fapaci írta: ↑2022.12.28., szer. 09:52
adamthebrave írta: ↑2022.12.28., szer. 09:42
Qobuzzal kapcsolatos kérdésem van. Lehet kapni a német Ebayen 3 hónapos, új felhasználóknak szóló qobuzos kuponokat. Ha ezt megveszem, akkor a fizetési procedúrát kikerülöm a Qobuznál. Innen tovább tudok lépni úgy, hogy teljesen magyar vagyok (cím, IP-cím, telefonszám stb)?
Szerintem nem, mivel itthon nem tudsz regisztrálni, még meghívóval sem (én is tudok küldeni). Ezt a lépést kell megoldanod valahogy, pl. egy külföldi út során, vagy kint élő ismerős segítségével. Utána a fizetés már kisebb gond, én is magyar bankkártyával perkálok a Qobuznak, bár regisztrálásnál ezt nem fogadta el, ott angol kártyát kellett megadni, de a jóváhagyást követően át tudtam állítani a magyarra és pár napja a próbaidőszak letelte után le is vonták róla a díjat. Amúgy a Qobuz nagyszerű, a Tidal után megváltásnak érzem, szóval érdemes megküzdeni érte.
Utolsó mondatot alátámasztom én is, jelenleg is aktív Qobuz felhasználóként. Valóban megváltás a Tidal után.
A többihez annyit: itthonról nagyon nehéz regisztrálni, még Duo- vagy Family-meghívóval is, de nem teljesen lehetetlen.
VPN szolgáltatókat (NordVPN, stb.) kiszúrja, kár is próbálkozni velük.
Egyetlen itthoni, utazásmentes megoldás, ha valami olyan cégnél dolgozol, amelynek saját, valamelyik “támogatott” országban kilépő céges VPN-je van, és a meghívásos regisztrációt a munkahelyeden végzed el. A meghívó személynek (aki a Duo vagy Family előfizetést fizeti) tudd a Qobuz-regisztrációnál megadott címét is, mert azzal kell regisztrálj Te is (a “Többes” előfizetések minden tagja ugyanazon a címen kell legyen. a címet viszont nem ellenőrzik /egyelőre/).
Ha fő előfizető akarsz lenni (olyan, aki aktív Duo- vagy Family-meghívót tud küldeni), akkor még ez sem elég, kell a külföldi bankkártya, ahogy írtad. Revolut sem jó.
Én Paypallal regisztráltam anno, de akkor még nem voltak ilyek háklisok.