zoli73 írta: ↑2023.02.13., hétf. 20:46
Nos mára az figyelhető meg, hogy a hazai használt hifi árképzése beérte a Hifishark-on találhatókat, sőt némely esetben túl is szárnyalta azt.
Mindenre vannak ellenpéldák is, vagy csak én vagyok szerencsés. Idén 2 hifisharkos vásárlásom volt, egyik Romániából, a másik frissen a múlt hétről Hollandiából.
Most éppen egy norvég streamert vettem, amit 500€ alatt nem nagyon lehet a hifisharkon sem találni. Tavaly év végén egy norvéggal meg is egyeztem, hogy 300€-ért elküld egyet, de eltűnt nyom nélkül az oldalról (szerencsére). Amit most meg is vettem, szállítással együtt volt 180€, EU-n belül mindenféle vám+áfa nélkül. Ugyanilyen gépely 2020-ban itt kelt el 90.000 Ft-ért.
Akkor most mi a hificápás ár valójában?
Vettem az ebay-ről 1€-ért (senki nem licitált) pontosan hozzáillő távot egy H/K cd-játszóhoz, féláron asztali körfűrészt innen a szomszédból Ausztriából a willhabenen, de vettem itthon is nagyon jó cuccokat jó áron is.
Az internetes vásárlás az ilyen. Nagy bizniszeket lehet csinálni, de lehet nagyokat is bukni, főleg, ha esetleg átvernek. Sok-sok türelem, talán kicsit kevesebb szerencse kell ahhoz, hogy jó minőségű és jó árú gépelyeket vegyen az ember. Hirtelen felbuzdulásból nem szabad vásárolni a használt piacon, csak nagyon alapos körültekintéssel.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla