Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök

Hozzászólás Szerző: earforce »

pali923 írta:
2023.03.13., hétf. 15:00
fapaci írta:
2023.03.13., hétf. 11:19
A mérés nyilván nem fogja bizonyítani, hogy a Hungrál (?) működik-e, de azt egyértelműen kimutatja, milyen teremakusztikai hatása van.
Már leírtam itt, hogy én hallottam változást a Hungrállal, de egyáltalán nem tetszett a hatása. Egy percig sem állítom, hogy nem a fejemben játszódott le valami, amit hallani véltem, de azt azért egyértelműen ki merem jelenteni, hogy az énekes máshol énekelt, mint nélküle. Ilyesmiket ki lehet mérni egyáltalán? gondolkodik.gif
Én is tudtam az énekest tologatni a térben, attól függően hová raktam a sungit piramist.
Meg is ilyedtem, hogy ennyire mély és végtelen ez az utca, inkább köszönöm nem, kihagyom.
Ebbe teljes mértékben bele lehet őrülni, míg a lényegről elvonódik a figyelem.
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1215

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2023.03.13., hétf. 11:19
A mérés nyilván nem fogja bizonyítani, hogy a Hungrál (?) működik-e, de azt egyértelműen kimutatja, milyen teremakusztikai hatása van.
Már leírtam itt, hogy én hallottam változást a Hungrállal, de egyáltalán nem tetszett a hatása. Egy percig sem állítom, hogy nem a fejemben játszódott le valami, amit hallani véltem, de azt azért egyértelműen ki merem jelenteni, hogy az énekes máshol énekelt, mint nélküle. Ilyesmiket ki lehet mérni egyáltalán? gondolkodik.gif
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

earforce
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
2023.03.13., hétf. 14:22
earforce írta:
2023.03.13., hétf. 13:53
hollohazi írta:
2023.03.13., hétf. 08:16
Nem.
Akkor mi az? Elárulod?
Nem a Hungrál, de a müncheni High end Show-ra már jelentkeztek résztvevőként.
Meg kell hogy kérdezzem ennél a pontnál: Titok?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Hozzászólás Szerző: hollohazi »

earforce írta:
2023.03.13., hétf. 13:53
hollohazi írta:
nossvagyok írta:
2023.03.12., vas. 12:25

tippelhetek?
szobaakusztikai panelekre gondoltál? :D
Nem.
Akkor mi az? Elárulod?
Nem a Hungrál, de a müncheni High end Show-ra már jelentkeztek résztvevőként.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

earforce
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
nossvagyok írta:
hollohazi írta:
2023.03.12., vas. 06:00
Létezik már Magyarországon is és rövidesen forgalomba is kerül olyan eszköz(ök), aminek alkalmazása egy adott hifi rendszerben a komponensek jelentőségét a hang minőség szempontjából 10%-ra degradálja. ...
tippelhetek?
Nem.
Akkor mi az? Elárulod?

greenbio
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 411

Hozzászólás Szerző: greenbio »

hollohazi írta:
2023.03.13., hétf. 08:39
Jelenleg kétféle Hungrál terméket használnak a hifi rendszerekben, mindkettő hangi hatása azonos. Az egyik az élet harmonizáló készülék, mellyel a műsor forrásokat és a lánc minden egyes elemét kezeljük 20-30 perc időtartamban, a másik az élettér harmonizáló szett, illetve annak külön kapható elemei/1500 Ft/db ártól/. Ezeket általában párosával használjuk, talpuknál összeragasztva. Az egyes elemeket terem akusztikai céllal is alkalmazzuk, ilyen hatásuk is van. A tojás szetteket a talajon állítjuk fel. Aki fel szeretné mérni saját rendszerében a Hungrál hatást és hozzáfér erősítőjének, tápegységének toroid transzformátorához, az megvásárolva 2-4-6 db középső elemet/3800 Ft/db/, az ezekből öszzeállított tojás formát helyezze rájuk. Ezzel eldöntheti, hogy van-e értelme ennek a beruházásnak.
ha ezt hamarabb tudom, akkor nem töltök heteket a szobám akusztikai tervezésével, kivitelezésével, mérésével, visszaellenőrzésével, hanem a teljes költséghez viszonyítva töredék áron veszek ilyen tojásokat, és az akusztika csiribí-csiribá megjavul gondolkodik.gif

