Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Voyager írta:
2023.02.14., kedd 08:58
sutemenyx írta:
2023.02.14., kedd 08:46
Mondjuk mindegyik opampos, nagy csodák nem lesznek egyiktől sem.
Azt nem tudom, hogy a hirdetett Rotel milyen, de vannak diszkrét kapcsolású opamp-ok is. Tehát önmagában az opamp miatt nem venni valamit? Hát nem is tudom... Senkit sem szeretnénk megbántani és nem először beszéljük azt át, hogy nem ezen múlik a hang.
Nem az az érdekes, hogy diszkrét vagy sem, hanem az, hogy így diff erősítők vannak benne.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

Voyager írta:
2023.02.14., kedd 06:45
Lajos1966 írta:
2023.02.14., kedd 01:00
Köszi az ajánlásokat,de jobban megnézve a Jófogásos hirdetésnél az előfokban nincs phono,tehát ismét felmerül a külső phono kérdése....
A legfelső egység maga az MM/MC phono. :D
Hoppá,azt nem gondoltam volna. 😀
De azt írja,hogy csak az elő- és vegfok

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2130

Hozzászólás Szerző: Voyager »

sutemenyx írta:
2023.02.14., kedd 08:46
Mondjuk mindegyik opampos, nagy csodák nem lesznek egyiktől sem.
Azt nem tudom, hogy a hirdetett Rotel milyen, de vannak diszkrét kapcsolású opamp-ok is. Tehát önmagában az opamp miatt nem venni valamit? Hát nem is tudom... Senkit sem szeretnénk megbántani és nem először beszéljük azt át, hogy nem ezen múlik a hang.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2023.02.14., kedd 08:24
sutemenyx írta:
2023.02.14., kedd 07:44
Voyager írta:

Csak éppen az nem eladó :D
ja,de a másodikban van:

viewtopic.php?f=123&p=2770206#p2770206

amúgy,még mindig nem értem ezt a nagy hajcihát,a Rotel Ra-02-snek van phonója,igy repülőböl ránézve a belvilágára,nem kutya,hanem eb,mondjuk egy Magnum IA170-shez viszonyitva,amelynek a phono részével a hirtelen "felcsövesedett haverom" élt kb 20 évig,egy Thorens 320-as társaságában,boldogan...

lehet mégis elő kéne venni azt a Shure 75-öst,és szerezni kéne bele egy normális cseretűt :kiss:
Hát vanni van, csak nem RQ-970BX. Azért az egy másfajta szinvonalú dolog, mint ami az RC-kbe van beépítve. Mondjuk mindegyik opampos, nagy csodák nem lesznek egyiktől sem.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
lehet mégis elő kéne venni azt a Shure 75-öst,és szerezni kéne bele egy normális cseretűt :kiss:
Mindenképpen... Már csak azért is jó lenne, hogy milyen irányba mozdul a tonális karakter?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6443

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

dixie-chicken írta:
sutemenyx írta:
Voyager írta:

ja,de a másodikban van:

viewtopic.php?p=2770547#p2770547
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sutemenyx írta:
Voyager írta:
Lajos1966 írta:
Köszi az ajánlásokat,de jobban megnézve a Jófogásos hirdetésnél az előfokban nincs phono,tehát ismét felmerül a külső phono kérdése....
ja,de a másodikban van:

amúgy,még mindig nem értem ezt a nagy hajcihát,a Rotel Ra-02-snek van phonója,igy repülőböl ránézve a belvilágára,nem kutya,hanem eb,mondjuk egy Magnum IA170-shez viszonyitva,amelynek a phono részével a hirtelen "felcsövesedett haverom" élt kb 20 évig,egy Thorens 320-as társaságában,boldogan...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Voyager írta:
Lajos1966 írta:

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lajos1966 írta:

Lajos1966
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: Lajos1966 »

trane írta:
2023.02.13., hétf. 09:53
na egy tényleg utolsó, részben-off> ha már úgyis Rotel-ed van, ezt a párost itt> https://www.jofogas.hu/csongrad/Rotel_e ... 592365.htm , netán ezt a triót> viewtopic.php?f=123&p=2770206#p2770206 :music1: :guitar: :drum: ha megléped, Lajos, asszem (jó értelemben :smile29: ) egy jó darabig el van felejtve a hi-fi-zés :byebye:
Köszi az ajánlásokat,de jobban megnézve a Jófogásos hirdetésnél az előfokban nincs phono,tehát ismét felmerül a külső phono kérdése.
A másik hirdetésben jónak tűnik az előfok,de belenyúltak.....és hiába lesz jobb,én lehetőleg gyári állapotú cuccokat szeretek használni.Ráadásul tunerre semmi szükségem,anélkül meg nem adja a hirdető.
Mindenesetre nagyon köszönöm a tippeket. :smile53:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1467

