Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Helyesebb lenne a 'bejáratódás' helyett 'átjáratódás' kifejezést használni; vagyis, hogy a hang-érzet valóban változott, valóban egy másik irányba ment, és ha pár nap után összességében azt tudjuk mondani, hogy 'jobb', akkor sikerült a manőver.
Ti, meg a kereskedők 100%-a, azt mondjátok, hogy igen, bejáratódott, na ugye.
Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása. Amelyik kábelnél a korrigált, áttanult érzékelés végül jobbnak hallja az 'új' hangot, az sok esetben valóban jobb kábel.
Nálam a döntő és tényleg jó irányú változások az első 3 másodpercben érzékelhetőek voltak, mindenféle bejáratódás / áttanulás nélkül.
Én sem tagadom azt a bejáratódást, amit ti annak tartotok, kb. 15%-ra saccolnám max.
Ti, meg a kereskedők 100%-a, azt mondjátok, hogy igen, bejáratódott, na ugye.
Én azt mondanám, hogy a psziché átszokott, áttanult az új hangra. A karcosság, és annak pár nap alatti elmúlása, az nem a drót hangi változása, hanem az észlelés kisimítása, ki-korrigálása. Amelyik kábelnél a korrigált, áttanult érzékelés végül jobbnak hallja az 'új' hangot, az sok esetben valóban jobb kábel.
Nálam a döntő és tényleg jó irányú változások az első 3 másodpercben érzékelhetőek voltak, mindenféle bejáratódás / áttanulás nélkül.
Én sem tagadom azt a bejáratódást, amit ti annak tartotok, kb. 15%-ra saccolnám max.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1754
Bocsika, hogy érted, hogy nem úgy van ?gomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Most írtam le, hogy hogy van.
Ismertem már, milyen bejáratva a kábel, ezt hallgatom fél éve. Engem is kicsit meglepett, milyen karcosan szól a frissen összerakott ezüstözött tesó.
Most is az szól, de már rá sem lehet ismerni a négy nappal ezelőtti önmagához képest.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Azért, mert haszontalan lenne. Nemtudni mikor fog használatba kerülni, és a kábelek némelyike is tud olyan “leülést” produkálni, mint amit egy hangfal vagy elektronika, ha nem használják.denesdr írta: ↑2023.06.12., hétf. 22:14Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Ez most persze nyilván egy újabb vita alapja lehetne, de ettől most tekintsünk el. Aki nem hiszi el a bejáratás létjogosultságát, pláne ha a kábelek megválasztásának fontosságában sem hisz, az úgyis megint csak verné itt az asztalt. Aki meg tudja, az meg tudta eddig is.
Szóval ez csak egy válasz a feltett kérdésre, kifejezetten neked.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2023.06.12., hétf. 22:48-kor.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Tök rendesek, hogy hagynak a felhasználóknak is valamit. De továbbbra sem értem, hogy miért nem élnek a lehetőséggel, ha mondjuk egy 100.000 Ft-os kábelből párszáz Forintnyi villanyáram elhasználásával csinálhatnak mondjuk egy 150.000 Ft-os hangú kábelt? Már ha lehet ilyet mondani, hogy 100e meg 150e Ft-os hangú kábel.
Miért csinálná meg, nem az a dolga….egy csatlakozó, egy ősvény, egy elosztó sokat változtat a hangon és még sorolhatnám az okokat….ezt meghagyja a felhasználónak …denesdr írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:21Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja?nemtomm írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:14Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerennagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….Tudom, kérdezzem a gyártót.
![]()
"Az igazi barát szemből támad."
Akkó' mé' nem égeti be kapásból a gyártó, ha kategóriákat tud ugrani ilyesmitől egy kábel hangja?nemtomm írta: ↑2023.06.12., hétf. 21:14Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerennagyon sokat kell várni a jó hangjára de ha elviszed beégetni sokkal hamarabb megkapod a kánaánt de mé beégetés után is finomodni fog a hangja …
Ez igaz bármilyen kábelra….
Jó de mikor írtad le? Mert egy jobb tápkábel ha be van járatva akkor hozza amit kell de ugyanabból a szériából egy vadi új tápkábelnek a hangja nagyon nincs ott a szerengomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."Rock60 írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:45Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...![]()
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.
Tehát össze tudtam hasonlítani a két állapotban lévő kábel hangját.
Ha egyszóval kellene leírnom a különbséget, azt mondanám, DRASZTIKUS.
Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.
Ja, vakteszt nem volt, srry...![]()
![]()
![]()
Na ez szerintem nem így van! Amelyik kábel nem hoz azonnali javulást, azt el kell felejteni! Már többször leírtam!
Ez igaz bármilyen kábelra….
"Az igazi barát szemből támad."
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2864
A viccet félretéve ha valami ez a bejáratás, beégetés téma a legnehezebben megfogható dolog szerintem. A saját rendszeremnek kifejezetten jót tesznek a hosszú zenehallgatások. Ha hétvégén megy reggeltől estig, délutánra valahogy mindig jobban tetszik mint bekapcsolás után. (Csövesekre ez amúgy is jellemző dolog) Ahogy Vinkler is mondta néha a nagy hangerőn járatás is jót tesz neki. De ami biztos egy kábelnek már rendszerbe illesztéskor illik produkálnia, második körben pedig több nap után szintén. Ha ez mind megvan utána még lehet alakul valamit, de ez már szerintem nem annyira jelentős. Olyan még nekem nem volt, hogy elsőre és pár nap után valami nem tetszett, aztán hirtelen megjavult. Fordítva viszont igen, elsőre hűha aztán pár nap után inkább hagyjuk. Hogy mennyire igazodik a fülünk az új hanghoz, vagy mennyire alakul (járatódik be) inkább a kábel, szerintem nagyon-nagyon nehéz megmondani, főleg azért mert a rendszerünk hangja is változik, állásidőtől és folyamatos használati időtől függően.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
KI
Van egy 3.6 kW-os ágdarálóm. Ezt használom kábel bégetésre Egy óra darálás után, a zene ,,egetverően" kur@va jó lesz, és még a daráló is csendesebb utána
BE
Van egy 3.6 kW-os ágdarálóm. Ezt használom kábel bégetésre Egy óra darálás után, a zene ,,egetverően" kur@va jó lesz, és még a daráló is csendesebb utána
BE
A gondolkodás nem megerőltető...
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2864
Egészségünkre!
Addig is egy hiánypótló termék.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9859
Azért ezzel a kijelentéssel óvatosan bánnék. Főleg tápkábelek tekintetében.gomolalaci írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:47,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."Rock60 írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:45Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...![]()
Egyébként felkészültem szkeptikusokból is, és nyilván engem is érdekel, milyen különbség hallható a bejáratott és a bejáratlan drótok között.
Három egyforma drótom van egyforma dugókkal. Két garnitúrát összeraktam már fél éve - írtam is róla, Vdh scs12 hármas fonásban, Legrand - a harmadikra most került csak sor.
Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra.
![]()
![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ha nem tudod így, akkor járasd úgy! Én csak egy praktikus és mindenki számára elérhető módot javasoltam.
Egyébként sok múlik rajta szvsz. Mindegy, hogy csinálod, de szükséges!
- Vinkler
- Adminisztrátor

Járatás kell!supravox írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:10Ja de
Én főleg a vadiúj kábelek gyorsított
bejáratására használom a "beégetőt".
Aztán húzza ki a nyavalya
De én sajna keveset tudom hallgatni ezért hébe-hóba átjáratom.
De tényleg nem ezen múlik.
Ha nem tudod így, akkor járasd úgy! Én csak egy praktikus és mindenki számára elérhető módot javasoltam.
Egyébként sok múlik rajta szvsz. Mindegy, hogy csinálod, de szükséges!
- gomolalaci
- Fórumlakó

,,Frissen olyan csapnivalóan szólt, hogy azt sosem tudnám megszokni, de tudtam/tudom, hogy változik meg, napról napra."Rock60 írta: ↑2023.06.12., hétf. 12:45Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...![]()
![]()
![]()
- gomolalaci
- Fórumlakó

Ja deVinkler írta: ↑2023.06.12., hétf. 20:02Nem kell, elég, ha az általam javasolt járatást rendszeresen alkalmazod.supravox írta: ↑2023.06.12., hétf. 19:19earforce írta: ↑2023.06.12., hétf. 11:01
És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???
Dynamic Range Expansion System (DRES). Nagyfeszültségű és nagy áramú beégető rendszer + demagnetizátor. Audiodharma készülék tudását kiterjesztő és fixálni képes rendszer, új szintre helyezi a kábelöregítést, hallgasd meg, nem fogod megbánni.
Hát igen..
Az Audiodhrama már magában is baromi jó.
Eléggé felgyorsítja a bejáratást.
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.![]()
Én főleg a vadiúj kábelek gyorsított
bejáratására használom a "beégetőt".
Aztán húzza ki a nyavalya
De én sajna keveset tudom hallgatni ezért hébe-hóba átjáratom.
De tényleg nem ezen múlik.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Vinkler
- Adminisztrátor

Nem kell, elég, ha az általam javasolt járatást rendszeresen alkalmazod.supravox írta: ↑2023.06.12., hétf. 19:19earforce írta: ↑2023.06.12., hétf. 11:01És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???
Dynamic Range Expansion System (DRES). Nagyfeszültségű és nagy áramú beégető rendszer + demagnetizátor. Audiodharma készülék tudását kiterjesztő és fixálni képes rendszer, új szintre helyezi a kábelöregítést, hallgasd meg, nem fogod megbánni.
Hát igen..
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.
earforce írta: ↑2023.06.12., hétf. 11:01És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???
Hát igen..
Illetve évente érdemes de /nem elengedhetetlen/ a már bejáratott kábeleket újra rákötni egy ilyen kütyüre.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Tupírozhatjuk a kérdést.
Drasztikus, nagy, feltűnő - ahogy tetszik.
A hifiben más mértékkel mérünk, mint a mindennapi életben.
Pl ha megnézünk két kalapácsot, és az egyiknek kicsit kényelmesebb a fogása, és szebb árnyalatú a színe, nagyon nem foglalkozunk vele.
Ugyan ez a különbség két hifi komponens között, na erre azt mondjuk, ez más kategória.
Ha két kábel között annyi a különbség, hogy az egyiknek nagyon szeretem a hangját, a másikat pedig 5 percnél tovább nem szívesen hallgatnám, akkor igen, a különbség mondhatni drasztikus.
Ég és Föld ? Talán...
Mind e mellett tudom, hogy ekkora különbség nem feltétlenül jellemző.
Erre én is tudok egy háztáji példát mondani :
Neotech SOCP 14 drótból készített tápkábeleimnél nem volt ekkora hangbéli különbség a nyers és bejáratott állapotú között.
Sokat javult a hangja a bejáratás alatt, de már nyersen is élvezhető volt.
A Vdh. úgy tűnik más állatfajta.
Drasztikus, nagy, feltűnő - ahogy tetszik.
A hifiben más mértékkel mérünk, mint a mindennapi életben.
Pl ha megnézünk két kalapácsot, és az egyiknek kicsit kényelmesebb a fogása, és szebb árnyalatú a színe, nagyon nem foglalkozunk vele.
Ugyan ez a különbség két hifi komponens között, na erre azt mondjuk, ez más kategória.
Ha két kábel között annyi a különbség, hogy az egyiknek nagyon szeretem a hangját, a másikat pedig 5 percnél tovább nem szívesen hallgatnám, akkor igen, a különbség mondhatni drasztikus.
Ég és Föld ? Talán...
Mind e mellett tudom, hogy ekkora különbség nem feltétlenül jellemző.
Erre én is tudok egy háztáji példát mondani :
Neotech SOCP 14 drótból készített tápkábeleimnél nem volt ekkora hangbéli különbség a nyers és bejáratott állapotú között.
Sokat javult a hangja a bejáratás alatt, de már nyersen is élvezhető volt.
A Vdh. úgy tűnik más állatfajta.
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6404
Ja. Ég és föld, nem?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Na, ezt azért nem Tőled vártam, mert hogy laikus sem vagy...
Ja, vakteszt nem volt, srry...
És akkor a pl.: Nordost Vidar vagy néhai-féle D.R.E.S. eljárás smafu???
SYNOLOGY|ZIDOO Z30PRO|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO|CHORD MOJO|DAN CLARK NOIRE X
Mint laikus gondolom: Nem bejáratjuk, hanem megszokjuk. 
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1307