Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Ha megjött csinálok egy tesztet, de Platinumot is elvileg tudok kölcsönkérni -sőt az lenne a legjobb megoldás- :D
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri   Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

BBalu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 70

Hozzászólás Szerző: BBalu »

Köszi! Igen, engem is az 1008-as érdekel.
Platinumból nem gyári szerelt megfordult nàlam, az nem volt loudnesses… :)

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 102
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Szia! Most 3008 réz van itthon , de rendeltem egy 1008-at jövő héten elvileg ideér. WWből a piros LAN van itthon, de az nagyon loudnesses :D nálam.........
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri   Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

BBalu
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 70

Hozzászólás Szerző: BBalu »

Sziasztok,

Neotech NEET-1008 UP-OCC Silver LAN kábellel mik a tapasztalatok?
"kb hol helyezkedik el" egy WW Platinumhoz képest?

Köszönöm előre is az infot!

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

wittao írta:
2023.07.09., vas. 12:10
Mivel nem talaltam olyan topikot, hogy “Dugózzunk”, igy gondoltam ide csak jo lesz.
Probalta mar ezeket valaki? Elegge megkerik az arat.
https://www.spalinger.ch/zubehoer/eplug ... 4_MTmmJW74

Sofort kaufen?
Hát.... Bár ezzel a szóval nem illik mondatot kezdeni, én biztosan nem veszek! Túl sok a körítés, a ,,rizsa" ....
A gondolkodás nem megerőltető...

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2163

Hozzászólás Szerző: wittao »

Mivel nem talaltam olyan topikot, hogy “Dugózzunk”, igy gondoltam ide csak jo lesz.
Probalta mar ezeket valaki? Elegge megkerik az arat.
https://www.spalinger.ch/zubehoer/eplug ... 4_MTmmJW74

Sofort kaufen?
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1346

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Indy írta:
2023.07.08., szomb. 09:28

Én nemrég kötöttem be a Tigrist, gondoltam kipróbálom, ha már a fiókban állt. Régen, egy másik rendszerben (sőt, kettőben is), tetszett, de hallottam már borzalmasan szólni is hobbitárs rendszerében. Most nálam a jelenlegi felállásban sem maradt bent sokáig egy Monster ellenében. Ja, árban szerintem kb egál. ;) De ez persze semmit sem jelent. Megfelelő kábelt a megfelelő helyre...
Borzalmasan szólni még nem hallottam, szerencsére? Az a Monster( ha még AZ) nekem is tetszik, mradt belőle vmi 1,5m körüli pár, de mindig talál egy fórumtárs vmi újat, amit szívesen kölcsönad. Ha nem biwire bekötésű a hs-em, nem biztos, hogy a jelenlegit akár csak meg is hallgatom ( típusát is meg kellett néznem - Mogami 3104 -, jól bentragadt :D )

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2809

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Indy írta:
2023.07.08., szomb. 09:28
kupecke írta:
2023.07.07., pén. 20:48
Tigrisbeldenhez konkrétan.
Baráti ölelés minden fórumozónak, kábelgurunak, forgalmazónak.
Én nemrég kötöttem be a Tigrist, gondoltam kipróbálom, ha már a fiókban állt. Régen, egy másik rendszerben (sőt, kettőben is), tetszett, de hallottam már borzalmasan szólni is hobbitárs rendszerében. Most nálam a jelenlegi felállásban sem maradt bent sokáig egy Monster ellenében. Ja, árban szerintem kb egál. ;) De ez persze semmit sem jelent. Megfelelő kábelt a megfelelő helyre...
:tutiok:
kupecke írta:
2023.07.08., szomb. 08:13
dixie-chicken írta:
2023.07.08., szomb. 07:35
kupecke írta:
Tigrisbeldenhez konkrétan. Hajdanán,amikor berobbant még Bigihez is elvittem, kíváncsi volt rá, akkar éppen nekem ez volt, az ő rendszerében is tetszetősen szólt.
Dynaco/Goodmans/124/EMT929/EMT15 ?...
Emlékeim szerint igen.
az a rendszer egy jó pár mai rendszert még mindig gerincre vágna 31_1_21.gif
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1648

Hozzászólás Szerző: Indy »

kupecke írta:
Tigrisbeldenhez konkrétan.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

dixie-chicken írta:
2023.07.08., szomb. 07:35
kupecke írta:
Tigrisbeldenhez konkrétan. Hajdanán,amikor berobbant még Bigihez is elvittem, kíváncsi volt rá, akkar éppen nekem ez volt, az ő rendszerében is tetszetősen szólt.
Emlékeim szerint igen.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

denesdr írta:
2023.07.07., pén. 22:24
Rock60 írta:
2023.07.07., pén. 22:19
Ferrarit teszteltem, de Puntom van.
És nem mondhatom azt, hogy a Puntoval jobb menni. Badarság is volna.
Ennyi...
Hááát, azért tudnék olyan utat mutatni, ahol azt mondanád, hogy jobb a Fiat-ot vezetni. :smile29:
aztán ezt tovább képletesiteni lehet hifiirányban is ...nem biztos hogy AC/DC "Higway to hell" és Vivaldi "Water music"/Trevor Pinnock ugyanazt követelik a szerkótol... :D

de térjünk vissza a "tigriskábelhez",nem a VDH Clearwater volt az amivel hasonlitották,hanem a Skyline :offtopic: ...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1520

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Igen, nyilván, minden hasonlat sántít.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1120

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Rock60 írta:
2023.07.07., pén. 22:19
Ennyi...
Hááát, azért tudnék olyan utat mutatni, ahol azt mondanád, hogy jobb a Fiat-ot vezetni. :smile29:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ennyi...

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Tigrisbeldenhez konkrétan. Hajdanán,amikor berobbant még Bigihez is elvittem, kíváncsi volt rá, akkar éppen nekem ez volt, az ő rendszerében is tetszetősen szólt. Emlékeim szerint akkor AN B ? kék hs kábel volt nála, az passzintos volt a rendszerébe, persze nem cserélte le rá, én persze igen, a Beldent ilyenre. Persze, mert a fapados rendszerembe ez volt a legócsób, legkönnyebb előrelépeés. Tehát ÉN voltam a hiba, rendszerben, posztban, belátásban.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

PgSpa írta:
2023.07.07., pén. 20:07
kupecke írta:
2023.07.07., pén. 19:36
PgSpa írta:
2023.07.07., pén. 19:27
"félvezetős/tranyós rendszer,vintage vagy vlmi "modernebb" amit használsz ?" - Alapszintű rendszerem van, Heed Elixír+Epos M5i.
Ez hasznos információ a kéredzőnek. :smile32:
(Miért nem veszel hozzá millás derótot? Jobb, mindenki hallja. Egy doboz cigeretta többe kerül, mint a hivatkozott Belden drót métere... :quetionmark: )
Bocs, de miért indul el ezen a fórumon minden értelmes beszélgetés ilyen irányba? Ennek, amit leírtál mi értelme volt? Engem csesztetni, a jelenlévő kábelmágusokat alázgatni vagy mi? Éppen arról elmélkednek az üzenőfalon, hogy nagyon kevés a hozzászólás, hát pontosan ezért. Vagy csak rosszul értem, amit leírtál?
Befejezem.
Ha az is félreértette, aki hozzászólását idéztem, akkor csakis nálam mehetett félre valami. A te hozzászólásod konkrét és hasznos volt, szmájlit is tettem, vín fejemmel, biztos rosszat.
A zárójeles nem neked szólt. Van egy kérdés egy ezer forintos madzagról, jött egy másik vélemény millás (kitudja mikori ár) hasonlításban. Aki Ferrari-t tesztel, nem is tudja, hogy Fiat Punto-t is árulnak. Arányok, Jabba vs Jolie, na ez biztos ismét rossz példa. (szmájlit sem merek, bár ölelőst tennék, a pusszantóshoz túl konzervatív vagyok)