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11021
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

hollohazi írta:
2023.03.13., hétf. 08:39
Az egyes elemeket terem akusztikai céllal is alkalmazzuk, ilyen hatásuk is van.
Nem szeretnék beledumálni abba, ki milyen módszerrel harmonizálja az élet(ter)ét, de javaslom, az idézett mondatot vedd ki a marketing szövegből, mert erősen kétséges a valóság tartalma. Az emberi érzéseket, benyomásokat nehezen tudjuk ellenőrizni, mérni, jobb ezeket a szubjektív térfélen hagyni, vitatkozni sem érdemes róluk, de a teremakusztika tökéletesen mérhető, nem megítélés és hit kérdése. Ezért óvatosan felkínálok egy alapos akusztikai mérést az általad kiválasztott tojásokkal kezelt helyiségben. A mérés nyilván nem fogja bizonyítani, hogy a Hungrál (?) működik-e, de azt egyértelműen kimutatja, milyen teremakusztikai hatása van.

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Jelenleg kétféle Hungrál terméket használnak a hifi rendszerekben, mindkettő hangi hatása azonos. Az egyik az élet harmonizáló készülék, mellyel a műsor forrásokat és a lánc minden egyes elemét kezeljük 20-30 perc időtartamban, a másik az élettér harmonizáló szett, illetve annak külön kapható elemei/1500 Ft/db ártól/. Ezeket általában párosával használjuk, talpuknál összeragasztva. Az egyes elemeket terem akusztikai céllal is alkalmazzuk, ilyen hatásuk is van. A tojás szetteket a talajon állítjuk fel. Aki fel szeretné mérni saját rendszerében a Hungrál hatást és hozzáfér erősítőjének, tápegységének toroid transzformátorához, az megvásárolva 2-4-6 db középső elemet/3800 Ft/db/, az ezekből öszzeállított tojás formát helyezze rájuk. Ezzel eldöntheti, hogy van-e értelme ennek a beruházásnak.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő,  47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

nossvagyok írta:
hollohazi írta:
Létezik már Magyarországon is és rövidesen forgalomba is kerül olyan eszköz(ök), aminek alkalmazása egy adott hifi rendszerben a komponensek jelentőségét a hang minőség szempontjából 10%-ra degradálja. ...
tippelhetek?
Nem.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

:napsut: Őszintén örülök e topiknak, be ne zárjátok. Aki használja az eszközöket elégedetten hátradől, az ellenoldal arcán szintén mosoly látható, ők is elégedettek, bár más indíttatásból. :smile29:

nossvagyok
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: nossvagyok »

hollohazi írta:
tippelhetek?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5225

Hozzászólás Szerző: fülelek »

hollohazi írta:
Létezik már Magyarországon is és rövidesen forgalomba is kerül olyan eszköz(ök), aminek alkalmazása egy adott hifi rendszerben a komponensek jelentőségét a hang minőség szempontjából 10%-ra degradálja. Nyiván megmosolyogják majd többen ezt a bejegyzést, de a közeljövő eldönti majd, hogy kinek a mosolya volt hiteles, helytálló.
Szerintem már vannak ilyen eszközök, mind "a" betűvel kezdődnek ( :D ), és hangulat fokozás hatásuk van, pluszban és mínuszban egyaránt lehetséges, szintén van veszélyességi faktoruk, a szorzószámot meg inkább nem említem, mert az valóban :fekverohog:
Ha összegyűjtenénk a hifi világban kapható összes ezo bizbasz holmit a zeneszobába, lehet, hogy már hangsugárzó sem kellene a megvilágosodáshoz, meg a földöntúli zenei élményhez?
Miért vagyok ennyire szkeptikus ezekkel a buckákkal? Elfogadom, hogy van hatásuk, hogy a környezetre, vagy inkább az emberekre, az nem egyértelmű.
Azért, mert (a honlap szerint: "Nem egészséges a hatás epicentruma felett hozamosabb ideig tartózkodni") ártani is tudnak és meggyőződésem, hogy a hifi nem ér meg annyit, hogy ártsunk vele bárkinek is. Az idézőjelbe tett mondat a honlapról való, a hozamosabb szó elírása valószínűleg freudi elszólás, mert a hozamot látta a fogalmazó a szeme előtt :D
Más ezo holmiknál is előfordul a figyelmeztetés a káros hatásokra. Nem véletlenül...
Véleményem szerint nem szabad olyan "élettér állapot" módosító cuccokat ajánlani semmilyen célra, amik ártani is tudnak bizonyos esetekben. Hogy forgalmazni szabad-e, azt majd esetleg a GVH eldönti... :D