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Nem tudom, változott-e valami azóta, de kb. fél évvel ezelőttig a Hiraga - opció már nem volt elérhető alkatrészellátási problemek miatt.
Aki mindenképpen MC - ben gondolkodik, és amúgy is szívesen használ magyar elektronikát, a 72 Audio trafója eddig is nagyon jó darab volt, tavaly pedig komoly fejlesztéseken esett át.

b4xter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 105

Hozzászólás Szerző: b4xter »

Úgy látom frankón összegyűlt az fpalotas rajongói klub :D
Persze nem véletlen ez.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3255

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

b4xter írta:
2023.02.13., hétf. 18:47
sutemenyx írta:
2023.02.13., hétf. 15:00
Ez melyik ARC? SP10?
SP8 vagy PH3, Feri ezt a kettő modellt "utánépíti". Azért írom idézőjelben, mert (amennyire én tudom) nem egzakt copy, vannak benne saját elgondolások is. Nekem PH3 van tőle, roppant elégedett vagyok vele. Ha nem akarsz milliós összegeket áldozni phonóra, akkor végállomás lehet. És ha belegondolsz, ez ugyan persze egy MM phono, de ha MC-re kacsintgatnál, akkor csak egy MC trafó (nálam ez lett) vagy pl. egy Hiraga pre-pre aktív elektronika (utánépítés is lehet) a megoldás a phono elé kötve.
Akkor még megtoldom 1-2 plusz információval, nem "csak" két(SP8, PH3) félét épít, hanem hármat. Az SP-8 az úgymond "normál" kimeti feszültségű MM hangszedőkhöz ideális, a PH-3 a magas kimenetű MC hangszedők korrekt párja, illetve van egy harmadik, ami az SP-8 ősének tekinthető, némi változtatással, ez az alacsonyabb kimenetű MM-ekhez illeszkedik legjobban.
Csütörtökön viszem Ferihez az enyémet(SP8), és erre az utóbbi változatra építi át, hogy tökéletesen illeszkedjen a MoFi MasterTracker 0.3V-os kimenetével. Én elégedett vagyok a jelenlegi felállással is, de Feri azt mondta, majd hallgassam csak meg az átépítés után!
Az említett Hiraga elektronika, egy kiváló MC illesztőegység, ezzel nincs szükség az illesztgetésre, mint az MC trafóknál, mert ez minden MC hangszedővel megtalálja a közös "nevezőt". Az SP-8 phono-val ajánlott párosítani, ha MC-ben gondokodsz.
Egyszer valaki mondott nekem olyat, "hogy ha nincs legalább 200 ezred MC trafóra, akkor ne vakarózz, mert a Hiraga eddig a szintig bőven partiban van a trafókkal, azok nyűgjei nélkül".
Ez az "örök garancia" akkor igaz, ha közvetlenűl a készítőjétől veszed, a másodkézből származókat is megjavítja, ha netán gond lenne vele, de ezekre nem terjed ki a garancia.
Bár sem a másodkézből származással(aki megveszi nem igen adja el) nincs gond, sem az üzembiztonságával.
Kiérlelt, stabil, megbízható készülékek. A hangjáról meg inkább győződj meg! :tutiok:
Feri valóban nagyon korrekt, segítőkész ember, de a belekotorászó, okoskodó emberek nála semmi jóra ne számítsanak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

b4xter
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 105

Hozzászólás Szerző: b4xter »

sutemenyx írta:
Ez melyik ARC? SP10?
SP8 vagy PH3, Feri ezt a kettő modellt "utánépíti". Azért írom idézőjelben, mert (amennyire én tudom) nem egzakt copy, vannak benne saját elgondolások is. Nekem PH3 van tőle, roppant elégedett vagyok vele. Ha nem akarsz milliós összegeket áldozni phonóra, akkor végállomás lehet. És ha belegondolsz, ez ugyan persze egy MM phono, de ha MC-re kacsintgatnál, akkor csak egy MC trafó (nálam ez lett) vagy pl. egy Hiraga pre-pre aktív elektronika (utánépítés is lehet) a megoldás a phono elé kötve.