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

kupecke írta:
2023.07.07., pén. 19:36
PgSpa írta:
"félvezetős/tranyós rendszer,vintage vagy vlmi "modernebb" amit használsz ?" - Alapszintű rendszerem van, Heed Elixír+Epos M5i.
(Miért nem veszel hozzá millás derótot? Jobb, mindenki hallja. Egy doboz cigeretta többe kerül, mint a hivatkozott Belden drót métere... :quetionmark: )
Bocs, de miért indul el ezen a fórumon minden értelmes beszélgetés ilyen irányba? Ennek, amit leírtál mi értelme volt? Engem csesztetni, a jelenlévő kábelmágusokat alázgatni vagy mi? Éppen arról elmélkednek az üzenőfalon, hogy nagyon kevés a hozzászólás, hát pontosan ezért. Vagy csak rosszul értem, amit leírtál?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.07.07., pén. 19:17
dixie-chicken írta:
2023.07.07., pén. 18:21

A "dirty" mint fogalom a hifiben,nekem ma már nem okvetlenül negativ dolog,szemben a mai "semleges/transzparens/részletgazdag" hanghoz amit ma tolnak a gyártók mint süket a telefont,és minden van,csak a zene valahol elveszett elementáris formában ;)
Sajnos, én ezt kicsit másképp látom.
Jó lenne hinni, hogy az olcsóbb tisztátlanabb hangú drótok tudják csak a zenét hitelesen tolmácsolni.
De szép is lenne !
Ásotthalmon jártam egyszer Paksi Csabánál. Lemezjátszó, hangfal - építő ember, és van egy kedvenc drót márkája is, amit forgalmaz is.
Mind ezekről nem tudtam, más okból kerestem fel, hírdetett a fia egy olcsó Dynot.
Mivel csak az öregnél voltak holmik, nála tudtam meghallgatni a kis álló dobozt.
Olyan BRILLIÁNS hang volt, hogy csak hápogtam.
Levegő, tér, dinamika, sávszélek, na és zene... A legjobb ötben benne volt, amit valaha hallottam. Túl jól szól ez a Dyno - gondoltam.
Elkezdtem nézelődni, honnan futnak a kábelek, mi tolja a rendszert és jé, milyen furcsa drótok...
Csaba mosolyogva konstatálta, hogy nem most látok először hifit közelről és bevallotta, hogy csak meg akarta mutatni, mit lehet kihozni a dobozkából.
Köszi... :smile32:
Komoly dolgok voltak ott, de ami most a lényeg, a derótok.
A Gekko "legolcsóbb" ezüst drótjain futott a jel, a Cloud - on.
Vajon ettől szól ilyen fantasztikusan ? gondolkodik.gif
Azért meg tudom mutatni, hogy egy jóval olcsóbb hangszóró kábellel is milyen jól szó a Dyno - mondta nem túl nagy meggyőződéssel Csaba.
Ok, lássuk. / Halljuk./
Bekötöttük a másik madzagot, és láss csodát, eltűnt minden csoda, ami előbb úgy megfogott.
Nem volt rossz hang, egy kis akklimatizálódás után már kifejezetten jónak is tűnt, csak az előzőt tudnám feledni !
Klasszis különbség volt a drótok között.
Olyan volt, mintha az egymillió forintos erősítőt kicseréltük volna egy százhatvan ezresre.
Ja, igen...
A csúcs drót egymillióba került, az olcsóbbik százhatvanba...