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 99

Hozzászólás Szerző: a.gabriel »

istvan01 írta:
2023.03.12., vas. 07:49
hollohazi írta:
Létezik már Magyarországon is és rövidesen forgalomba is kerül olyan eszköz(ök), aminek alkalmazása egy adott hifi rendszerben a komponensek jelentőségét a hang minőség szempontjából 10%-ra degradálja. Nyiván megmosolyogják majd többen ezt a bejegyzést, de a közeljövő eldönti majd, hogy kinek a mosolya volt hiteles, helytálló.
10% romlás? Kinek mi jelent romlást és pláne 10% mértéket?
DE, mivel korábban említettél 10xszeres javító eszközöket-módszert, akkor kérdezem. Létezhet 10xszeres degradálás is?
Ha, igen, akkor nagy baj van ezekkel a hifis minőség viszonyokkal. De inkább úgy mondanám, ezek az állítások önmagukat degradálják.
Vannak itt bajok a szöveg értéssel bőven, ahogy láthatjuk. :D

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3502

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

hollohazi írta:
10% romlás? Kinek mi jelent romlást és pláne 10% mértéket?
DE, mivel korábban említettél 10xszeres javító eszközöket-módszert, akkor kérdezem. Létezhet 10xszeres degradálás is?
Ha, igen, akkor nagy baj van ezekkel a hifis minőség viszonyokkal. De inkább úgy mondanám, ezek az állítások önmagukat degradálják.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3456

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

hollohazi írta:
Milyen méréssel lett ez a 10% meghatározva?
Tudnál erről valamit pontosabban mondani?
Csak a Marantz! :-D

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

hollohazi írta:
Hát igen, az érdekes lesz, fogják sokan csóválni a fejüket, a fülükről már nem is beszélve.
:D

hollohazi
Törzsvendég
Törzsvendég

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11021
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

istvan01 írta:
2023.03.10., pén. 10:38
Létezik ebben a végtelennek látszó ezo mániában fájdalom küszöb? vagy maradandó mellék hatás, ( a ráfordított idő/pénzen kívül) amiből már nincs vissza, kötelező mint a vérhígító/vérnyomás csökkentő/ritmus szabályozó? Most ezt komolyan, no offence. :ohnoohnoohno:
Bizonyára tudnánk néhány hobbitársat említeni, akik extrém (?) módon rápörögtek a témára és szinte bármit hajlandóak egy kis javulásért megtenni.

Arra jutottam az évek során, hogy mindenkinél van egy ingerküszöb és egy komfortküszöb. Ezeket nem feltétlenül kell jelzőkkel illetni, de ha valakinél bármelyik skálán a sajátunktól erősen eltérő az érték, akkor ráncoljuk a homlokunkat, igénytelenséget, elmebajt valószínűsítünk, rosszabb esetben direktben lehülyézzük az illetőt és persze meg vagyunk győződve róla, hogy mi vagyunk a normálisok, a másik a bolond.

- Az ingerküszöb (érzékenység) a különbségeket, változásokat szelektálja érzékelhetőség és jelentőség szerint. Pl. hogy mit tudunk/akarunk hallani (a kettő erősen összefügg!), mit tekintünk jelentős különbségnek, mire vagyunk hajlandóak pénzt, energiát áldozni. Sokan sokféle különbséget hallanak (főleg ha valamennyire meg is tudjuk magyarázni az okát), de nem feltétlenül repülnek rá minden nüansz-ra, míg néhányan totálisan ráfeszülnek egészen apró különbségekre is, néha durván felnagyítva azt.

- A komfortküszöb (tűrőképesség) az eszközöket szűri aszerint, mit vagyunk hajlandóak a szobánkban tudni, nézegetni, elviselni a jobb hangzás reményében. Akinél ez az érték magasan van, annál belefér 6-8 db egymásra tornyozott LAN switch, karvastagságú kábelek, kerámia darabkák elszórva a padlón, vagy 10-15 készülékből épített rendszer, míg mások semmilyen kábelt sem hajlandóak nézegetni, minél kevesebb készüléket akarnak látni, esetleg néhány akusztikai panel is vállalhatatlan részükről. Ide sorolnám a kényelmi szintet is, hogy mennyi kényelmetlenséget vállalunk zenehallgatás közben, pl. hajlandóak vagyunk-e 20 percenként lemezt cserélni, fapados szoftverekben matatni, ragaszkodunk-e a távirányítóhoz, teljes mobilitáshoz.

Lelkes, ezotériára hajlamos hobbitársaknál az első érték alacsonyan van, ők szinte bármire rá tudnak ugrani, míg mások sok éven át nem cserélnek semmit, még akkor sem, ha tudják, hogy van jobb. Alacsony ingerküszöb és magas komfortküszöb találkozásakor alakulnak ki a tinédzserek barlangjára hasonlító zenehallgató szobák ezernyi kütyüvel, érthetetlen kacatokkal, békamájjal, tyúkepével, amikkel hatékonyan lehet döbbenetre, vagy hangos röhögésre bírni a laikusokat.

Én be tudom sorolni magam és az ismerős hobbitársakat a két skálán, de szerintem sokatoknak szintén könnyen menne ez.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 770

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Felhasználói vélemény:
"1.alvás azóta álmokkal teli és csodás. 2.fájdalom csillapításra is jó. 3.közérzet javításra. 4.víz kezelésre (lágyul,hűvösebb) 5.a bor és élelmiszerek jobbak 6.emésztő leeresztése szagtalan
"

Jájmón. :D Ezt többször el kellett olvasnom.
Ide doktorbácsi, és pszichológus, de lehet hogy pszichiáter kell. :D
1. Alvászavar
2. Fájdalmai vannak
3. Depressziós
4. Nincs hűtője :)
5. Iszik
6. Emésztési gondok.
Szerintem!

a.gabriel
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2023.03.10., pén. 08:49
hollohazi írta:
2023.03.10., pén. 07:42
Ennek végeredményeképp eljuthatunk oda(ahhoz a tízszeres szorzóhoz), hogy olyan mérvű változást tapasztalhatunk, amit a jelenlegi rendszerünk értékének megtízszeresével érhetünk el, adott magasabb árkategóriájú gyártmányok megvásárlásával.
Tehát mondjuk felesleges pl. ezt venni:
https://www.denonmarkabolt.hu/cd-lejats ... gLHLvD_BwE

Elegendő lenne ezt is, és ugyanazt a hangminőséget kapjuk, ha van a szobában Hungrál?
https://www.audiomekka.hu/cikk/3344/Mar ... gLhd_D_BwE

hollohazi írta:
az adott felvétel korlátain belül érzékelhető megnövekedett hangtömeggel, annak a hangdobozoktól és a szoba falaktól(!) független kiterjedésével, valamint az alsó frekvencia sávban jelentkező, érzékelhető energia többlettel, stb.
Valamint az akusztikai kezelés sem fontos, hisz mindent is megold ez az eszköz? gondolkodik.gif
Mondjuk a felsoroltak közül egyiket sem érdemes megvenni, hacsak valaki nem akarja magát .......ni

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3502

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Létezik ebben a végtelennek látszó ezo mániában fájdalom küszöb? vagy maradandó mellék hatás, ( a ráfordított idő/pénzen kívül) amiből már nincs vissza, kötelező mint a vérhígító/vérnyomás csökkentő/ritmus szabályozó? Most ezt komolyan, no offence. :ohnoohnoohno:

/Mert van az a szint, amiben a szomszéd éppen kicsomagolja a csokiját, és zavarna ha az alufóliás, és nem csupán papír csomagolt, mindezzel zavarná a zenémet és alvásomat .... ezt nem szeretném/

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1301

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Egy netes véleményt nem kell készpénznek venni ;)
Hozzám is került vissza olyan helyről, ahová izületi fájdalom csökkentésére vittem, nem vált be, ennyi. Hungrál mellett is meghallom a lejátszó és kábelcserét is. Akit érdekel belemegy a hatáselemzésbe stb., többieket frusztrálja, akkor minek foglalkozni vele?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

vkz írta:
2023.03.10., pén. 08:49

Azt írja a honlap:
“A Hungrált mindenképpen a padlóra helyezzük, mert a hatás az alsó peremének a síkjában keletkezik. Ha polcra tennénk, akkor a polc síkjától felfelé kezdődne a pozitív hatás, ami egészségtelen, hiszen a testünk alsó része továbbra is ki lenne téve a káros sugárzásoknak.”
gondolkodik.gif
Felhasználói vélemény:
"1.alvás azóta álmokkal teli és csodás. 2.fájdalom csillapításra is jó. 3.közérzet javításra. 4.víz kezelésre (lágyul,hűvösebb) 5.a bor és élelmiszerek jobbak 6.emésztő leeresztése szagtalan"

Hűti a vizet, és eltünteti a pöcegödör szagát is? Azt mégis, hogy...? Van az a szint, amikor valamit jónak gondolunk valamilyen okból. Nincs is ezzel gond. De a fizikát ne akarjuk már hittel megb@...ni, és ezt világgá kürtölni gondolkodik.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

hollohazi írta:
Ennek végeredményeképp eljuthatunk oda(ahhoz a tízszeres szorzóhoz), hogy olyan mérvű változást tapasztalhatunk, amit a jelenlegi rendszerünk értékének megtízszeresével érhetünk el, adott magasabb árkategóriájú gyártmányok megvásárlásával.
Tehát mondjuk felesleges pl. ezt venni:
https://www.denonmarkabolt.hu/cd-lejats ... gLHLvD_BwE

Elegendő lenne ezt is, és ugyanazt a hangminőséget kapjuk, ha van a szobában Hungrál?
https://www.audiomekka.hu/cikk/3344/Mar ... gLhd_D_BwE

hollohazi írta:
az adott felvétel korlátain belül érzékelhető megnövekedett hangtömeggel, annak a hangdobozoktól és a szoba falaktól(!) független kiterjedésével, valamint az alsó frekvencia sávban jelentkező, érzékelhető energia többlettel, stb.
Valamint az akusztikai kezelés sem fontos, hisz mindent is megold ez az eszköz? gondolkodik.gif

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 254

Hozzászólás Szerző: vkz »

hollohazi írta:
Az elmúlt hónapok során a Hungrál termékek alkalmazásának egyfajta evolúciójára került sor a hifi szegmensben. Ez azt jelenti, hogy a korábban alkalmazott talajon történő elhelyezés helyett a külön is kapható elemeket speciálisan párosítjuk és helyezzük el bizonyos stratégiai pontokon a készülékek környezetében, vagy készülék házban, a talajon, illetve a szoba falán, mennyezetén, sarkaiban. E mellet az Hungrál életharmonizálóval kezeljük a műsorforrásainkat, készülékeinket, kábeleinket.
Azt írja a honlap:
“A Hungrált mindenképpen a padlóra helyezzük, mert a hatás az alsó peremének a síkjában keletkezik. Ha polcra tennénk, akkor a polc síkjától felfelé kezdődne a pozitív hatás, ami egészségtelen, hiszen a testünk alsó része továbbra is ki lenne téve a káros sugárzásoknak.”
gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vkz 2023.03.10., pén. 08:51-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”