Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: rTom »

tottyi írta:
2023.11.03., pén. 10:58
mishow írta:
2023.11.03., pén. 09:21
tottyi írta:
2023.10.20., pén. 10:22
Hello, nekem most az alap Tidal van meg de lehetne upgradelni a Hifi Plus-ra. Azt szeretnem kerdezni, hogy van-e akkora kulonbseg mint a Spotify es a sima Tidal kozott? Mert ott jol hallhato a minosegi kulonbseg akar egy fulhallgaton is.
Visszatérve erre a korábbi kérdésedre, és utalva az én tegnap esti bejegyzésemre: úgy látom (hallom, tapasztalom), hogy a TIDAL az MQA váltás után egyre inkább kezdi összeszedni magát, és lassan helyreáll a rend. Úgyhogy a válaszom a korábbi kérdésedre, hogy érdemes upgade-elni HIFI Plus előfizetésre, az arany színű Max/Flac feliratú felvételek hallhatóan jobban szólnak a kék színű Hifi feliratos felvéteknél. Persze ez utóbbiak közt is vannak kifejezetten jól szóló albumok, meg a nagyfelbontású flac-ek se mindig szólnak kiemelkedően, de most már azt merem mondani, hogy igenis hallani a különbséget - persze megfelelő kiszolgálás esetén. :smile53:
Nehh, most megint visszarantottal a Tidal-hoz. :D Nekem egyszerubb a Tidal, lehet teszek vele egy probat mielott lepnek. A gondom csak annyi, hogy a rendszeremen probaltam 44/16 es 192/24 ugyanazt a zeneszamot es az en fulemmel nem hallok kulonbseget. Lehet beleptem az 50-es eveimbe es a masik forumon mar megirtak, hogy nem hallok mar olyan jol. gondolkodik.gif Lehet most fog jonni a downgrade mert hat akkor minek ez a rendszer. sad.gif Vagy csak siman nemtudok mar masodperc kulonbseggel megjegyezni hanganyagot, hogy az elozo hogyan szolt. :) Vagy meg a forras nem eleg jo. gondolkodik.gif Ahh, ez a hifi.
Örülhetnél is akár neki. Minden életkorban megvannak a "fontosnak" hitt dolgok amiről korábban azt hiszi az ember nem is lehet élni nélküle. Aztán 10 év múlva már csak mosolyog rajta.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 870

Hozzászólás Szerző: tottyi »

mishow írta:
2023.11.03., pén. 09:21
tottyi írta:
Hello, nekem most az alap Tidal van meg de lehetne upgradelni a Hifi Plus-ra. Azt szeretnem kerdezni, hogy van-e akkora kulonbseg mint a Spotify es a sima Tidal kozott? Mert ott jol hallhato a minosegi kulonbseg akar egy fulhallgaton is.
Visszatérve erre a korábbi kérdésedre, és utalva az én tegnap esti bejegyzésemre: úgy látom (hallom, tapasztalom), hogy a TIDAL az MQA váltás után egyre inkább kezdi összeszedni magát, és lassan helyreáll a rend. Úgyhogy a válaszom a korábbi kérdésedre, hogy érdemes upgade-elni HIFI Plus előfizetésre, az arany színű Max/Flac feliratú felvételek hallhatóan jobban szólnak a kék színű Hifi feliratos felvéteknél. Persze ez utóbbiak közt is vannak kifejezetten jól szóló albumok, meg a nagyfelbontású flac-ek se mindig szólnak kiemelkedően, de most már azt merem mondani, hogy igenis hallani a különbséget - persze megfelelő kiszolgálás esetén. :smile53:
Nehh, most megint visszarantottal a Tidal-hoz. :D Nekem egyszerubb a Tidal, lehet teszek vele egy probat mielott lepnek. A gondom csak annyi, hogy a rendszeremen probaltam 44/16 es 192/24 ugyanazt a zeneszamot es az en fulemmel nem hallok kulonbseget. Lehet beleptem az 50-es eveimbe es a masik forumon mar megirtak, hogy nem hallok mar olyan jol. gondolkodik.gif Lehet most fog jonni a downgrade mert hat akkor minek ez a rendszer. sad.gif Vagy csak siman nemtudok mar masodperc kulonbseggel megjegyezni hanganyagot, hogy az elozo hogyan szolt. :) Vagy meg a forras nem eleg jo. gondolkodik.gif Ahh, ez a hifi.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

tottyi írta:

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

fapaci írta:
2023.11.03., pén. 08:56
tottyi írta:
2023.11.03., pén. 08:20
Hi, azt lehet tudni, hogy a QOBUZ-nal milyen lehetosegek vannak a menuben, hogy ott is van jobb minoseg vagy mind egyforma es csak pl csaladi van es ez mind mennyibe kerul havonta?
A Qobuznál minden előfizetési csomaghoz ugyanaz a hangminőség jár, csak a felhasználók számában és a zenevásárlás árazásában van különbség.

