Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Istenbizony nem akartam, de hamarosan háromra szaporodnak itthon a Hungrálok. Egyesek talán a jelenlegi Merkúr retrográd időszakának végét nem tudták kivárni és a Hungrálra fogták, de mindegy is, dísznek is elmegy

- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1263
Mást nem mertem..... igazából 1 van akit a pozitív oldalon lehetne említeni. De gyári termékeket is lehetne sokat felhozni.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 15:27A felsorolásodról ....egy gyártó kábelét említed....van még egy pár itt a fórumon...SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 15:09Nem túlzottan érdekes. Néhány cserép virág hatását is meghallani.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:48
Az érdekes egyáltalán az ,hogy hallható változást okoz egy kis cserepecske......Nem DE?
Az ,hogy jó is lehet valakinél , vagy rossz,,,,nem lehet ok a kíváncsiságra?
Érdekes a felsorolásod ....A véleményedet kifejtetted,, ezek már téged nem érdekelnek !
Értem, vagyis Nem, de ez legyen az én bajom.......![]()
Amiket előzőleg írtam, az alapján nem cserepekben kellene keresniük először az embereknek a megváltást!
Nem tudom miért tartottad érdekesnek a felsorolást . :) E meg legyen az én bajom.... ? :)
Az "Értem nem értem " mondásomhoz magyarázat .......
Ha valami nem érdekel engem ,akkor azt nem is olvasom és főként nem is beszélgetek róla...Érdekes Szvsz
Értem.... Akár ki is lehet lépni avx-ről, akkor ? Viszont akkor kitől várhatnak tanácsot a "fiatalok" ? :) Azoktól akik Project debutot hallgatnak om5-ttel, meg Project mm (IC-s) fonóval ? Meg Tidált ... ? Meg Heybrook HB1-et ? Meg villanyboltos tömör kábeleket ? Ez kb 40 évvel ezelőtti szint lenne. Erre van igénye a társadalomnak még mindig ? Ezt most persze eltúlozva írtam. Mert szeretném ha nem itt tartana még a mai zenehallgató ....
Nekem ez a Schumann generátor együtt kapcsol be a hifivel. Közel, ülő-ember fejmagasságában van, jobb oldalt 150cm távolságban. Ha véletlenül (vagy szándékosan) nem kapcsolom be, vendég hallgató semmit nem vész észre a van/nincs hatásból. Másik esetben, ha direkt szólok hogy hallgassuk, BE-KI generátor hatást, akkor már persze hogy hallja, vagyis hallani akarja. Következetesen? nem. Vakteszten aztán borul a bili. Momdhatnánk, lakás-lakóhely és időjárás függő a Schumann frekvenciák (ami tulajdonképpen zajhalmaz a 7,8Hz és felharmonikusai körül) jelenléte, amihez ez a generátor csekély mértékben hozzá ad, modulál, vagy rosszabb esetben még ellenfázisban el is vesz. Az viszont tudott, ez az állandó Föld léköre-villám jelenség generált frekvenciák élettani hatása létezik, teljes és hosszantartó hiánya enyhe idegrendszeri defektust okozhat, de ennek mértéke is ember függő.earforce írta: ↑2023.01.12., csüt. 13:50Múltkor voltam egy ismerősnél, akinek ultrahájend rendszere van és ultramódon is hifivoodozik. Mindenhol minden van amit csak el tudtok képzelni.
Nos egy félóra zenehallgatás után 1x csak megszólal: Várj! Elfelejtettem 'bekapcsolni' a lényeget, majd a fejünk fölött a polcon bekapcsolt egy ilyet: https://acousticrevive.jp/portfolio-item/generator/
Ha nem is teljesen, de egészen más lett a hang. Emberünknek különben rendkívül erős személyisége van, emiatt a mai napig nem tudom, hogy a hallott változás miatta volt, vagy hogy elhitettem magammal hogy ez most tökmás, vagy tényleg a cucc ennyit hozott/változtatott a hangon.![]()
Míg a kábelek közti difit sem tudjuk megmagyarázni nem hogy ezt...
