Azért ez így nem igaz szerintem. Legfeljebb rövid távon. Aztán a valóság átrágja magát :)Snipi írta: ↑2022.12.23., pén. 10:46Pont erről téptem én is a számat (ütöttem a billentyűket) lejjebb ...Alex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 08:19Biztos vagyok benne, hogy ez befolyásolja a végeredményt. Mert az ember, ha tudat alatt is, de valamelyik irányba dönteni akar.
Ha valamit jobbnak akarunk hallani, akkor annak is fogjuk, és reciprok ...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1654
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Kiegészítve minden- mindennel "is" összefügg (ember-rendszer- akusztika -+++) Ha valahol gebasz van ....borul a bili.Ja ,hogy ezt sokan ,saját rendszer feljebbvalóságával tagadják ,na az az emberi tényező ,,,,és bili.Ezért is kell nyitottan és persze emberként eldönteni,,,, fontos bizonygatni az igazamat ???,,,,Vagy lehet többféle igazság? Hm , szerintem ezt az évek alatt én így látom.Snipi írta: ↑2022.12.23., pén. 10:46Pont erről téptem én is a számat (ütöttem a billentyűket) lejjebb ...Alex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 08:19Biztos vagyok benne, hogy ez befolyásolja a végeredményt. Mert az ember, ha tudat alatt is, de valamelyik irányba dönteni akar.
Pont erről téptem én is a számat (ütöttem a billentyűket) lejjebb ...Alex_Aston írta: ↑2022.12.23., pén. 08:19Biztos vagyok benne, hogy ez befolyásolja a végeredményt. Mert az ember, ha tudat alatt is, de valamelyik irányba dönteni akar.
- viri
- V.I.P.

- Értékelés: 1654
Alex szerintem nem így értette, ahogyan Te. Van olyan, hogy a saját tapasztalatunkat a belső hitünk teremti meg (persze tudat alatt. Lehet hogy nem is tudunk róla, hogy valahol mélyen ezt, vagy azt hisszük). És persze az élet egyéb területén is működik ez :)
Ha esetleg azt gondolod, hogy: de hát ketten voltatok, és ugyanazt hallottátok, akkor erről csak az jut eszembe, hogy hányszor megvezettük így egymást, ha valaki elejtett egy félmondatot, de már egy arckifejezés is elég volt, hogy befolyásoljuk egymást. Pont ezért, évek óta csak egyedül tesztelek, ha valami új dolog érkezik, és megpróbálok nem levonni nagy tanulságokat az első nap után, mert rendszerint másnap másképp hallom, legalább 3 nap kell... Persze ez nem vonatkozik arra, ha valami sz.r, arra 3 perc is elég. :)
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
Hát ha a saját tapasztalatot lehet hitnek nevezni, akkor igen.
Én a saját megtapasztalásban hiszek.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3644
Szerintem az ilyen (vagy szinte bármilyen) hallgató tesztek, amíg nem bekötött szemmel történnek, nem ismerve a módosítások tényét, nagyobb részt pszichológiai döntések/hallások.
És ezt a legkisebb rossz/bántó szándék nélkül írom.
Biztos vagyok benne, hogy ez befolyásolja a végeredményt. Mert az ember, ha tudat alatt is, de valamelyik irányba dönteni akar.
Ahogy pl. én is nyitott szemmel, egy hallgatói teszten, ha van ott Marantz termék is, azt akarom majd jobbnak hallani. Ebben biztos vagyok.
És ezt a legkisebb rossz/bántó szándék nélkül írom.
Biztos vagyok benne, hogy ez befolyásolja a végeredményt. Mert az ember, ha tudat alatt is, de valamelyik irányba dönteni akar.
Ahogy pl. én is nyitott szemmel, egy hallgatói teszten, ha van ott Marantz termék is, azt akarom majd jobbnak hallani. Ebben biztos vagyok.
Csak a Marantz! :-D
Talán ez az a topic, ahol a hitnek fontosabb szerepe lehet, mint az érzékeknek. Egy jóasszony idővel idomul a párjához, a jóbarát a hifistárshoz. (?)
Hát akkor én is leírom a tapasztalataimat.
Előre bocsátom, hogy alapból nem hiszek semmiféle ezoterikus meg misztikus dologban és csodákban, eszembe sem jutott semmit kipróbálni, amiről itt szó esik (nem is értem, miért járok ebbe a topicba.)
A múlt héten tartottunk egy kedves fórumtárssal egy tesztelős estét. Már előtte mondta, hogy lesz majd meglepetés is. A lényeg streamer/DAC tesztelés volt, az alanyok: Raspberry vs Auralic Mini és Ifi vs Schiit Bifrost. Sokféle variációt kipróbáltunk, kábeleket is cserélgettünk, le is vontuk az egyező következtetéseinket.
A meglepetés az volt, hogy előkerült a tesz végén 2 csomag hungrál is. Azt is mondta a fórumtárs, hogy ő kipróbálta otthon (elég jó rendszeren: Mcintosh és Ethosz), van véleménye, de nem mond semmit, hogy ne befolyásoljon. Meghallgattuk középre lerakva, aztán a hallottak alapján próbálkoztunk más helyekkel is.
A véleményünk minden esetben megegyezett, egymástól teljesen függetlenül ugyanazt hallottuk. Alapból a sávszélek beszűkültek, alul és felül is eltűntek a hangok, vagy ha jobban tetszik, a közép nagyon erőteljes lett. Másrészt az ének hátrébb került. Amikor két oldalra raktuk a hungrálokat, akkor meg sokkal feljebb énekeltek az énekesek, de a hangkép ott is ugyanaz maradt, mint az első verzióban. Volt olyan zene, ahol a hang ugyanúgy szétesett, mint amikor egy gyengébb erősítőt nagyon felhangosítasz egy nagyzenekari mű közben, minden zavaros lesz.
Én eleve szkeptikusként annyit állítok, hogy a hungráloknak volt hatása a hangra - pontosabban a hallásunkra. Mindketten ugyanúgy hallottuk, nem akartuk meggyőzni egymást. Ami azt is jelenti, hogy mindketten egybehangzóan azt állítottuk, hogy ez a hatás egyáltalán nem pozitív, mikor elpakoltuk vissza dobozba, sokkal jobban élveztük a zenét.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ezt mindenki így gondolja, meg hogy minden zenén és rendszeren meg fülben negatív hatásai lesznek. Nekem ettől függetlenül meglepő volt, hogy egy ilyen egyszerű eszköznek hallom a hatásait, soha nem gondoltam volna. Szerencsére megnyugodhattam: ilyet nem fogok venni, asszonypajtás nem fog elbotlani benne a szoba közepén.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Szerintem a fórumon jelen lévők 99%-nak egyik sincs a zenehallgató szobájában és mégis hallgat zenét. Jelzem, attól függetlenül, hogy figyelem ezt a topicot, néha még ki is próbálom, amit ajánlanak itt, az általad felsoroltakból egyik sincs abban a szobában, ahol jellemzően zenét hallgatok ( mécses és füstölő az van
)
( az új, ajánlott jelekből is kinyomtattam vagy 5 lap A4-est, de az évvégi zárásSOKKban a nyomtatóban maradt...
) Lehet ezen ajánlásokat a helyén kezelni, mindenki ízlés szerint, mint az étkezésben 
( az új, ajánlott jelekből is kinyomtattam vagy 5 lap A4-est, de az évvégi zárásSOKKban a nyomtatóban maradt...
Képzeljünk el egy szobát.
Egy szobát, ahol megtalálható a 7 jel, hungrálok prímszám szerinti tetszőleges szettjei, néhány hangzó, unikumos üvegek, acoustic revive teljes felszerelés, összes ezo fa, kristály és kvarc, turmalin, sungit, patkány, 80-as smirglipapír, 9V-os elemek, többfajta virtuális föld, kiingázott fázisok és bejáratott ösvények, színpszichologia szerint elhelyezett tárgyak. Illetve képzeljük el ezek tetszőleges variánsait és permutaciót ugyanebben a szobában.
Egyesek szerint a fentiek nélkül nincs értelme zenét hallgatni (?)
Egy szobát, ahol megtalálható a 7 jel, hungrálok prímszám szerinti tetszőleges szettjei, néhány hangzó, unikumos üvegek, acoustic revive teljes felszerelés, összes ezo fa, kristály és kvarc, turmalin, sungit, patkány, 80-as smirglipapír, 9V-os elemek, többfajta virtuális föld, kiingázott fázisok és bejáratott ösvények, színpszichologia szerint elhelyezett tárgyak. Illetve képzeljük el ezek tetszőleges variánsait és permutaciót ugyanebben a szobában.
Egyesek szerint a fentiek nélkül nincs értelme zenét hallgatni (?)
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Őszintén szólva nem "pakoltam szét" az ajánlás szerint, úgysem az állvány elé szántam, úgy raktam le, ahogy a gyártó oldalán látható, a szobában is. Egyébként a lerakás folyamata is "hallható", matrjoska baba állásban is. Ja, három szettet rendeltem, de odáig nem jutottam el, hogy a "3 az igazi", nem is próbáltam ki, ajándékba viszem, szülőknek, ill. fekvőbeteg szobájába, meglátjuk éreznek é valamilyen pozitív változást. Remélem igen, ha plecebo az sem baj, ha 70 év felett egy ízület nem fáj annyira, már megérte. Most akciós áron kb egy diy ic ára, úgy gondolm egy próbát "látatlanban, hallatlanban" is megér.zoli73 írta: ↑2022.12.22., csüt. 18:13Mikor Zsolt megosztotta a Hungrállal szerzett tapasztalatait, elgondolkodtatott.
Elgondolkodtatott, mert Zsolt legtöbb megosztott praktikája, általában valami filléres eszköz, beavatkozás volt, amivel tényleg bárki, "bűntetlenűl" tehet egy próbát. Viszont a Hungrál azért némi anyagi befektetést igényel, pláne ha a Zsolt által javasolt, minimum 3 garnitúrát szerezzük be.
Elgondolkodtatott, mert ellentétben a korábbi praktikákkal, ezt Zsolt olyan dirrel, és durral harangozta be, mintha valami világ megváltó felfedezés lenne, ami kb. sarkaiból forgatja ki a hifi világ, ezo-ra érzékeny felét. Gondoltam, ha ez ilyen horderejű pozitív változások előidézésére képes, akkor biztosan nem zsákbamacska, biztosan nem kidobott pénz, mert a Zsolt blogján olvasható kommentekből is az jött le, hogy a hatás szinte garantált.
Gondolván ennyi ember már nem tévedhet, így megrendeltem.
Megrendeltem, de óvatos voltam, mert csak egy garnitúrát rendeltem. Zsolt elmondása szerint, már egy garnitúra hatása is jól hallható, de háromtól a tuti.
Mintha valaki mondta volna, hogy ezt most ajánlott fetételekkel kezelnem, és legyek óvatos, és ez be is igazolódott. Két hete "sorakoznak" a hifi állvány előtt, a padlón, de én bizony a világon semmit sem veszek észre! Se nem érzek, se nem hallok semmi változást! Sem pozitív, sem negatív irányba.
Ez most nekem így csalódás, pláne azok után, ahogy be lett harangozva.
Aki még nem tudott dönteni a beszerzése felől, annak azt tanácsolom, hogy inkább próbáljon kölcsönkérni egy próbára, mielőtt megvásárolná.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3248
Rendszeresen követem Zsolt blogját, az általa kipróbált, ajánlott ezo kütyük, praktikák túlnyomó többségét én kipróbáltam. A legtőbbnek hallottam, tapasztaltam hatását, némelyik pozitív, de volt 1-2 olyan is, aminek negatív hatása volt. A pozitív hatásúak közűl használok is párat.kupecke írta: ↑2022.12.22., csüt. 15:13Azokkal mi van, aki nem akarja, de mégi hallja?Snipi írta: ↑2022.12.22., csüt. 11:49Viccet félre : nekem ezekkel az ezoterikus dolgokkal kapcsolatosan van egy elméletem, vagy fixa ideám mindegy. Vagy igazam van vagy nincs nagyon nem is foglalkoztat a dolog.
Szóval szerintem arról van szó, hogy aki ilyen ezoterikus dolgokat használ az ettől jobbnak akarja hallani amit hall, és ezért jobbnak is hallja.
Saját péda: a Hungrált egyéb leírt -vélt? - hatásai miatt (is) rendeltem, gondoltam kipróbálom, de mivel a hifi a "hatókörében" van a tervezett helyén is, csak leraktam az állvány elé is. Változás hallható volt. Ezt követően bevittem a másik szobába, ahová szántam, elhelyezem, majd kijőve a nappaliba, babám a fellépőről szól, szoba oldalfalánál a könyvespolc tetején lévő virágokat locsolta, "Változtattál valamin?" , ő ott is hallotta a változást, egyébként csak félmosollyal szemléli "hóbortjaimat".![]()
Mikor Zsolt megosztotta a Hungrállal szerzett tapasztalatait, elgondolkodtatott.
Elgondolkodtatott, mert Zsolt legtöbb megosztott praktikája, általában valami filléres eszköz, beavatkozás volt, amivel tényleg bárki, "bűntetlenűl" tehet egy próbát. Viszont a Hungrál azért némi anyagi befektetést igényel, pláne ha a Zsolt által javasolt, minimum 3 garnitúrát szerezzük be.
Elgondolkodtatott, mert ellentétben a korábbi praktikákkal, ezt Zsolt olyan dirrel, és durral harangozta be, mintha valami világ megváltó felfedezés lenne, ami kb. sarkaiból forgatja ki a hifi világ, ezo-ra érzékeny felét. Gondoltam, ha ez ilyen horderejű pozitív változások előidézésére képes, akkor biztosan nem zsákbamacska, biztosan nem kidobott pénz, mert a Zsolt blogján olvasható kommentekből is az jött le, hogy a hatás szinte garantált.
Gondolván ennyi ember már nem tévedhet, így megrendeltem.
Megrendeltem, de óvatos voltam, mert csak egy garnitúrát rendeltem. Zsolt elmondása szerint, már egy garnitúra hatása is jól hallható, de háromtól a tuti.
Mintha valaki mondta volna, hogy ezt most ajánlott fetételekkel kezelnem, és legyek óvatos, és ez be is igazolódott. Két hete "sorakoznak" a hifi állvány előtt, a padlón, de én bizony a világon semmit sem veszek észre! Se nem érzek, se nem hallok semmi változást! Sem pozitív, sem negatív irányba.
Ez most nekem így csalódás, pláne azok után, ahogy be lett harangozva.
Aki még nem tudott dönteni a beszerzése felől, annak azt tanácsolom, hogy inkább próbáljon kölcsönkérni egy próbára, mielőtt megvásárolná.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Sajnos én is bedőltem a cserepek el és működik... nélkülük már nem olyan a rendszer hangzása...
Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Ezért is írtam azt is, hogy "vagy igazam van, vagy nincs".kupecke írta: ↑2022.12.22., csüt. 15:13Azokkal mi van, aki nem akarja, de mégi hallja?Snipi írta: ↑2022.12.22., csüt. 11:49Viccet félre : nekem ezekkel az ezoterikus dolgokkal kapcsolatosan van egy elméletem, vagy fixa ideám mindegy. Vagy igazam van vagy nincs nagyon nem is foglalkoztat a dolog.
Szóval szerintem arról van szó, hogy aki ilyen ezoterikus dolgokat használ az ettől jobbnak akarja hallani amit hall, és ezért jobbnak is hallja.
Saját péda: a Hungrált egyéb leírt -vélt? - hatásai miatt (is) rendeltem, gondoltam kipróbálom, de mivel a hifi a "hatókörében" van a tervezett helyén is, csak leraktam az állvány elé is. Változás hallható volt. Ezt követően bevittem a másik szobába, ahová szántam, elhelyezem, majd kijőve a nappaliba, babám a fellépőről szól, szoba oldalfalánál lévő könyvespolc tetején lévő virágokat locsolta, "Változtattál valamin?" , ő ott is hallotta a változást, egyébként csak félmosollyal szemléli "hóbortjaimat".![]()
Azokkal mi van, aki nem akarja, de mégi hallja?Snipi írta: ↑2022.12.22., csüt. 11:49Viccet félre : nekem ezekkel az ezoterikus dolgokkal kapcsolatosan van egy elméletem, vagy fixa ideám mindegy. Vagy igazam van vagy nincs nagyon nem is foglalkoztat a dolog.
Saját péda: a Hungrált egyéb leírt -vélt? - hatásai miatt (is) rendeltem, gondoltam kipróbálom, de mivel a hifi a "hatókörében" van a tervezett helyén is, csak leraktam az állvány elé is. Változás hallható volt. Ezt követően bevittem a másik szobába, ahová szántam, elhelyezem, majd kijőve a nappaliba, babám a fellépőről szól, szoba oldalfalánál a könyvespolc tetején lévő virágokat locsolta, "Változtattál valamin?" , ő ott is hallotta a változást, egyébként csak félmosollyal szemléli "hóbortjaimat".
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 902
Volt, hogy foggal-körömmel harcoltam (madzag fonás mindenből, fakockák, ásványok és vulkanikus kőzetek, hangtálak és ágytálak), hogy én is tudok hallani. Majd az elején fájt, hogy nem. Elmúlt. Azt tényleg nem tudom, hogy ez jó?