Qobuz.jpg

Én Angliában regisztráltam, ezért írja az árakat angol fontban.
Ezt a zenevasarlast nem ertettem, koszi. Akkor egy szemelynek aki nem akar vasarolni zeneket annak eleg a Studio. Koszi.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tottyi írta:
2023.11.03., pén. 08:20
Hi, azt lehet tudni, hogy a QOBUZ-nal milyen lehetosegek vannak a menuben, hogy ott is van jobb minoseg vagy mind egyforma es csak pl csaladi van es ez mind mennyibe kerul havonta?
A Qobuznál minden előfizetési csomaghoz ugyanaz a hangminőség jár, csak a felhasználók számában és a zenevásárlás árazásában van különbség.

Qobuz.jpg
Qobuz.jpg (57.35 KiB) Megtekintve 1569 alkalommal

Én Angliában regisztráltam, ezért írja az árakat angol fontban.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mishow
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2023.10.14., szomb. 09:45
wittao írta:
2023.10.06., pén. 07:23
Vegre, legalabb elkezdte a Tidal.
Szerintem sokkal korrektebb igy a lejatszas …
Remeljuk hamarosan az osszes platformjuknal igy lesz a lejatszas.
Nálam most a Tidal Master a max/flac/high feliratok közt váltogat, ha közvetlenül az almás telorol hallgatom fülessel … az elvileg master fokozatú albumokból sokat random levesz high-ra, pedig a Wiim 24/192-ig saját maga engedélyez mindent, és elvben az album nagy felbontásban van fent.
Ma végre megjött az a fw a wiimre, ami a Tidal Connectben helyére tette a dolgokat. Most minden zene a valós felbontással szólal meg, amit a teló szépen - és pontosan - ki is ír.
Öröm van és bódottág!
bravo.gif

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Elmo írta:
2023.10.26., csüt. 18:36
Ha előfizetek az Apple Musicra és az iPhone-omról airplayen keresztül küldöm a zenét a streameremre, (nem tudom, máshogy is lehet?) az milyen felbontásban fog megszólalni?
Nálam kábellel, bár iPadPro-val:
IMG_3924.png
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5226

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tottyi írta:
2023.11.02., csüt. 09:35
... eleg keves albumot talaltam ami fent volna nagyobb felbontasban mit 44/16. Ezek szerint akkor meg ezert nem eri meg a nagyobb febontasos Tidal-t. :)
Ha nagyfelbontású felvételekre vadászol, a Qobuz jobb választás.

Masik dolog, ha en a Roon-ban felkonvertalom 768Khz-re a zenei anyagot akkor is erdemes nagyobb felbontasu anyagokkal etetni a DAC-ot?
A felkonvertált anyag nem lesz azonos a natív HD verzióval, szóval igen, célszerű az eredeti nagyfelbontású verziókra kattintani.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

gomolalaci írta:
2023.10.29., vas. 20:25
Valóban magas bitrátával működik, de nálam az 500 mbit/s kapcsolattal is szaggat :smile51:
Más is jelezte ezt a problémát. Kétlem, hogy az internet elérési sávszélességen múlik, hiszen 192kHz/24bit felbontás realtime lejátszásához elméletben elég kb 10 Mbps. Szerintem inkább a lejátszó szoftver pufferelésén múlik a szagatás. Nálam böngészőben is Roon alatt is hibátlan a lejátszás.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.11.02., csüt. 13:53-kor.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 703

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

gomolalaci írta:
2023.10.29., vas. 20:25
Valóban magas bitrátával működik, de nálam az 500 mbit/s kapcsolattal is szaggat :smile51:
A Foobar2000 kitűnően, szaggatás mentesen kezeli, a ScreamerRadio azonban visszautasítja a kapcslódást.
sshot-001.jpg
sshot-001.jpg (35 KiB) Megtekintve 1417 alkalommal
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Tegnap tobb oras zenehallgatas kozben elkezdtem nezegetni a Roon-ban mert ott van olyan, hogy ha az albumot megnyitod akkor milyen verziokban van fent az adott album es a par oras zenehallgatas kozben eleg keves albumot talaltam ami fent volna nagyobb felbontasban mit 44/16. Ezek szerint akkor meg ezert nem eri meg a nagyobb febontasos Tidal-t. :)
Masik dolog, ha en a Roon-ban felkonvertalom 768Khz-re a zenei anyagot akkor is erdemes nagyobb felbontasu anyagokkal etetni a DAC-ot?

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

fapaci írta:
2023.10.27., pén. 11:55
andarson írta:
2023.10.26., csüt. 23:24
Lehet nem ez a megfelelő topic, de szeretném megkérdezni, tudtok-e ajánlani nekem lossless internet rádió állomásokat, elsősorban jazz műfajban, amit roonból is lehet hallagatni?
Bármelyik online rádiót tudod hallgatni a Roon segítségével, csak a stream címét kell kinyomozni és betárazni a My Live Radio menüpont alatt. Én is így adagoltam be a kedvenc rádióimat, mert a Roon önmagától nem mindet ismerte.

