A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
.....
Szervusz!
Ha írnál a két cső hangjáról,a különbségekről,azt megköszönném!
Persze. A sárga cimkés: Közép és magas tartomány részletezőbb, "friss, üde" megszólalás, de mélyben egy kicsit gyengébb. A kék: tonálisan egységes megszólalás, mélyei jobbak, viszont kevésbé részletező, fedett kicsit összemosódó hangképpel. Durván nézve ellentétei egymásnak. Eddig is a sárga volt benne, nekem ez jobban tetszik úgyhogy maradt. (Szigorúan saját rendszerben saját fül alapján )
.....
Szervusz!
Ha írnál a két cső hangjáról,a különbségekről,azt megköszönném!
Persze. A sárga cimkés: Közép és magas tartomány részletezőbb, "friss, üde" megszólalás, de mélyben egy kicsit gyengébb. A kék: tonálisan egységes megszólalás, mélyei jobbak, viszont kevésbé részletező, fedett kicsit összemosódó hangképpel. Durván nézve ellentétei egymásnak. Eddig is a sárga volt benne, nekem ez jobban tetszik úgyhogy maradt. (Szigorúan saját rendszerben saját fül alapján )
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
A végfokomba lehetőség van többféle végfokcsövet beépíteni (6528,6336,5998,6AS7G,A2293). Anno kipróbáltam több gyártó több típusát a fentiek közül, de végül G.E.C. A2293 mellett döntöttem, nekem az jött be a legjobban. Ez egy olcsó kis cső, de nekem nagyon tetszik a karaktere. Nemrégen E-bay-en belebotlottam egy NOS párba. Ez az enyémtől (ami sárga pecsétes) eltérően kék pecsétes volt. Mivel garantáltan NOS volt ezért megvettem a párat. Nagyon érdekes, hogy a két azonos gyártótól származó ugyanolyan típusú cső mennyire eltérő hangzást képes produkálni. Vagy a gyártási időben, vagy gyártás helyében van csak eltérés, de már ez is elég.
A végfokomba lehetőség van többféle végfokcsövet beépíteni (6528,6336,5998,6AS7G,A2293). Anno kipróbáltam több gyártó több típusát a fentiek közül, de végül G.E.C. A2293 mellett döntöttem, nekem az jött be a legjobban. Ez egy olcsó kis cső, de nekem nagyon tetszik a karaktere. Nemrégen E-bay-en belebotlottam egy NOS párba. Ez az enyémtől (ami sárga pecsétes) eltérően kék pecsétes volt. Mivel garantáltan NOS volt ezért megvettem a párat. Nagyon érdekes, hogy a két azonos gyártótól származó ugyanolyan típusú cső mennyire eltérő hangzást képes produkálni. Vagy a gyártási időben, vagy gyártás helyében van csak eltérés, de már ez is elég.
20221125_105518.jpg (1.15 MiB) Megtekintve 1569 alkalommal
20221125_105416.jpg (1.45 MiB) Megtekintve 1569 alkalommal
20221125_105645.jpg (1.29 MiB) Megtekintve 1569 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
Sziasztok!
Van egy taga harmony hta 25b típusú erősítőm nagyon vitatott, hogy most a csövek benne dísz van nem igazából ha a csövek erősítenek akkor szeretnék bele másikat kérdés mit kell figyelembe venni cserélnél.
Köszönöm
K.Sándor
Az a helyzet ezekkel az új gyártású csövekkel, hogy sem minőségileg pláne hangilag nem fogják elérni egy régi gyártású, jó állapotban lévő cső minőségét, ez sajnos tapasztalat, én már ezt a kört lefutottam, de egyszerűen nem találtam olyan új gyártású csövet, pláne JJ-ből ami akár csak megközelítette volna egy Telefunken ECC83, Siemens, Valvo E83CC vagy Raytheon black plates 12AX7 uram bocsás Tilburgban készült disc getteres Tungsram ECC83 és még sorolhatnám csővek minőségét.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: Van den Hul
SZERINTEM: A Hangszerdiszkont hangszer-erősítőkbe való csöveket árul. Pl. gitárerősítőbe, ahol épp a legkevésbé a hifi-hangzás a lényeg, annál inkább a lo-fi, vagyis, hogy "szépen" torzítsanak a csövek, ha enyhén (vagy akár nagyon is) túlvezérlik őket. Amíg egy gitárerősítő funkciójához hozzátartozik ez a torzítás, addig egy hifi-erősítőben ez a legkevésbé kívánatos dolog. A két felhasználási területet összetéveszteni nagy hiba.
Szerintem ezek a szlovák JJ csövek egészen alkalmasak lehetnek gitárerősítőkbe, ahol a gyakori masszív túlvezérlés miatt jóval gyakrabban kell őket cserélni (de szerény véleményem szerint ott sem tartoznak az igazán jók közé), ugyanakkor nem feltétlenül hifi-erősítőkbe valók. Ott is megszólalnak, de nem az igaziak. Az áruk ehhez, illetve a tipikus felhsználási területükön várható élettartamukhoz mérten tökéletesen be van lőve. ("you get what you pay for")
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Solidsteel asztal, Isotek GII Sigmas tápszűrő
Linn Sondek Lp12,Mose-Hercules, Ittok LVII, EMT HSD 006 MC hangszedő
Marantz SA-15S1
Unison Research Sinfonia+Simply Phono,
Chario Aviator Cielo
Kábelek: Van den Hul
Ha van még belőle egyáltalán NOS vagy keveset használt, én Mullard-al próbálkoznék. Bár az igaz, hogy az egy kisebb vagyon amibe kerül. Mégiscsak az az "eredeti".
Azért kíváncsi lennék a kérdező véleményére ha már így páran vettük a fáradtságot és próbáltunk tanácsot adni.....
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
mondjuk a telefunken 802s ből egy nos pár többe kerül mint amennyit az erősítője ér.
Ha belerakja, többet is fog érni…
Üdvözlök mindenkit! Abba szeretném a segítségetek kérni, hogy van -e valakinek tudomása, illetve tapasztalata arról, hogy az ECC 82 csövik közül melyik a jobb hangú, amit vadászni érdemes? Az Unison Research hibridem elejébe kellene, és bár kicsi cső, azért rendesen beleszól a végeredménybe. Előre is köszönöm a tippet, segítséget. Gyuri
egy árva cső is meg tudja határozni/változtatni egy készülék hangját,preferencia kérdés....azt kéne kideritened milyen van most benne,annak tetszik-e a hangja,esetleg a mostanihoz viszonyitva,milyen változást szeretnél-ha szeretnél...csak azért mondom,mert a hibrideknél is markáns "hangolkát" el lehet játszani annak a fügvényében,épp milyen cső kerül az előfok fokozatba..
Üdv !
Jelenleg milyen van benne ? A jobb hangú relatív, függ az adott összeállítástól is, illetve a hallgató ízlésétől, véleményem szerint a régi gyártmányok, (NOS) csövek, természetesen amelyek nem agyonhasználtak jobbak mint a mai gyártásúak,csak, hogy pár tippet is írjak, ami nem igazán fog csalódást okozni...Telefunken ECC802S, ECC82, Siemens tripla micás E82CC, RCA black plates 5814A, Valvo 45 fokos getteres ECC82, Tungsram hosszú, hegesztett anódos ECC82, GE tripla micás 5814A, Raytheon D getteres, hosszú anódos 12AU7, Cifte ECC82, clear top RCA 12AU7, a teljesség igénye nélkül...
Üdvözlök mindenkit! Abba szeretném a segítségetek kérni, hogy van -e valakinek tudomása, illetve tapasztalata arról, hogy az ECC 82 csövik közül melyik a jobb hangú, amit vadászni érdemes? Az Unison Research hibridem elejébe kellene, és bár kicsi cső, azért rendesen beleszól a végeredménybe. Előre is köszönöm a tippet, segítséget. Gyuri
Keress 6p14p-ev jelut. Én olyanokat használtam a Pointe és most az Almarro csövesemben. Massziv stabil kis cső, hangra felbontása semmi extra (alapvetően kellemes meleg tónusú) de legalább nem is változik állandóan mint a többi amit használtam… (Tungi, Siemens, Mullard, Philips) A Telefunken volt meg ilyen stabil, persze lényegesen jobb felbontással, de meló mellé háttér zenének nem veszek méregdrága Telefunkeneket…
Tidal=>Macmini=>KondoKSLUSB=>CoreAudioTranszport=>KSLdigiIC=>EARAcute3=>SAEC1980=>Almarro A205=>SAEC SPC700=>Audio Note AN-E/D vagy lapitopi =>SAEC USB =>Surricata =>KSLdigiIC=>QuadCDP99=>SAEC1980=>FAL Supreme-S integrált 47Lab erősítővel :-)