- gyongyhalas
- Fórumlakó
- Értékelés: 326
A felsorolásodról ....egy gyártó kábelét említed....van még egy pár itt a fórumon...SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 15:09Nem túlzottan érdekes. Néhány cserép virág hatását is meghallani.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:48SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:07
Értettem ,hogy nem konkrétan Őrá írod, csak mégis hozzá szólt....
Akkor ezta részt levonva, mit írtam helytálló. Nem csak a készülékekre vonatkozhat. Jó, lehet, hogy ez a hungrál akár jó is valahol valakinek ( kb mint a cables kábelek.., virtuál földek, hangzók, unicumis üvegek, amik most hirtelen eszembe jutottak. :) ), de hallottam már annyi ilyen "hangzásjavítót" ami hangzást rontott ( nem csak egyedül és nem csak nálam kipróbálva ) , hogy valóban ez már nem érdekel!
Az érdekes egyáltalán az ,hogy hallható változást okoz egy kis cserepecske......Nem DE?
Érdekes a felsorolásod ....A véleményedet kifejtetted,, ezek már téged nem érdekelnek !
Amiket előzőleg írtam, az alapján nem cserepekben kellene keresniük először az embereknek a megváltást!
Nem tudom miért tartottad érdekesnek a felsorolást . :) E meg legyen az én bajom.... ? :)
Az "Értem nem értem " mondásomhoz magyarázat .......Ha valami nem érdekel engem ,akkor azt nem is olvasom és főként nem is beszélgetek róla...Érdekes Szvsz
- SoundMania
- V.I.P.
Nem túlzottan érdekes. Néhány cserép virág hatását is meghallani.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:48SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:07Értettem ,hogy nem konkrétan Őrá írod, csak mégis hozzá szólt....gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 13:01
Szerintem neked félrement....Már bocsánat mindenkitől, főleg nem Fapacinak szólt a "hurrogás ""Szájtépés" sem! Azoknak akik tapasztalat nélküli véleményt fogalmaznak meg Hifis dolgoknál..... Hol írtam ,hogy Fapaci tapasztalatlan valamiben....A példája volt, nem ide való és nem is volt jó ...Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök..topicban. A hungrál- ról volt szó ,nem de? Vagy te másként olvasod az előzetes véleményeket olyan emberektől akik csak képen láttak olyat? Hungrál hallható valamit okoz egyes embereknél( akik tényleg kipróbálták)...... ez egy matematikailag, fizikailag,Méréstanilag is ( Fapaci sem biztos,hogy ki tudja mérni) nehezen megmagyarázható dolog !!!! A hungrál behelyezésekor,egy adott hifis cucc elé ,mellé, fölé....Mégis hallani jó vagy rossz hatást a zenei produktumba. Ettől te is kíváncsi leszel ? Vagy nem? Én igen !Szerény véleményem szerint minden bántás nélkül akartam soraimat írni....Ha nem sikerült, csakis az én hibám.![]()
Akkor ezta részt levonva, mit írtam helytálló. Nem csak a készülékekre vonatkozhat. Jó, lehet, hogy ez a hungrál akár jó is valahol valakinek ( kb mint a cables kábelek.., virtuál földek, hangzók, unicumis üvegek, amik most hirtelen eszembe jutottak. :) ), de hallottam már annyi ilyen "hangzásjavítót" ami hangzást rontott ( nem csak egyedül és nem csak nálam kipróbálva ) , hogy valóban ez már nem érdekel!
