Sztem a fonál az, hogy van pl vadászkiállítás meg autókiállítás meg az E3 meg minden. Ezeken nyilván van célbalövés, meg tesztvezetés meg vastagcopfos cosplayes csajok jónagy kardokkal hadonásznak, de alapvetően mindegyik a kiállítók termékeiről szól, a jegyet amiatt veszik meg a népek, hogy megtudják, amit pl a PC-Worldből vagy a Film-Színház-Muzsikából nem. A többi leginkább reklám. A zenészek is azon a bizonyos standon lépnek fel, annak a bizonyos márkának a márkaképviselője finanszírozza az egész bulit. A My Reel World is nyilván egy befektetés, nem szórólapra meg ajándékkulcstartóra megy a reklámbudget, hanem zenészekre, mert az feltűnőbb és több, az érdeklődőben elraktározódó értéket és emléket hordoz. Nincs ezzel semmi baj, minden reklámnak megvan a maga helye. Ha fizetett hirdetőtáblára ragasztod a sajátodat, még védve is lesz, ha meg csak úgy a szomszéd kerítésére, akkor le fogja tépni és még méltatlankodni is fog, ami középerős, nem biztos, hogy tisztán kivitelezett fenékenbillentés(ek)ben is kulminálhat. Nyilván az emberbaráti és a közjót szolgáló aktivitások, amikből valaki nem építi fel pl az úszómedencés Lamborghinijét, más megítélés alá esnek.pärt írta: ↑2022.10.26., szer. 22:09No igen, ez EGY gondolat, tekinthetjük az egész gerincének, bár talán mégsem csak én vesztettem el később a fonalat.Aszpirin írta: ↑2022.10.26., szer. 21:02
Úgy érzem, nekem lejött, mit akart Ákos megfogalmazni, és össze is tudom foglalni röviden:
SZERINTE az élő zene nem hifi-showra való (ott legfeljebb csak “köret lehet”), mert a hifi a minőségi hangreprodukcióról szól, az élő zene pedig ugye nem hangreprodukció...
Nekem egyébként nincs show-történeti visszatekintésem - még sosem látogattam, nem is igen fogom - de meglepett, hogy az élőzene jelenléte jelezné a züllést. Én kijózanító jelenségként tekintek rá, nagyjából azzal az üzenettel, hogy végül is erről kéne szólnia ennek az egész cirkusznak, csak óvatosan azzal, ami ezen túl van.
Személy szerint nem érint a show megléte vagy hiánya, de kifejezetten örülök, hogy még egyáltalán van. Nem látom be, miért jobb egy végképp megszűnt lehetőség, mint egy meglévő rendezvény - minden fogyatékával együtt.
Még egy gondolat: Ha a show-n nem "helyénvaló" az élőzene, akkor koncertterem előterében sem az az előadó hanghordozóit árulni.![]()
Semmi bajom nincs a show-val, sajnos Hazánk aktuális helyzete nyomja rá a bélyegét az egész bizniszre, az inkább a fájdalmas. Amit írsz, hogy züllés, az a nagy buborékból eszi bele magát a kicsibe. Írtam arról, hogy volt olyan nimbusza itt a hifizésnek, hogy Kondo is jött, pedig nem feltétlenül a magyar eladási statok okoztak neki álmatlan éjszakákat.
A koncertterem előterében is lehet CDt árulni, dedikáláson meg, -mit tesz a véletlen-, meg lehet venni a könyvet is. Ezt is a producer üzleti érdeke hajtja, a művész meg vele örül, ha megy a cucc, egy hajóban eveznek.