Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Általában a hifiről
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 915
Re: Általában a hifiről
Alex Malaca kapcsán:
https://audiosciencereview.com/forum/in ... ost-217462
https://audiosciencereview.com/forum/in ... ost-217462
Nem szotkam hibázni.
Erről nekem meg egy szakállas és igencsak neves és karizmatikus angol karmester kifakadása egy csellistára:
"Hölgyem! A lába között egy olyan instrumentum van, mely ezreknek képes örömet szerezni, és maga csak vakargatni tudja!"
"Hölgyem! A lába között egy olyan instrumentum van, mely ezreknek képes örömet szerezni, és maga csak vakargatni tudja!"
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Még egy szakállas vicc is eszembe jutott:
-Milyen az ideális angol nő?
-???
-Két láb, egy hüvely...
- fererencz
- Törzsvendég

Nem egészséges dolog csak a hifit reszelgetni...
Még egy szakállas vicc is eszembe jutott:
-Milyen az ideális angol nő?
-???
-Két láb, egy hüvely...
Nem szotkam hibázni.
Ma megvilágosodtam a hifi alapvetésével kapcsolatban.
Az egészet kik találták ki? Állítólag az angolok. Azon belül is a férfiak. Náluk mindig van valami hobby (szerintem a hobby szó is angol eredetű - mármint angliai - ) "man's cave" stb.
Ennek szükségességét most értettem meg egy angol ismeretterjesztő filmben mutatott fényképek alapján.
Láttatok már angol nőt?
Az egészet kik találták ki? Állítólag az angolok. Azon belül is a férfiak. Náluk mindig van valami hobby (szerintem a hobby szó is angol eredetű - mármint angliai - ) "man's cave" stb.
Ennek szükségességét most értettem meg egy angol ismeretterjesztő filmben mutatott fényképek alapján.
Láttatok már angol nőt?
Az, hogy Kondo és PQ is eljött annak idején, abban nem kis szerepe volt - 99.9 % - Csontos István állhatatos és kitartó munkájának.
Ja, mellékesen High-End Show sem lett volna nélküle.
Ja, mellékesen High-End Show sem lett volna nélküle.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
👁
👁
…..
Jajj szegény innivaló!
…..
Jajj szegény innivaló!
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Tekintettel arra, hogy nem tudtok korrekten tesztelni (tisztelet a nagyon kevés kivételnek), ezért erős fenntartással kéretik kezelni bármelyik audio fórum bárminemű teszt eredményét. Bármikor be tudom kísérletileg bizonyítani, hogy eltérő két teszt metódussal homlokegyenes eltérő véleményt tudok generálni az esetek/hallgatók >90%-ban.
lehoako írta: ↑2022.11.03., csüt. 17:01Mindenre emlékszem, nem veszek túl komolyan semmit, pont jó, hogy azt az USB-kábelt együtt hallgattuk, az a gyanúm, hogyha egyedül mondanám, érzékcsalódás is lehetett volna...earforce írta: ↑2022.11.03., csüt. 16:31Nem győzöm neked elégszer felhozni, ugye emlékszel a nálam történt kábelrendszer tesztre, ill. a korábbi tápkábel tesztre?![]()
Igen én is emlékszem nálad az USB kábel tesztre...nem kell mondanod.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nem kell ennyire komolyan venni a dolgokat![]()
![]()
Mindenki úgy kábelez, ahogy óhajt, ízlésekről meg krumpliság vitatkozni, senki sem kábelez jobban, mint bárki más![]()
.
youtu.be/uudjFn9Ktuw
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
Én meg töröltem is.Nem véletlenül van a piás topik címében is említve: "képek feltöltése tilos"...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Nem győzöm neked elégszer felhozni, ugye emlékszel a nálam történt kábelrendszer tesztre, ill. a korábbi tápkábel tesztre?
