autoval a megengedett sebesség ? Hisz fogyi=f(v) + nyugi ?
(nem voltam ott sosem)
Ez a sz@r kink a Googlemaps nézetemet "örökre" megváltoztatta. Benne maradt az ólom térkép, kikapcsoló funkciót pedig nem találom, és tök be van lassulás emiatt.
istvan01 írta: ↑2022.10.19., szer. 09:16Ez most komoly? Pont a média tömeg hülyitésről, szándékos feszültség keltésről ...avl2 írta: ↑2022.10.19., szer. 08:52nem is elsösorban a "zöld" téma miatt: https://hold.hu/holdblog/a-klimavaltoza ... z-igazsag/
igen, mindkettö komoly
szerintem nem tudományellenes, stb.;
Mert csak az lehet tudós akit te meg a főáram elismer igaz? Aki nem ért veled egyet vagy a a konszenzussal - itt jegyezném meg a tudomány tényeken alapuljon nem konszenzuson-, aki nem ért egyet az IPC számítógépes szimulációival, az mind eretnek igaz?istvan01 írta: ↑2022.10.26., szer. 17:35"Szerinte a helyzeten a megújuló, illetve zöld technológiák csak rontanak...."
Ez most komoly? Te direkt ilyen konteo gyanús "tudósokra" keresel? Ez nekem kb annyira tudós emberiség energia kérdésben mint Gődény Covid pandémiában, még akkor is teljesen más szint, terület, érdek mozog a háttérben.
Ha ennyire tudomány, fejődés, technológia szkeptikus, akkor azért mobil telefont használ és cserél 5 évenként? Mert az is nettő környezet szennyezés?
Ha az átlag ember 5 évente cserélne telefont, nagyon jó világ lenne. De ha jól tudom, talán ennek a fele az átlag, vagy annyi sem...?istvan01 írta: ↑2022.10.26., szer. 17:35"Szerinte a helyzeten a megújuló, illetve zöld technológiák csak rontanak...."
Ez most komoly? Te direkt ilyen konteo gyanús "tudósokra" keresel? Ez nekem kb annyira tudós emberiség energia kérdésben mint Gődény Covid pandémiában, még akkor is teljesen más szint, terület, érdek mozog a háttérben.
Ha ennyire tudomány, fejődés, technológia szkeptikus, akkor azért mobil telefont használ és cserél 5 évenként? Mert az is nettő környezet szennyezés?
Hosszú, de megérte végig olvasni.
"Szerinte a helyzeten a megújuló, illetve zöld technológiák csak rontanak...."
Ez most komoly? Pont a média tömeg hülyitésről, szándékos feszültség keltésről papol szakértő úr. Felesleges szétcitálni az egész cikket, csak egy kis idézet a szakértőtől:avl2 írta: ↑2022.10.19., szer. 08:52nem is elsösorban a "zöld" téma miatt: https://hold.hu/holdblog/a-klimavaltoza ... z-igazsag/
Ha két tájékozott szakember beszélget, abból ritkán szokott nagy ellentét születni, szóval a beharangozott csata elmaradt. Talán ha behívtak volna egy laposföldhívőt, vagy Facebook vitézt...
köszi ! (magam nem talaltam volna, mert ...nem vagyok Friderikusz rajongoja ...söt a neve inkabb visszatart...de szerencsere a tartalom volt sok, es keves a mü-müsorvezetöi szerepelgetes)K P írta: ↑2022.08.15., hétf. 22:01Friderikusz podcast Gelencsér András légkörkutatóval és Antal Miklós fizikussal:
https://m.youtube.com/watch?v=_59LREZxtKs
A Fertő-tónál mondta az idegenvezető, hogy a 18. században 3 falu volt a tó medrében. Ezzel együtt azt hiszem, nem előnyös, ami mostanában zajlik a világunkban.
Állítólag a kiszáradt Velencei-tó medrében is gyakorlatoztak a huszárok anno.pali923 írta: ↑2022.08.16., kedd 11:02A nyugaton Nyugat-Magyarországot értik az eredeti cikkben is, és máshol is. Lehet, hogy itt jobb a helyzet, mint az Alföldön, ahol állítólag 20 centire nőtt meg a kukorica néhol. Itt megnőtt, de termése ennek sem lesz, ami itt mifelénk van.Alex_Aston írta: ↑2022.08.16., kedd 10:43E cikk szerint nem annyira biztos, hogy nyugaton is minden rendben.
Nyugat-Európában még rosszabb helyzetek is vannak, mint nálunk: kiszáradt a Pó völgye, a Loire egyik mellékfolyójának medrében biciklizni lehet stb.
A nyugaton Nyugat-Magyarországot értik az eredeti cikkben is, és máshol is. Lehet, hogy itt jobb a helyzet, mint az Alföldön, ahol állítólag 20 centire nőtt meg a kukorica néhol. Itt megnőtt, de termése ennek sem lesz, ami itt mifelénk van.Alex_Aston írta: ↑2022.08.16., kedd 10:43E cikk szerint nem annyira biztos, hogy nyugaton is minden rendben.
E cikk szerint nem annyira biztos, hogy nyugaton is minden rendben.pali923 írta: ↑2022.08.16., kedd 10:25Csak egy apró kiegészítés: mindenhol azt olvasom, hogy nyugaton még elviselhető a csapadékhelyzet. Ezzel szemben a Győrtől 8km-re fekvő falunk határában éppen a múlt héten silózták le az összes kukoricát a mezőről. Szerintem még próbáltak valamit kihozni belőle, még "csak" félig volt elszáradva az egész.![]()
Csak egy apró kiegészítés: mindenhol azt olvasom, hogy nyugaton még elviselhető a csapadékhelyzet. Ezzel szemben a Győrtől 8km-re fekvő falunk határában éppen a múlt héten silózták le az összes kukoricát a mezőről. Szerintem még próbáltak valamit kihozni belőle, még "csak" félig volt elszáradva az egész.