Nincs :( Áttetszőek a lábak, látszana is
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Lábak alatt nincsen csavarfej ?
- Deenoo
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 40
Üdv!
Segítséget kérek Clearaudio nano (sima nano nem V2!) phono erősítő szétszedéséhez, mert meghibásodott. Nem látni az alján/oldalán csavar/csavarhelyet, a matrica alatt sem. Netán összeragasztották?
Köszönöm! D'
Segítséget kérek Clearaudio nano (sima nano nem V2!) phono erősítő szétszedéséhez, mert meghibásodott. Nem látni az alján/oldalán csavar/csavarhelyet, a matrica alatt sem. Netán összeragasztották?
Köszönöm! D'
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2785
volt akinél a Luxman L-410 ment lecsóba végette..vazze írta: ↑2023.03.01., szer. 19:44Voyager írta: ↑2023.03.01., szer. 19:32Így festett az 1983-as verzió. Nekem volt ilyenem egész sokáig. Imádtam, nagyon hihetően zenélt.![]()
Hogy most mi van a gyártóval nem tudom, de annak idején volt közös projekt (Mission Cyrus One).
post-146647-0-35770900-1452937517_thumb.jpg
Nekem Cyrus 1 és 2 volt.
Az 1-es úgy leszólta a haver csúcs Sony integráltját , hogy csak pislogtunk mint szűz lány a nászéjszakán.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára asebestyen 2023.03.02., csüt. 10:50-kor.
Ok: Idézési hiba javítása
Ok: Idézési hiba javítása
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Voyager
- V.I.P.

- Értékelés: 2167
A Cyrus (Kórus) név is árulkodik a Perzsa származásról.
Nekem mindig is a kedvencem volt és marad is...
Nekem mindig is a kedvencem volt és marad is...
https://iaggroup.com/about-us-2/
Szerk.
Mindenki megelőzött.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 916
Megelőztél a válasszal.Voyager írta: ↑2023.03.01., szer. 20:00Egy kicsit azért összetettebb és színesebb a történet. Mindkét céget egy Iráni bevándorló Farad Azima alapította.Alex_Aston írta: ↑2023.03.01., szer. 19:49Mivel "ugyanaz" a cég. Legalább is annyira, mint a VW, SEAT, Skoda, Audi.
Tudtommal a Mission alapította anno a Cyrus céget, hogy ilyen néven gyártson elektronikákat. Bár manapság nem tudom, pontosan mi van a háttérben.
Persze ma már minden az IAG tulajdona.
https://iaggroup.com/about-us-2/
Szerk.
Mindenki megelőzött.
Nem szotkam hibázni.
- Voyager
- V.I.P.

Egy kicsit azért összetettebb és színesebb a történet. Mindkét céget egy Iráni bevándorló, Farad Azima alapította.Alex_Aston írta: ↑2023.03.01., szer. 19:49Mivel "ugyanaz" a cég. Legalább is annyira, mint a VW, SEAT, Skoda, Audi.
Tudtommal a Mission alapította anno a Cyrus céget, hogy ilyen néven gyártson elektronikákat. Bár manapság nem tudom, pontosan mi van a háttérben.
Persze ma már minden az IAG tulajdona.
Alex_Aston írta: ↑2023.03.01., szer. 19:49Mivel "ugyanaz" a cég. Legalább is annyira, mint a VW, SEAT, Skoda, Audi.
Tudtommal a Mission alapította anno a Cyrus céget, hogy ilyen néven gyártson elektronikákat.
A Mission az IAG Group tulajdona úgy mint az Audiolab , Quad , Warfedale vagy Luxman. Tehát a Cyrus-nak már nem sok köze van hozzá (sajnos).
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3923
Mivel "ugyanaz" a cég. Legalább is annyira, mint a VW, SEAT, Skoda, Audi.
Csak a Marantz! :-D
Voyager írta: ↑2023.03.01., szer. 19:32Így festett az 1983-as verzió. Nekem volt ilyenem egész sokáig. Imádtam, nagyon hihetően zenélt.![]()
Hogy most mi van a gyártóval nem tudom, de annak idején volt közös projekt (Mission Cyrus One).
post-146647-0-35770900-1452937517_thumb.jpg
Nekem Cyrus 1 és 2 volt.
Az 1-es úgy leszólta a haver csúcs Sony integráltját , hogy csak pislogtunk mint szűz lány a nászéjszakán.
- Voyager
- V.I.P.

