Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Bestroyal
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Bestroyal »

-KP- írta:
2023.05.13., szomb. 12:34
Bestroyal írta:
2023.05.13., szomb. 10:14
Igen ez 55", tervek szerint 65" lesz az utódja és a falra lesz szerelve, távolság kb 3m.
Egy 77"-es még beférne, de az már faltól falig érne és szerintem 3méteren az már nem lenne komfortos, lehet nagyon forgatni kellene a fejünket, hogy mindent belássunk
Ne viccelj már. Sokan 3 méterről 3 méter széles vásznat néznek, de még a 3 méter szélesség feletti méret sem ritka. Én megmondom neked mit csinálnék. Először is nem tenném falra semmiképp sem a hangsugárzókat. A focal 301-nek van saját gyári talpa és amúgy is jól passzolna ide a keskeny szélessége miatt. Tv-ből pedig akkorát vennék, ami teljesen kitölti a teret a két hangsugárzó között. A jobb és bal oldali front sugárzó talpon állna. A tv felkerülne a falra, egy fali tartóra. Olyat kell venni, amit nem csak fel/le, hanem előre hátra is lehet mozgatni. Azt is megmondom miért. Komoly mozizáskor kihúzod szépen a hangsugárzókat a szekrény síkjáíg és előrehúzod a tv-t is odáig. Ezzel kikerülöd a problémát, hogy a bal oldali hangsugárzó mellett közvetlen fal van, valamint a látószöged és a képméreted is picit nagyobb lesz még, még jobb mozis élményt adva. A centered pedig a két front között elfektetve, de megdöntve a hallgatói pozíció felé. Semmiképp sem a alul abba a pici részbe. Utána meg 3 mozdulattal vissza tolhatod az egészet teljesen belülre, és úgy hagyhatod, amíg szükséges. Aztán ha jön valami jó film, akkor előhúzod újra az egészet. Szerintem ebből a setupból így lehet a legtöbbet kihozni.
Érdekes ötlet, viszont az nem néz ki "bután", ha egy szekrényen egy padlóra való állvány van rakva? Az egyik tesztben valami hasonló volt:
Csatolmányok
letöltés.jpeg
letöltés.jpeg (6.69 KiB) Megtekintve 2663 alkalommal

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Bestroyal írta:
2023.05.13., szomb. 10:14
Igen ez 55", tervek szerint 65" lesz az utódja és a falra lesz szerelve, távolság kb 3m.
Egy 77"-es még beférne, de az már faltól falig érne és szerintem 3méteren az már nem lenne komfortos, lehet nagyon forgatni kellene a fejünket, hogy mindent belássunk
Ne viccelj már. Sokan 3 méterről 3 méter széles vásznat néznek, de még a 3 méter szélesség feletti méret sem ritka. Én megmondom neked mit csinálnék. Először is nem tenném falra semmiképp sem a hangsugárzókat. A focal 301-nek van saját gyári talpa és amúgy is jól passzolna ide a keskeny szélessége miatt. Tv-ből pedig akkorát vennék, ami teljesen kitölti a teret a két hangsugárzó között. A jobb és bal oldali front sugárzó talpon állna. A tv felkerülne a falra, egy fali tartóra. Olyat kell venni, amit nem csak fel/le, hanem előre hátra is lehet mozgatni. Azt is megmondom miért. Komoly mozizáskor kihúzod szépen a hangsugárzókat a szekrény síkjáíg és előrehúzod a tv-t is odáig. Ezzel kikerülöd a problémát, hogy a bal oldali hangsugárzó mellett közvetlen fal van, valamint a látószöged és a képméreted is picit nagyobb lesz még, még jobb mozis élményt adva. A centered pedig a két front között elfektetve, de megdöntve a hallgatói pozíció felé. Semmiképp sem a alul abba a pici részbe. Utána meg 3 mozdulattal vissza tolhatod az egészet teljesen belülre, és úgy hagyhatod, amíg szükséges. Aztán ha jön valami jó film, akkor előhúzod újra az egészet. Szerintem ebből a setupból így lehet a legtöbbet kihozni.