Nem szotkam hibázni.
Persze... hogy egy nagyon kedves barátot idézzek: "Merjünk kicsik lenni!"
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
Viccet félre : nekem ezekkel az ezoterikus dolgokkal kapcsolatosan van egy elméletem, vagy fixa ideám mindegy. Vagy igazam van vagy nincs nagyon nem is foglalkoztat a dolog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Snipi 2022.12.22., csüt. 11:55-kor.
- fererencz
- Törzsvendég

Hifi téren? Ugyan! Itt mindenkinek csalhatatlan a hallása.
Nem szotkam hibázni.
Pontosabban: Néhányan üzletszerűen játszanak mások pszichéjével.asebestyen írta: ↑2022.12.22., csüt. 11:11Minek? gondolkodik.gif Néhányakkal játszik a pszichéjük... ennyi az egész.
Szerintem két feles meg egy sör sokkal ezoterikusabb. Sokkal jobb lesz a hangminőség (letesztelve.)
A lényeg, hogy ennél többet ne igyunk, mert akkor már be leszünk b...va és akkor sokkal ezoterikusabbak leszünk, így akkor már a Sokol rádió is high-end hangminőséget ad. (ez is letesztelve)
A lényeg, hogy ennél többet ne igyunk, mert akkor már be leszünk b...va és akkor sokkal ezoterikusabbak leszünk, így akkor már a Sokol rádió is high-end hangminőséget ad. (ez is letesztelve)
Néhányakkal játszik a pszichéjük... ennyi az egész.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7759
Minek?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Amit írtál, az elég megfoghatatlan, vagyis a különbség másik hardver eseten érzékelve lehet ~0 mindkét esetben, vagy előbbi lehet nagyobb, mint utóbbi. Szóval úgy durván ennyi értelme van jantrázni??
- fererencz
- Törzsvendég

A hatáshoz kell ismerni a jantrát?fülelek írta: ↑2022.12.22., csüt. 09:31Én sejtem, miért lett kevesebb a mélyhang érzet, de mivel bizonyítani nem tudom, ezért nem írom le.
Egyes yantrák is hatásosak a zenei élmény befogadásában, és a hallgatási irány megfelelő tájolása (K-ÉK-É az ajánlott) is komoly változást okoz. Többet, mint egyik kommersz hardver cseréje egy másik kommerszre, de kevesebbet, mint ha bekerül valami sokkal jobb holmi a rendszerbe az addigiakhoz képest.
Amit írtál, az elég megfoghatatlan, vagyis a különbség másik hardver eseten érzékelve lehet ~0 mindkét esetben, vagy előbbi lehet nagyobb, mint utóbbi. Szóval úgy durván ennyi értelme van jantrázni??
Nem szotkam hibázni.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5262
Én sejtem, miért lett kevesebb a mélyhang érzet, de mivel bizonyítani nem tudom, ezért nem írom le.
Egyes yantrák is hatásosak a zenei élmény befogadásában, és a hallgatási irány megfelelő tájolása (K-ÉK-É az ajánlott) is komoly változást okoz. Többet, mint egyik kommersz hardver cseréje egy másik kommerszre, de kevesebbet, mint ha bekerül valami sokkal jobb holmi a rendszerbe az addigiakhoz képest.
a linken https://longkft.hu/audioblog/most-mar-b ... alami-van/
van ez a mondat: "Azonban, mindezt azzal az “aprócska” negatívummal érte el, hogy szó szerint letekerte a mélyfrekvenciákat – nagyjából 80-100 Hz-től"
ez - akinek van eszköze hozzá - könnyen leellenörizhetö (lenne); kíváncsi vagyok valaki megteszi-e
magam szkeptikus vagyok (fizikailag ugyan hogyan érné ezt el ??), ha lenne nyomtatóm és méröeszközöm, rádobnék ennyit
van ez a mondat: "Azonban, mindezt azzal az “aprócska” negatívummal érte el, hogy szó szerint letekerte a mélyfrekvenciákat – nagyjából 80-100 Hz-től"
ez - akinek van eszköze hozzá - könnyen leellenörizhetö (lenne); kíváncsi vagyok valaki megteszi-e
magam szkeptikus vagyok (fizikailag ugyan hogyan érné ezt el ??), ha lenne nyomtatóm és méröeszközöm, rádobnék ennyit