Szia! Köszi a részletes és informatív választ! Mire érted, hogy a "hossz mindent megmagyaráz"? A hangfal kábel hossza? Most VDH Skyline-ot használom, tehát arra kéne kicserélni a doboz belsejét? Ha jól értem, akkor az, hogy aktív keresztváltó van benne és mindkettőben erősítők attól a hang is változik és ha igen, hogyan? Ezt találtam, ami erről eligazított egy picit, hogy mi ez :) http://archiv.hangaruhaz.hu/aktiv-vagy- ... -kezdoknekfülelek írta: ↑2023.11.18., szomb. 23:26Pardon, most látom, hogy aktív dobozod van, az egyszerűbb fajtából, hiszen csak egy csatorna erősít oldalanként, és passzív váltó van a magas és a mélyhangszóró között. Ez esetben hiába használsz jó kábelt az erősítőt nem tartalmazó oldal irányába, az erősítős dobozban ott van az erősítő és a passzív keresztváltó, valamint a váltó és a hangszórók között egy egész más kábel, sokkal gyengébb, mint amiket felsoroltál. nem csodálom, hogy nem stimmel valami, hiszen a hossz, de főként a nagy különbség a jobb és baloldal kábelei között mindent megmagyaráz. Mit lehet tenni? Az erősítőt is tartalmazó dobozban ki kellene cserélni a hangszóró és váltó kábeleket olyan típusra, mint amivel átvezeted a másik -passzív dobozhoz.
Mindenesetre legközelebb csak olyan aktív dobozt vegyél, amiben mind a két csatornában van 2-2 erősítő és a váltást egy aktív keresztváltó intézi. Pl. Behringer B2030A
Ja, és köszi mindenkinek a válaszokat! Három - passzív - hangfal van, amit kinéztem: Dali Spektor 2 vagy Oberon; Elac Debut B 5.2 ; Q acoustics 3020i. Nekem nincs erősítom, totál nem konyítok hozzá, egy barátom szívesen kölcsönadja a Sony STR-333L erősítőjét, azt mondta. Jó lenne, ha ott nem kéne 100e-res tételt vennem :( Ha van ebben javaslatotok, örülök neki. A Spektor a What hifi review szerint nem annyira erősítő érzékeny, nem úgy mint az Elac Debut B5.2.
A kérdésedre, hogy miről hallgatom, elsősorban Spotifyről, de Foobaral is néha alapbeállítról és Winampot is kipróbáltam. Winamp szvsz jobban szólt, de ezek mikró különbségek :) Régen Tidalról is hallgattam, mindezt windows 10-11 alól.
Viszont észrevettem még valamit! Rákötöttem a hangfalat simán a laptopra, a saját hangkártyájára. Egy váltó gombbal tudok a két forrás közt (smsl m300 mkii dac és alaplapi dac) váltani. Az SMSL dac se tudom jó választás volt -e. Több ilyet meghallgattam, beleértve a topping e30-at, ami ár-érték arányba jó visszhangot kapott. Ám a benyomásom az volt róla, hogy nem jó. Szép hangok, de nincsen egybe a zene, csak úgy zenélget minden zenész. Ez az SMSL MkII egy fokkal jobb, de most összehasonlítva az alaplapival:
alaplapi egysíkúbb, nincs dinamikája, DE van egy hirtelensége. Pl. rock zenében a gitárokba Hirtelen odacsap, míg az SMSL lötyögősebb, jóval szebb hangú, dinamikus, de csak úgy odateszi a következő taktust. Szerintetek ezen egy hangfal, pl. a felsoroltak változtatnak valamit? Szerintem nagyon nehéz jó dacot találni illetve igen szubjektív is.
Ja, igen hallgatok jazz-t, rockot néha, elektronikusat, nagyon diverz zenéket, klasszikust ritkán.
Üdv,
Dani