Bestroyal

Alex_Aston írta:
2023.05.13., szomb. 10:02
Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha van rá mód, nagyobb TV-t tegyél oda.
A mozi szíve szerintem a minél nagyobb kép méret.
Persze a hang is fontos, de lehet bármilyen jó is a hang, ha nincs meg hozzá a kellő kép, akkor az élmény nem lesz az igazi.

Ez lehet, csak az én véleményem, de nagy kép és kis hang esetén szerintem jobb az élmény, mint nagy hang és kis kép esetén.

Persze a legjobb, ha minden adott. A kép alapján nem látom pontosan, de ez 55" TV? A táv meg 3,5-4m, ahonnan nézed?
Egy 77"-es még beférne, de az már faltól falig érne és szerintem 3méteren az már nem lenne komfortos, lehet nagyon forgatni kellene a fejünket, hogy mindent belássunk + akkor már házimozi rendszert abszolút nem lehetne betenni.
Amúgy egyetértek, lehet bármilyen szuper a hang, ha a kép nem megfelelő

Bestroyal

DeLorean írta:
2023.05.13., szomb. 08:57
Bestroyal írta:
2023.05.13., szomb. 07:55
A hasznosság is relatív, mint sok minden más :)
Valóban nem számítok nagyon tobzódásra a témában, mert ugyan kezdő vagyok ebben, de amennyire az energiám engedte, utána néztem ennek az on-wall vonalnak és arra a megállapításra jutottam, hogy 3-4 gyártónál van maximum értelmezhető terméke erre az igényre. Amiből arra következtetek, hogy ez egy még pár éve indult téma és jó eséllyel kevésbé "kiforrott", illetve elterjedt, tehát visszacsatolva, nem sok gyarkolati tapasztalatot fogok kapni :) de sose tudni...

1.: Igen, nem olcsó mulatság, pont ez az egyik kétely ami ideveztett. :)

2.: Az ilyen hangszóróknak nem kell "bika" meghajtás, utána nézek a kisebbeknek. Esetleg 1-2 éves Marantz is érdekes lehet (SR6015/5015).

3.-6.: Kimaradt egy pont amit pedzegetsz, falra menne természetesen egy TV, mellette nem sok hely maradna, 20 centi, így ide viszonylag nehéz eszközt találni.

Azt a pontot nem értem, hogy a szekrény és a TV közé megy a hangszóró. Ez a kvázi beszorítottság okozhat valami torzulást a hangzásban?
Sajnos a képek alapján, ahogy Zola is írta sok lehetőség nincsen. Egyetértek azokkal, amiket leírt.
Az a fránya vitrines szekrény rész pont rossz helyen van. ha nem lenne, akkor simán nagyobb Tv is elférne és mellette normális elrendezésben akármi.

Átalakításba az asszony biztos nem fog beleegyezni - gondolom.

Sajnos a hátsó rész sem ideális, hiszen a surround hangfalaknak oldalt kellene lenniük...

Így mindenképpen sok kompromisszumot kell kötnöd.
Az általad kiválasztott PSW hangfalak ilyen szempontból talán a legjobbak.
Ezt a szép nappalit nem fogják elcsúnyítani és bár a hang nem lesz tökéletes, de azért nem lesz rossz.

Szerintem így ebben a formában a 2. alternatíva teljesen jó választás - a lehetőségekhez képest + egy fehér SVS szub.
:smile32:

A másik, hogy először eltünteted a vitrines részt asztalossal és utána több a lehetőség és jobb lesz a hang is.
Sajnos az asztalos nem opció, de a kompromisszum igen :)
Maga a lakás tervezésekor ez a funkció nem volt szempont, ahogy az látszik is a képen, így mostmár abból "főzünk ami van" :)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3468

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Én csak annyit tennék hozzá, hogy ha van rá mód, nagyobb TV-t tegyél oda.
A mozi szíve szerintem a minél nagyobb kép méret.
Persze a hang is fontos, de lehet bármilyen jó is a hang, ha nincs meg hozzá a kellő kép, akkor az élmény nem lesz az igazi.

Ez lehet, csak az én véleményem, de nagy kép és kis hang esetén szerintem jobb az élmény, mint nagy hang és kis kép esetén.

Persze a legjobb, ha minden adott. A kép alapján nem látom pontosan, de ez 55" TV? A táv meg 3,5-4m, ahonnan nézed?
Csak a Marantz! :-D

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Bestroyal írta:
2023.05.13., szomb. 07:55
Azt a pontot nem értem, hogy a szekrény és a TV közé megy a hangszóró. Ez a kvázi beszorítottság okozhat valami torzulást a hangzásban?
Igen. Amire sokan azt mondanánk, hogy jelentős, de biztos van aki észre sem venné ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Bestroyal

ZolaBA írta:
2023.05.13., szomb. 06:11
Bestroyal írta:
2023.05.12., pén. 19:00
Bármilyen építő kritikát szívesen fogadok és nagyon köszönöm előre is a segítségeteket :)
Ezt most csak azért írom le, mert kétlem, hogy sok hasznos választ kapsz.
Persze ez sem lesz hasznos, max őszinte... őszinte egyetlen szemszögből :D
De legalább nem mondhatod, hogy senki nem reagál egy újonc fórumos kérdésére :)

1.) Mocskosul drága amit összeraktál. Persze nincs ezzel semmi gond, te pénzed, ráadásul a mostani új listaárak borzalmasan el vannak szállva. Csak a választott elemek jellege és az elhelyezések korlátai miatt az egész furcsán overkill, ágyúval verébre miközben az sem biztos, hogy el fogod találni a verebet.

2.) Erősítő. Szerintem egy Denonnal nehéz melléfogni, persze a hardcore házimozisoknak vannak titkosabb favoritjai. Ami felmerül talán, hogy 1 vagy akár 2 szinttel kisebb (3700/2700) is simán jó lehet a célra.

3.) Hangsugárzók, front/center: A többség ugyan úgy nem hallotta, ahogy te sem. Sőt vélhetően másik modern on-wall megoldást sem hallottunk sokan otthoni környezetben. Amit viszont mindenki érezhet, hogy a 10 centis membrán a hagyományos hangsugárzó értékek mentén félő, hogy kompromisszumot jelent. És hát az a kérdés, hogy kell-e kompromisszum darabja 400 ezerért? A többségnek vélhetően nem kéne. De egyáltalán nem szeretném a kedved elvenni, a 10 centis membrán is remekül működik mondjuk sacc per kábé 120-150 Hz felett, alatta meg ott lesz a mélynyomó.

4.) Háttér. Szerintem kb. bármi alkalmas a célra, de természetesen mint rendszerépítés az azonos márka, sorozat, kinézet, stb. logika a célszerű, csak a pénztárcán múlik.

5.) Mélynyomó. Én pro-t választanék az EQ miatt, méretre nem kevés az 1000-es sem ha nem kell extrém házbontás.

6.) Elhelyezés: A vitrines szekrény rész nagyon előnytelen. Beteszed az onwall-t a szekrény oldala és a tv közé? mi lesz abból? Tv felkerül konzolra? konzol nélkül az on-wall szerintem suta. Ilyen büdzsé mellett a tv amúgy sem túl nagy. A mozizás legnagyobb élmény faktora még mindig a kép. A mozi hang legfontosabb része pedig a center. Szerintem simán elférne amúgy két hagyományos polcsugárzó frontnak, de befejezem a koncepció-pocskondiázást :D :smile53:
A hasznosság is relatív, mint sok minden más :)
Valóban nem számítok nagyon tobzódásra a témában, mert ugyan kezdő vagyok ebben, de amennyire az energiám engedte, utána néztem ennek az on-wall vonalnak és arra a megállapításra jutottam, hogy 3-4 gyártónál van maximum értelmezhető terméke erre az igényre. Amiből arra következtetek, hogy ez egy még pár éve indult téma és jó eséllyel kevésbé "kiforrott", illetve elterjedt, tehát visszacsatolva, nem sok gyarkolati tapasztalatot fogok kapni :) de sose tudni...

