az Oyaide 5mm2 - es vörösrézből, a másik gyári kábelemben meg miért van 7 X minimum 1.5 - ös vezető ?
/ Nem hinném, hogy kizárólag 3000 Wattos végfokokhoz tervezték őket./
Na, mindegy, ezt csak azért hoztam fel, hogy mire is elég az 1.5, mert nem fekete - fehér a kérdés. Aztán oda is írtam, hogy próba cseresznye...
2. Na, erre én is kíváncsi vagyok. / Nekem csak SOCP 14 - eim vannak./
Egyrészt a SOCP14 vs SOCP16 - ra - igaz, azt mondtad nem csinálsz oda - vissza tesztet, ki tudja miért,...
Másrészt a SOCP16 vs SOCT16, közötti különbség is érdekelne.
Egyforma dugókkal szereled ?
1. Igen, ezt kb. mindannyian tudjuk, hogy elméletileg mindenhez elég kellene lenni a hifiben az 1.5 - ös drótnak, hiszen a porszívónak is elég. / Igaz, melegszik is a zsinórja mint a fene, de kit érdekel ?zoli73 írta: ↑2024.01.22., hétf. 20:04
1. Mihez elég a 1,5-es drót?
Kb. mindenhez, ha hifiről van szó.
Itt nincsenek olyan teljesítmények, áramigények, hogy ne tudná kiszolgálni.
Példának okáért, a korábbi, 2500Wattos porszívónk kábele, nem több 2x1mm²-nél.
Úgy 4 hete készült további 2db, az egyik ugyanúgy az SOCP-16-ból(Süti egyértelműen a PVC szigetelésűt favorizálja), de mivel hajtott a kiváncsiság, a másik ebből készült: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/tomor- ... lon-13-mm2. Hátha nekem bejön a Teflon szigetelésű.

Na az biztos, de nem a kábelek vonatkozásában :)

Mihez elég a 1,5-es drót?Rock60 írta: ↑2024.01.22., hétf. 18:54Na igen, Te sem mostanában kezdted... és igen, nincsen új a Nap alatt.Shimano írta: ↑2024.01.22., hétf. 15:25
Süti most járja azt az utat amit mi régebben,ez is érdekes,mert olyan ez mint egy körforgás,egyszer lecseng valami,aztán valaki újra kezdi..A 3×2.5mm2 soknak tűnik,ez az ösvény drótom mérete,de majd ha nem lesz jobb dolgom,és érzek némi inspirációt is ez ügyben,kipróbálok valami vékonyabb villanyászboltos tömör drótot.
Süti a Neotech-el magasabb ligában játszik, az Ő tippje alapján nekem is vannak olyan DIY kábeleim.
A villanyboltinál a 2.5 alatt az 1.5 van, nem tudom mihez elég, mihez nem, próba cseresznye.![]()
Azon az estén, mikor a nejemnek is feltűnt, hogy mennyivel szebben, érthetőbben szólt Bruce Springsteen feleségének, Patti-nak a hangja, a bejáratott PC kábelt cseréltem ki a 0 perces tömörre... Utána persze még jobb lett.![]()