Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4573
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2023.11.11., szomb. 07:22
revox írta:
2023.11.10., pén. 23:43

Ez érdekes Rock volt, mert kicsit átnyúlt az Avalonhoz. más a sasszi és a tányér is az a aműanyag, mint az Avaloné, csak nagyobb az egész. még ez a kávás dizájn is Avalonos....
Ő az... :tutiok:
Csak ugye, nem láthattad rajta a vályút, mert az AirTangent miatt nem került fel rá. / Most is a fiókban van./
Kérdeztem , hogy fel tegyem - e, szívesen felszerelem, mert tudtam, hogy klasszik kar kerül rá, de azt mondta Pista, ne fáradjak vele, jó lesz nélküle is...
Kár, mert az biztosan dob rajta még 1 - 2 Ortót.
A kardeszka is itt van, amit faragtak hozzá a fiúk. Ereklye...

A tányérban van minden. Gipsz, ólom, bitumen, aluminíum és egy kis PVC. Elég összetett szerkezet, meg van a szerkezeti, metszeti rajza is. :yingyang:

Itt látható jelenlegi állapotában :
Lemezjátszó topic 2022 11. 11. péntek 08 : 51
és ez akkor már korábban is Tied volt? úgy nézett ki, mint ami vadi nyú, nem is feltételeztem, hogy nem az, így meg se kérdeztem. mi a szitu azzal a géppel :D van gazdája. az fix. amúgy vájút sose használtunk
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

zoli73 írta:
2023.11.11., szomb. 12:26

Folytatnám, és talán be is fejezem a kar és kivezetőkábel saga-t, azzal, hogy úgy néz ki, megvan az összekötő kábel a lemezjatszó, és a phono közé...
...Hatalmas a felbontás, a térmélység, a tagoltság, az elevenség, belelátni a zene szöveteibe. Egyszóval nagyon meggyőző, és megnyugtató a hangzás.
Örülök, hogy összeállt a dolog és ilyen számottevően pozitív lett a változás. :tutiok:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dgab írta:
2023.11.11., szomb. 14:50
dgab írta:
2023.11.11., szomb. 14:02
SoundMania írta:
2023.11.11., szomb. 12:31

Le tudod fotózni? Elvileg csak ki kell húzni. Nem láttam még reteszelőset. De biztosabb lenne fotón látni. Jó szoros szokott mondjuk lenni, nem könnyen csusszan ki.
Köszönöm! Megpróbálom lefotózni, bár tartok tőle, hogy semmi nem fog látszódni, a kar használatban van.
Hát, nem fog kiderülni, amíg szét nem szedem. Mindenesetre ilyen, mint a netes képen: Origin Live Encounter mk2.
Abban is elbizonytalanodtam, hogy a karon belül SME dugó van. Lehet, hogy simán forrasztva van. Az biztos, hogy a kábel nem folytonos a saruktól az RCA-kig.
ez origin live, ami lényegében rega. azok forrasztva vannak
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3380

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

dgab írta:
2023.11.11., szomb. 14:50
dgab írta:
SoundMania írta:

Le tudod fotózni? Elvileg csak ki kell húzni. Nem láttam még reteszelőset. De biztosabb lenne fotón látni. Jó szoros szokott mondjuk lenni, nem könnyen csusszan ki.
Köszönöm! Megpróbálom lefotózni, bár tartok tőle, hogy semmi nem fog látszódni, a kar használatban van.
Hát, nem fog kiderülni, amíg szét nem szedem. Mindenesetre ilyen, mint a netes képen: Origin Live Encounter mk2.
Abban is elbizonytalanodtam, hogy a karon belül SME dugó van. Lehet, hogy simán forrasztva van. Az biztos, hogy a kábel nem folytonos a saruktól az RCA-kig.
Hát ez kisétetiesen hasonlít(még a kivezető kábel is) ahhoz amilyen az enyém volt nem rég.
Néhány oldallal visszább láthatsz róla képeket.
Én ezt nem SME/DIN dugónak nézem, az nem így néz ki. Ez fix, nem oldható csatlakozó.
A karbak aljának oldalán, abban a lyukban elvileg egy kis hernyócsavar bújik meg, ha azt kilazítod(inbusz), akkor kihúzható a kar belsejéből egy műanyag dugó, amiben a kivezető kábel végződik, és belül oda vannak forrasztva a karkábelek.
Vigyázz! Csak óvatosan húzd ki, el ne szakítsd a karkábeleket, csak 1-2 centit engednek!
Csak forrasztással oldható. Mi a cél?
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: dgab »

