Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
Sziasztok, láttam több embert érdekelt a téma, az eredetihez képest teljesen más az elemi szálak vastagsága, és azok szigetelése. Másképp rugalmas, mondhatni csak a külső köpeny hasonlít. Amúgy egy hulladék. Én maradok az eredetinél amúgy. Talán tudtam segíteni, több idöt nem tudok a témára szánni. Üdv. Laci
Tegyük helyére a fogalmakat. A klón és fake nagyon nem azonos dolog. Az utóbbi kereskedelmi bűntett, üldözendő. Ha egy hamis márkajelzésű termék fennakad a vámvizsgálaton, azt azonnal elkobozzák, a szállító-forgalmazót megbüntetik. A klón csak hasonló akar lenni, az elvben nem márka rontás. A PTK valószínű ezt pontosabban definiálja.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Ez igy nem helyes, amivel volt szerencsém (eredeti, hivatalos forgalmazótól volt) ott az érpár ezüstözött volt és egy ér volt sima réz.
Klónnal is találkoztam ami ilyen volt.
Hozzá teszem jó klón volt, jól telkesített!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Ok, igaz, benéztem... Akkor az egy ezüst eres az eredeti.
Kiváncsi lennék ezek után, hogy hangban milyen különbséget hallottál, Laci ?
Kiváncsi lennék ezek után, hogy hangban milyen különbséget hallottál, Laci ?
Re: Hálózati villás és iec csatlakozó
Minden esetre a lényegen nem változtat, a taiwani gyártók magasabb minőséget képviselnek, tényleg nem gagyi a csatlakozó még ha nem is original japán oyaide. 
- Vikunya
- Fórumlakó

- Értékelés: 358
Tévedsz.
Az Oyaide hálózati csatlakozó minden apró részlete japánban készül (a csiszolás részben kézi munka), hacsak a gyártó nem füllent.
http://www.oyaide.com/ENGLISH/AUDIO/pro ... pg469.html
Az Oyaide lényegében két minőségi szinten készít termékeket. Jót (1.szint) és nagyon jót (2.szint) gyárt. Belépő igazán nincs.
Az első szinten (4 féle termék van) a fegyverzet különböző bevonatai (vagy annak hiánya) ad (nagyon) különböző hangkaraktert, amivel a rendszered finomhangolása - az általam ismert módszerek közül a legjobban - végezhető el. A második szinten már azonos a fegyverzet (az egyetlen és legjobbnak tartott), csak a (2 féle) csatlakozó háza tér el.
http://www.oyaide.com/ENGLISH/AUDIO/pro ... pg469.html
Az Oyaide lényegében két minőségi szinten készít termékeket. Jót (1.szint) és nagyon jót (2.szint) gyárt. Belépő igazán nincs.
Az első szinten (4 féle termék van) a fegyverzet különböző bevonatai (vagy annak hiánya) ad (nagyon) különböző hangkaraktert, amivel a rendszered finomhangolása - az általam ismert módszerek közül a legjobban - végezhető el. A második szinten már azonos a fegyverzet (az egyetlen és legjobbnak tartott), csak a (2 féle) csatlakozó háza tér el.
Pontosan! És nem is ugyanaz a kettő. Nyilván a furutech meg az oyaide is japánban készül...
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
Ónozva vannak, a szigetelés tövénél réz színű, tehát látszik, hogy nem ezüstözött. Írja, hogy a sötét köpenyes a klón.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Örülök, hogy megoldódott a kérdés.
De valamit mégsem értek. Azt írtad, hogy az egyiknek egy, a másiknak két ere ezüstözött.
A képek szerint az egyiknek kettő, a másiknak mind a három ere ezüstözött.
Most akkor mennyi az annyi, és melyik az eredeti ?
De valamit mégsem értek. Azt írtad, hogy az egyiknek egy, a másiknak két ere ezüstözött.
A képek szerint az egyiknek kettő, a másiknak mind a három ere ezüstözött.
Most akkor mennyi az annyi, és melyik az eredeti ?
Közben tannoy j303 tagnak köszönhetően kiderült hogy a sötét fekete Furutech-ek klónok. Köszönöm mégegyszer. Üdv. Laci
Furutech 314Ag
Üdv. Mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni, ugyanis elakadtam egy bizonyos problémában. Ugyan az a tipusú Furutech 314Ag tápkábel, mégis az egyikben 1 szál ezüstözött, a másikban pedig 2 szál.
