Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 581

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Ma megvilágosodtam a hifi alapvetésével kapcsolatban.
Az egészet kik találták ki? Állítólag az angolok. Azon belül is a férfiak. Náluk mindig van valami hobby (szerintem a hobby szó is angol eredetű - mármint angliai - ) "man's cave" stb.
Ennek szükségességét most értettem meg egy angol ismeretterjesztő filmben mutatott fényképek alapján.
Láttatok már angol nőt? :fekverohog:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1432

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Az, hogy Kondo és PQ is eljött annak idején, abban nem kis szerepe volt - 99.9 % - Csontos István állhatatos és kitartó munkájának.
Ja, mellékesen High-End Show sem lett volna nélküle.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2880
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

👁👃🏻👁
…..👄

Jajj szegény innivaló!
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5227

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Tekintettel arra, hogy nem tudtok korrekten tesztelni (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), ezért erős fenntartással kéretik kezelni bármelyik audio fórum bárminemű teszt eredményét. Bármikor be tudom kísérletileg bizonyítani, hogy eltérő két teszt metódussal homlokegyenes eltérő véleményt tudok generálni az esetek/hallgatók >90%-ban.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

lehoako írta:
2022.11.03., csüt. 17:01
earforce írta:
2022.11.03., csüt. 16:31
lehoako írta:
2022.11.03., csüt. 14:40
Ezzel csakis egyetérteni lehet. :smile32:
Nem győzöm neked elégszer felhozni, ugye emlékszel a nálam történt kábelrendszer tesztre, ill. a korábbi tápkábel tesztre? :smile29:
Igen én is emlékszem nálad az USB kábel tesztre...nem kell mondanod.

Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nem kell ennyire komolyan venni a dolgokat :napsut:
Mindenre emlékszem, nem veszek túl komolyan semmit, pont jó, hogy azt az USB-kábelt együtt hallgattuk, az a gyanúm, hogyha egyedül mondanám, érzékcsalódás is lehetett volna... :D

Mindenki úgy kábelez, ahogy óhajt, ízlésekről meg krumpliság vitatkozni, senki sem kábelez jobban, mint bárki más :smile53: :napsut: .

youtu.be/uudjFn9Ktuw

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6299

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

fererencz írta:
2022.11.03., csüt. 13:35
Alex_Aston írta:
2022.11.03., csüt. 12:18
Remélem ez még belefér :D

received_653534129514471.jpeg
Megtetted, amihez nem volt elég merszem. :D :smile53:
Én meg töröltem is.Nem véletlenül van a piás topik címében is említve: "képek feltöltése tilos"... :smile30: :smile51:
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Hozzászólás Szerző: earforce »

lehoako írta:
2022.11.03., csüt. 14:40
Nem győzöm neked elégszer felhozni, ugye emlékszel a nálam történt kábelrendszer tesztre, ill. a korábbi tápkábel tesztre? :smile29:
Igen én is emlékszem nálad az USB kábel tesztre...nem kell mondanod.

Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nem kell ennyire komolyan venni a dolgokat :napsut:
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

fererencz írta:
2022.11.02., szer. 17:28
lehoako írta:
2022.11.02., szer. 15:26
Lyézuska... ez biztos? gondolkodik.gif

Akár már egy Klotz mc 5000es is csodákra képes az ingyenszeméthez képest. Nem 20-30 év kell, hanem 1 próba. Mindig az első lépés a legnagyobb. :napsut:
Nem irtam, hogy ingyenszemetet használok. Nem írtam, hogy nem vagyok túl számomra elegendő próbán. A csoda, az csalóka. Tényleg nem 20-30 év kell, hanem egy próba. Saját magunk próbája. :smile53:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

József1960 írta:
2022.11.03., csüt. 13:46
Ha jól látom a felső push-pull,az alsó pull-down üzemmódú.
Igen, és ráadásul single-ended :D

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 123

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Ha jól látom a felső push-pull,az alsó pull-down üzemmódú.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 889

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Alex_Aston írta:
2022.11.03., csüt. 12:18
Remélem ez még belefér :D

received_653534129514471.jpeg
Megtetted, amihez nem volt elég merszem. :D :smile53:
Nem szotkam hibázni.