- gyongyhalas
- Fórumlakó
SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 14:07Értettem ,hogy nem konkrétan Őrá írod, csak mégis hozzá szólt....gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 13:01Szerintem neked félrement....Már bocsánat mindenkitől, főleg nem Fapacinak szólt a "hurrogás ""Szájtépés" sem! Azoknak akik tapasztalat nélküli véleményt fogalmaznak meg Hifis dolgoknál..... Hol írtam ,hogy Fapaci tapasztalatlan valamiben....A példája volt, nem ide való és nem is volt jó ...Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök..topicban. A hungrál- ról volt szó ,nem de? Vagy te másként olvasod az előzetes véleményeket olyan emberektől akik csak képen láttak olyat? Hungrál hallható valamit okoz egyes embereknél( akik tényleg kipróbálták)...... ez egy matematikailag, fizikailag,Méréstanilag is ( Fapaci sem biztos,hogy ki tudja mérni) nehezen megmagyarázható dolog !!!! A hungrál behelyezésekor,egy adott hifis cucc elé ,mellé, fölé....Mégis hallani jó vagy rossz hatást a zenei produktumba. Ettől te is kíváncsi leszel ? Vagy nem? Én igen !Szerény véleményem szerint minden bántás nélkül akartam soraimat írni....Ha nem sikerült, csakis az én hibám.SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 12:25
Bocs, de pont Fapacinak hozod fel azt, hogy "tapasztalat nélkül" ? Pedig esélyes , hogy egyik legtapasztaltabb itt a fórumon! Így szerintem megengedheti magának a lehurrogást is.
Hogy pár évtizede mi volt és most mi lett- témához : Régen és ma is szükség volt és van , hogy kipróbáljon az ember dolgokat ahhoz , hogy tudja hányadán áll és lássa/újra lássa honnan hova jutott el és , hogy még tovább ha menne ( ha akarna vagy ha tudna) hova juthatna el. De ma is rengetegen teljesen tudatlanok a rendszerükkel kapcsolatban. Sem azt nem tudják (mivel fogalmuk sincs a komponenseik hangjáról , hangkarakteréről ) a legtöbben, hogy mit kell lecserélniük , ha jobb hangot szeretnének. Viszont full nyugalommal lehurrognak bárkit, aki magasabb szintről lát már rá a dolgokra és mond bármi jó tanácsot. Szóval szerintem előbb mindenki ismerje ki a rendszerének az elemeit és utána álljon le bárkivel nézetegyeztetni! (tipikusan ide sorolnám a kábel-tagadókat)
És ha lesz az illetőknek majd egy kiegyensúlyozott rendszere amit jól el lehet hallgatni, akkor úgyis rájön, hogy min és mit kell változtatni a jobb hangzáshoz. De sok rendszer még eléggé hallgathatatlan, hiába állítja a tulaja , hogy milyen jó, és/mert neki ez/így tetszik! És ilyen rendszerben hiába cserél ki bárki csak 1 elemet , nem sokkal lesz jobb, mert annyira ócska az egész rendszer, hogy ez az 1 csere nagyon kevés neki, mert az elejétől a végéig mindent ki kellene benne cserélnie, hogy valóban jó legyen, de ezt ppersze sohasem fogja belátni a tulaja! És persze tanulság is csak az lesz a számára, hogy minek költeni többet a rendszerre, mert hiszen most sem lett jobb, vagy csak alig! :)
Na szép napot és jó gondolkodást! :)![]()
Az érdekes egyáltalán az ,hogy hallható változást okoz egy kis cserepecske......Nem DE? Az ,hogy jó is lehet valakinél , vagy rossz,,,,nem lehet ok a kíváncsiságra? Érdekes a felsorolásod ....A véleményedet kifejtetted,, ezek már téged nem érdekelnek !
Értem, vagyis Nem, de ez legyen az én bajom.......

Hiú mi van itt...
Nem, hogy örülnétek, hogy hifi mércével aprópénzért találtak valamit ami jó kb. Nekem shakti köves emlékeim jönnek elő...
De Pl tegnap nem tudtam aludni mire rájöttem porszívózás miatt össze szedtem a gulàkat...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
- SoundMania
- V.I.P.
