És akkor miért mondtad kábel teszteléskor, hogy klasszikus zenét csak analóg forrásból szabad meghallgatni, digitből nem?cables írta: ↑2023.10.31., kedd 07:11A rendszerek hangjának minőségét az határozza meg, hogy mennyire torzítják el a hangjelet. A gitáros lány és a nagy zenekar hangjelét jelét egy adott rendszer ugyanúgy viszi át, ha az egyiknél nem torzít, akkor a másiknál sem fog torzítani. Persze, mint minden amít írunk SZVSZ.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7697
Re: Általában a hifiről
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Igazad van, ez egy husospiac, de én nem a zene " színvonalát " kérem számon.
Esztétikai értelemben véve kevésbé színvonalas zene is kihívás elé állíthat egy rendszert, ha az kellő képen összetett, dinamikában átfogóbb.
Szemben avval, amit Cables mond nem kérdés, hogy egy " lány gitárral " stílusú produkciót sokkal könnyebben abszolváni, mint szinte bármit.
Megfelelő rásegítéssel -

Szerintem hiba a nagyon sokmilliós rendszerek forgalmazói részéről - tisztelet a kivételnek - hogy ilyen limonádé himihumi zenékkel demonstrálják a készülékeik tudását.
Ez a hallgatóság lenézése is, bizonyos fokig.
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 255
Azért én találkoztam már olyannal hogy egyszerű zenével, nem túl hangosan jól szólt egy rendszer. Aztán betéve valami komplexebb zenét, és emelve a hangerőt valami “szétesett”. Ez azért “lánygitár” esetén később, vagy kevésbé következik be.cables írta: ↑2023.10.31., kedd 07:11Nem könnyebb jónak hallani egy rendszert, hanem könnyebb elbírálni, hogy jó vagy rossz a rendszer hangja. Sok hangszeres zenénél ez sokkal nehezebb.
A rendszerek hangjának minőségét az határozza meg, hogy mennyire torzítják el a hangjelet. A gitáros lány és a nagy zenekar hangjelét jelét egy adott rendszer ugyanúgy viszi át, ha az egyiknél nem torzít, akkor a másiknál sem fog torzítani. Persze, mint minden amít írunk SZVSZ.
Ennek akusztikai és műszaki (vagy mindkettő egyszerre) okai is lehetnek. És bizony lehet egy hangszer esetében még nincs olyan torzítás, de egy metált nyomokban tartalmazó jazz esetében megjelenik. Akár a hangsugárzó hangszóróin, a hangváltóban telítődő vasmagok miatt, silány kondenzátorok, az erősítő tápegységének gyengesége/lassúsága, stb miatt. Es ezen felül a szoba kezdhet el csengenI-bongani (ez nem kínai kifejezés, vagy városnév

Az pedig szerintem hogy ki milyen zenével tud megítélni egy rendszert inkább azon múlik mennyire ismeri az adott zenét. Egy ismeretlen zenei anyaggal nehezebb megítélni - bár nem lehetetlen - mint olyannal amiről tudjuk (vagy csak azt hisszük hogy tudjuk) hogy “hogy kell szólnia”.
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2732
a Nenuphar hangja meglepett,itt most pozitiv értelemben:nyilt,eleven,szárnyaló hangjával...egy cimbimnél volt ilyen bejáratáson (lehet még most is ott van?) 300b,Duelund (ezüst?) kábelezés...pont az ellentétje,élőben,ott...és lehet némi igazság abban hogy csak óvatosan....

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- pärt
- Őslakos
- Értékelés: 5105
Amennyire tudom, Amszterdam vörös lámpás negyede sem arról híres, hogy csinos függönykékkel keretezett ablakok mögött, meghitt, meleg lámpafényben, kuckós kis fotelben teázgatva Dosztojevszkijt olvasgatnak a széplányok, akik csak egy kiadós beszélgetésre vágynak egy épp arra járóval.
Meg ne sértődjön senki a bumfordi analógián, de annyiszor előjön, hogy ki, mivel demózik és miért nem lehet "színvonalasabb" zenéket berakni a show-n. Tetszik, nem tetszik, több párhuzam vonható a kikötői húspiaccal, mint egy koncerttel vagy egyéb hobbikat űzők baráti találkozóival, esetleg egy miltiplex mozival, ahol mindenki kedvére való filmet nézhet.
Meg ne sértődjön senki a bumfordi analógián, de annyiszor előjön, hogy ki, mivel demózik és miért nem lehet "színvonalasabb" zenéket berakni a show-n. Tetszik, nem tetszik, több párhuzam vonható a kikötői húspiaccal, mint egy koncerttel vagy egyéb hobbikat űzők baráti találkozóival, esetleg egy miltiplex mozival, ahol mindenki kedvére való filmet nézhet.
- dixie-chicken
- V.I.P.
Rock60 írta: ↑2023.10.30., hétf. 19:24
Az a tipikus " Lány gitárral " stílus.
Fyne Audio szobában,az a nagyzenekari (?) darab mi volt,ha felismerte vlki ? ..köszi![]()
ez jó volt akár az Analogue Production LP változatában,meg digiben is másik rendszeren...a szám elején,egyszál (bocs) legény gitáron matat![]()
youtu.be/LNX4Bl4T1q0
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Nem könnyebb jónak hallani egy rendszert, hanem könnyebb elbírálni, hogy jó vagy rossz a rendszer hangja. Sok hangszeres zenénél ez sokkal nehezebb.
A rendszerek hangjának minőségét az határozza meg, hogy mennyire torzítják el a hangjelet. A gitáros lány és a nagy zenekar hangjelét jelét egy adott rendszer ugyanúgy viszi át, ha az egyiknél nem torzít, akkor a másiknál sem fog torzítani. Persze, mint minden amít írunk SZVSZ.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
Igen, tudom. És nem tarom sem elfogadhatónak sem etikusnak. De károsnak igen. Mindenesetre a növekedés és a túltermelés a legnagyobb baja a hobbinknak is!fererencz írta: ↑2023.10.31., kedd 07:03Annyira nem fikció ez, úgy tudom, már évek óta létező technológia, hogy fejhallgatóra vannak egész jó szimulációk. Csak ki kell választani a típusát (nyilvan a népszerűbb modellekre készül), és annak megfelelően manipulálják a hangot. Lehet így pl "hangfalakat" fülelni, vagy láttam olyat is, hogy stúdiós környezetet szimulál a program (helyiség mérete, milyensége, közeltéri- vagy távolabbi lehallgatás, kis- vagy nagy-, USA-, vagy UK monitor, stb), így zenehallgatóként még közelebb kerülhetünk a hangmérnök elképzeléséhez. Vagy nem. De van ilyen.SoundMania írta: ↑2023.10.31., kedd 05:46Itt van egy piaci rés, lehetőség. Highend online hangzásbemutató, összehasonlító. Sok szerencsét az online vásárláshoz. Photoshop helyett 'audioshop' - polt hangmintákkal esetleg megfűszerezve.
Többé ne is ajánljatok személyes meghallgatást itt a fórumon a tagoknak sem. Legyen egy topik az összes készülékről "így szól" hangmintával és kész. Nem kellenek a hosszú, szubjektív hangzásleírások. Hallja az érdeklődő a saját fülével! :)
Az az igazi! :)
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 898
Annyira nem fikció ez, úgy tudom, már évek óta létező technológia, hogy fejhallgatóra vannak egész jó szimulációk. Csak ki kell választani a típusát (nyilvan a népszerűbb modellekre készül), és annak megfelelően manipulálják a hangot. Lehet így pl "hangfalakat" fülelni, vagy láttam olyat is, hogy stúdiós környezetet szimulál a program (helyiség mérete, milyensége, közeltéri- vagy távolabbi lehallgatás, kis- vagy nagy-, USA-, vagy UK monitor, stb), így zenehallgatóként még közelebb kerülhetünk a hangmérnök elképzeléséhez. Vagy nem. De van ilyen.SoundMania írta: ↑2023.10.31., kedd 05:46Itt van egy piaci rés, lehetőség. Highend online hangzásbemutató, összehasonlító. Sok szerencsét az online vásárláshoz. Photoshop helyett 'audioshop' - polt hangmintákkal esetleg megfűszerezve.
Többé ne is ajánljatok személyes meghallgatást itt a fórumon a tagoknak sem. Legyen egy topik az összes készülékről "így szól" hangmintával és kész. Nem kellenek a hosszú, szubjektív hangzásleírások. Hallja az érdeklődő a saját fülével! :)
Nem szotkam hibázni.
Nekem az jött le, hogy ezeket a rendszereket 2-3 hangszerre fejlesztik
Tán 4-5 szoba volt , ahol “bonyolultabb” zenéket is be mertek rakni...,

Tán 4-5 szoba volt , ahol “bonyolultabb” zenéket is be mertek rakni...,
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
Itt van egy piaci rés, lehetőség. Highend online hangzásbemutató, összehasonlító. Sok szerencsét az online vásárláshoz. Photoshop helyett 'audioshop' - polt hangmintákkal esetleg megfűszerezve. 

Nem baj.
Ez a kettő jobbnak tűnt, élőbbnek, természetesebbnek - nekem - a többinél, különösen a szélessávú.
Így hallottam és nem tartottam magamba, ennyi...
Érdekes analógia, hogy a budapesti shown Tunermann TJ - nek a cucca is hasonlóan volt más a többihez képest.
Igen, laptopon hallgatva is.
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3248
"Amennyire ezt laptopon meg tudtam ítélni."
"/ Nagyon élőnek tűnt mindkettő./"
Ez így együtt nekem kissé szürreális.
"/ Nagyon élőnek tűnt mindkettő./"
Ez így együtt nekem kissé szürreális.

MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Gyorsan áttekertem, ijesztően sok kiállító, drága cuccok, hát kell ez? :)
A Massive Attacktól az Angelt is játszották.dixie-chicken írta: ↑2023.10.30., hétf. 16:45végül is amit sikerült beazonositanom,nem néztem folyamatosan végig,csak úgy "ugrálva",nagy piac,sok ember,változatos igények...
(...)
Gyorsan áttekertem, ijesztően sok kiállító, drága cuccok, hát kell ez? :)
Igazad van.
Én pont most nézem tovább, és már jönnek összetettebb, jobb zenék is.
Teljesen igazad van, alapvetően én is így gondolom.
Ezeknek a benyomásoknak az alapján én sem döntenék a vásárlásról.

Ennek ellenére meglepően sokat hallani a szobák közötti különbségből.
Egyébként nem mobiltelefon. Egy vállon tartott komoly kamera két óriási V alakban széttartó mikrofonnal.
/ A videózó fickó az egyik hotelszoba tükrébe beintegetett./
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Ne haragudjon meg senki, de szerintem kevés hajmeresztőbb dolog van, mint videófelvételek hangja alapján megítélni egy helyszínen megszólaló lejátszórendszer képességeit. Aki valaha is játszott mikrofonokkal (velem előfordult), az megtapasztalhatta, mennyire más hangot lehet kapni már attól függően is, hogyan tartjuk, hova rakjuk. Egy mobiltelefon mikrofonja meg...
Ehhez hasonlatos jelenség, mikor a vetített képet lefényképezik (természetesen automata üzemmódban) és elkezdik elemezni, melyiknek nagyobb a kontrasztja, fényereje, mennyire természetesek a színei.
Ehhez hasonlatos jelenség, mikor a vetített képet lefényképezik (természetesen automata üzemmódban) és elkezdik elemezni, melyiknek nagyobb a kontrasztja, fényereje, mennyire természetesek a színei.
Igen, az elején egyértelműen nekem is ez tűnt fel, meg sok egyéb helyen is. Az kényelmes, mert így szerintem könnyebb jól hangzónak hallatni a rendszert...
De egy picit előretekertem, és 1:38-1:40 környékén van elég komplex is Hans Zimmer nagyzenekarral, majd utána klasszikus, hangázsra valami balett (bocs, nem az én műfajom, mármint a balett, szóval elnézést a kultúránatlanságért), majd egy másik szobában az egyik kedvencem, Marcus Miller M2 albumának első száma, ami azért megdolgoztatja a hangfalakat....
Szóval azért elég változatosnak tűnt a végére, így pár percyi belehallgatással...
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6111
En is csak beletekergettem...
Igen, az elején egyértelműen nekem is ez tűnt fel, meg sok egyéb helyen is. Az kényelmes, mert így szerintem könnyebb jól hangzónak hallatni a rendszert...
De egy picit előretekertem, és 1:38-1:40 környékén van elég komplex is Hans Zimmer nagyzenekarral, majd utána klasszikus, hangázsra valami balett (bocs, nem az én műfajom, mármint a balett, szóval elnézést a kultúránatlanságért), majd egy másik szobában az egyik kedvencem, Marcus Miller M2 albumának első száma, ami azért megdolgoztatja a hangfalakat....
Szóval azért elég változatosnak tűnt a végére, így pár percyi belehallgatással...
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Nekem nem sikerült ennyi előadót beazonosítanom, de az álltalános benyomásom az volt - a felééig jutottam - hogy nagyrészt a nagyon kevés hangszeres, nem túl komplex, nagy hangtömegű zenékkel demóztak.
Amennyire ezt laptopon meg tudtam ítélni, nekem két szoba hangja tetszett.
Az egyik a Manron szoba a csöves erősítőjükkel és azzal a furcsa hosszúnyakú három utas dobozukkal - Lambda 120.
A másik a Spinor Audio szobája a Cube Audio Nenuphar zongoralakk szélessávú dobozaival, a csöves monoblokkokkal és analóg forrással.
/ Nagyon élőnek tűnt mindkettő./
Amennyire ezt laptopon meg tudtam ítélni, nekem két szoba hangja tetszett.
Az egyik a Manron szoba a csöves erősítőjükkel és azzal a furcsa hosszúnyakú három utas dobozukkal - Lambda 120.
A másik a Spinor Audio szobája a Cube Audio Nenuphar zongoralakk szélessávú dobozaival, a csöves monoblokkokkal és analóg forrással.
/ Nagyon élőnek tűnt mindkettő./
- dixie-chicken
- V.I.P.
végül is amit sikerült beazonositanom,nem néztem folyamatosan végig,csak úgy "ugrálva",nagy piac,sok ember,változatos igények:
Yello,volt vagy 4x
Tool
Metallica
Paul Simon (?)
Steely Dan
Dead Can Dance (2x,vagy vlmelyik szolólemezük)
Pink Floyd 3x
Dire Straits 4x
Kerregő Nyerőgép
Stevie Ray Vaughan 2x
Muddy Waters
Dhaffer Youssef
a "Bye,Bye Blackbird" számot éneklő csajnak a neve most nem úgrik be..

Eric Clapton
Patricia Barber
Miles Davis
Lightnin' Hopkins
Oscar Peterson (?)
Hugh Masekela
Doug MacLeod
Jan Garbarek
McCoy Tyner (?)
a vintage JBL L16(?),és KEF 104AB látványa és használata érdekes kérdéseket vethet fel..
a 72Audio-t nem láttam a videón (?),Heed rendszer nem tetszett,Flow/Masekela so,so...
Olyan, mintha a zenék 80 % - át egy valaki kreálta volna.
Egy kis pengetés, egy kis csilingelés, egy kis nyöszörgés... Katasztrófa.
Ráadásul, senki nem áriázik a szélessávúak között ülve!

- tunerman
- V.I.P.
- Értékelés: 2942
Ide teszem be a 2023-as varsói Audio Video Show-n készült videót...érdemes megfigyelni a kiállítói szobákban játszott demontrációs zenéket.
youtu.be/pDQzyQ-vYSk
youtu.be/pDQzyQ-vYSk
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 898
"Az ember ne akkor beszéljen, amikor annyit tud beszélni, hogy betölti a két órát, hanem amikor olyan mondanivalója van, aminek a súlya két óra."
Nem szotkam hibázni.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7697
Tanuljatok már meg idézni az isten szerelmére, könyörgöm! Állandóan keveredik, hogy ki mit írt, mert össze-vissza törölnek mindent néhányan, azt is, amit nem kell..
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- dixie-chicken
- V.I.P.
én csak a magnós story végett emlitettem meg az esetetalto írta: ↑2023.10.29., vas. 12:07Én sosem értettem ezt a hype-ot Patricia Barber körül. Kétségtelen, hogy a felvételei kiváló hangmérnöki munkáról tanúskodnak, de zenei értelemben meglehetősen unalmasak. Gyenge énekhang és maximum középszerű zongorajáték, ennél számos sokkal izgalmasabb jazz énekesnő és zongorista létezik a világon.fapaci írta: ↑2023.10.29., vas. 11:48Patricia Barber egyetlen lemeze kapott Grammy díjat, a Moden Cool soksávos, remasterelt BluRay verziója (Best Surround Sound Album - 2013). Az eredeti felvétel egy Sony 3348 digitális szalagos rögzítővel készült 1998-ban 48kHz/16bit felbontással, a sztereó mixet 2 sávos analóg szalagra vették, majd erről visszadigitalizálák a CD és SACD verziókhoz. Az anyagot minden lehetséges hordozón kiadták, HiFi kiállítások unalomig ismételt demóprogramja volt sok éven át. Analóg szalagon is kapható potom 600 dolláért, de mivel a rögzítés digitális úton történt, analóg felvételnek nem mondható. Szalagról lejátszva nyilván kicsit puhább, lágyabb hangzást kapunk és ez néhányaknak természetességet jelent. Manapság is használják ezt az effektet, csak most már nem kell hozzá szalag és magnó, a modern digitális szoftverek is képesek rá.dixie-chicken írta: ↑2023.10.29., vas. 09:45Patricia Barber vlmelyik 2000-évek elején küszült felvételét,amely full digit tehnikával rögzitették,a folyamat végén,egy R2R-el "kezelték" ,és az lett a "master"...a produceri/tehnikai brigád még Grammy dijat is kapott a jól elvégzett munkáért...vlszinű a R2R tehnika kiveszi a "digititisz méregfogát" és innét "emészthetőve" teszi a hallgatóság felé a felvételt..ad egy kis "lágyitást/kerekitést" a hangzásnak,amely jól esik a "semleges hangvadászok" részére...mivel valahol a felső tartománynak 20-22KHz környékén vége van,nincs felső,infra tartomány sem...ilyen magyarázatot adott akkoriban nagy magnós haverom..hogy a tehnikai magyarázat valós,vagy sem,ezt másokra bizom...
Barber DXD formátumban rögzített és kevert 2021-es Clique lemezét is jelölték tavaly a legjobb immerzív album díjára, de végül nem kapta meg. A felvételt készítő Jim Anderson négyszeres Grammy-díjas hangmérnök, ő készítette a Modern Cool lemezt is.