Igen én is emlékszem nálad az USB kábel tesztre...nem kell mondanod.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy nem kell ennyire komolyan venni a dolgokat
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Igen, és ráadásul single-endedJózsef1960 írta: ↑2022.11.03., csüt. 13:46Ha jól látom a felső push-pull,az alsó pull-down üzemmódú.
-
József1960
- Törzsvendég

- Értékelés: 152
Ha jól látom a felső push-pull,az alsó pull-down üzemmódú.
- fererencz
- Törzsvendég

- fererencz
- Törzsvendég

Nem irtam, hogy ingyenszemetet használok. Nem írtam, hogy nem vagyok túl számomra elegendő próbán. A csoda, az csalóka. Tényleg nem 20-30 év kell, hanem egy próba. Saját magunk próbája.
Nem szotkam hibázni.
Ez nekem szól?tunerman írta: ↑2022.11.01., kedd 22:04A HiFi Show természetesen nem csak a kiállìtók miatt van, hanem az odalátogató emberek kapcsolattartása okán is. Az ország távoli pontjairól érkezők személyes/emberi kontaktusait semmilyen más netes fórummal NEM lehet kiváltanidiagnet írta: ↑2022.11.01., kedd 18:46Hiányoltad a HES-ről a kiállítókat és hogy miért nincs már középpontban a hifi.
Ha visszaolvasol a linkelt hozzászólás környékére, megkapod a választ.
De ha így sem állna össze a kép, röviden: Nincs rá szükség. Kiváltották mással, ami ugyanazokat az ingereket stimulálja, de sokkal mobilabb, elérhetőbb, könnyebben befogadható és emberközelibb.![]()
Amíg ezekre ígény van, addig a HiFi Show látogatóinak érdemes mindig ez miatt isvándorútra indulnia.
TJ.
Kicsit túltolnám amit mondasz, kapcsolattartás műxik a show nélkül is.
Lyézuska... ez biztos?fererencz írta: ↑2022.11.01., kedd 13:07Pont azt írtam, hogy egy alap optikai kábelen sem megy át a rencerzaj. Csak hát ez nem lakatja jól a hifibogár egy makacs változatát, meg valami nagyontudományos(misztikus) gyártót.lehoako írta: ↑2022.11.01., kedd 12:17
Úgy érzed, hogy teljesen megszűnt az akkori hifi-világ? Biztosan, akkori formájában nyilván, lényegileg ugye nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ugyanakkor azt gondolom, a hifisták "konzervatív" tömege, akik nem igazán streamelnek, hanem nagyrészt otthoni, konzervanyaggal üzemel a forrásuk, mint pl szerény személyem, meg tudják tartani a fókuszukat a "régi" láncszemek környékén. Biztos, hogy az új beszállók már Tidaloznak, Roonoznak, streamer-tesztek vannak, stb. Persze, sok esetben , aztán miért szól úgy-ahogy...? Mert akik a vadiúj cuccokat rájuk sózzák, nem mondják, hogy "figyu, vegyél hozzá normális kábelt..." mert kevesebb pénz maradna új kör bóvlira.![]()
Ment itt nemrég a chat, hogy optikain átmegy a rendszerzaj meg a netes kása. Írtam, h kulturált USB-kábel, ami nekem kb 10 éves kálváriámat oldotta meg, szted kipróbálta vki?![]()
![]()
Pléhből húzott ingyenkábeltől még nem hallottam rossz hangot, egyéb zavartól (semmi mágikusra nem kell itt gondolni...), hibától, rossz akusztikától/hallgatói pozíciótól befolyásolva igen, de ezektől (mágia nélkül) meg lehet szabadulni.
