Jolvan, de a DD az nem szinkronmotoros, gondolom…alfaati írta: ↑2022.12.25., vas. 11:38Elméletileg biztos így van!sutemenyx írta: ↑2022.12.25., vas. 10:54Na jó értem, de a szinkron motor épp azért izgalmas, mert a fordulatszáma csakis a hálózati szinusz frekvenciájától függ, ami meg elég stabil a hálózaton. Rosszul tudom?alfaati írta: ↑2022.12.25., vas. 10:46Szerintem teljesen mindegy milyen motorja van annak a Marantznak ha nincs szabályzott tápegysége.
Kitartott hangoknál a nyávogás hallható lesz az garantált!
Semmi baj a szíjassal. Egy bizonyos minőségi szintet viszont el kell érniük azoknak is, hogy ne sírja el magát az ember bizonyos zenék hallatán. A rajtuk lévő kar és annak flexibilis beállítási lehetőségeiről ne is beszéljünk, mert az a 'nyúl ürege' téma.
Minden márkánál létezik egy képzeletbeli határvonal ami alatt már nem szabad vagy nem érdemes megvenni. Sőt vannak bizonyos modellek amikre sokan esküsznek, mert szinte mindenkinél bevált. Ezek alapján lehet eldönteni melyik típusokat, melyik márkából. Vannak szerintem túlhájpolt modellek is amiknek az ára irreális és az ember ha esetleg nem is csalódik de elképzelhető, hogy azért a pénzért egy másik márka modell kínálatából olcsóbban megkaphatta volna ugyan azt, vagy esetleg még komolyabbat is.
Én jómagam a Yamaha GT 750 és GT 1000-es modelleket egy ilyen túlhájpolt, irreálisan drága készülékeknek tartom. Pénzt takaríthat meg aki mondjuk tisztában van ezzel és nem esik hasra a márkát körűl lengő hájptól, amit a cég amúgy is a GT 2000-esnek köszönhet ami meg valójában egy Micro Seiki.
De akkor miért nem használ mindenki szinkron motort egyöntetűen táp nélkűl??? Erre mi a válaszod?
Miért van az, hogy egy szint felett minden DD-ben ott van egy darab vagy 2 db (Victor TT 801) Quartz Lock egység, illetve a komolyabb szíjhajtásúaknál is jár, vagy megvásárolható a külső táp! Szerintem a te "recepted" nem univerzális! Lehet, hogy magadat meggyőzöd vele, engem nem tudsz.
Figyelj! Ha van egy szabályzott tápegység a lemezjátszóban vagy kívűl elhelyezve amit a cég specifikusan ahhoz a típúshoz tervezett az biztos! Ott már nem kell olyanokon agyalni, hogy jó lesz-e a sebesség tartás! Én most cseréltem kondikat a vintage Denon-omban, a sebesség 'rock solid' ahogy az angolok mondják. Mintha új lenne a gép! Atom órát lehet igazítani hozzá olyan precíz.
VICTOR TT 801
dupla servo-quartz áramkör, vákumpumpa ami 4kg-os leszorító erőt biztosít a lemez minden egyes négyzetmilliméterén folyamatosan amiről egy másik áramkör gondoskodik. Multi-metál tányér struktúra, 2,5kg-cm nyomaték, 400kg-cm2 innercia érték, stb, stb. 1980-ban ennyire fontosnak tartották a sebességet és egyéb más paramétereket! Ma ugyan ennyire fontosak!
Masreszt meg nem igazsagot nyilatkoztatok ki, hanem kérdezem..