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 626

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

zoli73 írta:
2023.02.13., hétf. 14:48
Rock60 írta:
2023.02.13., hétf. 13:21
Az olcső integráltaknak jellemzően nagyon gyenge a beépített phono-juk.
Ha valaki szerint a ProJect annál is gyengébb, lelke rajta, biztosan megalapozott a véleménye, én valóban nem ismerem.
Minden esetre, bármit veszel, úgy próbáld letárgyalni, hogy letét ellenében elhozhasd, hogy ki tudd próbálni a rendszeredben.
Ha már a ProJect - et nevesíthettük, említsük meg talán a Clearaudio "olcsóbb "phonoit is, amit véletlenűl sem vegyél. Neves cég testetlen, vékony, ványadt hangú terméke.
Ellenpéldaként álljon itt sokak kedvence, az ARC kapcsoláson alapuló Palotás - phono, ami árkategóriáját tekintve lehet hogy több, mint amit most szánsz rá, de az már hosszabb távú befektetés, nagyon komoly rendszereket is kiszolgál.
A "Palotás" phono tényleg egy nagyon szuper, kiforrott, megbízható készülék!
Diy mivolta miatt a hangminősége az árán messze túlmutat, rajta túllépni csak eléggé zsebbe nyúlva lehet.
Persz én eléggé elfogult vagyok vele, mert már vagy 10 éve egy ilyet használok, és a készítőjével is jó baratságban vagyok.
Tehát nekem nem kell hinni. ;peace;
Csatlakozom.
Jó pár integrált, erősítőbe épített után, egy felsorolás a teljesség igénye nélkül:
Pro-ject Tube Box, Ethosz csöves, Vincent, Pointe, stb...
A Palotás meghallgatása után ment a levesbe az összes, nagyon jó ez az ARC után építés :D
És a Palotás Ferenc egy igazi úriember! Telefonon beszéltünk, mondtam neki elmegyek hozzá, hagyok letétet, vagy kifizetem, hadd hozzam el a phonot egy próbára. Azt mondta: nem, dehogy, csak írjam meg a címet, majd ő elküldi és hallgassam.
Aztán ha tetszik, majd fizessem ki neki.
Ja és örök garancia. Egy feltétele van, ne turkáljuk/moddoljuk szét a készüléket. Ha hibás lesz, majd ő rendezi...!
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)  
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
zoli73 írta:
Rock60 írta:
Ha valaki szerint a ProJect annál is gyengébb, lelke rajta, biztosan megalapozott a véleménye, én valóban nem ismerem.
Minden esetre, bármit veszel, úgy próbáld letárgyalni, hogy letét ellenében elhozhasd, hogy ki tudd próbálni a rendszeredben.
Ha már a ProJect - et nevesíthettük, említsük meg talán a Clearaudio "olcsóbb "phonoit is, amit véletlenűl sem vegyél. Neves cég testetlen, vékony, ványadt hangú terméke.
Ellenpéldaként álljon itt sokak kedvence, az ARC kapcsoláson alapuló Palotás - phono, ami árkategóriáját tekintve lehet hogy több, mint amit most szánsz rá, de az már hosszabb távú befektetés, nagyon komoly rendszereket is kiszolgál.
Diy mivolta miatt a hangminősége az árán messze túlmutat, rajta túllépni csak eléggé zsebbe nyúlva lehet.
Persz én eléggé elfogult vagyok vele, mert már vagy 10 éve egy ilyet használok, és a készítőjével is jó baratságban vagyok.
Ez melyik ARC? SP10?
Az SP-8 phono fokozatának utánépítése.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

zoli73 írta:
Rock60 írta:
Ez melyik ARC? SP10?

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Na, igen. Én ezt az utat választanám. Aztán később még mindig lehet kisérletezni, de ez egy nagyon jó alap lenne, szerintem is.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.02.13., hétf. 13:57
Rengeteg a változó, a készülékek egymásra hatása más és más, az izléskülönbségről ne is beszéljünk. Ritkán jön be az, hogy ami egyikünknek bevállt, tetszen más rendszerben is...
Érdemes keresni a közös nevezőt. Ha többen mondják valamiről, hogy jó, akkor sanszos, hogy az.
Ha én most keresnék phono-t, és elég lenne az MM, biztosan beneveznék egy Palotásra. Tulajdonképpen onnan építkeznék tovább.
Ha viszont erősítő oldalról közelítjük meg a kérdést, én beruháznék valamelyik Trane által belinkelt Rotel elő-végfokra.
Az előfokban vélhetően jóval combosabb phono van - ráadásul MC-t is fogad - mint a kis integráltban. A végfok meg szintén más kategória.
Két legyet üthetnél egycsapásra, az integráltat meg nem feladat eladni.
én a nemes egyszerűség hive vagyok ;) ...volt szerencsém egy jó pár kikiabált phonohoz,gyárihoz,DIY kivitelezett,eszmeien szépen megépitett,2 dobozos Pass X-Onokhoz,amelyekhez viszonyitva egy Quad 34 phono része,kb 5x4cm nyákon felüdülés volt... ;)...
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Rengeteg a változó, a készülékek egymásra hatása más és más, az izléskülönbségről ne is beszéljünk. Ritkán jön be az, hogy ami egyikünknek bevállt, tetszen más rendszerben is...
Érdemes keresni a közös nevezőt. Ha többen mondják valamiről, hogy jó, akkor sanszos, hogy az.
Ha én most keresnék phono-t, és elég lenne az MM, biztosan beneveznék egy Palotásra. Tulajdonképpen onnan építkeznék tovább.
Ha viszont erősítő oldalról közelítjük meg a kérdést, én beruháznék valamelyik Trane által belinkelt Rotel elő-végfokra.
Az előfokban vélhetően jóval combosabb phono van - ráadásul MC-t is fogad - mint a kis integráltban. A végfok meg szintén más kategória.
Két legyet üthetnél egycsapásra, az integráltat meg nem feladat eladni.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