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

lehoako írta:
2022.11.02., szer. 15:26

Akár már egy Klotz mc 5000es is csodákra képes az ingyenszeméthez képest. Nem 20-30 év kell, hanem 1 próba. Mindig az első lépés a legnagyobb. :napsut:
Nem irtam, hogy ingyenszemetet használok. Nem írtam, hogy nem vagyok túl számomra elegendő próbán. A csoda, az csalóka. Tényleg nem 20-30 év kell, hanem egy próba. Saját magunk próbája. :smile53:
Nem szotkam hibázni.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

tunerman írta:
2022.11.01., kedd 22:04
diagnet írta:
2022.11.01., kedd 18:46
lehoako írta:
2022.11.01., kedd 12:17
Olvastam a 2021 eleji hsz-edet, de nehezen rakom össze, hogy mi mire vonatkozik ebben az esetben.
Hiányoltad a HES-ről a kiállítókat és hogy miért nincs már középpontban a hifi.
Ha visszaolvasol a linkelt hozzászólás környékére, megkapod a választ.
De ha így sem állna össze a kép, röviden: Nincs rá szükség. Kiváltották mással, ami ugyanazokat az ingereket stimulálja, de sokkal mobilabb, elérhetőbb, könnyebben befogadható és emberközelibb.
A HiFi Show természetesen nem csak a kiállìtók miatt van, hanem az odalátogató emberek kapcsolattartása okán is. Az ország távoli pontjairól érkezők személyes/emberi kontaktusait semmilyen más netes fórummal NEM lehet kiváltani leborulok.gif
Amíg ezekre ígény van, addig a HiFi Show látogatóinak érdemes mindig ez miatt is :tutiok: vándorútra indulnia.
TJ.
Ez nekem szól? :D

Kicsit túltolnám amit mondasz, kapcsolattartás műxik a show nélkül is. :smile53:

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

fererencz írta:
2022.11.01., kedd 13:07
lehoako írta:

Úgy érzed, hogy teljesen megszűnt az akkori hifi-világ? Biztosan, akkori formájában nyilván, lényegileg ugye nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ugyanakkor azt gondolom, a hifisták "konzervatív" tömege, akik nem igazán streamelnek, hanem nagyrészt otthoni, konzervanyaggal üzemel a forrásuk, mint pl szerény személyem, meg tudják tartani a fókuszukat a "régi" láncszemek környékén. Biztos, hogy az új beszállók már Tidaloznak, Roonoznak, streamer-tesztek vannak, stb. Persze, sok esetben , aztán miért szól úgy-ahogy...? Mert akik a vadiúj cuccokat rájuk sózzák, nem mondják, hogy "figyu, vegyél hozzá normális kábelt..." mert kevesebb pénz maradna új kör bóvlira. :D

Ment itt nemrég a chat, hogy optikain átmegy a rendszerzaj meg a netes kása. Írtam, h kulturált USB-kábel, ami nekem kb 10 éves kálváriámat oldotta meg, szted kipróbálta vki? :D :napsut:
Pont azt írtam, hogy egy alap optikai kábelen sem megy át a rencerzaj. Csak hát ez nem lakatja jól a hifibogár egy makacs változatát, meg valami nagyontudományos(misztikus) gyártót.

Pléhből húzott ingyenkábeltől még nem hallottam rossz hangot, egyéb zavartól (semmi mágikusra nem kell itt gondolni...), hibától, rossz akusztikától/hallgatói pozíciótól befolyásolva igen, de ezektől (mágia nélkül) meg lehet szabadulni.

Bár, még biztos el kell töltenem 20-30 évet a hobbival, hogy jobban halljam a dolgokat... :rolleyes:

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tunerman írta:
2022.11.01., kedd 22:04
A HiFi Show természetesen nem csak a kiállìtók miatt van, hanem az odalátogató emberek kapcsolattartása okán is. Az ország távoli pontjairól érkezők személyes/emberi kontaktusait semmilyen más netes fórummal NEM lehet kiváltani
Az ott töltött időm legalább kétharmada mindig beszélgetéssel telik, soha nem a kiállított készülékek miatt mentem ki, nem is szoktam hallgatózni. Egyszer 3 zeneszámot meghallgattam valamelyik AN rendszer előtt ülve, máskor pedig egy Sennheiser fejhallgatóval töltöttem el 25 percet, szerintem ezek voltak a kivételek, utóbbi a személyes rekordom. De csak halkan merem leírni, mert néhányak szemében bizonyára reklámnak számít ez is. (x)