Így festett az 1983-as verzió. Nekem volt ilyenem egész sokáig. Imádtam, nagyon hihetően zenélt.
alto írta: ↑2023.03.01., szer. 19:21Kicsit olyan, mintha a Cyrus gyártaná nekik...vazze írta: ↑2023.03.01., szer. 18:07dixie-chicken írta: ↑2022.12.02., pén. 08:02egy legenda (Mission 778) újraélesztése:
https://www.mission.co.uk/778x/
Ma munkából hazajövet ez várt az ajtó előtt:
FCB4289A-7A2D-4E9B-93C2-025D12C5A9D2.jpeg
Szerintem nem a Cyrus gyártja.
Nem akarom lelőni a poént de vannak sejtéseim , hogy miknek a testvérmodellje.
Kicsit olyan, mintha a Cyrus gyártaná nekik...vazze írta: ↑2023.03.01., szer. 18:07dixie-chicken írta: ↑2022.12.02., pén. 08:02egy legenda (Mission 778) újraélesztése:
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

https://www.mission.co.uk/770-3/
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3923
Egy ilyen passzolna hozzá...vazze írta: ↑2023.03.01., szer. 18:07dixie-chicken írta: ↑2022.12.02., pén. 08:02egy legenda (Mission 778) újraélesztése:
https://www.mission.co.uk/770-3/
Csak a Marantz! :-D
dixie-chicken írta: ↑2022.12.02., pén. 08:02egy legenda (Mission 778) újraélesztése:
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3125
Az angliában készült darab után a 2005-ös HES-en volt kiállítva LizardWizard néven Farkas Péter tervezte erősítő.
https://www.stereophile.com/hifinews200 ... index.html
Valamint az erősítő kimenete és a hangdoboz közé beiktatható "áramírány-csatoló" dobozka.
viewtopic.php?t=148573
TJ.
https://www.stereophile.com/hifinews200 ... index.html
Valamint az erősítő kimenete és a hangdoboz közé beiktatható "áramírány-csatoló" dobozka.
viewtopic.php?t=148573
TJ.
- Csatolmányok
-
- lizardwizard.jpg (119.43 KiB) Megtekintve 1845 alkalommal
-
- Lizard Wizard áramírány-csatoló.JPG (6.06 MiB) Megtekintve 1845 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Nem tudom hogyan szólt ez az erősítő, de ez a műgyantával kiöntés egy gyalázat. Értelme nincs sok azon kívűl hogy megpróbálja elrejteni a minden bizonnyal "világraszóló" kapcsolástechnikai innovációt, viszont gyakorlatilag szervízelhetetlenné teszi az erősítőt, épeszű ember ilyet nem vásárol.tunerman írta: ↑2023.03.01., szer. 09:18A lemezjátszós topikban OFF lenne egy Farkas Péter erősítőről szóló infó, ezért ide írok.
Az Index HES topikjában, a 2005 évi beszámolókban van szó egy erősítőről, amit Csontos Istvánnal összefűggésben emlitettek.
https://forum.index.hu/Article/showArti ... 16e6743ada
TJ.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3125
A lemezjátszós topikban OFF lenne egy Farkas Péter erősítőről szóló infó, ezért ide írok.
Az Index HES topikjában, a 2005 évi beszámolókban van szó egy erősítőről, amit Csontos Istvánnal összefűggésben emlitettek.
TJ.
TJ.
- Csatolmányok
-
- Energy Transfer Amplifier pcb.jpg (129.54 KiB) Megtekintve 1851 alkalommal
-
- Energy Transfer Amplifier .jpg (95.34 KiB) Megtekintve 1851 alkalommal
-
- Energy Transfer Amplifier pcb1.jpg (110.05 KiB) Megtekintve 1856 alkalommal
-
- Energy Transfer Amplifier manufacturer label.jpg (63.4 KiB) Megtekintve 1856 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Igen, a Quadra vigyázni kell, le lehet égetni. Alap esetben nem, mert van benne egy elég gonosz védelem. Ha úgy érzi, hogy nagyon bántját, rövidre zárja a bemenetet, és leöli az erősítőt.
Nálam ez ki van kötve, így viszont óvakodni kell a hajkurászástól.
Korábban úgy használtam, hogy a bemenetén gyárilag sorba kötött 1.5 Ohm - os ellenállás is át volt hidalva. Ez jót tett a hangjának természetesen, érzékenyebb is lett, az átlag imedanciája csökkent avval a 1.5 Ohmmal.
Több erősítővel is jól működött, egy alkalommal - kicsit megfeledkezve a modifikről - ráakasztottam egy kis alap - Technicset, hogy hogy szól, vajon ?
Na, az megadta magát rögtön, úgy járt, mint Malacka.
Nálam ez ki van kötve, így viszont óvakodni kell a hajkurászástól.
Korábban úgy használtam, hogy a bemenetén gyárilag sorba kötött 1.5 Ohm - os ellenállás is át volt hidalva. Ez jót tett a hangjának természetesen, érzékenyebb is lett, az átlag imedanciája csökkent avval a 1.5 Ohmmal.
Több erősítővel is jól működött, egy alkalommal - kicsit megfeledkezve a modifikről - ráakasztottam egy kis alap - Technicset, hogy hogy szól, vajon ?
Na, az megadta magát rögtön, úgy járt, mint Malacka.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2785
3 pár esl63 leledzett a környezetemben valahol a '80 évek közepétöl a hifista környezetemben,kötöttek rá mindent,csövest,A class,komersz kisvasakat,de amplifikáció nem füstölt el...viszont esl63 igen,mert sokat hangoskodtak vele
a videót is nézd majd meg,ha megtalálod..

