Az, hogy "Csontos időkben" mi számított felső kategóriának inkább hagyjuk... Akkor is ~30 év lemaradásban volt az átlag hifista és szintén csak a magazinoknak hittek, úgy mint most a digitális médiának. Ott tanultak meg olvasva hallani.SoundMania írta: ↑2023.12.02., szomb. 16:18
Az általam emlegetni szokott Vz valamikor még a "Csontos" időkben is felsőkategóriás volt. Valami 700e ár rémlik, de lehet, hogy több volt. Inkább az ami érdekes, hogy a mai napig megállja a heyét, szerintem nem veszített a pozíciójából sem. Inkább az a pribéma, hogy felhigult a kínálat és az emberek azt hiszik ma is annyiért kapnak olyan minőséget mint 20-30 éve is. Ráadásul forint környezetben! És nem csak a kábelekre igaz ez.
Ahogy hallottam a bécsi són, hát nem volt egy ájulat. A kommersz dolgok nem okoztak csak csalódás t, mert ott semmi elvárásom nem is volt. Ezt tudták is teljesíteni. Pedig nem az alapkategóriát tették ki ők sem.
De nézz körül.. Mennyi egy lakás, egy autó?
Újra van 2000ft-ért trappista, csak épp ehetetlen..... Megváltozott a világ körülöttünk.
Azt meg is tudom érteni ha kevesebb pénz jut ezért a hifire ( vagy kinek mire) de ne gondolja senki hogy a 20-50-100ezres dolgok a hifiben bármilyen minőség is lesz
A bécsi (mostanság az összes) showt az ócska hangsugárzók ölik meg. Teljesen mindegy, hogy milyen erősítőket kábeleket, forrásokat használtak, már messziről a hangszórók korlátolt karakterét lehetett csak hallani.
És pontosan ez valósul meg abban az esetben is, mikor a fórumtársaknak a komponenseik értékénél drágább kábeleket ajánlgattok.
Bizakodva megveszik, az árát + az itt olvasott jelzőket fejben hozzárendelik a hangjához és ideig-óráig talán elvannak vele.
Majd amikor újra elviselhetetlenül érzik, hogy valami hiányzik, alacsony maradványérték mellett menekülnek egy újabb, drágább instant csoda felé. Csak lényegében akkor sem fog semmi változni ha egyből a világ legjobb vagy éppen legdrágább kábelét válasszák. Egyedül az időfaktor növekszik amíg az elvesztegetett összeget megemésztik.
Nem a hifire jut kevesebb pénz, hanem annyi fele oszlik, hogy a végén tényleg nem kapnak semmit és megunják.