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2833

Hozzászólás Szerző: tunerman »

diagnet írta:
2022.11.01., kedd 18:46
lehoako írta:
Olvastam a 2021 eleji hsz-edet, de nehezen rakom össze, hogy mi mire vonatkozik ebben az esetben.
De ha így sem állna össze a kép, röviden: Nincs rá szükség. Kiváltották mással, ami ugyanazokat az ingereket stimulálja, de sokkal mobilabb, elérhetőbb, könnyebben befogadható és emberközelibb.
A HiFi Show természetesen nem csak a kiállìtók miatt van, hanem az odalátogató emberek kapcsolattartása okán is. Az ország távoli pontjairól érkezők személyes/emberi kontaktusait semmilyen más netes fórummal NEM lehet kiváltani leborulok.gif
Amíg ezekre ígény van, addig a HiFi Show látogatóinak érdemes mindig ez miatt is :tutiok: vándorútra indulnia.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

lehoako írta:

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég

lehoako írta:

Úgy érzed, hogy teljesen megszűnt az akkori hifi-világ? Biztosan, akkori formájában nyilván, lényegileg ugye nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ugyanakkor azt gondolom, a hifisták "konzervatív" tömege, akik nem igazán streamelnek, hanem nagyrészt otthoni, konzervanyaggal üzemel a forrásuk, mint pl szerény személyem, meg tudják tartani a fókuszukat a "régi" láncszemek környékén. Biztos, hogy az új beszállók már Tidaloznak, Roonoznak, streamer-tesztek vannak, stb. Persze, sok esetben , aztán miért szól úgy-ahogy...? Mert akik a vadiúj cuccokat rájuk sózzák, nem mondják, hogy "figyu, vegyél hozzá normális kábelt..." mert kevesebb pénz maradna új kör bóvlira. :D

Ment itt nemrég a chat, hogy optikain átmegy a rendszerzaj meg a netes kása. Írtam, h kulturált USB-kábel, ami nekem kb 10 éves kálváriámat oldotta meg, szted kipróbálta vki? :D :napsut:
Pont azt írtam, hogy egy alap optikai kábelen sem megy át a rencerzaj. Csak hát ez nem lakatja jól a hifibogár egy makacs változatát, meg valami nagyontudományos(misztikus) gyártót.

Pléhből húzott ingyenkábeltől még nem hallottam rossz hangot, egyéb zavartól (semmi mágikusra nem kell itt gondolni...), hibától, rossz akusztikától/hallgatói pozíciótól befolyásolva igen, de ezektől (mágia nélkül) meg lehet szabadulni.

Bár, még biztos el kell töltenem 20-30 évet a hobbival, hogy jobban halljam a dolgokat... :rolleyes:
Nem szotkam hibázni.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9146

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

lehoako írta:

Úgy érzed, hogy teljesen megszűnt az akkori hifi-világ? Biztosan, akkori formájában nyilván, lényegileg ugye nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ugyanakkor azt gondolom, a hifisták "konzervatív" tömege, akik nem igazán streamelnek, hanem nagyrészt otthoni, konzervanyaggal üzemel a forrásuk, mint pl szerény személyem, meg tudják tartani a fókuszukat a "régi" láncszemek környékén. Biztos, hogy az új beszállók már Tidaloznak, Roonoznak, streamer-tesztek vannak, stb. Persze, sok esetben pléhből húzott ingyenkábelekkel, aztán miért szól úgy-ahogy...? Mert akik a vadiúj cuccokat rájuk sózzák, nem mondják, hogy "figyu, vegyél hozzá normális kábelt..." mert kevesebb pénz maradna új kör bóvlira. :D

Meglátásom szerint a konzervatív hifisták száma is egyre fogy. Egy része “máshol” hallgat már zenét, a másik oldalon pedig egyre inkább állnak rá a felhő alapú zenehallgatásra. :rolleyes:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

diagnet írta:
2022.10.31., hétf. 13:40
lehoako írta:
2022.10.31., hétf. 11:29

Nem az AN az egyetlen, nyilván az idei show-n kb fele-harmada volt a kiállítók száma, mint a korábbi alkalmakkor. Ennyi ember nyilván nem fog akarni lángost árulni, ahhoz azért kicsit büdös az olaj, meg nem olyan kényelmes a bekecs a standon. Kicsit finomodik a megközelítés, nem bolti, frontális tárgyi értékesítés lesz, hanem máshogy jön majd a bevétel. Kontentértékesítés lesz kontentpromócióval. Semmi bajom vele, nyilván az üzletembereknek is haladniuk kell a korral, az árérzékenység fájdalomküszöbe alatt maradva.
viewtopic.php?p=2568560#p2568560

Kihagytál 1.5 évet.