dgab írta:
SoundMania írta:
dgab írta:
2023.11.11., szomb. 12:24
Sziasztok,
egy kérdés külső karkábel témában, még sosem láttam ilyet közelről: ha a kábelen az ötpólusú SME-dugó van, és a belső kábel végén is SME-csatlakozót találunk, akkor a csere úgy működik, mint minden más dugós-aljzatos esetben? Kihúzom, bedugom, kész? Vagy ennél bonyolultabb? Vagy nem bonyolult, csak rutin nélkül esetleg széttépem a belső kábelt, amikor próbálom széthúzni? Vagy kell hozzá valamilyen célszerszám?
Köszönöm!
Csatolmányok
IMG_8365.jpeg
IMG_8365.jpeg (191.12 KiB) Megtekintve 1191 alkalommal

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

SoundMania írta:
dgab írta:
Sziasztok,
egy kérdés külső karkábel témában, még sosem láttam ilyet közelről: ha a kábelen az ötpólusú SME-dugó van, és a belső kábel végén is SME-csatlakozót találunk, akkor a csere úgy működik, mint minden más dugós-aljzatos esetben? Kihúzom, bedugom, kész? Vagy ennél bonyolultabb? Vagy nem bonyolult, csak rutin nélkül esetleg széttépem a belső kábelt, amikor próbálom széthúzni? Vagy kell hozzá valamilyen célszerszám?
Köszönöm!

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1300

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

dgab írta:
Sziasztok,
Köszönöm!

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3380

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Folytatnám, és talán be is fejezem a kar és kivezetőkábel saga-t, azzal, hogy úgy néz ki, megvan az összekötő kábel a lemezjatszó, és a phono közé.
Egy önzetlen és segítőkész fórumtárs a segítségemre sietett, és kaptam tőle egy kábelpárt, ami nemhogy megüti a mércét amit elképzeltem, hanem magasan meg is haladja! A "szépséghiba", ha lehet így fogalmazni, hogy a kábelt dugók nélkül kaptam, de ez csak részletkérdés. A kábel a WireWorld Platinum Eclipse 8, a dugók amiket ma reggel/délelőtt ráforrasztottam, azok pedig ezek:https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/furute ... u-rca-dugo
Szereltem már jónéhány kábelt, de ezt a kábelt megszerelni nem kis kihívás.
Komoly odafigyelést igényel, különösen a blankolás. A vezetőerek lapos szigetelésben futnak, erenként 5db, szinte hajszál vékony ezüst szál. Nagyon óvatosan, körűltekintően kell lehámozni róluk a szigetelést. Igen pepecselős meló volt, eltartott bő 2 órát, mire a négy dugó rájuk került, de minden fáradtságot megért.
Mivel csak most(alig egy órája) készült el, frissek a forrasztások, a kábel is állítólag évek óta használaton kívül volt, így még csínyán kell bánjak a jelzőkkel.
Elsőre csak annyi, hogy hatalmas a tér, árad a hang, a lendület, a melegség, iszonyatosan jó érzés hallgatni. Ahogy már korábban említettem, más nem lévén egy belépő kategóriás kábellel, egy Supra Dual-al kötöttem össze. Ehhez képest lehengerlő a kapott hang, hatalmas a felbontás, a térmélység, a tagoltság, az elevenség, belelátni a zene szöveteibe. Egyszóval nagyon meggyőző, és megnyugtató a hangzás.
Ez nem egy gyári szerelés, de azért egy azonositó gyűrű van rajta, így biztosan az ami.
A fórumtárs kilétét, akitől kaptam fedje homály, nem szeretnék neki kellemetlenséget, és kéretlen jelentkezőket okozni, akik ostromolnák, hogy nekik is kell ilyen ingyen kábel. Viszont neki ez úton is köszönöm a nagylelkűségét! leborulok.gif
Csatolmányok
20231111_112707.jpg
20231111_112657.jpg
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok,
Köszönöm!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Dixie - chicken, mi lett a Target falikonzol - sztori vége ?
Most néztem, hogy pont egy éve ment a deszka - betéten a varia.
Mi lett a megoldás ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