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- Voyager
- V.I.P.

Akkor se lett volna semmi, mivel csak egy pár hangsugárzót kötött rá.
A lényeg csak annyi, hogy ha 4 Ohm a nominál hangsugárzó ellenállás, akkor csak "A" vagy "B" kimeneteket használhatja, ergo "A" + "B" egyszerre nem.
Nagyon jó zene ez a BIG TIME.
Így laptopról nehéz megítélni, de mintha különösen dinamikus és magasban dús felvétel lenne.
Ha igaz, hogy magasabb frekiken esik a panel impedanciája, lehet, hogy ezért sértődött meg Malacka.
Így laptopról nehéz megítélni, de mintha különösen dinamikus és magasban dús felvétel lenne.
Ha igaz, hogy magasabb frekiken esik a panel impedanciája, lehet, hogy ezért sértődött meg Malacka.
Ok, hangsugárzó, értem. 
Az 1 Watt kicsit kevésnek tűnik a 89 Db - hez - nekem.
Az 1 Watt kicsit kevésnek tűnik a 89 Db - hez - nekem.
- gomolalaci
- Fórumlakó

- Értékelés: 371
,,Hangfalam" nincs.
A ,,mérést" az akkor még meglévő hálózati tápszűrő-elosztóval végeztem, amely mutatta a feszültséget, az áramfelvételt, a pillanatnyi teljesítmény (Watt) felvételt, és a nullázástól addig elfogyasztott energiát Wattban.
A két készülék (hálózati audió lejátszó, és D osztályú végerősítő) hang nélküli áramfelvétele, és teljesítménye 0.11 Amper és 18 Watt volt. A hangerőt 60-70 Db.-re emelve 2.5 méterről mérve, 0.12 A és 20 W teljesítményt jelzett a műszer!
Lehet nem jó a következtetésem, de arra gondolok, hogy ebből 2X1 Watt hallatszik....
A gondolkodás nem megerőltető...