Pl. a minap egy kedves hobbitárstól kaptam infót Mother Earth német online rádióról, ahol négy csatornán közvetítenek magas zenei és műszaki minőségű, nagyfelbontású (192kHz/24bit FLAC) műsort instrumentális, jazz és klasszikus műfajokban. Ezeket is be lehet vinni a Roon katalógusába.

Mother Earth radio.jpg
A gondolkodás nem megerőltető...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 367

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

andarson írta:
2023.10.27., pén. 12:36
Köszi az infókat fapaci! Ha másnak van hasonló ajánlása, lossless rádióállomás amit szeret, szívesen veszem. :smile53:
Linn Radio. Ez ugyan nem flac, de jó minőségű!
A gondolkodás nem megerőltető...

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 599

Hozzászólás Szerző: andarson »

Köszi az infókat fapaci! Ha másnak van hasonló ajánlása, lossless rádióállomás amit szeret, szívesen veszem. :smile53:
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

andarson írta:
2023.10.26., csüt. 23:24
Lehet nem ez a megfelelő topic, de szeretném megkérdezni, tudtok-e ajánlani nekem lossless internet rádió állomásokat, elsősorban jazz műfajban, amit roonból is lehet hallagatni?
Bármelyik online rádiót tudod hallgatni a Roon segítségével, csak a stream címét kell kinyomozni és betárazni a My Live Radio menüpont alatt. Én is így adagoltam be a kedvenc rádióimat, mert a Roon önmagától nem mindet ismerte.

Pl. a minap egy kedves hobbitárstól kaptam infót Mother Earth német online rádióról, ahol négy csatornán közvetítenek magas zenei és műszaki minőségű, nagyfelbontású (192kHz/24bit FLAC) műsort instrumentális, jazz és klasszikus műfajokban. Ezeket is be lehet vinni a Roon katalógusába.

Mother Earth radio.jpg
Mother Earth radio.jpg (31.36 KiB) Megtekintve 1568 alkalommal

andarson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 599

Hozzászólás Szerző: andarson »

Amit eddig ismerek:
City Radio. - FLAC 16 bit 48 khz - Chile
CRo Jazz - FLAC 16 bit 48khz - Chezh
Mother Earth Jazz - FLAC 24 bit 192 Khz - München, Germany
Naim Jazz - FLAC 16 bit 44.1 Khz - UK

Köszi szépen.
Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333

Kriszbet
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Kriszbet »

Elmo írta:
2023.10.26., csüt. 18:55
Köszönöm! Hogy tudom elérni a maximális minőséget?
https://youtu.be/zxCt9cwmqXU?si=HazSpENZHAsOQZCH

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2060

Hozzászólás Szerző: wittao »

Elmo írta:
Ha előfizetek az Apple Musicra és az iPhone-omról airplayen keresztül küldöm a zenét a streameremre, (nem tudom, máshogy is lehet?) az milyen felbontásban fog megszólalni?
Ha esetleg kabeles megoldas is szoba johet, az iPhone egy nagyon jo forras:
https://wittaozeneszobaja.blog.hu/2019/ ... _vezeteken
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Elmo írta:
Az apple fórumon ezt találtam AirPlay 2 ügyben:
https://discussions.apple.com/thread/254583373

Megjegyzem, ez az a pont, ahol az “almás fagyi”, vagyis a túlzott platform elv visszanyal: sajnos alig van streamer, amelyik tudná a Apple Musicot. Körüljártam, amikor pár almás kütyühöz mindenféle előfizetést kaptam ingyen. Úgy láttam, hogy talán a Sonos rendezkedett be a fogadására - vagy Apple eszközről kábel a dacba.
Én ezért engedtem el úgy, hogy bele se kezdtem.
Egy barátom beleállt, egyébként szintén ingyen kapta valamihez.
Főleg autóban hifizik, CarPlayen keresztül, tetszett neki, kipróbálta, de elengedte, mert minden fw frissítés után, ami az AUTÓ rendszerére jött, összeomlott minden, újra kellett konfigurálni, már ha sikerült.
Amúgy zeneileg se volt elájulva, talán egy-két hónapig bírta, és még a próbaidő alatt skip :(

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 292

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Köszönöm! Hogy tudom elérni a maximális minőséget?
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2060

Hozzászólás Szerző: wittao »

Elmo írta:
24/48 azt hiszem.
Airplay 2 lehet tud tobbet mar…
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 292

Hozzászólás Szerző: Elmo »

www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1031

Hozzászólás Szerző: BLX »

tottyi írta:
Tottyi, nekem van Tidal Plus és Spotify is. Nagyon kis tétel havonta és ki van használva. Nincs panasz egyikre sem. Tessék azokat a kiváló nagy ATC-ket Tidal Plus-szal etetni :napsut: Alternatívaként még gyűjhetsz jó minőségű offline flac-okat is, jól megfér az is a stream mellett.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”