tonee73 írta:
2023.11.11., szomb. 07:29

Így egyszerűbb:
Köszönöm, drága vagy ! :smile53: :D

Na erre gondoltam, hogy nem tudom, hogy kell ezt csinálni !
El tudnád magyarázni, priviben ?

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:
2023.11.11., szomb. 07:23
Amit @Rock mond,elméletileg igaz is lehetne,de ha van egy komoly préselési hiba a lemezen,azt nem lenne szabad 100% ban eltüntetni,max civilizáltban,finomabban,árnyaltabban fogja pezentálni a valóban jó lemezjátszó,ahol eltűnik 100% ban,ott más is megy "lecsóba" ami a lemezen rajta van még.. ;)
Persze, ha így lenne, az nem lenne jó.
De nem így értettem, amit, mondtam, lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam...
Ugyan úgy, ahogy az Axisnál megjegyezted, hogy a pofádba tolja a hangot, a zajt is a pofádba tolja a szerkezet.
Szó sincs róla, hogy eltűnne egy préselési hiba, vagy egy karc hangja 100 %-ban, sajnos hallatszik, csak valahogy a térbe rendeződve, finomabban.
Ezt annak idején Pázsitékkal is próbáltuk kivesézni, magyarázatot találni a kisebb, finomabb hátérzajra a komolyabb gépek esetén.
Talán az lehet, hogy egyes gépek pont ott, abban a frekiben emelnek ki, ahol a préshibák és a karcok vannak, passz... gondolkodik.gif

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6565

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Rock60 írta:
2023.11.11., szomb. 07:22

Itt láthatod jelenlegi állapotában :
Így egyszerűbb:
viewtopic.php?p=2743733#p2743733
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2782

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

revox írta:
2023.11.10., pén. 20:35
egyébként tű és letapogatásra van egy sztorim:
amikor újdonság volt a zyx ezüstcsévés cosmos silver, összeengedtük egy másik nívós ezüstcsévésel. a lemezjátszó az akkor új rock referencce volt. kondo ksl neiro, minden ezüstkondo és avantgarde duo omega. a kar a schröder reference, persze az is kondo ezüsttel. a hangszedőket és a kart, maga frank schröder állította be, csak ő ért a karjához legjobban. mathias ruf(avantgarde fejlesztőmérnöke) sead lejlic(konus audio, 47lab) és schröder, aki eszembejut ennyi év távlatából és oersze kürthy tomi. efféle illusztris társaság volt a tesztcsapat, de ott volt keszei krisztián és ef zámbó, akik meg muzsikusok. a lényeg, amikor elindult a zyx, a bevezetőbarázdán összenéztünk istvánnal(csontos), már ott hallható volt, hogy zyx. sok:1 lett a végeredmény a zyx javára, de az 1 ellenazavazat forgalmazta a másik pickUpot (itthon mindkettőt a merlin, xal nekünk nem volt elfogultságunk). nyilván. egy bevezetőbarázdás teszt alapján nem vennék hangszedőt. de ledöbbentünk, hogy ott, az első pillanatban is már megjött a "bazzzmeg" effektus.
:smile32: .....egy más példát mondok,első,vagy második HES,még a Platanus Hotel féle...volt egy Linn prezi,egyszerű Linn LK elő/ végfok páros (LK1/LK280?),Linn Keilidh,LP12/Ittok,Axis/LVX(Akito?),hangszedő mind a 2 lemezjátszóban csak a Linn K5 féle,alaphangszedő..a ba@@meg effektus megvolt,amikor az Axis-t váltotta az LP12,már a befutó barázdá alapján,nem tüntek el az alapzajok emlékeim szerint,de más oldalrol világitotta meg a dolgokat,és közel sem voltak annyira a pofádba tolva,mint az axis-al...úgy hogy amit @Rock mond,elméletileg igaz is lehetne,de ha van egy komoly préselési hiba a lemezen,azt nem lenne szabad 100% ban eltüntetni,max civilizáltban,finomabban,árnyaltabban fogja pezentálni a valóban jó lemezjátszó,ahol eltűnik 100% ban,ott más is megy "lecsóba" ami a lemezen rajta van még.. ;)
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2023.11.10., pén. 23:43

