Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

22. Házimozi & Hifi Show

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Re: 22. Házimozi & Hifi Show

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

sutemenyx írta:
2023.10.17., kedd 15:08
Valószínűleg kicsit hiányzik némelyekből az empátia. Az szerintem nem nagyon van meg, hogy emberek csinálják a dolgot, akik nem robotok és nem arra vannak alapvetően beállítva, hogy 2napig daráljanak. Valószínűleg nagy százalékban jelen van az, hogy így sikerült, ennyire futotta, de nem nagyon kéne többet elvárni, mint amit magától is elvár valaki. Kicsit bele kéne gondolni, hogy milyen kicipelni oda a sok szart, idegesen összelőni a dolgokat -ha épp nem megy agyalni és szenvedni vele-, azután végigülni két napot, magyarázni, kémlelni a reakciokat, hülye kérdésre nem elküldeni mindenkit másova, majd aztán amikor vége - sem hátradőlni, hanem egyből nekilátni csomagolni és cipekedni. Merthogy arra sincs ám további nap.
Szóval az egész egy erőltetettmenet. A kanapéról nyilván könnyű pofázni, de ahogy előttem már mondta valaki máshol, mással kapcsolatban - a lelátóról mindig belövik a gólhelyzetet.
Nagy hülyeség!
Menyasszony nem mehet esküvőre szakadt ruhában,ápolatlanul!
Ha a sok milliós berendezések nem szólnak jól,(minden nagyobb flik-flak nélkül),ott
nagyon nagy baj van!
Mégegyszer elismétlem:Az én rendszeremet bármikor betenném bármelyik16m2,vagy ennél nagyobb szobába,minden installáció nélkül jobban szólna,mint a hifi show-n a rendszerek 90%-a!
:smile30:

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

kargidje írta:
2023.10.19., csüt. 16:51
Bazz, sok értelme van, ha nem lehet tudni mi van a képen! :smile51:
Főleg olyan gyártók termékeivel, amikkel életedben egyszer találkozol, akkor is csak képen.
Ennyiből k. mindegy mit töltesz fel illetve feltöltöd-e!
Én is mellékeltem 3 képet a beszámolómhoz, de ennyire részletes tájékoztatásra nem törekedtem, csak ízelítőnek szántam.
Elnézésedet kérem ezért!
1-2 helyen volt csak tábla, típussal, árral, de a halgatási pozícióból nem volt olvasható, közelebb meg nem mentem.
Volt ahol a kis táblákon QR kódok voltak, ovastasd be a mobiloddal, ha tudni akarsz valamit.
A L'auditeur-nél egy fali táblán fel voltak sorolva a rendszer elemei, árak nélkül. Nekem ez alapján nem ment minden beazonosítása, igaz annyira nem is törtem magam.
A többi helyen kérdezősköni kellett volna, de bevallom nem tettem, a hangélmény, a zenék, a fíling jobban érdekelt, mint a készülékek és az áraik.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Vinkler írta:
2023.10.19., csüt. 18:46
Részletező írta:
2023.10.19., csüt. 18:23
Vinkler írta:
2023.10.19., csüt. 17:37

Megkérdezted bárkitől is, hogy adott képen mi van?
Mert tőlem volt aki megkérdezte és válaszoltam is neki. ;)
Kár ezen rugóznotok! Mindkettőtöknek igaza van! Köszönet a feltöltött képekért, de én is azok közé tartozom, akik több részletet igényelnek! :D
Igényelhetsz, max nem fog megosztani senki egy képet sem, mert letorkolják, ha nincs mellé semmi infó.
Egyébként meg szépen is meg lehet kérni azt a ki feltöltötte, hogy írja már le, mit látunk a képen, anélkül, hogy számon kérnénk. ;)
Tudod ez pont olyan, mint maga a Show volt. Mindenkinek nem tudsz a kedvére tenni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

bodnart írta:
2023.10.19., csüt. 21:03
Smart845 írta:
2023.10.18., szer. 10:05
Azt esetleg tudja valaki,hogy vasárnap délután melyik zenekarral készült a hangfelvétel?
A Besh o droM zenekarral
Köszönöm!
A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

bodnart
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 204

Hozzászólás Szerző: bodnart »

Smart845 írta:
2023.10.18., szer. 10:05
Azt esetleg tudja valaki,hogy vasárnap délután melyik zenekarral készült a hangfelvétel?
A Besh o droM zenekarral

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8806

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Részletező írta:
2023.10.19., csüt. 18:23
Vinkler írta:
kargidje írta:
2023.10.19., csüt. 17:29
- Itt vannak a kiállításról képek
- Mi van a képen?
- Találd ki.

:smile29:

Igaz, nem vagyunk egyformák, magamból indultam ki. ;)
Kár ezen rugóznotok! Mindkettőtöknek igaza van! Köszönet a feltöltött képekért, de én is azok közé tartozom, akik több részletet igényelnek! :D
Igényelhetsz, max nem fog megosztani senki egy képet sem, mert letorkolják, ha nincs mellé semmi infó.
Egyébként meg szépen is meg lehet kérni azt aki feltöltötte, hogy írja már le, mit látunk a képen, anélkül, hogy számon kérnénk. ;)
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: Endrion »

Emlékeimből meg a térképes jegyzeteimből próbálom összerakosgatni, melyik szobában mi fogadott, szerintem jó program így utólag!
Lehet hogy csak sajnáljuk hogy túl hamar elröppent a két nap és szinte nem volt idő "semmire"?!
Jó hogy van ez a fórum! :tutiok: , ma megtudtam mi szólt a White teremben..! Az árát mondjuk még nem mertem megkérdezni...
(persze a kötelező kérdést mindegyik szobában feltettük: "ez hány wattos!??" :rolleyes: )

Részletező
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Részletező »

Vinkler írta:
kargidje írta:
- Mi van a képen?
- Találd ki.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

kargidje írta:
- Mi van a képen?
- Találd ki.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

- Mi van a képen?
- Találd ki.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

kargidje írta:
2023.10.19., csüt. 16:51
Főleg olyan gyártók termékeivel, amikkel életedben egyszer találkozol, akkor is csak képen.
Azt azért el kell mondanom, hogy a kiállítás nagyobb részén nem lehetett tudni, mi van kiállítva. Nem volt kiírva. Vagy megkérdezted, vagy kitaláltad. Azt láttuk, amit te is a képeken.
És ezek után azt kell rugdosni, aki elmegy helyetted és feltölti neked a képeket, megossza az élményt, hogy egyáltalán fogalmad lehessen, mi is volt kint?
Ez is érdekes hozzáállás azért.

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

kargidje írta:
2023.10.19., csüt. 16:31
Ha már képeket tölt fel az ember, oda lehetne írni mégis melyik kiállító + milyen márkájú készülék, hangfal ... stb. szerepel a képen.
Szerencsétlen olvasó tudja mi a francot is lát a képeken. Persze többé-kevésbé felismerhetőek a készülékek, de van ami nagyon nem.

Azt továbbra sem értem, több 10-20... éve a hifiben tevékenykedő (szak)emberkék, forgalmazók, kiállítók, több 10-100milliós rendszerének hangzása kívánnivalót hagy maga után... gondolkodik.gif

Nem, nem kell megmagyarázni! ;)
Árakat és linket a kiállított készülékekhez is mellékeljünk? :fekverohog:

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha már képeket tölt fel az ember, oda lehetne írni mégis melyik kiállító + milyen márkájú készülék, hangfal ... stb. szerepel a képen.
Szerencsétlen olvasó tudja mi a francot is lát a képeken. Persze többé-kevésbé felismerhetőek a készülékek, de van ami nagyon nem.

Azt továbbra sem értem, több 10-20... éve a hifiben tevékenykedő (szak)emberkék, forgalmazók, kiállítók, több 10-100milliós rendszerének hangzása kívánnivalót hagy maga után... gondolkodik.gif

Nem, nem kell megmagyarázni! ;)

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1165

Hozzászólás Szerző: violin »

Snipi írta:
2023.10.19., csüt. 10:00
Én szeretnék egyet kérdezni : volt a kiállításon egy nagy hangsugárzó, olyan krémszínű volt kb.
Volt benne középen egy valamilyen magas, meg alatta meg felette két-két mélyközép. Kb. ember magasságú volt, és volt a háta mögött egy plusz nagy doboz, abba mentek az erősítőből a kábelek, és onnan további kábelek a hangsugárzóba.
Az milyen típusú hangfal volt?

Előre is köszi.
https://admiravox.com/av170-technology/
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én szeretnék egyet kérdezni : volt a kiállításon egy nagy hangsugárzó, olyan krémszínű volt kb.
Volt benne középen egy valamilyen magas, meg alatta meg felette két-két mélyközép. Kb. ember magasságú volt, és volt a háta mögött egy plusz nagy doboz, abba mentek az erősítőből a kábelek, és onnan további kábelek a hangsugárzóba.
Az milyen típusú hangfal volt?

Előre is köszi.

GOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 259

Hozzászólás Szerző: GOB »

Sok pro és kontra gondolat megfogalmazódott a show-val kapcsolatosan - igen, számomra is volt olyan látott/hallott, ami megfogott, tetszetős volt, és volt olyan, ami nem-, de hogy miért jött létre anno a show, az valahogy elfelejtődött az évek alatt szerintem.

Amúgy számorma érdekes dolog - de lehet, hogy csak rossz helyen olvasgattam eddig - hogy pl. a müncheni show-val kapcsolatosan nem igazán találtam, olyan negatív gondolatokat, mint amilyenek az itthonival kapcsolatosan szoktak megfogalmazódni.. Tudom - tudom más egy nemzetközi, mint az itthoni, főleg a fizetőképes réteget nézve, de akkor is... gondolkodik.gif
Van, hogy úgy érzed:
Mekkora egy hülye vagy. És tényleg.

Smart845
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 206

Hozzászólás Szerző: Smart845 »

A három rossz tulajdonságom:precíz vagyok,utálom a rendetlenséget és tisztaság mániám van.

dzseki
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: dzseki »

Én is részt vettem a kiállításon, mint munkás, de nem mint tulajdonos/eladó. Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy hozzám senki nem jött oda, hogy a rossz véleményének hangot adjon (megtették itt a fórumon helyette), viszont akinek tetszett az szívesen elmondta nekem is, tehát nekem alapvetően jó érzéseim voltak ezzel kapcsolatban.

Viszont a rendszer árán többeknek fennakadt a szeme, és arra jutottam, hogy ez a High-End Show dolog kicsit olyan mint mondjuk egy Picasso kiállítás. Az emberek végig nézik aztán vagy tetszik nekik, vagy nem, nyilván nem azért megy a többség, mert akár potenciális vásárló lenne, csak műkedvelő (de nem biztos, hogy műértő is!). De akinek esetleg már van otthon, vagy tervez venni, azért az is elmegy adott esetben a kiállításra. Aztán persze vannak olyanok is, akik szerint csukott szemmel fejen állva is jobbat festenek, meg amúgy sem ér egy fillért az egész... :)
BEAG HEC-45 - HiVox Lupus C Mk II S DAC - PC
VDC Marquee 9500LC CRT projektor

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2869
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

szamóca írta:
2023.10.17., kedd 19:19
A házilag CNC-t építő, s azzal egyedi hangsugárzót előállítótól, a két Ferraris rendszerig hallhattunk itt szinte mindent!
Egy dolog volt ami egyezett. A halandó, földön járó zenekedvelők nagy többsége számára már elérhetetlen árak.
Eltűntek a palettáról az 1millió alatti készülékek, berendezések amiket hajdanán meg is vásárolhattunk.
Igaz, hogy sohasem az olcsóságáról volt híres a szubkultúra ezen szegmense, de mostanra már teljességgel elérhetetlenné váltak a 2-3milliótól, induló ketyerék. Nem biztos hogy ez a jó irány, bár anyagi szempont alapján lehet, hogy a szűkebb rétegű vastagzsebűék nagyobb hasznot hoznak kevesebb eladással, mint az "apróért" vásárlók sokasága. Ha így van, akkor viszont sajnálatos módon még tovább fog szűkülni a minőségi zenét hallgató kör.
Dehogynem volt. A TMP installációja és az Oz Audionál futó cuccok a párazázezres range-ben mozognak. Mellesleg mindket helyen epp a hallgathatóság, a zene volt előtérben.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

szamóca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4094

Hozzászólás Szerző: szamóca »

A házilag CNC-t építő, s azzal egyedi hangsugárzót előállítótól, a két Ferraris rendszerig hallhattunk itt szinte mindent!
Egy dolog volt ami egyezett. A halandó, földön járó zenekedvelők nagy többsége számára már elérhetetlen árak.
Eltűntek a palettáról az 1millió alatti készülékek, berendezések amiket hajdanán meg is vásárolhattunk.
Igaz, hogy sohasem az olcsóságáról volt híres a szubkultúra ezen szegmense, de mostanra már teljességgel elérhetetlenné váltak a 2-3milliótól, induló ketyerék. Nem biztos hogy ez a jó irány, bár anyagi szempont alapján lehet, hogy a szűkebb rétegű vastagzsebűék nagyobb hasznot hoznak kevesebb eladással, mint az "apróért" vásárlók sokasága. Ha így van, akkor viszont sajnálatos módon még tovább fog szűkülni a minőségi zenét hallgató kör.

Ne keverjük!

A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.

Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hangsugárzás javító foglalatot, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb) A hangsugárzást javító foglalat lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap" hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.

Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.

Senki nem hívja a kanalat villának, vagy késnek, evőpálcikának, pedig ezek is evőeszközök. Akkor miért is hangfal a basszusreflex, zárt, TL, stb. rendszerű hangsugárzó?

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2270

Hozzászólás Szerző: cables »

chord_ írta:
2023.10.17., kedd 10:36

És gondoljatok bele.
Adottak, 'szinte korlátlan', 100M fölötti rendszer-lehetőségek. Össze lehet rakni úgy dolgokat, hogy tényleg, az utolsó elosztó is az 1000E kategória, a vezetékek meg olyanok, ami a hifi-industry sok-sok éves kutatásainak az esszenciája. A készülékek nagy része mérnöki mestermű.
Én ezt egy kicsit másképp látom. Biztos, hogy fantasztikus tudású fejlesztők tervezik/kísérletezik ki ezeket high-end készülékeket, csak van egy kis baj: az építő elemek, amikből ezek felépülnek a legmodernebb technikával készülnek, és nem éppen az audio nagyon spec igényei szerint. Ugyanis vannak az audio célra használt készülékek esetében a készülékek alkatrészeivel szemben olyan szempontok, amelyek az adott alkatrész másféle alkalmazásainál (pl számítástechnika, vagy gép vezérlés) nem fontosak. Azt mindenki tudja, hogy a nagyobb méretű kondenzátorok esetében mennyit számít az audió célra gyártás. Egy Mundorf vagy Jantzen Audio kondenzátorral egész másképp szól egy adott készülék. Ezeket be is teszik a gyártók a drága készülékekbe, de a digitális készülékek ezek mellett rengeteg apró alkatrész tartalmaznak, amelyek szinte kizárólag felületszerelési technológiához készülnek.

Modern alkatrészek.jpg
Modern alkatrészek.jpg (54.45 KiB) Megtekintve 2815 alkalommal
Ezek ideálisak lennének olyan alkalmazásban, ahol az alkatrész láb induktivitása hátrány, de nemrég a saját tapasztalatom egy szűrési alkalmazásban azt mutatta, hogy egyszerűen nem úgy működnek, mint a régi, nagyobb méretű alkatrészek.
Szóval ez is az oka lehet annak, hogy miért tetszett annyi látogatónak a nosztalgia szobában hallott zene, magnetofon forrásról.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2118

Hozzászólás Szerző: Shimano »

zoli73 írta:
2023.10.17., kedd 18:26
zenta írta:
2023.10.17., kedd 15:27
Nem tudom, hányan hallottátok Huszti Zsolt előadását (vasárnap, 13 óra, Gold terem) a hifi és a zenehallgatás összefüggéseiről? Érdekes volt, jó volt. Gondolatai sok meddő vitát tesznek értelmetlenné.
-------------------
Más, ha már bejegyzésre ragadtattam magam:
– Érdemes volt elmenni.
– Kapalapom emelem Takács Jenő előtt. Ez volt az a szoba, ahol igazán jó volt zenét hallgatni, nehéz volt felállni, továbbmenni. Máshol inkább csak hangokat hallottam (nekem tetszőket és nem tetszőket).
Sajnos erről(is) az előadásról lemaradtam, pedig nagyon érdekelt volna. Igaz, szombatom voltam, de ettől még sajnálom.
Bárcsak vissza lehetne valahol nézni, mert hát mindenhol nem tudunk ott lenni egyszerre. Mivel a Gold teremben úgy láttam, mindenről készült felvétel, igy talán van rá esély. Bár a tavajiról sem találtam semmit...
A heed topikban ott az egyikről a link,a másikat még nem láttam,de biztos elérhető az is valahol.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

zenta írta:
Nem tudom, hányan hallottátok Huszti Zsolt előadását (vasárnap, 13 óra, Gold terem) a hifi és a zenehallgatás összefüggéseiről? Érdekes volt, jó volt. Gondolatai sok meddő vitát tesznek értelmetlenné.
-------------------
– Érdemes volt elmenni.
– Kapalapom emelem Takács Jenő előtt. Ez volt az a szoba, ahol igazán jó volt zenét hallgatni, nehéz volt felállni, továbbmenni. Máshol inkább csak hangokat hallottam (nekem tetszőket és nem tetszőket).
Sajnos erről(is) az előadásról lemaradtam, pedig nagyon érdekelt volna. Igaz, szombatom voltam, de ettől még sajnálom.
Bárcsak vissza lehetne valahol nézni, mert hát mindenhol nem tudunk ott lenni egyszerre. Mivel a Gold teremben úgy láttam, mindenről készült felvétel, igy talán van rá esély. Bár a tavajiról sem találtam semmit...

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

zenta írta:
-------------------
– Érdemes volt elmenni.
Én sajnos nem voltam ott. De ezt a "hangok" és "zene" összefüggés kapcsolatot nem tudom szó nélkül hagyni. Mivel nekem is a vesszőparipám. :D Ezt szajkózom 40 éve.
Örömmel látom hogy más is hasonló gondolatokat forgat magában, és nem vagyok egyedül. Akkor ezek szerint nem biztos, hogy én hajtottam fel rossz oldalon az autópályára :D

Válasz küldése

Vissza: “Készülék tesztek, találkozók”