Bár, még biztos el kell töltenem 20-30 évet a hobbival, hogy jobban halljam a dolgokat...![]()
Akár már egy Klotz mc 5000es is csodákra képes az ingyenszeméthez képest. Nem 20-30 év kell, hanem 1 próba. Mindig az első lépés a legnagyobb.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11312
- Kapcsolat:
Az ott töltött időm legalább kétharmada mindig beszélgetéssel telik, soha nem a kiállított készülékek miatt mentem ki, nem is szoktam hallgatózni. Egyszer 3 zeneszámot meghallgattam valamelyik AN rendszer előtt ülve, máskor pedig egy Sennheiser fejhallgatóval töltöttem el 25 percet, szerintem ezek voltak a kivételek, utóbbi a személyes rekordom. De csak halkan merem leírni, mert néhányak szemében bizonyára reklámnak számít ez is. (x)
Amíg ezekre ígény van, addig a HiFi Show látogatóinak érdemes mindig ez miatt is
vándorútra indulnia.
TJ.
- tunerman
- V.I.P.

- Értékelés: 3107
A HiFi Show természetesen nem csak a kiállìtók miatt van, hanem az odalátogató emberek kapcsolattartása okán is. Az ország távoli pontjairól érkezők személyes/emberi kontaktusait semmilyen más netes fórummal NEM lehet kiváltanidiagnet írta: ↑2022.11.01., kedd 18:46Hiányoltad a HES-ről a kiállítókat és hogy miért nincs már középpontban a hifi.
De ha így sem állna össze a kép, röviden: Nincs rá szükség. Kiváltották mással, ami ugyanazokat az ingereket stimulálja, de sokkal mobilabb, elérhetőbb, könnyebben befogadható és emberközelibb.
Amíg ezekre ígény van, addig a HiFi Show látogatóinak érdemes mindig ez miatt is
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009
Hiányoltad a HES-ről a kiállítókat és hogy miért nincs már középpontban a hifi.
De ha így sem állna össze a kép, röviden: Nincs rá szükség. Kiváltották mással, ami ugyanazokat az ingereket stimulálja, de sokkal mobilabb, elérhetőbb, könnyebben befogadható és emberközelibb.
Pléhből húzott ingyenkábeltől még nem hallottam rossz hangot, egyéb zavartól (semmi mágikusra nem kell itt gondolni...), hibától, rossz akusztikától/hallgatói pozíciótól befolyásolva igen, de ezektől (mágia nélkül) meg lehet szabadulni.
Bár, még biztos el kell töltenem 20-30 évet a hobbival, hogy jobban halljam a dolgokat...
- fererencz
- Törzsvendég

Pont azt írtam, hogy egy alap optikai kábelen sem megy át a rencerzaj. Csak hát ez nem lakatja jól a hifibogár egy makacs változatát, meg valami nagyontudományos(misztikus) gyártót.lehoako írta: ↑2022.11.01., kedd 12:17
Úgy érzed, hogy teljesen megszűnt az akkori hifi-világ? Biztosan, akkori formájában nyilván, lényegileg ugye nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ugyanakkor azt gondolom, a hifisták "konzervatív" tömege, akik nem igazán streamelnek, hanem nagyrészt otthoni, konzervanyaggal üzemel a forrásuk, mint pl szerény személyem, meg tudják tartani a fókuszukat a "régi" láncszemek környékén. Biztos, hogy az új beszállók már Tidaloznak, Roonoznak, streamer-tesztek vannak, stb. Persze, sok esetben , aztán miért szól úgy-ahogy...? Mert akik a vadiúj cuccokat rájuk sózzák, nem mondják, hogy "figyu, vegyél hozzá normális kábelt..." mert kevesebb pénz maradna új kör bóvlira.![]()
Ment itt nemrég a chat, hogy optikain átmegy a rendszerzaj meg a netes kása. Írtam, h kulturált USB-kábel, ami nekem kb 10 éves kálváriámat oldotta meg, szted kipróbálta vki?![]()
![]()
Bár, még biztos el kell töltenem 20-30 évet a hobbival, hogy jobban halljam a dolgokat...
Nem szotkam hibázni.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9782
Meglátásom szerint a konzervatív hifisták száma is egyre fogy. Egy része “máshol” hallgat már zenét, a másik oldalon pedig egyre inkább állnak rá a felhő alapú zenehallgatásra.lehoako írta: ↑2022.11.01., kedd 12:17
Olvastam a 2021 eleji hsz-edet, de nehezen rakom össze, hogy mi mire vonatkozik ebben az esetben.
