Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95. Közben megkérdeztem pontosan, F501SP volt. Viszont, hogy elkerüljem megint azt, hogy túl kicsi a szoba, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne az F500SP-is. Ráadásul ez most 400eFt akciósan, és még ebből is van pici alku:) Így jött most nekem ez az ötlet. Nem ragaszkodom én a Hegel-hez sem, de ezen a héten vettem, vadi új. Ha meghírdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.mishow írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:40Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Ilyenkor kell megállni, kitalálni a lehetséges irányokat. Főleg pedig hallgatózni, ismerősnél, kereskedőnél. Legjobb, ha esetleg a jófej ismerős / kereskedő ad kipróbálható tesztpéldányt (kábel esetében a Kácsa ad, letét ellenében).
Alto felajánlását azért fontolnám meg, mert tényleg sokmindent hallott, meg is tud sokfélét mutatni, és nem az a típus, hogy csakazértis rádumáljon valamire.
A te esetedben azért fontos, mert nálad a szinergia (is) nagy kérdés, a “mit-mivel”
Úgy érzem, a Hegelt szertnéd megtartani, ehhez kell jó partner, ebben csak a meghallgatás segít.
Ismerem ezt az “eladok-mindent-a-**csába” érzést, nagyon flusztáló, le kell higgadni.
Ha kialudtad, kérdezz bátran tovább, szeretünk ilyesmiken agyalni - főleg ha a kérdezőt a válasz is érdekli - de a döntést a saját füled és ízlésed szerint kell meghozni!
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 24
Re: Sztereó erősitők
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2554
Igen egy időben sokféle Sonust hallottam, lakásban is, meg tesztelőként demószobában is. A zeneisége - ami nekem a legjobban tetszik - tényleg sokféle erősítővel átjön, de az igazi arcát hozzáillő nagyobb vasakkal mutatja meg. Nekem a legemlékezetesebb Sonus élményt egy csöves Unison Research, és egy nagy Musical Fidelity mögé kötve hozták. Típusokra sajnos nem emlékszem, de nem “alsópolcos” volt egyik sem. A többi off, mert ez az erősítős topic, de egy jól összerakott, Sonusra épülő rendszerrel nagyon szép zenét lehet otthon csinálni

- mishow
- V.I.P.
Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Ilyenkor kell megállni, kitalálni a lehetséges irányokat. Főleg pedig hallgatózni, ismerősnél, kereskedőnél. Legjobb, ha esetleg a jófej ismerős / kereskedő ad kipróbálható tesztpéldányt (kábel esetében a Kácsa ad, letét ellenében).
Alto felajánlását azért fontolnám meg, mert tényleg sokmindent hallott, meg is tud sokfélét mutatni, és nem az a típus, hogy csakazértis rádumáljon valamire.
A te esetedben azért fontos, mert nálad a szinergia (is) nagy kérdés, a “mit-mivel”
Úgy érzem, a Hegelt szertnéd megtartani, ehhez kell jó partner, ebben csak a meghallgatás segít.
Ismerem ezt az “eladok-mindent-a-**csába” érzést, nagyon flusztáló, le kell higgadni.
Ha kialudtad, kérdezz bátran tovább, szeretünk ilyesmiken agyalni - főleg ha a kérdezőt a válasz is érdekli - de a döntést a saját füled és ízlésed szerint kell meghozni!
Nem egy drága erősítővel szólt nagyon jól a kis Sonus.
Egy kis 30 - 40 Wattos magyar erősítő volt, ha jól rémlik, Heed, de nem merek rá megesküdni .,,

Az időtájt hangfal vásárlási célzattal is hallgattam egy másik Concerto-t- még a Quad újraélesztése előtt - és ha nem éreztem volna kicsinek a 30 m2 - re, tuti nem hagytam volna ott.
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3456
Nem azt mondta, hogy vedd meg, hanem azt hogy ki tudod próbálni. Legalább már előre látod, hogy jó e az elképzelésed, vagy sem, nem amikor eladtad a cuccot, és kiderül, hogy esetleg más után kell nézned.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 17:49
Köszönöm, de előbb el kell menjen az MA:) Tényleg nem fogom halmozni a dolgokat már. De lehet fogok élni az ajánlattal a későbbiekben.
Csak a Marantz! :-D
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
Köszönöm, de előbb el kell menjen az MA:) Tényleg nem fogom halmozni a dolgokat már. De lehet fogok élni az ajánlattal a későbbiekben.alto írta: ↑2024.01.12., pén. 17:22Szerintem mielőtt belevágsz, érdemes meghallgatni. Nálam van F501 SP és F500 SP is, Hegel H120-al tudom mutatni.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 16:57Megszültem itt kínomban egy lehetséges forgatókönyvet. A Hegel mint kiderült Fyne F501SP-vel volt demozva. Lehet csak kipróbálnám annak a polc verzióját, legfeljebb ha kevés lesz a mély, akkor veszek egy dsp-s sub-ot. Tetszik, hogy a Fyne-ban magnézium magas van./kocsimban is az, és iszonyat jó/ A Monitor Audiónak mennie kell:) No tovább nem idegelek senkit. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Szerintem mielőtt belevágsz, érdemes meghallgatni. Nálam van F501 SP és F500 SP is, Hegel H120-al tudom mutatni.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 16:57Megszültem itt kínomban egy lehetséges forgatókönyvet. A Hegel mint kiderült Fyne F501SP-vel volt demozva. Lehet csak kipróbálnám annak a polc verzióját, legfeljebb ha kevés lesz a mély, akkor veszek egy dsp-s sub-ot. Tetszik, hogy a Fyne-ban magnézium magas van./kocsimban is az, és iszonyat jó/ A Monitor Audiónak mennie kell:) No tovább nem idegelek senkit. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
Megszültem itt kínomban egy lehetséges forgatókönyvet. A Hegel mint kiderült Fyne F501SP-vel volt demozva. Lehet csak kipróbálnám annak a polc verzióját, legfeljebb ha kevés lesz a mély, akkor veszek egy dsp-s sub-ot. Tetszik, hogy a Fyne-ban magnézium magas van./kocsimban is az, és iszonyat jó/ A Monitor Audiónak mennie kell:) No tovább nem idegelek senkit. Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Azért "jobb" a színpad mert a tannoy magasai valószínű le sem sugározzák a zavaró tartományt. Ezt EQ-val, DSP-vel is el lehet érni. De jó soha nem lesz. Ahhoz a komponenshez kell igazodni amelynek a hangját legalább egyszer valahol kompromisszummentesnek ítélted meg.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 13:50Oké a Tannoynak a magasai elég harmatosak, de sokkal jobb a színpad. Na ilyenkor mi a fene van? :)
Bombabiztos viszonyítási alap nélkül ez is csak egy újabb többismeretlenes egyenlet brute force kipörgetésére tett próbálkozás lesz.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11022
- Kapcsolat:
Hát nem lehetetlen, de többet itt nem mondhatok.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 15:45Persze, hogy nem lehet kihagyni a DSP-t a kocsiból. Asszonypajtinak is ezt javasolták egy másik fórumon. Számomra nem szitokszó, csak nem értem, hogy lehetne egy szobai rendszerbe megcsinálni? Az autóban ugye, 5 hangsugárzó van, amit külön külön lehet EQ-val és időkorrekcióval állítani. Itt, hogyan oldahtó ez meg?

Ha amúgyis PC a forrás, akkor kár lenne nem kipróbálni (van ingyenes szoftver, nem is akármilyen), persze mikrofonos mérés alapján.
Ha adott egy többutas, passzív váltós hangsugárzó, akkor nyilván valamelyest korlátoltabbak a lehetőségek, de ha nem hányavetien tervezték meg, akkor simán lehet hangolni utólag is a hangszórókat/hangsugárzót, nem beszélve a szoba akusztikus hatásainak korrigálásáról.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 15:45Persze, hogy nem lehet kihagyni a DSP-t a kocsiból. Asszonypajtinak is ezt javasolták egy másik fórumon. Számomra nem szitokszó, csak nem értem, hogy lehetne egy szobai rendszerbe megcsinálni? Az autóban ugye, 5 hangsugárzó van, amit külön külön lehet EQ-val és időkorrekcióval állítani. Itt, hogyan oldahtó ez meg?
Ha amúgyis PC a forrás, akkor kár lenne nem kipróbálni (van ingyenes szoftver, nem is akármilyen), persze mikrofonos mérés alapján.
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
Persze, hogy nem lehet kihagyni a DSP-t a kocsiból. Asszonypajtinak is ezt javasolták egy másik fórumon. Számomra nem szitokszó, csak nem értem, hogy lehetne egy szobai rendszerbe megcsinálni? Az autóban ugye, 5 hangsugárzó van, amit külön külön lehet EQ-val és időkorrekcióval állítani. Itt, hogyan oldahtó ez meg?
Még mielőtt kihajítasz mindent az ablakon, szerintem kérdezd meg az autós rendszered építőjét és hangolóját, hogy DSP (tudom, hogy ez itt szitokszó) nélkül mire ment volna, illetve lett-e volna esélyed a hangminőségversenyen.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 14:25Nem én építettem és hangoltam:):) Egyébként egy sima 2 út+sub van a kocsiban, de nagyon jó, legalábbis a fülemnek. Szivesen megmutatom, szoktam menni Jászberénybe:)
Mindent nem cserélek megint az biztos, tényleg közel állok most hozzá, hogy meghírdessem az egészet, beteszek tv-hez egy soundbar-t és annyi. Kocsiban meg zenélek:) Tényleg lelombozódtam most nagyon. A Monitor Audio előtt majdnem megvettem az Audio Vector QR3-at. De ez így tényleg vakon lövöldözés sajnos.
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 870
Vagy szerezz be aktiv hangfalat es akkor nem kell az erositovel vacakolnod, ezzel a gond csak annyi, hogy nem szinez ha netan az tetszene a rendszerben.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 14:26alto: tudnál pár tippet adni, mi való a Hegel-hez?halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 14:25Nem én építettem és hangoltam:):) Egyébként egy sima 2 út+sub van a kocsiban, de nagyon jó, legalábbis a fülemnek. Szivesen megmutatom, szoktam menni Jászberénybe:)
Mindent nem cserélek megint az biztos, tényleg közel állok most hozzá, hogy meghírdessem az egészet, beteszek tv-hez egy soundbar-t és annyi. Kocsiban meg zenélek:) Tényleg lelombozódtam most nagyon. A Monitor Audio előtt majdnem megvettem az Audio Vector QR3-at. De ez így tényleg vakon lövöldözés sajnos.![]()

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Például Elac vagy Fyne Audio. De a Hegelek hangja kifejezetten nem az én ízlésem.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 14:26alto: tudnál pár tippet adni, mi való a Hegel-hez?halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 14:25Nem én építettem és hangoltam:):) Egyébként egy sima 2 út+sub van a kocsiban, de nagyon jó, legalábbis a fülemnek. Szivesen megmutatom, szoktam menni Jászberénybe:)
Mindent nem cserélek megint az biztos, tényleg közel állok most hozzá, hogy meghírdessem az egészet, beteszek tv-hez egy soundbar-t és annyi. Kocsiban meg zenélek:) Tényleg lelombozódtam most nagyon. A Monitor Audio előtt majdnem megvettem az Audio Vector QR3-at. De ez így tényleg vakon lövöldözés sajnos.![]()
BARTIMEX AUDIO Honlap
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
alto: tudnál pár tippet adni, mi való a Hegel-hez?halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 14:25Nem én építettem és hangoltam:):) Egyébként egy sima 2 út+sub van a kocsiban, de nagyon jó, legalábbis a fülemnek. Szivesen megmutatom, szoktam menni Jászberénybe:)
Mindent nem cserélek megint az biztos, tényleg közel állok most hozzá, hogy meghírdessem az egészet, beteszek tv-hez egy soundbar-t és annyi. Kocsiban meg zenélek:) Tényleg lelombozódtam most nagyon. A Monitor Audio előtt majdnem megvettem az Audio Vector QR3-at. De ez így tényleg vakon lövöldözés sajnos.

- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
Nem én építettem és hangoltam:):) Egyébként egy sima 2 út+sub van a kocsiban, de nagyon jó, legalábbis a fülemnek. Szivesen megmutatom, szoktam menni Jászberénybe:)
Árulok Hegelt is, meg Sonus Fabert is. Megerősítem, nem valók egymáshoz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- mishow
- V.I.P.
Hát kb az van, amire tippeltünk: az MA bármilyen jó doboz, nem passzol a szobádba, vagy nincs szinergiában a Hegellel.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 13:50A Monitor Audio-nál úgy néz ki, hogy a taps belül marad a gitár pedig közvetlen az MA közepéből jön. Oké a Tannoynak a magasai elég harmatosak, de sokkal jobb a színpad. Na ilyenkor mi a fene van?
Ez sajnos előfordul: a lánc minden eleme a maga nemében tisztességes cucc, együtt meg nem működnek. Lehet pont azért, mert a MA tényleg nagy a szobádba.
Ha a Tannoy vonal működik, akkor arra kell továbbmenni, olyan szinten, ami pariban van a Hegellel. És nem biztos, hogy feltétlenül valami nagyon drágára kell gondolni! Lehet valami régebbi cucc, pl ha ennyire el tudod húzni a faltól, akkor hirtelen egy álló Epos M22 jutna eszembe ...

Egy igen halk megjegyzés: ha ilyen jó füllel építesz autóhifit, és hangolsz össze - gondolom - kosárnyi hangszórót, akkor pont 16 nm-re nagymonitor + zenére hangolt szub neked nem lenne kihívás.
Az MA dobozoknak elég megosztó a magas hangjuk, egyesek tolakodónak találják őket, de ez persze sok mindentől függ...
Egy ismimnek voltak állványos MA dobozai, jó sok magasa volt, az biztos, de a térleképezéssel neki is voltak problémái, ha nem is ilyen súlyosak.
Aztán kipróbált egy Sonus Faber Concerto - t, amivel minden baja elillant.
Egy ismimnek voltak állványos MA dobozai, jó sok magasa volt, az biztos, de a térleképezéssel neki is voltak problémái, ha nem is ilyen súlyosak.
Aztán kipróbált egy Sonus Faber Concerto - t, amivel minden baja elillant.
Isten látja lelkemet, pont most kezdtem bele leírni, hogy a Tannoy - al biztosan jobb lesz a térleképezés, és az MA - t tök mindegy hova forgatod, ahol ennyire a dobozba zsúfolódik a történet, az nem akusztikai probléma.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 13:50Na, most vagyok teljesen tanácstalan. Előszedtem a régi Tannoy Mercury MX3 dobozokat, amit egyébként a nyaralóba szántam, hogy szóljon valami. De itt a színpad kellemesen faltól falig ér:( :( Pl a Eagles-Hotel California koncert. A taps az elején falig ér, a gitárszóló amikor elindul egy kicsit bentebb a tapsnál és picit magasabban. Nem tudom, hogy így jó e én így szeretem. A Monitor Audio-nál úgy néz ki, hogy a taps belül marad a gitár pedig közvetlen az MA közepéből jön. Oké a Tannoynak a magasai elég harmatosak, de sokkal jobb a színpad. Na ilyenkor mi a fene van? :)
A Tannoy - nak egyébként tényleg jó a térleképezlse, és a magasaira sem szoktak panaszkodni, sőt !
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.01.12., pén. 14:15-kor.
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
Na, most vagyok teljesen tanácstalan. Előszedtem a régi Tannoy Mercury MX3 dobozokat, amit egyébként a nyaralóba szántam, hogy szóljon valami. De itt a színpad kellemesen faltól falig ér:( :( Pl a Eagles-Hotel California koncert. A taps az elején falig ér, a gitárszóló amikor elindul egy kicsit bentebb a tapsnál és picit magasabban. Nem tudom, hogy így jó e én így szeretem. A Monitor Audio-nál úgy néz ki, hogy a taps belül marad a gitár pedig közvetlen az MA közepéből jön. Oké a Tannoynak a magasai elég harmatosak, de sokkal jobb a színpad. Na ilyenkor mi a fene van? :)
- halfej1980
- Kezdő Fórumlakó
Pontosan ahogy írod, közép-magas tartományban jelentkezik leginkább. Gitár stb:( Van itt egy Tannoy hangfal is, rákötöm, kíváncsi vagyok.diagnet írta: ↑2024.01.12., pén. 12:10Ez egy ismert jelenség és sajnos nem a szobaakusztikán múlik. A lowend készülékeknél teljesen szokványos, de előfordul a legmagasabb kategóriában is. A kiemelések és fáziseltolódások szerencsétlen kombinációjából adódik. Megesik, hogy önmagában hiába nagyon jó egy erősítő és a hangsugárzó, egy láncban mégis használhatatlanok.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 10:46
Igen így csinálom, becsukom a szemem, elindítom a kedvenc zenéimet, és pont azért kinlódok itt most, hogy nem-nem jó így:) Sajnos mindig ki kell nyitni a szemem amikor a széleken történik valami és zavar.![]()
Gondolom a közép-magas tartományban hallod leginkább.
Ez egy ismert jelenség és sajnos nem a szobaakusztikán múlik. A lowend készülékeknél teljesen szokványos, de előfordul a legmagasabb kategóriában is. A kiemelések és fáziseltolódások szerencsétlen kombinációjából adódik. Megesik, hogy önmagában hiába nagyon jó egy erősítő és a hangsugárzó, egy láncban mégis használhatatlanok.halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 10:46
Igen így csinálom, becsukom a szemem, elindítom a kedvenc zenéimet, és pont azért kinlódok itt most, hogy nem-nem jó így:) Sajnos mindig ki kell nyitni a szemem amikor a széleken történik valami és zavar. :D
Gondolom a közép-magas tartományban hallod leginkább.