Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Elektroncső topik {___]=

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1439

Re: Elektroncső topik {___]=

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Szeretném megkérdezni a kérdésben tapasztaltabbakat :

Kinek mi a véleménye a Siemens E82CC tripla mica hangjáról.
Tervbe van a megvételük a csövim elejébe.

Két kedves sokat látott ismerősöm, egyébként fórumtársunk véleménye szerint :

1. " A világ egyik legjobb csöve."
2. " Borzalmas, meg ne vedd..."

gondolkodik.gif gondolkodik.gif gondolkodik.gif

Biztosan ők is olvassák, és remélem nem haragszanak, de érdekelne még pár vélemény, ki milyennek tartja, milyen a hangzási ballansza, stb...
Ahhoz túl drága megvenni, ha borzalmas, ahhoz viszont elég kedvezményes, hogy kihagyjam, ha annyira jó.

Köszi.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Szép darab, biztos jó is.
Bagatell 47 - 60 ezer Euro. Nem derül ki pontosan, mindegy is...
Szegény Kondo bácsi nevéről még vajon hány bőrt kívánnak lehúzni a mai tulajdonosok ?
/ Kínai befektetők, jó esetben Masakival az élen./

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2084

Hozzászólás Szerző: wittao »

tonya írta:
2023.09.13., szer. 15:14
Nemrég volt alkalmam beállítani és meghallgatni egy Audio Note Sougát, az eredeti 2A3 csövek helyett NOS Fivre 2A3 csövek kerültek bele, oldalanként 2-2 db került bele, a 98 dB érzékenységű FAL dobozokkal, eléggé jól zenéltek, itt nem volt megkötés, hogy csak ennek vagy annak a gyártónak a 2A3 csövei mehetnek bele ;)
Minőségi elektroncső és nem orosz/kínai tucat? Felháborító egy ilyen Kondo erősítőbe :D
https://www.audionote.co.jp/en/products ... souga.html
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Nemrég volt alkalmam beállítani és meghallgatni egy Audio Note Sougát, az eredeti 2A3 csövek helyett NOS Fivre 2A3 csövek kerültek bele, oldalanként 2-2 db került bele, a 98 dB érzékenységű FAL dobozokkal, eléggé jól zenéltek, itt nem volt megkötés, hogy csak ennek vagy annak a gyártónak a 2A3 csövei mehetnek bele ;)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 591

Hozzászólás Szerző: Snipi »

SoundMania írta:
2023.09.13., szer. 14:43
Itt nem a 45-ösökkel volt a gond az biztos! Nem unalmas!
Amit írtam régi Triangle-k, hallgass majd meg ha lesz alkalmad. Nekem tetszettek anno.
Szerintem az, hogy kinek mi unalmas meg mi nem, rohadtul egyéni ízlés kérdése.
Ami a Triangle-ket illeti ha nem lennék beleborulva a B&W-kbe tuti Triangle hangfalam lenne. Azok tényleg ku..a jók.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1262

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Snipi írta:
2023.09.13., szer. 13:46
sutemenyx írta:
2023.09.13., szer. 13:25
Nem a kerámia ég szét, hanem a fűtés láb érintkezője. Konkrétan kráterek égnek bele, az eredeti szovjet gyártásúba is. Nagyon közel van a fűtőtekercs a kivezetéshez, és az a láb eleve többszáz fokos, aztán továbbsúlyosbítja, hogy azon a kontakton 5amper folyik. Egész hamar rommáég. Szoval igen, a tölcséres, nagy, érzékeny szélessávúakat szeretik ilyen DHT-kkal hajtani a japók. Inkább vállalják a hullámos átvitelt, ahhoz hozzá lehet szokni, minthogy 250alkatrész legyen a jelútban. De azért vannak más opciók is. Vannak nagy érzékenységű hangszórók, amikből lehet építeni reflexet, meg lehet csinálni egyszerüen kétutasra is -noha szélessávú-, de ottvannak pl az Altec hangszórók is, amik könnyen hajthatóak és extrém érzékenyek. Biztosan akad modernebb megfelelőjük is. Ha elegendőnek bizonyul valakinek egy 0.5W hallgatási teljesítmény, annak jó opció egy 1.5W-os erősítő.
Az életszagúsággal nincs gond a 45-ös csőnél sem, az azon múlik, hogy miket pakolásznak hozzá erősítőalkatrészeket és hangsugárzót.

A PSE-nél a megálllapításod teljesen helytálló, annak az üzembentartása egy mégnehezebb műfaj.
Fú én ennyire nem értek hozzá, nem vagyok műszaki ember enyhén szólva. Én "izomzenehallgató" vagyok csak.
Ami az Altec hangszórókat és szélessávuakat illeti inkább hagyjuk, csak annyit hogy nagyon nem az én világom. Mondjuk egyszer hallottam egy tényleg nagyon jó szélessávut, bár ott volt egy bazi nagy basszushangszóró is, de szerintem nem attól volt jó. (Nem titok a Bodor Feri Presence - asszem - szélessávú hangsugárzója az piszkosul tetszett.)
Nekem mindkét 45-ös erősítőnél az volt a gondom, hogy olyan nagyon "jólfésült" volt a hang, ami nekem kissé unalmassá teszi a hangot. Én szeretem ha van benne valami tökéletlenség piszok, mint amilyen az élet. Ez nem olyan. Persze tudom, hogy van aki direkt az ilyet keresi. (Nekem is van ilyen ismerősöm, és a legnagyobb egyetértésben szoktunk kommunikálni.)
A japóknál meg van valami "másság" a hallásukban. Egyszer egy orvos ismerős elmagyarázta (fül-orr-gégész) de a felét sem értettem, valami csiga vagy kalapács vagy a fene tudja mi kicsit más az ázsiai embereknél, ezért kicsit másképp hallanak. (Ami kézzelfogható, hogy a magashangokra kicsit "süketebbek" nálunk ezért is van az hogy a japán cuccok kicsit magasba húznak, innen vagy e miatt terjedt el a "japános hangzás" szókép amit én személy szerint utálok.)
Itt nem a 45-ösökkel volt a gond az biztos! Nem unalmas!
Amit írtam régi Triangle-k, hallgass majd meg ha lesz alkalmad. Nekem tetszettek anno.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2023.09.13., szer. 13:39
Először is, nem Zetor, hanem MTZ.
A Zetor az Csehszlovák, míg az MTZ Orosz gyártású. :D

Gondolhattam volna, hogy, fos. gondolkodik.gif
Soha nem olvastam olyat róla, hogy durva lenne - persze minden relatív - leginkább az érzelmes jelzőkkel illették, akik hallották.
Én amikor hírdettek egyet, meghallgattam, nagyon tetszett, de sajnos a Quadnak kevés lett volna.
Annyira tetszett, hogy még a hangszóró cseréje is megfordult a fejembe miatta.
Nem egy katasztrófa, ha nem annyira kifinomult, mint a pár wattos csilióba kerülő csövek, vagy az azokat befogadó csilió forintos erősítők.
/ Mégis csak meg kellett volna vennem az Ongaku-t, mikor Csontos felajánlotta.../

Snipi, létezik dupla teljesítményű monoblokk váltotata is az Almarro - nak.
2 - 2 6C33C oldalanként.
Pont beférne kényelmesen a Quad alá. 36 wattal már el lennénk...

Ui. Mondjuk, ha kigyullad, és belobbantja a Quadot, az gáz... :smile30:
A BAT (Balanced Audio Technology) erősítői oldalanként két 6C33CB csövet tartalmaznak, és 60 watt körüliek. Csak piszok drágák.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

sutemenyx írta:
2023.09.13., szer. 13:25
Nem a kerámia ég szét, hanem a fűtés láb érintkezője. Konkrétan kráterek égnek bele, az eredeti szovjet gyártásúba is. Nagyon közel van a fűtőtekercs a kivezetéshez, és az a láb eleve többszáz fokos, aztán továbbsúlyosbítja, hogy azon a kontakton 5amper folyik. Egész hamar rommáég. Szoval igen, a tölcséres, nagy, érzékeny szélessávúakat szeretik ilyen DHT-kkal hajtani a japók. Inkább vállalják a hullámos átvitelt, ahhoz hozzá lehet szokni, minthogy 250alkatrész legyen a jelútban. De azért vannak más opciók is. Vannak nagy érzékenységű hangszórók, amikből lehet építeni reflexet, meg lehet csinálni egyszerüen kétutasra is -noha szélessávú-, de ottvannak pl az Altec hangszórók is, amik könnyen hajthatóak és extrém érzékenyek. Biztosan akad modernebb megfelelőjük is. Ha elegendőnek bizonyul valakinek egy 0.5W hallgatási teljesítmény, annak jó opció egy 1.5W-os erősítő.
Az életszagúsággal nincs gond a 45-ös csőnél sem, az azon múlik, hogy miket pakolásznak hozzá erősítőalkatrészeket és hangsugárzót.

A PSE-nél a megálllapításod teljesen helytálló, annak az üzembentartása egy mégnehezebb műfaj.
Fú én ennyire nem értek hozzá, nem vagyok műszaki ember enyhén szólva. Én "izomzenehallgató" vagyok csak.
Ami az Altec hangszórókat és szélessávuakat illeti inkább hagyjuk, csak annyit hogy nagyon nem az én világom. Mondjuk egyszer hallottam egy tényleg nagyon jó szélessávut, bár ott volt egy bazi nagy basszushangszóró is, de szerintem nem attól volt jó. (Nem titok a Bodor Feri Presence - asszem - szélessávú hangsugárzója az piszkosul tetszett.)
Nekem mindkét 45-ös erősítőnél az volt a gondom, hogy olyan nagyon "jólfésült" volt a hang, ami nekem kissé unalmassá teszi a hangot. Én szeretem ha van benne valami tökéletlenség piszok, mint amilyen az élet. Ez nem olyan. Persze tudom, hogy van aki direkt az ilyet keresi. (Nekem is van ilyen ismerősöm, és a legnagyobb egyetértésben szoktunk kommunikálni.)
A japóknál meg van valami "másság" a hallásukban. Egyszer egy orvos ismerős elmagyarázta (fül-orr-gégész) de a felét sem értettem, valami csiga vagy kalapács vagy a fene tudja mi kicsit más az ázsiai embereknél, ezért kicsit másképp hallanak. (Ami kézzelfogható, hogy a magashangokra kicsit "süketebbek" nálunk ezért is van az hogy a japán cuccok kicsit magasba húznak, innen vagy e miatt terjedt el a "japános hangzás" szókép amit én személy szerint utálok.)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Először is, nem Zetor, hanem MTZ.
A Zetor az Csehszlovák, míg az MTZ Orosz gyártású. :D

Gondolhattam volna, hogy, fos. gondolkodik.gif
Soha nem olvastam olyat róla, hogy durva lenne - persze minden relatív - leginkább az érzelmes jelzőkkel illették, akik hallották.
Én amikor hírdettek egyet, meghallgattam, nagyon tetszett, de sajnos a Quadnak kevés lett volna.
Annyira tetszett, hogy még a hangszóró cseréje is megfordult a fejembe miatta.
Nem egy katasztrófa, ha nem annyira kifinomult, mint a pár wattos csilióba kerülő csövek, vagy az azokat befogadó csilió forintos erősítők.
/ Mégis csak meg kellett volna vennem az Ongaku-t, mikor Csontos felajánlotta.../

Snipi, létezik dupla teljesítményű monoblokk váltotata is az Almarro - nak.
2 - 2 6C33C oldalanként.
Pont beférne kényelmesen a Quad alá. 36 wattal már el lennénk...

Ui. Mondjuk, ha kigyullad, és belobbantja a Quadot, az gáz... :smile30:

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2895
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Snipi írta:
2023.09.13., szer. 12:58
sutemenyx írta:
2023.09.13., szer. 12:27
Rock60 írta:
2023.09.12., kedd 21:38
Ja, tényleg, volt róla szó...
Azért nem kicsit behatárolt egy ilyen gépezetnek a használhatósága.
Akkora minőségi ugrást jelent ezeknek a nagyon kis teljesítményű csöveknek a használata, hogy megéri ennyi kompromisszumot vállalni ?
Pl. az Almarro a 2x18 wattjával annyival rosszabb ?
Igen, és igen. Az Almarro egy béna fos, ruszki csővel, ami szénnéget maga körül mindent, legfőképp a saját foglalatát. Légkalapács a szobrászvésőhöz képest. Persze tudjuk, mindkettővel a betont lehet törni.
A 45 egy amerikai DHT, sok esetben ezüstből épített anóddal. Össze sem vethető egy szovjet hozzáállású tárggyal. Egyébként a 2x2W inkább jó 2x1.5-nek, ez már valóban erős kompromisszumot húz a szóbajöhető hangsugárzók terén, de ha sikerül találni hozzá valót, akkor az egyik legjobb hang nyerhető ebből a csőtípusból. A 45 továbbfejlesztése a 2A3, ami már 3.5W-ot tud. Kezdetben felnagyították csak az egészet, ezek lettek a single monoplate 2A3-asok (most 500k-1.2M egy pár belőlük), állítólag azok a legjobbak. Aztán következett a dual monoplate (150-250k/pár), amiben 2db picit nagyított 45 lett paralell kötve, majd jött a biplate( 80-120k/pár), ami ugyan közös anódlemezt tartalmaz, de két hely van benne a katod/rács felépítménynek. Ezek a “leggagyibbak”, de a 6C33C még ezekhez képest is egy Zetor traktor.
Ezért van kerámia foglalata a 6C33C-nek. Szerintem azt nem égeti szét, de tényleg rohadtul fűt. Ettől nekem nagyon tetszik a hangja. Nem olyan kifinomult mint egy 2A3 vagy 300B, de pont ezért tetszik. Életszagú. Amúgy ha jól tudom alapból nem ruszki hanem ukrán. Legalább is az enyém az. Hiszen valószínű, hogy a Mig-eket is Ukrajnában gyártották (vagy nem, de az Antonov-okat tuti).
Ezekkel a kis teljesítményű csövekkel szerintem csak az a gond, hogy vagy csak valami nagyon érzékeny tölcsérest lehet velük meghajtani (az meg nekem nagyon nem) vagy PSE kapcsolás kell amit viszont nagyon nehéz jól megcsinálni, mert nagyon nehéz két-két full egyforma csövet összehozni, ha nem lehetetlen. A PSE-nek meg úgy tudom az az alapja hogy full egyformának kell lenni a két csőnek. (Legalább is amennyire csak lehet.)

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

sutemenyx írta:
2023.09.13., szer. 12:27
Rock60 írta:
Akkora minőségi ugrást jelent ezeknek a nagyon kis teljesítményű csöveknek a használata, hogy megéri ennyi kompromisszumot vállalni ?
Igen, és igen. Az Almarro egy béna fos, ruszki csővel, ami szénnéget maga körül mindent, legfőképp a saját foglalatát. Légkalapács a szobrászvésőhöz képest. Persze tudjuk, mindkettővel a betont lehet törni.
A 45 egy amerikai DHT, sok esetben ezüstből épített anóddal. Össze sem vethető egy szovjet hozzáállású tárggyal. Egyébként a 2x2W inkább jó 2x1.5-nek, ez már valóban erős kompromisszumot húz a szóbajöhető hangsugárzók terén, de ha sikerül találni hozzá valót, akkor az egyik legjobb hang nyerhető ebből a csőtípusból. A 45 továbbfejlesztése a 2A3, ami már 3.5W-ot tud. Kezdetben felnagyították csak az egészet, ezek lettek a single monoplate 2A3-asok (most 500k-1.2M egy pár belőlük), állítólag azok a legjobbak. Aztán következett a dual monoplate (150-250k/pár), amiben 2db picit nagyított 45 lett paralell kötve, majd jött a biplate( 80-120k/pár), ami ugyan közös anódlemezt tartalmaz, de két hely van benne a katod/rács felépítménynek. Ezek a “leggagyibbak”, de a 6C33C még ezekhez képest is egy Zetor traktor.
Ezért van kerámia foglalata a 6C33C-nek. Szerintem azt nem égeti szét, de tényleg rohadtul fűt. Ettől nekem nagyon tetszik a hangja. Nem olyan kifinomult mint egy 2A3 vagy 300B, de pont ezért tetszik. Életszagú. Amúgy ha jól tudom alapból nem ruszki hanem ukrán. Legalább is az enyém az. Hiszen valószínű, hogy a Mig-eket is Ukrajnában gyártották (vagy nem, de az Antonov-okat tuti).
Ezekkel a kis teljesítményű csövekkel szerintem csak az a gond, hogy vagy csak valami nagyon érzékeny tölcsérest lehet velük meghajtani (az meg nekem nagyon nem) vagy PSE kapcsolás kell amit viszont nagyon nehéz jól megcsinálni, mert nagyon nehéz két-két full egyforma csövet összehozni, ha nem lehetetlen. A PSE-nek meg úgy tudom az az alapja hogy full egyformának kell lenni a két csőnek. (Legalább is amennyire csak lehet.)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2895
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Rock60 írta:
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

kistilli1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: kistilli1980 »

Sziasztok.
Tudna valaki segíteni abban, hogy mit jelentenek a csöveken amit mérések után ráírnak, hogy pl. 67/69 aaz egyik és 71/72 a másik? És mi az a micromho érték?
Milyen értéktől lefelé nem szabad megvenni a csövet?
Ne haragudjatok a tudatlanságomért! leborulok.gif
Üdv. Zoli

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
Az Almarro-t konkrétan nem ismerem, csak azt tudom, hogy 6C33C cső van benne. Persze a kapcsolás se mindegy.
Nekem is a fő rendszeremben ezzel a csővel épített erősítő van, és szerintem ez az eddigi legjobb erősítőm. Pedig sokféle csővel épített erősítőm volt. (EL34 triódába és pentódába, 211, 6B4G, 300B (az most is van), 6P14P (az is van most is), PL519, 5881, EL84 ... most több nem jut eszembe volt/van köztük SE kapcsolású és PP is volt, meg ultralineár is - jelentsen az bármit is -)
Az eddig legfajább erősítő amit hallottam az a Balanced Audio Technologi valahányas volt, abban is 6C33C csövek vannak, csak az nagyon drága.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3527

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Rock60 írta:
2023.09.12., kedd 20:03
Nagyon szép...
Hány wattot tud egy ilyen ? 10 - 12 ?
45-ös csövekkel jellemzően 2x2W. több féle csővel konfigurálható, de ennek a 45 az optimuma.
https://www.6moons.com/audioreviews/yamamoto2/45.html

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Nagyon szép...
Hány wattot tud egy ilyen ? 10 - 12 ?

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

Közben sikerült kigugliznom milyen erősítő volt az amit hallottam 45-ös csővel és nem emlékeztem a típusra. (Nagy vállveregetés nekem. :D )
Yamamoto A-08R.
Ilyen :
herofront.jpg
herofront.jpg (78.35 KiB) Megtekintve 1295 alkalommal

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2023.09.12., kedd 09:49
SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 09:14
Jobb a 45 pedig. Csak a környezetre jobban oda kell figyelni. Mert hát kicsi a teljesítménye.Érzékenyebb doboz kell hozzá.Meg emiatt negyobb....
AN Neiro-t kellett volna meghallgatnod. Meg annak a 45-ös csöves verzióját.
Neiro-t hallottam. Többször is. Abban 2A3 van, a 45-ös verziójáról nem is hallottam.
Sőt a Neiro-ban 2x2A3 van oldalanként. (Paralell SE) Egyik ismerősnek volt. Nem tudom most is megvan-e még neki. Valamikor a 2010-es évek elején hallottam az nagyon szépen szólt.
A Paladint AN-E-vel hallottam az 98 db (papíron.). A japán piros 45-ös erősítőt meg valami 105db-s csodahangsugárzóval, de sajnos a típusára már nem emlékszem. (Csak az érzékenységre, mert azért a 105 db az nehezen felejthető.)
Nem volt gyári 45. Könnyen át lehet alakítani és még jobb úgy.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 09:14
Jobb a 45 pedig. Csak a környezetre jobban oda kell figyelni. Mert hát kicsi a teljesítménye.Érzékenyebb doboz kell hozzá.Meg emiatt negyobb....
Neiro-t hallottam. Többször is. Abban 2A3 van, a 45-ös verziójáról nem is hallottam.
Sőt a Neiro-ban 2x2A3 van oldalanként. (Paralell SE) Egyik ismerősnek volt. Nem tudom most is megvan-e még neki. Valamikor a 2010-es évek elején hallottam az nagyon szépen szólt.
A Paladint AN-E-vel hallottam az 98 db (papíron.). A japán piros 45-ös erősítőt meg valami 105db-s csodahangsugárzóval, de sajnos a típusára már nem emlékszem. (Csak az érzékenységre, mert azért a 105 db az nehezen felejthető.)

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2023.09.12., kedd 08:48
SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 08:36
Hát a 2A3, meg inkább a 45. :) Pedig akkor még hifi sem volt, meg sztereó sem. Eccerüen jó cső volt. :) Ezeket elég nehéz utolérni.
A 2A3 az nekem is nagyon bejön. A 45 nem igazán. (Bár csak AN Paladin-t meg valami japán csodát hallottam aminek már nem emlékszem a nevére, csak arra hogy piros volt.)
Nekem is volt anno, bár abban 6B4G - (?) jól írom ruszki 2A3 - cső volt és rohadt jól (szépen) szólt, de aztán medence vízforgató-tisztító lett belőle egy barterügylet keretében.
Mondjuk nekem az EL34 is tetszik trióda üzemmódban. Pentódában nekem sem a kedvencem.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég

SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 08:36
Hát a 2A3, meg inkább a 45. :) Pedig akkor még hifi sem volt, meg sztereó sem. Eccerüen jó cső volt. :) Ezeket elég nehéz utolérni.
A 2A3 az nekem is nagyon bejön. A 45 nem igazán. (Bár csak AN Paladin-t meg valami japán csodát hallottam aminek már nem emlékszem a nevére, csak arra hogy piros volt.)
Nekem is volt anno, bár abban 6B4G - (?) jól írom ruszki 2A3 - cső volt és rohadt jól (szépen) szólt, de aztán medence vízforgató-tisztító lett belőle egy barterügylet keretében.
Mondjuk nekem az EL34 is tetszik trióda üzemmódban. Pentódában nekem sem a kedvencem.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Na most már legalább tudjuk, hogy a Telefunken se jó (feltéve ha az volt tényleg és nem valami mással lett összetévesztve), mivel ha emlékezetem nem csal valaki árult itt az AVX-en Tesla EL34-et (Rozsnyoból) amiről aztán kiderült, hogy RFT.... ;)
viewtopic.php?p=2416776#p2416776
de a tutit még nem hallottuk... gondolkodik.gif
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Snipi írta:
2023.09.12., kedd 07:21
Kedves Soundmania!

Tényleg nem kötekedésből, pusztán kíváncsiságból meg szeretném kérdezni, hogy neked melyik cső (csövek) hangja tetszik, ha nem titok. Az már tudjuk, hogy az EL34-é nem.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.09.12., kedd 07:19
SoundMania írta:
2023.09.12., kedd 04:17

Mennyi ideig is bírta az EH?
Mennyi garancia van még a cuccodra?
Használtan vettem az erősítőt nem tudom hány órával, és napi 5 - 6 órát megy nálam. Fogalmam sincs, de olyan 2500 - 3000 lehet benne.
Az elejében két Telefunken Ecc82 van, Tonyától.
Nincsen rá garancia.
Akkor mit tatasz a belenyúlástól ? EH meg nem bír többet. Kimaxoltad az életét szerintem rendesen....
Jó az a TFK ? Volt nekem is... Oroszok után elment, de többet nem kellene......Nem tudom miért vannak annyira oda értük.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”