Úgy érzed, hogy teljesen megszűnt az akkori hifi-világ? Biztosan, akkori formájában nyilván, lényegileg ugye nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ugyanakkor azt gondolom, a hifisták "konzervatív" tömege, akik nem igazán streamelnek, hanem nagyrészt otthoni, konzervanyaggal üzemel a forrásuk, mint pl szerény személyem, meg tudják tartani a fókuszukat a "régi" láncszemek környékén. Biztos, hogy az új beszállók már Tidaloznak, Roonoznak, streamer-tesztek vannak, stb. Persze, sok esetben pléhből húzott ingyenkábelekkel, aztán miért szól úgy-ahogy...? Mert akik a vadiúj cuccokat rájuk sózzák, nem mondják, hogy "figyu, vegyél hozzá normális kábelt..." mert kevesebb pénz maradna új kör bóvlira.![]()
![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Olvastam a 2021 eleji hsz-edet, de nehezen rakom össze, hogy mi mire vonatkozik ebben az esetben.diagnet írta: ↑2022.10.31., hétf. 13:40viewtopic.php?p=2568560#p2568560lehoako írta: ↑2022.10.31., hétf. 11:29
Nem az AN az egyetlen, nyilván az idei show-n kb fele-harmada volt a kiállítók száma, mint a korábbi alkalmakkor. Ennyi ember nyilván nem fog akarni lángost árulni, ahhoz azért kicsit büdös az olaj, meg nem olyan kényelmes a bekecs a standon. Kicsit finomodik a megközelítés, nem bolti, frontális tárgyi értékesítés lesz, hanem máshogy jön majd a bevétel. Kontentértékesítés lesz kontentpromócióval. Semmi bajom vele, nyilván az üzletembereknek is haladniuk kell a korral, az árérzékenység fájdalomküszöbe alatt maradva.
Kihagytál 1.5 évet.
Úgy érzed, hogy teljesen megszűnt az akkori hifi-világ? Biztosan, akkori formájában nyilván, lényegileg ugye nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Ugyanakkor azt gondolom, a hifisták "konzervatív" tömege, akik nem igazán streamelnek, hanem nagyrészt otthoni, konzervanyaggal üzemel a forrásuk, mint pl szerény személyem, meg tudják tartani a fókuszukat a "régi" láncszemek környékén. Biztos, hogy az új beszállók már Tidaloznak, Roonoznak, streamer-tesztek vannak, stb. Persze, sok esetben pléhből húzott ingyenkábelekkel, aztán miért szól úgy-ahogy...? Mert akik a vadiúj cuccokat rájuk sózzák, nem mondják, hogy "figyu, vegyél hozzá normális kábelt..." mert kevesebb pénz maradna új kör bóvlira.
Ment itt nemrég a chat, hogy optikain átmegy a rendszerzaj meg a netes kása. Írtam, h kulturált USB-kábel, ami nekem kb 10 éves kálváriámat oldotta meg, szted kipróbálta vki?
viewtopic.php?p=2568560#p2568560lehoako írta: ↑2022.10.31., hétf. 11:29
Nem az AN az egyetlen, nyilván az idei show-n kb fele-harmada volt a kiállítók száma, mint a korábbi alkalmakkor. Ennyi ember nyilván nem fog akarni lángost árulni, ahhoz azért kicsit büdös az olaj, meg nem olyan kényelmes a bekecs a standon. Kicsit finomodik a megközelítés, nem bolti, frontális tárgyi értékesítés lesz, hanem máshogy jön majd a bevétel. Kontentértékesítés lesz kontentpromócióval. Semmi bajom vele, nyilván az üzletembereknek is haladniuk kell a korral, az árérzékenység fájdalomküszöbe alatt maradva.
Kihagytál 1.5 évet.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6566
My Reel Club lesz az.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII