Örülhetnél is akár neki. Minden életkorban megvannak a "fontosnak" hitt dolgok amiről korábban azt hiszi az ember nem is lehet élni nélküle. Aztán 10 év múlva már csak mosolyog rajta.tottyi írta: ↑2023.11.03., pén. 10:58Nehh, most megint visszarantottal a Tidal-hoz.mishow írta: ↑2023.11.03., pén. 09:21Visszatérve erre a korábbi kérdésedre, és utalva az én tegnap esti bejegyzésemre: úgy látom (hallom, tapasztalom), hogy a TIDAL az MQA váltás után egyre inkább kezdi összeszedni magát, és lassan helyreáll a rend. Úgyhogy a válaszom a korábbi kérdésedre, hogy érdemes upgade-elni HIFI Plus előfizetésre, az arany színű Max/Flac feliratú felvételek hallhatóan jobban szólnak a kék színű Hifi feliratos felvéteknél. Persze ez utóbbiak közt is vannak kifejezetten jól szóló albumok, meg a nagyfelbontású flac-ek se mindig szólnak kiemelkedően, de most már azt merem mondani, hogy igenis hallani a különbséget - persze megfelelő kiszolgálás esetén.![]()
Nekem egyszerubb a Tidal, lehet teszek vele egy probat mielott lepnek. A gondom csak annyi, hogy a rendszeremen probaltam 44/16 es 192/24 ugyanazt a zeneszamot es az en fulemmel nem hallok kulonbseget. Lehet beleptem az 50-es eveimbe es a masik forumon mar megirtak, hogy nem hallok mar olyan jol.
Lehet most fog jonni a downgrade mert hat akkor minek ez a rendszer.
Vagy csak siman nemtudok mar masodperc kulonbseggel megjegyezni hanganyagot, hogy az elozo hogyan szolt. :) Vagy meg a forras nem eleg jo.
Ahh, ez a hifi.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 91
Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...
- tottyi
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 870
Nehh, most megint visszarantottal a Tidal-hoz.mishow írta: ↑2023.11.03., pén. 09:21Visszatérve erre a korábbi kérdésedre, és utalva az én tegnap esti bejegyzésemre: úgy látom (hallom, tapasztalom), hogy a TIDAL az MQA váltás után egyre inkább kezdi összeszedni magát, és lassan helyreáll a rend. Úgyhogy a válaszom a korábbi kérdésedre, hogy érdemes upgade-elni HIFI Plus előfizetésre, az arany színű Max/Flac feliratú felvételek hallhatóan jobban szólnak a kék színű Hifi feliratos felvéteknél. Persze ez utóbbiak közt is vannak kifejezetten jól szóló albumok, meg a nagyfelbontású flac-ek se mindig szólnak kiemelkedően, de most már azt merem mondani, hogy igenis hallani a különbséget - persze megfelelő kiszolgálás esetén.![]()

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2562
Visszatérve erre a korábbi kérdésedre, és utalva az én tegnap esti bejegyzésemre: úgy látom (hallom, tapasztalom), hogy a TIDAL az MQA váltás után egyre inkább kezdi összeszedni magát, és lassan helyreáll a rend. Úgyhogy a válaszom a korábbi kérdésedre, hogy érdemes upgade-elni HIFI Plus előfizetésre, az arany színű Max/Flac feliratú felvételek hallhatóan jobban szólnak a kék színű Hifi feliratos felvéteknél. Persze ez utóbbiak közt is vannak kifejezetten jól szóló albumok, meg a nagyfelbontású flac-ek se mindig szólnak kiemelkedően, de most már azt merem mondani, hogy igenis hallani a különbséget - persze megfelelő kiszolgálás esetén.