Úgy érzed, hogy teljesen megszűnt az akkori hifi-világ? Biztosan, akkori formájában nyilván, lényegileg ugye nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ugyanakkor azt gondolom, a hifisták "konzervatív" tömege, akik nem igazán streamelnek, hanem nagyrészt otthoni, konzervanyaggal üzemel a forrásuk, mint pl szerény személyem, meg tudják tartani a fókuszukat a "régi" láncszemek környékén. Biztos, hogy az új beszállók már Tidaloznak, Roonoznak, streamer-tesztek vannak, stb. Persze, sok esetben pléhből húzott ingyenkábelekkel, aztán miért szól úgy-ahogy...? Mert akik a vadiúj cuccokat rájuk sózzák, nem mondják, hogy "figyu, vegyél hozzá normális kábelt..." mert kevesebb pénz maradna új kör bóvlira. :D

diagnet
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: diagnet »

lehoako írta:

Nem az AN az egyetlen, nyilván az idei show-n kb fele-harmada volt a kiállítók száma, mint a korábbi alkalmakkor. Ennyi ember nyilván nem fog akarni lángost árulni, ahhoz azért kicsit büdös az olaj, meg nem olyan kényelmes a bekecs a standon. Kicsit finomodik a megközelítés, nem bolti, frontális tárgyi értékesítés lesz, hanem máshogy jön majd a bevétel. Kontentértékesítés lesz kontentpromócióval. Semmi bajom vele, nyilván az üzletembereknek is haladniuk kell a korral, az árérzékenység fájdalomküszöbe alatt maradva.
viewtopic.php?p=2568560#p2568560

Kihagytál 1.5 évet.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6299

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

lehoako írta:

A My Reel World mellé nem kell kis villogó piros pötty, nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy a lekallódás, ahogy Te írod, züllés a hifiüzletben is éreztesse a hatását.
My Reel Club lesz az.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

pärt írta:
2022.10.30., vas. 14:43
lehoako írta:
2022.10.30., vas. 11:54

Sztem a fonál az, hogy van pl vadászkiállítás meg autókiállítás meg az E3 meg minden. Ezeken nyilván van célbalövés, meg tesztvezetés meg vastagcopfos cosplayes csajok jónagy kardokkal hadonásznak, de alapvetően mindegyik a kiállítók termékeiről szól, a jegyet amiatt veszik meg a népek, hogy megtudják, amit pl a PC-Worldből vagy a Film-Színház-Muzsikából nem. A többi leginkább reklám. A zenészek is azon a bizonyos standon lépnek fel, annak a bizonyos márkának a márkaképviselője finanszírozza az egész bulit. A My Reel World is nyilván egy befektetés, nem szórólapra meg ajándékkulcstartóra megy a reklámbudget, hanem zenészekre, mert az feltűnőbb és több, az érdeklődőben elraktározódó értéket és emléket hordoz. Nincs ezzel semmi baj, minden reklámnak megvan a maga helye. Ha fizetett hirdetőtáblára ragasztod a sajátodat, még védve is lesz, ha meg csak úgy a szomszéd kerítésére, akkor le fogja tépni és még méltatlankodni is fog, ami középerős, nem biztos, hogy tisztán kivitelezett fenékenbillentés(ek)ben is kulminálhat. Nyilván az emberbaráti és a közjót szolgáló aktivitások, amikből valaki nem építi fel pl az úszómedencés Lamborghinijét, más megítélés alá esnek.

Semmi bajom nincs a show-val, sajnos Hazánk aktuális helyzete nyomja rá a bélyegét az egész bizniszre, az inkább a fájdalmas. Amit írsz, hogy züllés, az a nagy buborékból eszi bele magát a kicsibe. Írtam arról, hogy volt olyan nimbusza itt a hifizésnek, hogy Kondo is jött, pedig nem feltétlenül a magyar eladási statok okoztak neki álmatlan éjszakákat.