A Dynot végül nem hoztam el... :ohnoohnoohno:

van az a mondás " a kevesebb is (néha),több lehet "..és ezt most nem szeretném tovább boncolgatni.. :kiss:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
:smile32: :smile49:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2023.07.07., pén. 18:18
A kérdésfevető által említett "nyílt" karakterét nem tapasztaltam, másnál sem. Amit tud,azt nagyon. Sajna mondhatni számomra túl korán, bogaras korszakomban találkoztam vele, bármikor visszatenném a jelenlegi rendszerembe is. Öreg fórumos, iszapszemű ráják jobban megbecsülték, van aki komolyabb rendszerben mai napig is megelégedéssel hallgatja, nálam sem a kábel volt a gyenge láncszem, hanem én...
ez volt fura számomra is,ezért kerdeztem hogy másnál is jelentkezett-e ilyen "viselkedés".. leborulok.gif

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

PgSpa írta:

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:
2023.07.07., pén. 18:21

A "dirty" mint fogalom a hifiben,nekem ma már nem okvetlenül negativ dolog,szemben a mai "semleges/transzparens/részletgazdag" hanghoz amit ma tolnak a gyártók mint süket a telefont,és minden van,csak a zene valahol elveszett elementáris formában ;)
Sajnos, én ezt kicsit másképp látom.
Jó lenne hinni, hogy az olcsóbb tisztátlanabb hangú drótok tudják csak a zenét hitelesen tolmácsolni.
De szép is lenne !
Ásotthalmon jártam egyszer Paksi Csabánál. Lemezjátszó, hangfal - építő ember, és van egy kedvenc drót márkája is, amit forgalmaz is.
Mind ezekről nem tudtam, más okból kerestem fel, hírdetett a fia egy olcsó Dynot.
Mivel csak az öregnél voltak holmik, nála tudtam meghallgatni a kis álló dobozt.
Olyan BRILLIÁNS hang volt, hogy csak hápogtam.
Levegő, tér, dinamika, sávszélek, na és zene... A legjobb ötben benne volt, amit valaha hallottam. Túl jól szól ez a Dyno - gondoltam.
Elkezdtem nézelődni, honnan futnak a kábelek, mi tolja a rendszert és jé, milyen furcsa drótok...
Csaba mosolyogva konstatálta, hogy nem most látok először hifit közelről és bevallotta, hogy csak meg akarta mutatni, mit lehet kihozni a dobozkából.
Köszi... :smile32:
Komoly dolgok voltak ott, de ami most a lényeg, a derótok.
A Gekko "legolcsóbb" ezüst drótjain futott a jel, a Cloud - on.
Vajon ettől szól ilyen fantasztikusan ? gondolkodik.gif
Azért meg tudom mutatni, hogy egy jóval olcsóbb hangszóró kábellel is milyen jól szó a Dyno - mondta nem túl nagy meggyőződéssel Csaba.
Ok, lássuk. / Halljuk./
Bekötöttük a másik madzagot, és láss csodát, eltűnt minden csoda, ami előbb úgy megfogott.
Nem volt rossz hang, egy kis akklimatizálódás után már kifejezetten jónak is tűnt, csak az előzőt tudnám feledni !
Klasszis különbség volt a drótok között.
Olyan volt, mintha az egymillió forintos erősítőt kicseréltük volna egy százhatvan ezresre.
Ja, igen...
A csúcs drót egymillióba került, az olcsóbbik százhatvanba...

A Dynot végül nem hoztam el... :ohnoohnoohno:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2023.07.07., pén. 18:35
kupecke írta:
2023.07.07., pén. 18:18
Sajna mondhatni számomra túl korán, bogaras korszakomban találkoztam vele, bármikor visszatenném a jelenlegi rendszerembe is. Öreg fórumos, iszapszemű ráják jobban megbecsülték, van aki komolyabb rendszerben mai napig is megelégedéssel hallgatja, nálam sem a kábel volt a gyenge láncszem, hanem én...
Egyáltalán nem biztos, hogy most feleannyira is tetszene, mint gondolod.
A távolság megszépíti az emlékeket.
Valóban, semmi sem biztos, de csak a szépet leht tovább szépíteni, a kellemetlenebb emléket még nagyobb dunyha burkolja idővel. Sokszor úgy érzem "rátótuk, tútótuk Béláim". Az idő nagy varázsló, fiatalon hajtjuk, aztán amikor megszalad, már dobnánk rá a gyeplőt, nehéz, nagyon nehéz (számomra :rolleyes: ), pedig nincs is :smile29:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”