pärt írta: ↑2022.10.30., vas. 14:43
lehoako írta: ↑2022.10.30., vas. 11:54
Sztem a fonál az, hogy van pl vadászkiállítás meg autókiállítás meg az E3 meg minden. Ezeken nyilván van célbalövés, meg tesztvezetés meg vastagcopfos cosplayes csajok jónagy kardokkal hadonásznak, de alapvetően mindegyik a kiállítók termékeiről szól, a jegyet amiatt veszik meg a népek, hogy megtudják, amit pl a PC-Worldből vagy a Film-Színház-Muzsikából nem. A többi leginkább reklám. A zenészek is azon a bizonyos standon lépnek fel, annak a bizonyos márkának a márkaképviselője finanszírozza az egész bulit. A My Reel World is nyilván egy befektetés, nem szórólapra meg ajándékkulcstartóra megy a reklámbudget, hanem zenészekre, mert az feltűnőbb és több, az érdeklődőben elraktározódó értéket és emléket hordoz. Nincs ezzel semmi baj, minden reklámnak megvan a maga helye. Ha fizetett hirdetőtáblára ragasztod a sajátodat, még védve is lesz, ha meg csak úgy a szomszéd kerítésére, akkor le fogja tépni és még méltatlankodni is fog, ami középerős, nem biztos, hogy tisztán kivitelezett fenékenbillentés(ek)ben is kulminálhat. Nyilván az emberbaráti és a közjót szolgáló aktivitások, amikből valaki nem építi fel pl az úszómedencés Lamborghinijét, más megítélés alá esnek.
Semmi bajom nincs a show-val, sajnos Hazánk aktuális helyzete nyomja rá a bélyegét az egész bizniszre, az inkább a fájdalmas. Amit írsz, hogy züllés, az a nagy buborékból eszi bele magát a kicsibe. Írtam arról, hogy volt olyan nimbusza itt a hifizésnek, hogy Kondo is jött, pedig nem feltétlenül a magyar eladási statok okoztak neki álmatlan éjszakákat.
A koncertterem előterében is lehet CDt árulni, dedikáláson meg, -mit tesz a véletlen-, meg lehet venni a könyvet is. Ezt is a producer üzleti érdeke hajtja, a művész meg vele örül, ha megy a cucc, egy hajóban eveznek.
Amilyen állapotban van az ország/világ, meg ami felé még haladunk, én szívből kívánom, hogy nagyobb problémád ne legyen annál, hogy élőzene is van egy hifi show-n.

Ha jól értem, az a gond az egésszel, hogy a zenészek bal lába mellett nem villogott egy kis piros X, jelzendő, hogy most itt egy MRW reklám megy, senki ne hagyja magát megtéveszteni. Ez lehet egy jövőbe mutató javaslat, hogy az előadás/minikoncert "fizetett hirdetés" címen kerüljön meghirdetésre.
Hogy a népek mi miatt mennek kiállításra, azt a tömegiszonyom miatt nem nagyon tudom első kézből megtapasztalni, de az alapján, hogy hifizés is milyen sokféle okra vezethető vissza, gyanítom, hogy itt sem olyan egységes a kép.
Rendszerek meghallgatása, érdeklődés az új trendekről, kütyümustra, nyálcsorgatás, önmegerősítés (hogy az én rendszeremnél nincs itt jobb), prospektusvadászat, beszélgetés tervezőkkel, kereskedőkkel, gurukkal, cimborákkal lófrálás, aztán szobákból kilépve együtt epéskedés, előadások, fejtágítók, demonstrációk meghallgatása, esetleg "a" tesztlemezen az ötös track harmincötödik másodpercénél levő cikkanás végighallgatása a lehető legtöbb rendszeren...szóval elég sokféle ok vihet oda egy hifistát.
Teljesen egyetértek, tiszta olyan, mintha már lettél volna érdekes show-n.
Koncertre meg az ott és akkor hallgatható zene miatt mennek, mivel nincs benne a felsorolásban, nekem nyilvánvaló, hogy szerinted is.
A My Reel World mellé nem kell kis villogó piros pötty, nem kell közgazdásznak lenni ahhoz, hogy a lekallódás, ahogy Te írod, züllés a hifiüzletben is éreztesse a hatását. Említettem érintőlegesen az AN UK-t Qvortruppal, nem véletlen, hogy semmi fantáziát nem látnak az itthoni promóban, Brexit miatti vám, égben járó, kb 500 Ft-os Font árfolyam, meg az amúgysem árérzékeny magyar piachoz passszoló áraik, nyilván beárazták, hogy az itthoni márkaképviselőjük is lassan lángost fog sütni a karácsonyi vásáron.
Nem az AN az egyetlen, nyilván az idei show-n kb fele-harmada volt a kiállítók száma, mint a korábbi alkalmakkor. Ennyi ember nyilván nem fog akarni lángost árulni, ahhoz azért kicsit büdös az olaj, meg nem olyan kényelmes a bekecs a standon. Kicsit finomodik a megközelítés, nem bolti, frontális tárgyi értékesítés lesz, hanem máshogy jön majd a bevétel. Kontentértékesítés lesz kontentpromócióval. Semmi bajom vele, nyilván az üzletembereknek is haladniuk kell a korral, az árérzékenység fájdalomküszöbe alatt maradva. Ha meg már amúgy is kvázi klubélet van itt az AVXen, sokan személyesen is ismerik egymást, miért ne lehetne ráépíteni a közösségi feelinget? Rafkós üzletember bolond lenne kihagyni egy ilyen ziccert. Minden egyben van, a piac a kisösszegű értékesítések felé mozdul, nyilván mindig lesz, aki képes lesz 10 ezerért megvenni egy vinylt, amikor az emberek 90%-a párszázért streameli, de az utóbbi összesen több bevételt hoz a kiadónak nyilván.
Szóval semmi bajom ezzel, meg a hifi-show-n a márkák megjelenésével, erre való a show.