Ez érdekes Rock volt, mert kicsit átnyúlt az Avalonhoz. más a sasszi és a tányér is az a aműanyag, mint az Avaloné, csak nagyobb az egész. még ez a kávás dizájn is Avalonos....
Ő az... :tutiok:
Csak ugye, nem láthattad rajta a vályút, mert az AirTangent miatt nem került fel rá. / Most is a fiókban van./
Kérdeztem , hogy fel tegyem - e, szívesen felszerelem, mert tudtam, hogy klasszik kar kerül rá, de azt mondta Pista, ne fáradjak vele, jó lesz nélküle is...
Kár, mert az biztosan dob rajta még 1 - 2 Ortót.
A kardeszka is itt van, amit faragtak hozzá a fiúk. Ereklye...

A tányérban van minden. Gipsz, ólom, bitumen, aluminíum és egy kis PVC. Elég összetett szerkezet, meg van a szerkezeti, metszeti rajza is. :yingyang:

Itt látható jelenlegi állapotában :
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2023.11.11., szomb. 07:33-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.10., pén. 22:01
revox írta:
2023.11.10., pén. 21:46

axxem 2003. de nem, Istváné volt.
Biztos ?
Az én masinám volt nála kölcsönben Hűvösvölgyben és a Jókai téren is a haláláig... Gábor vagy Cs Tamás és K Tamás dobozolta nekem vissza.
itthon nincs fotóm. ilyen volt.
ez érdekes Rock volt. mert kicsit átnyúlt az Avalonhoz. más a sasszi és a tányér is az a aműanyag, mint az Avaloné, csak nagyobb az egész. még ez a kávás dizájn is Avalonos....
Screenshot_20231110-233947~2.png
halfnote.hu

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1278

Hozzászólás Szerző: pali923 »

pärt írta:
2023.11.10., pén. 21:32
Nem ismerem ezt a konzolt, nem láttam élőben, nem tapogattam, nem szagoltam, nem is forgalmazom, meg ha ötven konzol közül kéne választanom, valószínűleg nem ezt venném, de azért adjunk már neki egy esélyt, hogy jól is működhet.
Ha csinálok ilyesmit magamnak, nyilván nem ilyet csinálnék, hanem eleve több rétegű szendvicsszerkezettel próbálkoznék. Nagyon szilárd szerkezeteket lehet építeni fából is. De a lényeg ebben a mondatodban van, és én is ezt írtam alant: ki kell próbálni, aztán lehet mondani valamit róla. "Szürke minden elmélet..." - mint tudjuk Goethe óta. :D