1.: Igen, nem olcsó mulatság, pont ez az egyik kétely ami ideveztett. :)

2.: Az ilyen hangszóróknak nem kell "bika" meghajtás, utána nézek a kisebbeknek. Esetleg 1-2 éves Marantz is érdekes lehet (SR6015/5015).

3.-6.: Kimaradt egy pont amit pedzegetsz, falra menne természetesen egy TV, mellette nem sok hely maradna, 20 centi, így ide viszonylag nehéz eszközt találni.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1724

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Bestroyal írta:
2023.05.12., pén. 19:00
Bármilyen építő kritikát szívesen fogadok és nagyon köszönöm előre is a segítségeteket :)
Ezt most csak azért írom le, mert kétlem, hogy sok hasznos választ kapsz.
Persze ez sem lesz hasznos, max őszinte... őszinte egyetlen szemszögből :D
De legalább nem mondhatod, hogy senki nem reagál egy újonc fórumos kérdésére :)

1.) Mocskosul drága amit összeraktál. Persze nincs ezzel semmi gond, te pénzed, ráadásul a mostani új listaárak borzalmasan el vannak szállva. Csak a választott elemek jellege és az elhelyezések korlátai miatt az egész furcsán overkill, ágyúval verébre miközben az sem biztos, hogy el fogod találni a verebet.

2.) Erősítő. Szerintem egy Denonnal nehéz melléfogni, persze a hardcore házimozisoknak vannak titkosabb favoritjai. Ami felmerül talán, hogy 1 vagy akár 2 szinttel kisebb (3700/2700) is simán jó lehet a célra.

3.) Hangsugárzók, front/center: A többség ugyan úgy nem hallotta, ahogy te sem. Sőt vélhetően másik modern on-wall megoldást sem hallottunk sokan otthoni környezetben. Amit viszont mindenki érezhet, hogy a 10 centis membrán a hagyományos hangsugárzó értékek mentén félő, hogy kompromisszumot jelent. És hát az a kérdés, hogy kell-e kompromisszum darabja 400 ezerért? A többségnek vélhetően nem kéne. De egyáltalán nem szeretném a kedved elvenni, a 10 centis membrán is remekül működik mondjuk sacc per kábé 120-150 Hz felett, alatta meg ott lesz a mélynyomó.

4.) Háttér. Szerintem kb. bármi alkalmas a célra, de természetesen mint rendszerépítés az azonos márka, sorozat, kinézet, stb. logika a célszerű, csak a pénztárcán múlik.

5.) Mélynyomó. Én pro-t választanék az EQ miatt, méretre nem kevés az 1000-es sem ha nem kell extrém házbontás.

6.) Elhelyezés: A vitrines szekrény rész nagyon előnytelen. Beteszed az onwall-t a szekrény oldala és a tv közé? mi lesz abból? Tv felkerül konzolra? konzol nélkül az on-wall szerintem suta. Ilyen büdzsé mellett a tv amúgy sem túl nagy. A mozizás legnagyobb élmény faktora még mindig a kép. A mozi hang legfontosabb része pedig a center. Szerintem simán elférne amúgy két hagyományos polcsugárzó frontnak, de befejezem a koncepció-pocskondiázást :D :smile53:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

Bestroyal

Sziasztok!

Abszolút kezdőként szeretnék összerakni egy 5.1-es házimozit, amihez szeretnék a nálam hozzáértőbbektől segítséget kérni.
Egyelőre még egy komponens sincs meg, de nagyjából 2 szettet sikerült összeraknom elméleti szinten, amik között vacilálok. A helyzetem "sajátossága", hogy a front és center sugárzók csak falraszerelhetőek lehetnek.