- tottyi
- Hazajáró lélek
Ezt a zenevasarlast nem ertettem, koszi. Akkor egy szemelynek aki nem akar vasarolni zeneket annak eleg a Studio. Koszi.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11028
- Kapcsolat:
A Qobuznál minden előfizetési csomaghoz ugyanaz a hangminőség jár, csak a felhasználók számában és a zenevásárlás árazásában van különbség.
Én Angliában regisztráltam, ezért írja az árakat angol fontban.
- tottyi
- Hazajáró lélek
Hi, azt lehet tudni, hogy a QOBUZ-nal milyen lehetosegek vannak a menuben, hogy ott is van jobb minoseg vagy mind egyforma es csak pl csaladi van es ez mind mennyibe kerul havonta?
- mishow
- V.I.P.
Ma végre megjött az a fw a wiimre, ami a Tidal Connectben helyére tette a dolgokat. Most minden zene a valós felbontással szólal meg, amit a teló szépen - és pontosan - ki is ír.mishow írta: ↑2023.10.14., szomb. 09:45Nálam most a Tidal Master a max/flac/high feliratok közt váltogat, ha közvetlenül az almás telorol hallgatom fülessel … az elvileg master fokozatú albumokból sokat random levesz high-ra, pedig a Wiim 24/192-ig saját maga engedélyez mindent, és elvben az album nagy felbontásban van fent.
Öröm van és bódottág!

- Apaci72
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 143
Nálam kábellel, bár iPadPro-val:
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Power-R - Kontaset
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Ha nagyfelbontású felvételekre vadászol, a Qobuz jobb választás.
A felkonvertált anyag nem lesz azonos a natív HD verzióval, szóval igen, célszerű az eredeti nagyfelbontású verziókra kattintani.Masik dolog, ha en a Roon-ban felkonvertalom 768Khz-re a zenei anyagot akkor is erdemes nagyobb felbontasu anyagokkal etetni a DAC-ot?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Más is jelezte ezt a problémát. Kétlem, hogy az internet elérési sávszélességen múlik, hiszen 192kHz/24bit felbontás realtime lejátszásához elméletben elég kb 10 Mbps. Szerintem inkább a lejátszó szoftver pufferelésén múlik a szagatás. Nálam böngészőben is Roon alatt is hibátlan a lejátszás.gomolalaci írta: ↑2023.10.29., vas. 20:25Valóban magas bitrátával működik, de nálam az 500 mbit/s kapcsolattal is szaggat
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Luxor Audio 2023.11.02., csüt. 13:53-kor.
A Foobar2000 kitűnően, szaggatás mentesen kezeli, a ScreamerRadio azonban visszautasítja a kapcslódást.gomolalaci írta: ↑2023.10.29., vas. 20:25Valóban magas bitrátával működik, de nálam az 500 mbit/s kapcsolattal is szaggat![]()
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- tottyi
- Hazajáró lélek
Tegnap tobb oras zenehallgatas kozben elkezdtem nezegetni a Roon-ban mert ott van olyan, hogy ha az albumot megnyitod akkor milyen verziokban van fent az adott album es a par oras zenehallgatas kozben eleg keves albumot talaltam ami fent volna nagyobb felbontasban mit 44/16. Ezek szerint akkor meg ezert nem eri meg a nagyobb febontasos Tidal-t. :)
Masik dolog, ha en a Roon-ban felkonvertalom 768Khz-re a zenei anyagot akkor is erdemes nagyobb felbontasu anyagokkal etetni a DAC-ot?
Masik dolog, ha en a Roon-ban felkonvertalom 768Khz-re a zenei anyagot akkor is erdemes nagyobb felbontasu anyagokkal etetni a DAC-ot?
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 367
Valóban magas bitrátával működik, de nálam az 500 mbit/s kapcsolattal is szaggatfapaci írta: ↑2023.10.27., pén. 11:55Bármelyik online rádiót tudod hallgatni a Roon segítségével, csak a stream címét kell kinyomozni és betárazni a My Live Radio menüpont alatt. Én is így adagoltam be a kedvenc rádióimat, mert a Roon önmagától nem mindet ismerte.
Pl. a minap egy kedves hobbitárstól kaptam infót Mother Earth német online rádióról, ahol négy csatornán közvetítenek magas zenei és műszaki minőségű, nagyfelbontású (192kHz/24bit FLAC) műsort instrumentális, jazz és klasszikus műfajokban. Ezeket is be lehet vinni a Roon katalógusába.
Mother Earth radio.jpg

A gondolkodás nem megerőltető...
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 367
Linn Radio. Ez ugyan nem flac, de jó minőségű!
A gondolkodás nem megerőltető...
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 599
Köszi az infókat fapaci! Ha másnak van hasonló ajánlása, lossless rádióállomás amit szeret, szívesen veszem. 

Linn Majik DS
Dual 1219 - Sumiko Blue point no.3 Lo
Musical Fidelity M6x Vinyl
Forté Audio Model 40 - Forté Audio Model 4
JBL 4333
JBL 4333
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Bármelyik online rádiót tudod hallgatni a Roon segítségével, csak a stream címét kell kinyomozni és betárazni a My Live Radio menüpont alatt. Én is így adagoltam be a kedvenc rádióimat, mert a Roon önmagától nem mindet ismerte.
Pl. a minap egy kedves hobbitárstól kaptam infót Mother Earth német online rádióról, ahol négy csatornán közvetítenek magas zenei és műszaki minőségű, nagyfelbontású (192kHz/24bit FLAC) műsort instrumentális, jazz és klasszikus műfajokban. Ezeket is be lehet vinni a Roon katalógusába.
- andarson
- V.I.P.
- Értékelés: 599
Lehet nem ez a megfelelő topic, de szeretném megkérdezni, tudtok-e ajánlani nekem lossless internet rádió állomásokat, elsősorban jazz műfajban, amit roonból is lehet hallagatni?
Amit eddig ismerek:
City Radio. - FLAC 16 bit 48 khz - Chile
CRo Jazz - FLAC 16 bit 48khz - Chezh
Mother Earth Jazz - FLAC 24 bit 192 Khz - München, Germany
Naim Jazz - FLAC 16 bit 44.1 Khz - UK
Köszi szépen.
Amit eddig ismerek:
City Radio. - FLAC 16 bit 48 khz - Chile
CRo Jazz - FLAC 16 bit 48khz - Chezh
Mother Earth Jazz - FLAC 24 bit 192 Khz - München, Germany
Naim Jazz - FLAC 16 bit 44.1 Khz - UK
Köszi szépen.
Linn Majik DS
JBL 4333
JBL 4333
Ha esetleg kabeles megoldas is szoba johet, az iPhone egy nagyon jo forras:
https://wittaozeneszobaja.blog.hu/2019/ ... _vezeteken
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- mishow
- V.I.P.
Az apple fórumon ezt találtam AirPlay 2 ügyben:
https://discussions.apple.com/thread/254583373
Megjegyzem, ez az a pont, ahol az “almás fagyi”, vagyis a túlzott platform elv visszanyal: sajnos alig van streamer, amelyik tudná a Apple Musicot. Körüljártam, amikor pár almás kütyühöz mindenféle előfizetést kaptam ingyen. Úgy láttam, hogy talán a Sonos rendezkedett be a fogadására - vagy Apple eszközről kábel a dacba.
Én ezért engedtem el úgy, hogy bele se kezdtem.
Egy barátom beleállt, egyébként szintén ingyen kapta valamihez.
Főleg autóban hifizik, CarPlayen keresztül, tetszett neki, kipróbálta, de elengedte, mert minden fw frissítés után, ami az AUTÓ rendszerére jött, összeomlott minden, újra kellett konfigurálni, már ha sikerült.
Amúgy zeneileg se volt elájulva, talán egy-két hónapig bírta, és még a próbaidő alatt skip :(
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 292
Köszönöm! Hogy tudom elérni a maximális minőséget?
24/48 azt hiszem.
Airplay 2 lehet tud tobbet mar…
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 292
Ha előfizetek az Apple Musicra és az iPhone-omról airplayen keresztül küldöm a zenét a streameremre, (nem tudom, máshogy is lehet?) az milyen felbontásban fog megszólalni?
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1031
Tottyi, nekem van Tidal Plus és Spotify is. Nagyon kis tétel havonta és ki van használva. Nincs panasz egyikre sem. Tessék azokat a kiváló nagy ATC-ket Tidal Plus-szal etetni