Nem esett még szó a homokdobozokra rakott lemezjátszókról, annak idején NJ (talán más is emlékszik még rá) is azt ajánlotta. Az is megérne egy misét, az meg megint egy másik koncepció, és biztosan működik - sok esetben.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

pärt írta:
2023.11.10., pén. 21:32

Ezt ilyen teherbírással egyszerűen nem lehet megcsinálni, csak baromi erős fém betétekkel.
Nem ismerem ezt a konzolt, nem láttam élőben, nem tapogattam, nem szagoltam, nem is forgalmazom, meg ha ötven konzol közül kéne választanom, valószínűleg nem ezt venném, de azért adjunk már neki egy esélyt, hogy jól is működhet.
Én sem ismerem, de kizártnak tartom, hogy a tömör keményfába fémbetéteket építettek volna, a propagáló oldalukon az első sorokban írták volna.
Amúgy logikus amit írsz, még akár jó is lehetne, de veled ellentétben én nagyon design - irányból megközelített cuccnak látom.
Tömör fa, nem olcsó, hanem drága design cucc...
Ok, nem mintha sokat számítana, de tőlem kaphat egy esélyt, hogy akár jól is működhet... :D... gondolkodik.gif ... :smile49:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2023.11.10., pén. 21:46

Biztos ?
Az én masinám volt nála kölcsönben Hűvösvölgyben és a Jókai téren is a haláláig... Gábor vagy Cs Tamás és K Tamás dobozolta nekem vissza.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2023.11.10., pén. 21:16
revox írta:

nyilván. egy bevezetőbarázdás teszt alapján nem vennék hangszedőt. de ledöbbentünk, hogy ott, az első pillanatban is már megjött a "bazzzmeg" effektus.
Ez mikor volt kb ?
Az nem az én Rock - om volt ?
Ennyivel csendesebben futott a ZYX ?
meg nem tudom mondani, miben volt más, nem megfogható, csak egy érzés
halfnote.hu

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5272

Hozzászólás Szerző: pärt »

PgSpa írta:
2023.11.10., pén. 19:04
Ebben a falikonzol témában Rock60-al tudok egyet érteni. Egy ilyen kis felületen befogott polc úgy működik mint a doromb rezgőnyelve, persze azt nem tudom, hogy milyen frekvencián. A Rega falikonzol sokkal jobb ilyen tekintetben, mert háromszög tartó támasztja alá, ami teljes mértékben merevíti, nem tud kilengni. Amúgy valószínűleg lehet benne rejtett fém merevítés, mint pl. az Ikea "lebegő" polcaiban, de a ferde alátámasztást semmi sem tudja teljesen pótolni, csak a fordítottja, a felfüggesztés...
Elfogadom, nehéz elengedni a rugó/trambulin/rezgőnyelv párhuzamot, mert egyszerűen hozzászoktunk a filléres pozdorjabútoraink közt, hogy ami így néz ki, arra a spájzban nem rakjuk rá a nehezebb lekváros üvegeket sem. De ezt ilyen teherbírással egyszerűen nem lehet megcsinálni, csak baromi erős fém betétekkel, talán még össze is van ragasztva, tehát inkább tekinthető egy tömbnek, mint holmi csavarocskákkal egybekendácsolt szerelvénynek.
A rezgések kapcsán: színessel kiemeltem egy fontos szempontot. Nem állítom, de erősen valószínűnek tartom, hogy ki van itt találva a konzol önrezonanciájának a rárakott készülék tömege által módosult eredője, ami - ismét csak feltételezem - nem egyezik azzal a frekvenciasávval, amelyen belül a falak tipikusan képesek gerjeszteni a rájuk aggatott tárgyakat. Aztán még ezt tovább lehet reszelgetni pluszban ráhelyezett elcsatoló alátétekkel.
A háromszöges alátámasztás sem egy abszolút megoldás. Az is csak egy irány, egy elv, amit szintén lehet jól is, rosszul is csinálni. Ott a rezgés egy része a háromszög átfogóján a falig van elvezetve, de az egy irdatlan nagy tömegként valamennyit vissza is táplál. Ennél a Podium konzolnál nincs alátámasztás, itt magának az anyagnak a belső csillapítása, meg az áltálam előzőleg feltételezett tervezési elv lehet a kulcs a kioltásban.
Nem ismerem ezt a konzolt, nem láttam élőben, nem tapogattam, nem szagoltam, nem is forgalmazom, meg ha ötven konzol közül kéne választanom, valószínűleg nem ezt venném, de azért adjunk már neki egy esélyt, hogy jól is működhet. Felületesen dizájnszarnak tűnhet, nekem így érzésre komolyabb cucc, de persze megértem, ha másoknak nem jön be, netán ismeri is közelebbről és úgy nem tartja semmire.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:

nyilván. egy bevezetőbarázdás teszt alapján nem vennék hangszedőt. de ledöbbentünk, hogy ott, az első pillanatban is már megjött a "bazzzmeg" effektus.
Ez mikor volt kb ?
Az nem az én Rock - om volt ?
Ennyivel csendesebben futott a ZYX ?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

egyébként tű és letapogatásra van egy sztorim:
amikor újdonság volt a zyx ezüstcsévés cosmos silver, összeengedtük egy másik nívós ezüstcsévésel. a lemezjátszó az akkor új rock referencce volt. kondo ksl neiro, minden ezüstkondo és avantgarde duo omega. a kar a schröder reference, persze az is kondo ezüsttel. a hangszedőket és a kart, maga frank schröder állította be, csak ő ért a karjához legjobban. mathias ruf(avantgarde fejlesztőmérnöke) sead lejlic(konus audio, 47lab) és schröder, aki eszembejut ennyi év távlatából és oersze kürthy tomi. efféle illusztris társaság volt a tesztcsapat, de ott volt keszei krisztián és ef zámbó, akik meg muzsikusok. a lényeg, amikor elindult a zyx, a bevezetőbarázdán összenéztünk istvánnal(csontos), már ott hallható volt, hogy zyx. sok:1 lett a végeredmény a zyx javára, de az 1 ellenazavazat forgalmazta a másik pickUpot (itthon mindkettőt a merlin, xal nekünk nem volt elfogultságunk). nyilván. egy bevezetőbarázdás teszt alapján nem vennék hangszedőt. de ledöbbentünk, hogy ott, az első pillanatban is már megjött a "bazzzmeg" effektus.
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:
2023.11.10., pén. 18:38

A kérdésem melyik a jó (helyes)?...az amelyik elnyeli,vagy az amely a felszinre hozza?
:quetionmark:
Inkább úgy fogalmaznám, hogy amelyik kevésbé forszírozza a lemezzajt, az a jobb.
A Rock messze a legcsendesebb lemezjátszó, azok közül, amihez szerencsém volt. Mármint a lemezek háttérzaját tekintve.
Én ezt mindig előnynek tekintettem. Fordítva furcsa is lenne, nem ?

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2023.11.10., pén. 18:38

@revi,akár igazad is lehet=áztatás...annyit tudok még mondani hogy Bálint Ferinél/Newport úgy vásároltam meg egy lemezt,hogy 3x mosta le (VPI),és akkor mondta azt rá hogy most rendben van,ha érdekel,eladó :D..amig SAS tűprofilt használtam,hibátlan volt,HE,vagy EL tűvel,netán kúpos,az már a felszinre hoz(hat) egy pár sercegést (de ide teszek egy "+" jelet)

VinVac egy cimbimnek van,nem volt olcsó,de jó-ha hinni lehet neki,talán tesztelték VPI-al szemben,és jobbnak találták,de mivel nincs 2 egyformán koszos lemez ahol ez "mérhető lenne",ez képletes...

semmi extra, csak azt hittem. a kuzma megint egy más rendszerű mosó.
amúgy nagyon nem kell tesztelni. mert a saját rendszer és lemezek hangját ismeri mindenki. ha egy mosó jobban mos, azt meg fogja hallani. teltebb. színesebb és simább a zene. de ez kb egyszer üt be. utána állandósul, átmosva a lemezeket, alapértelmezet lesz. sasupa és minden varázskütyü ugyanez, egyszer lehet detektálni a változást. utána megszokjuk.

engem á mikroszkópos kép csak-mint kíváncsiság érdekelne.
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”