1. verzió:
Erősítő: Denon avc-x4700h (ezüst) vagy Marantz cinema 50 (ezüst)
Frontok és center: Focal 301 - fehér https://www.focal.com/en/custom-integra ... n-wall-301
Háttérsugárzók: Focal Aria SR 900 https://www.focal.com/en/home-audio/hig ... ria-sr-900
Sub: Focal Sub 1000 f https://www.focal.com/en/home-audio/hig ... #decouvrir

2. verzió:
Erősítő: Denon avc-x4700h (ezüst) vagy Marantz cinema 50 (ezüst)
Frontok és center: PSB PWM2 - fehér https://www.psbspeakers.com/product/pwm ... l-speaker/
Háttérsugárzók: PSB PWM1 - fehér https://www.psbspeakers.com/product/pwm ... l-speaker/
Sub: SVS SB1000pro vagy 2000 - fehér

A problémát 2 dolog okozza számomra. Egyik, hogy nem tudok egy helyet sem, ahol legalább a Focal-okat meg lehetne hallgatni, nem hogy a PSB-ket. Van esetleg valakinek bármelyikkel is tapasztalata? Vagy bármelyik komponenssel? Csak a tesztekből tudok kiindulni, de azokból sincs túl sok és az összértéket tekintve kicsit drága mulatság lenne a lyukrafutás..
A másik a szín... az asszony a fejébe vette, hogy csak fehér lehet, mert nem szeretné, ha a nappali összképét rontaná a fekete... hát a focalból ezt nem lehet megoldani, csak ha más típusú hangfalkat teszek háttérsugárzóknak, de attól tartok az nem lenne szerencsés a hangzásra nézve.

Nappali elrendezéséről a szemléltetés miatt csatolok pár képet.

Üdv
Csatolmányok
FB_IMG_1683907329418.jpg
FB_IMG_1683907329418.jpg (239.93 KiB) Megtekintve 2345 alkalommal
FB_IMG_1683907323775.jpg
FB_IMG_1683907323775.jpg (233.28 KiB) Megtekintve 2345 alkalommal

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: csabi71 »

R.G. írta:
2023.03.09., csüt. 13:15
http://vention.hu/hdmi-atalakito/
ilyet használok évek óta (direkt nem linkelek olyat ahol ár is van :))
AFUH0 – 2 portos kétirányú HDMI kapcsoló
Bemenet: HDMI * 2 / HDMI * 1
Kimenet: HDMI * 1 / HDMI * 2
Felbontás: 60Hz @ 4K
Köszi! Meg is rendeltem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.10., pén. 07:07-kor.
Ok: Idézési hiba javítása

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

csabi71 írta:
2023.03.09., csüt. 09:35
Sziasztok!
Oppo 203 mögé szeretnék egy 4k HDMI splittert a 4k tv és a FHD projektor számára.
Sok félét lehet találni a különböző webshopokban de én olyat keresnék amelyiknél nem kell semmit sem állítani a lejátszóban és már már bevált valamelyikőtöknél.

Milyet javasolnátok?
http://vention.hu/hdmi-atalakito/
ilyet használok évek óta (direkt nem linkelek olyat ahol ár is van :))
AFUH0 – 2 portos kétirányú HDMI kapcsoló
Bemenet: HDMI * 2 / HDMI * 1
Kimenet: HDMI * 1 / HDMI * 2
Felbontás: 60Hz @ 4K
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Oppo 203 mögé szeretnék egy 4k HDMI splittert a 4k tv és a FHD projektor számára.
Sok félét lehet találni a különböző webshopokban de én olyat keresnék amelyiknél nem kell semmit sem állítani a lejátszóban és már már bevált valamelyikőtöknél.

Milyet javasolnátok?

csabi71
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Milyet javasolnátok?

csakegymakett

Hozzászólás Szerző: csakegymakett »

DeLorean írta:
2023.03.04., szomb. 20:41

Dolby PLII és DTS Neo:6 a két mód a Denon erősítőn (nem a számítógépen), amikkel a sztereó jelből "sokcsatornásat" készít.
Ezeknek van mozi, zene és játék módjuk.
A kívánt módot a movie, music és game gombokkal lehet "előhívni.
Plusz van még külön zenei mód is pár, ha a sztereó zenét szeretnéd több hangfallal hallgatni.

Ilyet szeretnél?
Ez nem "upmixing", hanem mondjuk up-convert, vagy csak convert.
Nagyon szépen köszönöm! Végül az ,,AVR Remote" nevű android appal sikerült előszedni amit írtál, és Sound mode: Music beállítással megy a multi channel amit szerettem volna.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

csakegymakett írta:
2023.03.04., szomb. 19:47
Köszi. Ettől sajnos okosabb nem lettem. Arra azóta rájöttem, hogy tudja az Atmost az AVC, de csak akkor, ha DTS minőségű film megy pl. classic media playerrel. Ha bármi sztereót indítok, nem működik az ,,upmixing", hiába van bepipálva a Dolby Accessben. Ha valakinek van ötlete, hogy lehet sztereót 5.1-re kiokosítani akár valami Windows beállítással, akár valahol a Denon beállításai közül, örvendeznék neki.
Az a baj, hogy láthatóan az alapfogalmakkal sem vagy tisztában. Az Atmos a Dolby rendszere, semmi köze a DTS-hez. A DTS pedig nem minőséget jelöl, hanem kódolást.
Még egyszer mondom, a Denon AVC-S660H nem tudja a Dolby Atmost, ezt magad is ellenőrizheted:
https://www.denon.com/hu-hu/shop/avreceiver/avcs660h
De ha tudná is, akkor kellene további minimum két hangsugárzó a mennyezetre, hogy meg is szólaltassa:
https://res.cloudinary.com/lautsprecher ... 0x1280.jpg

De szerintem te kevered a szezont a fazonnal. Neked nem Atmos kell, hanem 2.0-ból 5.1. Ezt pedig az erősítőd használati útmutatójában találod.

csakegymakett

BoRRoNeo írta:
2023.03.04., szomb. 14:43
csakegymakett írta:
2023.03.04., szomb. 12:24
Sziasztok!

Segítséget kérek szépen. Beszereztem egy Denon AVC-S660H erősítőt és hozzá egy Wharfedale moviestar dx-2 5.1 rendszert. PC-ről szeretném üzemeltetni, TV-m nincs is. Lehetséges valahogy elérni, hogy a gépről menjen a Dolby Atmos TV nélkül? Jelenleg a gép videokártyájából megy a HDMI kábel az erősítő HDMI IN portjába, onnan pedig a HDMI Outból a monitorba. Így megy a sima 5.1 hang, de Dolby Atmos beállítás mellett teljes csend van. Az erősítőn a HDMI Arc funkció se megy így, lehet az kéne hozzá? Lehetséges azt valahogy PC-vel megoldani egyáltalán?
Előre is köszönöm!
Az erősítő nem tudja az Atmost, nincs hozzá hangsugárzód sem. Amúgy PC-ről simán megoldható ha olyan rendszert csatlakoztatsz hozzá.
Köszi. Ettől sajnos okosabb nem lettem. Arra azóta rájöttem, hogy tudja az Atmost az AVC, de csak akkor, ha DTS minőségű film megy pl. classic media playerrel. Ha bármi sztereót indítok, nem működik az ,,upmixing", hiába van bepipálva a Dolby Accessben. Ha valakinek van ötlete, hogy lehet sztereót 5.1-re kiokosítani akár valami Windows beállítással, akár valahol a Denon beállításai közül, örvendeznék neki.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

csakegymakett írta:
2023.03.04., szomb. 12:24
Sziasztok!