A koncertterem előterében is lehet CDt árulni, dedikáláson meg, -mit tesz a véletlen-, meg lehet venni a könyvet is. Ezt is a producer üzleti érdeke hajtja, a művész meg vele örül, ha megy a cucc, egy hajóban eveznek.
Amilyen állapotban van az ország/világ, meg ami felé még haladunk, én szívből kívánom, hogy nagyobb problémád ne legyen annál, hogy élőzene is van egy hifi show-n. ;) :rolleyes:
Ha jól értem, az a gond az egésszel, hogy a zenészek bal lába mellett nem villogott egy kis piros X, jelzendő, hogy most itt egy MRW reklám megy, senki ne hagyja magát megtéveszteni. Ez lehet egy jövőbe mutató javaslat, hogy az előadás/minikoncert "fizetett hirdetés" címen kerüljön meghirdetésre.

Hogy a népek mi miatt mennek kiállításra, azt a tömegiszonyom miatt nem nagyon tudom első kézből megtapasztalni, de az alapján, hogy hifizés is milyen sokféle okra vezethető vissza, gyanítom, hogy itt sem olyan egységes a kép. Rendszerek meghallgatása, érdeklődés az új trendekről, kütyümustra, nyálcsorgatás, önmegerősítés (hogy az én rendszeremnél nincs itt jobb), prospektusvadászat, beszélgetés tervezőkkel, kereskedőkkel, gurukkal, cimborákkal lófrálás, aztán szobákból kilépve együtt epéskedés, előadások, fejtágítók, demonstrációk meghallgatása, esetleg "a" tesztlemezen az ötös track harmincötödik másodpercénél levő cikkanás végighallgatása a lehető legtöbb rendszeren...szóval elég sokféle ok vihet oda egy hifistát.
Teljesen egyetértek, tiszta olyan, mintha már lettél volna érdekes show-n.

Koncertre meg az ott és akkor hallgatható zene miatt mennek, mivel nincs benne a felsorolásban, nekem nyilvánvaló, hogy szerinted is.

A My Reel World mellé nem kell kis villogó piros pötty, nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy a lekallódás, ahogy Te írod, züllés a hifiüzletben is éreztesse a hatását. Említettem érintőlegesen az AN UK-t Qvortruppal, nem véletlen, hogy semmi fantáziát nem látnak az itthoni promóban, Brexit miatti vám, égben járó, kb 500 Ft-os Font árfolyam, meg az amúgysem árérzékeny magyar piachoz passszoló áraik, nyilván beárazták, hogy az itthoni márkaképviselőjük is lassan lángost fog sütni a karácsonyi vásáron.

Nem az AN az egyetlen, nyilván az idei show-n kb fele-harmada volt a kiállítók száma, mint a korábbi alkalmakkor. Ennyi ember nyilván nem fog akarni lángost árulni, ahhoz azért kicsit büdös az olaj, meg nem olyan kényelmes a bekecs a standon. Kicsit finomodik a megközelítés, nem bolti, frontális tárgyi értékesítés lesz, hanem máshogy jön majd a bevétel. Kontentértékesítés lesz kontentpromócióval. Semmi bajom vele, nyilván az üzletembereknek is haladniuk kell a korral, az árérzékenység fájdalomküszöbe alatt maradva. Ha meg már amúgy is kvázi klubélet van itt az AVXen, sokan személyesen is ismerik egymást, miért ne lehetne ráépíteni a közösségi feelinget? Rafkós üzletember bolond lenne kihagyni egy ilyen ziccert. Minden egyben van, a piac a kisösszegű értékesítések felé mozdul, nyilván mindig lesz, aki képes lesz 10 ezerért megvenni egy vinylt, amikor az emberek 90%-a párszázért streameli, de az utóbbi összesen több bevételt hoz a kiadónak nyilván.

Szóval semmi bajom ezzel, meg a hifi-show-n a márkák megjelenésével, erre való a show.

pärt
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 5077

Hozzászólás Szerző: pärt »

lehoako írta:
2022.10.30., vas. 11:54

Sztem a fonál az, hogy van pl vadászkiállítás meg autókiállítás meg az E3 meg minden. Ezeken nyilván van célbalövés, meg tesztvezetés meg vastagcopfos cosplayes csajok jónagy kardokkal hadonásznak, de alapvetően mindegyik a kiállítók termékeiről szól, a jegyet amiatt veszik meg a népek, hogy megtudják, amit pl a PC-Worldből vagy a Film-Színház-Muzsikából nem. A többi leginkább reklám. A zenészek is azon a bizonyos standon lépnek fel, annak a bizonyos márkának a márkaképviselője finanszírozza az egész bulit. A My Reel World is nyilván egy befektetés, nem szórólapra meg ajándékkulcstartóra megy a reklámbudget, hanem zenészekre, mert az feltűnőbb és több, az érdeklődőben elraktározódó értéket és emléket hordoz. Nincs ezzel semmi baj, minden reklámnak megvan a maga helye. Ha fizetett hirdetőtáblára ragasztod a sajátodat, még védve is lesz, ha meg csak úgy a szomszéd kerítésére, akkor le fogja tépni és még méltatlankodni is fog, ami középerős, nem biztos, hogy tisztán kivitelezett fenékenbillentés(ek)ben is kulminálhat. Nyilván az emberbaráti és a közjót szolgáló aktivitások, amikből valaki nem építi fel pl az úszómedencés Lamborghinijét, más megítélés alá esnek.

Semmi bajom nincs a show-val, sajnos Hazánk aktuális helyzete nyomja rá a bélyegét az egész bizniszre, az inkább a fájdalmas. Amit írsz, hogy züllés, az a nagy buborékból eszi bele magát a kicsibe. Írtam arról, hogy volt olyan nimbusza itt a hifizésnek, hogy Kondo is jött, pedig nem feltétlenül a magyar eladási statok okoztak neki álmatlan éjszakákat.

A koncertterem előterében is lehet CDt árulni, dedikáláson meg, -mit tesz a véletlen-, meg lehet venni a könyvet is. Ezt is a producer üzleti érdeke hajtja, a művész meg vele örül, ha megy a cucc, egy hajóban eveznek.
Amilyen állapotban van az ország/világ, meg ami felé még haladunk, én szívből kívánom, hogy nagyobb problémád ne legyen annál, hogy élőzene is van egy hifi show-n. ;) :rolleyes:
Ha jól értem, az a gond az egésszel, hogy a zenészek bal lába mellett nem villogott egy kis piros X, jelzendő, hogy most itt egy MRW reklám megy, senki ne hagyja magát megtéveszteni. Ez lehet egy jövőbe mutató javaslat, hogy az előadás/minikoncert "fizetett hirdetés" címen kerüljön meghirdetésre.

Hogy a népek mi miatt mennek kiállításra, azt a tömegiszonyom miatt nem nagyon tudom első kézből megtapasztalni, de az alapján, hogy hifizés is milyen sokféle okra vezethető vissza, gyanítom, hogy itt sem olyan egységes a kép. Rendszerek meghallgatása, érdeklődés az új trendekről, kütyümustra, nyálcsorgatás, önmegerősítés (hogy az én rendszeremnél nincs itt jobb), prospektusvadászat, beszélgetés tervezőkkel, kereskedőkkel, gurukkal, cimborákkal lófrálás, aztán szobákból kilépve együtt epéskedés, előadások, fejtágítók, demonstrációk meghallgatása, esetleg "a" tesztlemezen az ötös track harmincötödik másodpercénél levő cikkanás végighallgatása a lehető legtöbb rendszeren...szóval elég sokféle ok vihet oda egy hifistát.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎

pärt írta:
2022.10.26., szer. 22:09
Aszpirin írta:
2022.10.26., szer. 21:02

Úgy érzem, nekem lejött, mit akart Ákos megfogalmazni, és össze is tudom foglalni röviden:

SZERINTE az élő zene nem hifi-showra való (ott legfeljebb csak “köret lehet”), mert a hifi a minőségi hangreprodukcióról szól, az élő zene pedig ugye nem hangreprodukció...
No igen, ez EGY gondolat, tekinthetjük az egész gerincének, bár talán mégsem csak én vesztettem el később a fonalat.
Nekem egyébként nincs show-történeti visszatekintésem - még sosem látogattam, nem is igen fogom - de meglepett, hogy az élőzene jelenléte jelezné a züllést. Én kijózanító jelenségként tekintek rá, nagyjából azzal az üzenettel, hogy végül is erről kéne szólnia ennek az egész cirkusznak, csak óvatosan azzal, ami ezen túl van.
Személy szerint nem érint a show megléte vagy hiánya, de kifejezetten örülök, hogy még egyáltalán van. Nem látom be, miért jobb egy végképp megszűnt lehetőség, mint egy meglévő rendezvény - minden fogyatékával együtt.
Még egy gondolat: Ha a show-n nem "helyénvaló" az élőzene, akkor koncertterem előterében sem az az előadó hanghordozóit árulni. :rolleyes:

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”