Lajos1966 írta:
2023.02.13., hétf. 12:47
dixie-chicken írta:
2023.02.13., hétf. 11:29
Rock60 írta:
2023.02.13., hétf. 11:00
Trane, az előzővel - ProJect - nem értek egyet, de ez a Rotel trio valóban nagyon jó vétel, az egy jó hangú cucc, még többért is.
ezt irtad,lentebb:
Van most az AVX - en egy ProJect 60 körül, az még jó kompromisszum lehet, de én nem ismerem egyáltalán, talán van itt, aki képben van róla.
akkor mi alapján nem értesz egyet? :D ..csak azért mert a Rotelnek van egy beépitett phonója,a Pro-Ject meg szeparált,és van rajta egy pár nyomogatni való gomb?..ne vegy senki sem magára a vizes inget,de sajnos,a mai modern phonók többségét-tisztelet a kivételnek,a felhasználók egy része,szivesebben látná a kukában,mint a rendszerében... :smile30:
Pedig ezen a ProJect-en elgondolkodtam.
Ezek szerint zsákutca lenne?
nem tudom megmondani hogy az vagy sem,a saját rendszeredben kéne kiprobálnod,hogy segit-e vagy sem,előrelépés vagy sem...ami nekem volt a régi tube-box,még nagyon régen,egy fikarcnyival sem volt jobb mint akkor egy Musical Fidelity A3.2-es beépitett phonója...nem vagyok hive a szeparált phonóknak,de tény hogy nemrég nagyon jó cimbim egy komplett rendszerfejleszést végzett,senkit,semmit nem kérdezett,besétált az üzletbe,és vásárolt egy TubeBox S2-est..mikor rákérdeztem,mi alapján döntött,azt mondta,jól néz ki,és szépen világit a sötétben a Mystere IA11 társaságában :D ...az igaz hogy van egy combosabb hangú lemezjátszó is a rendszerben,de a vaktyúk is talál(t) szöget,mert egész jól elvan egy Benz H-val,elég nagy lemezgyűjteménye van,főleg jazz...lehet sokszor,a sok bába között,elvész a gyerek...ha rákérdeztem volna itt,mégis milyen phonót vegyen kb 150-200.000forintért,az eltelt kb 1,5 hónap alatt sem született volna konszenzus,annak ellenére,hogy mindenki jót akar másnak..

36_1_11.gif
Csatolmányok
mystere ia11.JPG
mystere ia11.JPG (162.87 KiB) Megtekintve 1701 alkalommal

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lajos1966 írta:
2023.02.13., hétf. 13:14
Amikor vettem a lejátszót,egy Shure M75 ED type2 hangszedő volt benne.
Igazából meg sem hallgattam,mert rögtön cseréltem az AT-re.Igaz,hogy az eladó is azt mondta,hogy a tű már szerinte nem az igazi.
Érdemes lenne egy kört futni vele?
Fogalmam sincs,hogy milyen cseretű illik bele.
Mindenképpen érdemes venni bele új tűt és ha nem tetszik, akkor megveszem tőled. ;) De amúgy is szívesen segítek benne... Mármint a beszerzésben.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

Lajos1966 írta:
2023.02.13., hétf. 12:47
Pedig ezen a ProJect-en elgondolkodtam.
Ezek szerint zsákutca lenne?
A DS nem olyan rossz amúgy, és egész jó a RIAA válasz is, és nincs különösebben semmi gond a hangjával sem (kicsit sterilnek mondanám). Nagy előny, hogy sok beállítási lehetőség van rajta. Viszont a gyári fali táppal nem tudom milyen, mert annak idején ki sem csomagoltam, azonnal kapott rendeset. Így viszont már más az összeg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2023.02.13., hétf. 13:28-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”