Korábban olvastam itt az avx-en hogy az Ag utáni római 2-es jelöli az ezüstözött erek számát. Namost itt valami akkor mégsem stimmel mert mindkét táp sima 314Ag. Egyébként az egyik Furum világosabb szürke, a masik majdnem fekete. Képeket csatoltam, amelyen egyértelműen látszik a lényeg. Minden ötletet szívesen fogadok. Üdv. Laci
Korábban olvastam itt az avx-en hogy az Ag utáni római 2-es jelöli az ezüstözött erek számát. Namost itt valami akkor mégsem stimmel mert mindkét táp sima 314Ag. Egyébként az egyik Furum világosabb szürke, a masik majdnem fekete. Képeket csatoltam, amelyen egyértelműen látszik a lényeg. Minden ötletet szívesen fogadok. Üdv. Laci
- Csatolmányok
-
- 20230424_180606.jpg (1.61 MiB) Megtekintve 2197 alkalommal
-
- 20230424_180636.jpg (1.74 MiB) Megtekintve 2197 alkalommal
-
- 20230424_180707.jpg (1.49 MiB) Megtekintve 2197 alkalommal
-
- 20230424_180754.jpg (1.65 MiB) Megtekintve 2197 alkalommal
Ja, tényleg...
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8024
A filléres villanybolti tömör drótnak is PE a szigetelése ?
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
Plusz a rendszerfüggőség....sutemenyx írta: ↑2023.04.21., pén. 13:07Azt el is hiszem, nem mind egyforma. A NEI-1002 nem teflon szigetelésű huzalból van, hanem PE van rádermesztve az eredendően egyébként jó occ ezüstre. Teljesen mássá válik a vezetőanyag a két szigetelési eljárás után, így a hangjuk is teljesen eltér. Azzal nincs probléma, aminek a közvetlen, vezető körüli szigetelésé PE.
A gondolkodás nem megerőltető...
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Azt el is hiszem, nem mind egyforma. A NEI-1002 nem teflon szigetelésű huzalból van, hanem PE van rádermesztve az eredendően egyébként jó occ ezüstre. Teljesen mássá válik a vezetőanyag a két szigetelési eljárás után, így a hangjuk is teljesen eltér. Azzal nincs probléma, aminek a közvetlen, vezető körüli szigetelésé PE.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9825
Én a napokban hallottam egy Neotech NEI-1002 összekötőt. Nekem kifejezetten tetszett.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Ez tömör volt... 
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Igen.Rock60 írta: ↑2023.04.20., csüt. 19:30Ebbe azért nem vagyok teljesen biztos, mert talán nem teljesen mindegy, hogy hang-jel, vagy tápáram megy- e egy dróton.
Vagy Te ebben tökéletes feltétlen analógiát látsz ?
Mármint, ha pl. magasba húz egy hangszórókábel, tápkábel funkcióban is megmarad ez a jellege ? Vagy ha maszatos itt, maszatos lesz ott is ?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Ebbe azért nem vagyok teljesen biztos, mert talán nem teljesen mindegy, hogy hang-jel, vagy tápáram megy- e egy dróton.
Mármint, ha pl. magasba húz egy hangszórókábel, tápkábel funkcióban is megmarad ez a jellege ? Vagy ha maszatos itt, maszatos lesz ott is ?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Re: Lemezjátszó
Adott alkatrész mindenhol ugyanúgy szól, bárhová is teszed.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
A Neotech ezüstje hangra állítólag nem túl jó. Tápra jó lehet ?
Ha 220 - as tápkábelem rézből van, van értelme a kisfeszűt ezüstből készíteni ?
Ha 220 - as tápkábelem rézből van, van értelme a kisfeszűt ezüstből készíteni ?
Ami maradt és jó az az említett Neotech mellett az Audio Note egyeres ezüst drótja, pl Hificollective nél kapható többféle vastagságban, vagy a Süti ezüst drótja.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)
Jaj !
Akkor most miből csináljunk kisfesz egyenáramra tápkábelt ?
Akkor most miből csináljunk kisfesz egyenáramra tápkábelt ?