Értettem ,hogy nem konkrétan Őrá írod, csak mégis hozzá szólt....gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 13:01Szerintem neked félrement....Már bocsánat mindenkitől, főleg nem Fapacinak szólt a "hurrogás ""Szájtépés" sem! Azoknak akik tapasztalat nélküli véleményt fogalmaznak meg Hifis dolgoknál..... Hol írtam ,hogy Fapaci tapasztalatlan valamiben....A példája volt, nem ide való és nem is volt jó ...Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök..topicban. A hungrál- ról volt szó ,nem de? Vagy te másként olvasod az előzetes véleményeket olyan emberektől akik csak képen láttak olyat? Hungrál hallható valamit okoz egyes embereknél( akik tényleg kipróbálták)...... ez egy matematikailag, fizikailag,Méréstanilag is ( Fapaci sem biztos,hogy ki tudja mérni) nehezen megmagyarázható dolog !!!! A hungrál behelyezésekor,egy adott hifis cucc elé ,mellé, fölé....Mégis hallani jó vagy rossz hatást a zenei produktumba. Ettől te is kíváncsi leszel ? Vagy nem? Én igen !Szerény véleményem szerint minden bántás nélkül akartam soraimat írni....Ha nem sikerült, csakis az én hibám.SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 12:25Bocs, de pont Fapacinak hozod fel azt, hogy "tapasztalat nélkül" ? Pedig esélyes , hogy egyik legtapasztaltabb itt a fórumon! Így szerintem megengedheti magának a lehurrogást is.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 11:52
Akkor most a tökönrúgás próbáját is idehozod?.....Szerintem igen is " felesleges szájtépés" tapasztalat nélkül, hifis dolgokban véleményt alkotni sőt lehurrogni valamit....Ezelőtt pár évtizede a akusztikai mérések is elvetemült túlzásnak számítottak egyesek körében....Ma meg evidens méricskélni " tapasztalni "![]()
![]()
Hogy pár évtizede mi volt és most mi lett- témához : Régen és ma is szükség volt és van , hogy kipróbáljon az ember dolgokat ahhoz , hogy tudja hányadán áll és lássa/újra lássa honnan hova jutott el és , hogy még tovább ha menne ( ha akarna vagy ha tudna) hova juthatna el. De ma is rengetegen teljesen tudatlanok a rendszerükkel kapcsolatban. Sem azt nem tudják (mivel fogalmuk sincs a komponenseik hangjáról , hangkarakteréről ) a legtöbben, hogy mit kell lecserélniük , ha jobb hangot szeretnének. Viszont full nyugalommal lehurrognak bárkit, aki magasabb szintről lát már rá a dolgokra és mond bármi jó tanácsot. Szóval szerintem előbb mindenki ismerje ki a rendszerének az elemeit és utána álljon le bárkivel nézetegyeztetni! (tipikusan ide sorolnám a kábel-tagadókat)
És ha lesz az illetőknek majd egy kiegyensúlyozott rendszere amit jól el lehet hallgatni, akkor úgyis rájön, hogy min és mit kell változtatni a jobb hangzáshoz. De sok rendszer még eléggé hallgathatatlan, hiába állítja a tulaja , hogy milyen jó, és/mert neki ez/így tetszik! És ilyen rendszerben hiába cserél ki bárki csak 1 elemet , nem sokkal lesz jobb, mert annyira ócska az egész rendszer, hogy ez az 1 csere nagyon kevés neki, mert az elejétől a végéig mindent ki kellene benne cserélnie, hogy valóban jó legyen, de ezt ppersze sohasem fogja belátni a tulaja! És persze tanulság is csak az lesz a számára, hogy minek költeni többet a rendszerre, mert hiszen most sem lett jobb, vagy csak alig! :)
Na szép napot és jó gondolkodást! :)![]()
Múltkor voltam egy ismerősnél, akinek ultrahájend rendszere van és ultramódon is hifivoodozik. Mindenhol minden van amit csak el tudtok képzelni.
Nos egy félóra zenehallgatás után 1x csak megszólal: Várj! Elfelejtettem 'bekapcsolni' a lényeget, majd a fejünk fölött a polcon bekapcsolt egy ilyet: https://acousticrevive.jp/portfolio-item/generator/
Ha nem is teljesen, de egészen más lett a hang. Emberünknek különben rendkívül erős személyisége van, emiatt a mai napig nem tudom, hogy a hallott változás miatta volt, vagy hogy elhitettem magammal hogy ez most tökmás, vagy tényleg a cucc ennyit hozott/változtatott a hangon.
Ha nem is teljesen, de egészen más lett a hang. Emberünknek különben rendkívül erős személyisége van, emiatt a mai napig nem tudom, hogy a hallott változás miatta volt, vagy hogy elhitettem magammal hogy ez most tökmás, vagy tényleg a cucc ennyit hozott/változtatott a hangon.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
A néhány hozzászólással ezelőtt említett történetben is tisztán hallották a "tesztelők", hogy megjött a hiányzó a mély a megfelelő potméter eltekerésével, holott a hanggal az égvilágon semmi sem történt, mivel be volt kapcsolva az erősítőn a Tone defeat. Pedig ők tényleg kipróbálták és hallották is.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 13:01Hungrál hallható valamit okoz egyes embereknél( akik tényleg kipróbálták)...... ez egy matematikailag, fizikailag,Méréstanilag is ( Fapaci sem biztos,hogy ki tudja mérni) nehezen megmagyarázható dolog !!!!
Megmagyarázni az ilyen és ehhez hasonló eseteket valóban nem egyszerű, ha foggal-körömmel ahhoz ragaszkodunk, hogy a hallásunk tévedhetetlen és nem befolyásolható.
- gyongyhalas
- Fórumlakó
Szerintem neked félrement....Már bocsánat mindenkitől, főleg nem Fapacinak szólt a "hurrogás ""Szájtépés" sem! Azoknak akik tapasztalat nélküli véleményt fogalmaznak meg Hifis dolgoknál..... Hol írtam ,hogy Fapaci tapasztalatlan valamiben....A példája volt, nem ide való és nem is volt jó ( hacsak a kalapács érkezésekkor a lábra ,,, a csillagokat látni akaró teret nagyobbító érzésre gondolt) ...Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök..topicban. A hungrál- ról volt szó ,nem de? Vagy te másként olvasod az előzetes véleményeket olyan emberektől akik csak képen láttak olyat? Hungrál hallható valamit okoz egyes embereknél( akik tényleg kipróbálták)...... ez egy matematikailag, fizikailag,Méréstanilag is ( Fapaci sem biztos,hogy ki tudja mérni) nehezen megmagyarázható dolog !!!! A hungrál behelyezésekor,egy adott hifis cucc elé ,mellé, fölé....Mégis hallani jó vagy rossz hatást a zenei produktumba. Ettől te is kíváncsi leszel ? Vagy nem? Én igen !Szerény véleményem szerint minden bántás nélkül akartam soraimat írni....Ha nem sikerült, csakis az én hibám.SoundMania írta: ↑2023.01.12., csüt. 12:25Bocs, de pont Fapacinak hozod fel azt, hogy "tapasztalat nélkül" ? Pedig esélyes , hogy egyik legtapasztaltabb itt a fórumon! Így szerintem megengedheti magának a lehurrogást is.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 11:52Akkor most a tökönrúgás próbáját is idehozod?.....Szerintem igen is " felesleges szájtépés" tapasztalat nélkül, hifis dolgokban véleményt alkotni sőt lehurrogni valamit....Ezelőtt pár évtizede a akusztikai mérések is elvetemült túlzásnak számítottak egyesek körében....Ma meg evidens méricskélni " tapasztalni "fapaci írta: ↑2023.01.12., csüt. 11:30
Szerintem próba nélkül is lehet véleményem arról, milyen élmény, ha a lábamra dobnak egy 5 kilós kalapácsot és akkor sem engedem meg, ha ettől valaki szerint kinyílik a tér és soha nem hallott részletek kerülnek elő. Másoknak persze nem tiltanám meg a módszer alkalmazását, nekem is megvannak a magam trükkjeim.![]()
![]()
Na szép napot és jó gondolkodást! :)

- SoundMania
- V.I.P.
Bocs, de pont Fapacinak hozod fel azt, hogy "tapasztalat nélkül" ? Pedig esélyes , hogy egyik legtapasztaltabb itt a fórumon! Így szerintem megengedheti magának a lehurrogást is.gyongyhalas írta: ↑2023.01.12., csüt. 11:52Akkor most a tökönrúgás próbáját is idehozod?.....Szerintem igen is " felesleges szájtépés" tapasztalat nélkül, hifis dolgokban véleményt alkotni sőt lehurrogni valamit....Ezelőtt pár évtizede a akusztikai mérések is elvetemült túlzásnak számítottak egyesek körében....Ma meg evidens méricskélni " tapasztalni "fapaci írta: ↑2023.01.12., csüt. 11:30Szerintem próba nélkül is lehet véleményem arról, milyen élmény, ha a lábamra dobnak egy 5 kilós kalapácsot és akkor sem engedem meg, ha ettől valaki szerint kinyílik a tér és soha nem hallott részletek kerülnek elő. Másoknak persze nem tiltanám meg a módszer alkalmazását, nekem is megvannak a magam trükkjeim.![]()
![]()
Na szép napot és jó gondolkodást! :)
- gyongyhalas
- Fórumlakó
Akkor most a tökönrúgás próbáját is idehozod?.....Szerintem igen is " felesleges szájtépés" tapasztalat nélkül, hifis dolgokban véleményt alkotni sőt lehurrogni valamit....Ezelőtt pár évtizede a akusztikai mérések is elvetemült túlzásnak számítottak egyesek körében....Ma meg evidens méricskélni " tapasztalni "fapaci írta: ↑2023.01.12., csüt. 11:30Szerintem próba nélkül is lehet véleményem arról, milyen élmény, ha a lábamra dobnak egy 5 kilós kalapácsot és akkor sem engedem meg, ha ettől valaki szerint kinyílik a tér és soha nem hallott részletek kerülnek elő. Másoknak persze nem tiltanám meg a módszer alkalmazását, nekem is megvannak a magam trükkjeim.

- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Szerintem próba nélkül is lehet véleményem arról, milyen élmény, ha a lábamra dobnak egy 5 kilós kalapácsot és akkor sem engedem meg, ha ettől valaki szerint kinyílik a tér és soha nem hallott részletek kerülnek elő. Másoknak persze nem tiltanám meg a módszer alkalmazását, nekem is megvannak a magam trükkjeim.
Mellesleg ott még senki nem tudta bizonyítani, hogy az tényleg úgy is van. Sőt, ha a megbizonyosodásról van szó, mindenki homokba dugja a fejét.
- fererencz
- Törzsvendég
- Értékelés: 898
Azt nem írtam, hogy én képes lennék levezetni.pali923 írta: ↑2023.01.12., csüt. 08:54Hú, erre szerintem nem csak én lennék kíváncsi, halljuk!![]()
Mellesleg a kábeles topicban sok ezer hozzászólás arról szól, hogy matematikásan nem lehet bizonyítani a kábelek közti különbségeket, mégsem egyformán szólnak ugyanabban a rendszerben sem.
"Szürke minden elmélet és zöld az élet aranyfája" - írta Goethe, aki nagyon okos ember lehetett.![]()
Mellesleg ott még senki nem tudta bizonyítani, hogy az tényleg úgy is van. Sőt, ha a megbizonyosodásról van szó, mindenki homokba dugja a fejét.

Nem szotkam hibázni.
Hú, erre szerintem nem csak én lennék kíváncsi, halljuk!

Mellesleg a kábeles topicban sok ezer hozzászólás arról szól, hogy matematikásan nem lehet bizonyítani a kábelek közti különbségeket, mégsem egyformán szólnak ugyanabban a rendszerben sem.
"Szürke minden elmélet és zöld az élet aranyfája" - írta Goethe, aki nagyon okos ember lehetett.

erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
bárki próbált már bármit ezek közül, azt megossza.
Bárki bármit gondolhat ezekről a dolgokról, én sem vagyok hívő. Viszont a lényegnek akármikor is ezen az 1. ponton kéne lennie: próba nélkül nem lesz hiteles a véleménye senkinek. Az is vélemény, hogy csak pénz- és/vagy időpocsékolás volt, de az nem, hogy én nem próbálom ki, de van véleményem.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Én is hiszek apró dolgok jelentőségében, csak kábé tudom, hogyan hatnak.
- fererencz
- Törzsvendég
Szerintem tudományosan, matematikásan nem lehet bebizonyítani, hogy nincs Isten, de hogy a kézműves csoda hangját ember nem képes hallani, azt igen.
Én is hiszek apró dolgok jelentőségében, csak kábé tudom, hogyan hatnak.
Nem szotkam hibázni.
- fererencz
- Törzsvendég
viewtopic.php?t=43717&start=4200#p1354562
Nem szotkam hibázni.
Biztosan igazad van, de én pl. különösen ebbe a topicba nem írnék bele semmit, amit nem próbáltam ki. Templomba sem járok kiabálni, hogy Isten nem létezik, hiszen még nem találkoztam vele.

- fererencz
- Törzsvendég
Valamint nem írtam, hogy nem jó semmire. Csak azt, hogy nem hallás útján fogjuk érzékelni a hatását.

Nem szotkam hibázni.
Gondolati kísérlet:
Van egy matrica, +10LE felirattal. Ezt ha az autód motorterébe ragasztod, növeli a teljesítményt. Elhiszed ezt, ki kell próbálni hozzá? Tovább megyek. Felragasztod, és érezheted tényleg dinamikusabbnak az autót, de mit mutatna a műszer? Amikor kényelmes utcai cipő után bakancsot kezdek hordani, gyorsabbnak érzem a kocsit, mert ugyan olyan lábtartásnál jobban benyomom a pedált. Stb.
Egyébként nagyon jó ez: csak az mondjon róla rosszat, aki megvette és kipróbálta. A célját eléri, fogy a portéka....
- fererencz
- Törzsvendég
Alapvetően igen, de nem mindig.
Gondolati kísérlet:
Van egy matrica, +10LE felirattal. Ezt ha az autód motorterébe ragasztod, növeli a teljesítményt. Elhiszed ezt, ki kell próbálni hozzá? Tovább megyek. Felragasztod, és érezheted tényleg dinamikusabbnak az autót, de mit mutatna a műszer? Amikor kényelmes utcai cipő után bakancsot kezdek hordani, gyorsabbnak érzem a kocsit, mert ugyan olyan lábtartásnál jobban benyomom a pedált. Stb.
Egyébként nagyon jó ez: csak az mondjon róla rosszat, aki megvette és kipróbálta. A célját eléri, fogy a portéka....
Nem szotkam hibázni.
Akkor itt miért írtad le, hogy nem hallottam, de biztosan nem is jó semmire?

Én ugyanezt gondoltam, de kipróbáltam, és csak utána mondtam róla valamit. Szerintem ez jobb hozzáállás.

- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3566
Ezt már sokan leirták, és még sokan le is fogják

Csak a Marantz! :-D
- fererencz
- Törzsvendég
Máshol sem.
Nem szotkam hibázni.