Segítséget kérek szépen. Beszereztem egy Denon AVC-S660H erősítőt és hozzá egy Wharfedale moviestar dx-2 5.1 rendszert. PC-ről szeretném üzemeltetni, TV-m nincs is. Lehetséges valahogy elérni, hogy a gépről menjen a Dolby Atmos TV nélkül? Jelenleg a gép videokártyájából megy a HDMI kábel az erősítő HDMI IN portjába, onnan pedig a HDMI Outból a monitorba. Így megy a sima 5.1 hang, de Dolby Atmos beállítás mellett teljes csend van. Az erősítőn a HDMI Arc funkció se megy így, lehet az kéne hozzá? Lehetséges azt valahogy PC-vel megoldani egyáltalán?
Előre is köszönöm!
Az erősítő nem tudja az Atmost, nincs hozzá hangsugárzód sem. Amúgy PC-ről simán megoldható ha olyan rendszert csatlakoztatsz hozzá.

csakegymakett

Sziasztok!

Előre is köszönöm!

Monitor audio

Hozzászólás Szerző: Monitor audio »

Szép napot mindenkinek!!!Segítséget illetve véleményt szeretnék kérni tőletek!!Teljesen laikusként és kezdőként vásároltam egy c95/2 5.0 hangfalszettet dipol hátsókkal..erről szeretnék véleményt tapasztalatot illetve hogy milyen házimozi erősítöt lenne érdemes elétenni??köszönöm szépen

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1686

Hozzászólás Szerző: -KP- »

B.Levente írta:
2023.02.03., pén. 14:36
Sziasztok,
Tudok segíteni abban, hogy 5.1 moziépítésnél van-e jelentősége annak, hogy háttérsugárzóként surroundot vagy monitort használok?
(Monitor Audio Bronz FX helyett tehetek MA Bronz 2 polcsugárzót?)
előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Levente
Az FX-et fel lehet tenni falra normálisan, és nem lóg ki annyira, mint egy BR2. Valamint mivel az FX két oldalsó magassugárzót tartalmaz, jobban szétszórja a hangot, mint a BR2. De a BR2 is simán jó lenne surround sugárzónak.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

B.Levente írta:
2023.02.03., pén. 14:36
Sziasztok,
Tudok segíteni abban, hogy 5.1 moziépítésnél van-e jelentősége annak, hogy háttérsugárzóként surroundot vagy monitort használok?
Üdv, Levente
Szia!
Tehetsz és jobb is lesz.

B.Levente
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: B.Levente »

Sziasztok,
Üdv, Levente

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

Sziasztok! A segìtségeteket szeretném kérni.
Klipsch rp 600c , rp 8000f , rp 500sa hangfalakhoz keresem a megfelelő surround hangsugàrzót.
Rp 502s jó vàlasztàs volna? Csak a hàtsó falra tudom felfogatni. Lehet az ilyen kivitelezésű hangfalnàl ez nem ideàlis? Esetleg legyen hàtul egy rp 500sa? Vagy màs alternatìva?

aranyg
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: aranyg »

Üdvözlet mindenkinek!

Mindenkitől elnézést kérek, ha a kérdés megmosolyogtató, de hálásan megköszönök mindenféle segítséget.
Van egy Technics sa-dx930 erősítőnk
(https://www.hifiengine.com/manual_libra ... x930.shtml)
és 4 darab mission 760i hangszórónk
(https://www.hifidatabase.com/Mission_76 ... E)_801.php).
Az erősítő úgy működik, hogy ha 8 ohm-nál kisebb impedanciájú hangszórók vannak rákötve, akkor egyszerre csak egy párt tud meghajtani, nyilván az elektronika védelme érdekében (ezt az erősítőn külön be lehet állítani). A kérdésem az, hogy van-e mód arra, hogy biztonságosan meg tudja hajtani mind a 4 hangszórót. Esetleg ellenállás közbeiktatásával? S ha igen, milyet és hol kell beiktatni? De persze bármilyen megoldás érdekel, ha van egyáltalán.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 777

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Chromecast?
Szerintem!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”