Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kerékpározás
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8008
Re: Kerékpározás
Mától ismét Szilárdnál tréningezem.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5278
Ha még csak annyi... De a felni jókora szakaszai küllők nélkül rettegtek bele a világba. Akkor tényleg felültek a dilivonatra (még sokan robogtak velük), hogy minél kevesebb küllővel fűzzenek és minél "légiesebb" legyen a megjelenés. El lehet képzelni, milyen túlépített felni kellett, hogy valamennyire egyenesben maradjon, és mekkora öröm egy ilyen keréknél egy küllőszakadás, de akár csak egy normál centírozás.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Most hogy mondod(írod), rémlik valami kerékszett is a Shimano-tól, amiben fordítva voltak a küllők. A felnin kialakított hornyokba kellett a küllő hajlított végét beakasztani, az anyák pedig az agyba mentek. Sok sót ez sem evett meg.pärt írta: ↑2022.09.13., kedd 21:34Volt pár mellényúlásuk, mind a "kezdetben jó ötletnek tűnt" kategória. A saját "delta" fékjük, Biopace hajtómű, országúti spd meg spd-r pedálok, aligküllős, hülye kiosztású kerékszettek, montis, pofozós fékváltókar... Az eltelt időhöz képest igazából nem olyan sok. (Persze erről Revinek biztosan más a véleménye.zoli73 írta: ↑2022.09.13., kedd 20:28Ma szerelgettem egy kicsit.
A feleségem városi/túra bringáját bowdeneztem újra, plusz egy kis tisztogatás.
A váltórenszere Shimano Nexeve, a hátsó váltó az a bizonyos forditott rugós, fordított irányba húzós.
Igazából nem értem, mit látott a Shimano ebben a megoldásban? Mi előnyt tulajdonítottak neki?
Ha nem csal az emlékezetem, más sorozatból is készült ilyen, aztán valahogy felhagytak vele...)
Nagyon kínos visszatáncolásokra nem kényszerültek. Ennél a fordított váltónál valami olyasmi volt a gyári rizsa, hogy intuitívabb a használata.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Jó lenne, ha idén télen nem jönne rám +5-10 kiló és nem azzal kellene küzdeni jövő nyárig, hogy visszafogyjak. Valamint 40+ éves koromra jutottam el odáig, hogy kellene valamit rendszeresen mozogni, miután volt némi egészségügyi kényszerpihenő az életemben. De legalább elmondhatom, hogy kevesebb vagyok, mint 8 éveasebestyen írta: ↑2022.09.13., kedd 21:23Mik a céljaid a tekeréssel kapcsolatban?akisbandi írta: ↑2022.09.13., kedd 21:11
Hétvégére úgysem mond felénk jó időt, lesz időm ismerkedni. Egyelőre a Shimano tricolort sem bírom beállítani rendesen, még régebben vettem hozzá egy 8-as HG kazettát, mintha azóta nem lenne igazi. Se elől, se hátul nem ok. Nemhiába csak a kocsmáig használtam az öreg alut
Na és ez az egyetlen mozgásforma, amivel ki vagyok békülve.
)
Nagyon kínos visszatáncolásokra nem kényszerültek. Ennél a fordított váltónál valami olyasmi volt a gyári rizsa, hogy intuitívabb a használata.
- pärt
- Őslakos

- Értékelés: 5278
Volt pár mellényúlásuk, mind a "kezdetben jó ötletnek tűnt" kategória. A saját "delta" fékjük, Biopace hajtómű, országúti spd meg spd-r pedálok, aligküllős, hülye kiosztású kerékszettek, montis, pofozós fékváltókar... Az eltelt időhöz képest igazából nem olyan sok. (Persze erről Revinek biztosan más a véleménye.zoli73 írta: ↑2022.09.13., kedd 20:28Ma szerelgettem egy kicsit.
A váltórenszere Shimano Nexeve, a hátsó váltó az a bizonyos forditott rugós, fordított irányba húzós.
Igazából nem értem, mit látott a Shimano ebben a megoldásban? Mi előnyt tulajdonítottak neki?
Ha nem csal az emlékezetem, más sorozatból is készült ilyen, aztán valahogy felhagytak vele...
- asebestyen
- V.I.P.

Mik a céljaid a tekeréssel kapcsolatban?akisbandi írta: ↑2022.09.13., kedd 21:11Hétvégére úgysem mond felénk jó időt, lesz időm ismerkedni. Egyelőre a Shimano tricolort sem bírom beállítani rendesen, még régebben vettem hozzá egy 8-as HG kazettát, mintha azóta nem lenne igazi. Se elől, se hátul nem ok. Nemhiába csak a kocsmáig használtam az öreg alutrevox írta: ↑2022.09.12., hétf. 22:57
Nna, pont ebben a cipőben jártamÉrdekes módon, tettem egy sokal durvább sort a görgőre (utcai 11-23, vagy 11-25 helyett egy 11-32-t), azzal valahogy össze tudtam hozni hasonló avg-t. De magasabb áttételen kellett nyomnom sokkal. Persze, volt kalibrálva, de az csak egy feltekerés 30km/h-ra, majd hagyni kell megàllni és elvileg magát belövi. De a Te szoftveredet nem ismerem, de biztos van kalibráció abban is.
Hétvégére úgysem mond felénk jó időt, lesz időm ismerkedni. Egyelőre a Shimano tricolort sem bírom beállítani rendesen, még régebben vettem hozzá egy 8-as HG kazettát, mintha azóta nem lenne igazi. Se elől, se hátul nem ok. Nemhiába csak a kocsmáig használtam az öreg alutrevox írta: ↑2022.09.12., hétf. 22:57
Nna, pont ebben a cipőben jártamÉrdekes módon, tettem egy sokal durvább sort a görgőre (utcai 11-23, vagy 11-25 helyett egy 11-32-t), azzal valahogy össze tudtam hozni hasonló avg-t. De magasabb áttételen kellett nyomnom sokkal. Persze, volt kalibrálva, de az csak egy feltekerés 30km/h-ra, majd hagyni kell megàllni és elvileg magát belövi. De a Te szoftveredet nem ismerem, de biztos van kalibráció abban is.
Mondjuk nekem kint sem esik jól két óra felett, persze arra van beállva a szervezetem, így rögtön jelez is mindenféle módon, hogy ideje hazaindulni.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Ma szerelgettem egy kicsit.
Ha nem csal az emlékezetem, más sorozatból is készült ilyen, aztán valahogy felhagytak vele...
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- asebestyen
- V.I.P.

m
Mindegy, azt se tekeri.
Van Revinek spinning gépe is és mondta hogy az adja vissza leginkább a kinti érzetet. De a "hifibogár" ..... 
Kéne vegyen madárcsicsergős lemezt, aztán a tőcsérekből szólhatna közben, hogy valóságosabb legyen.
- asebestyen
- V.I.P.

Revi nem a görgővel csinálta szét a térdeit.... Nem is ül görgőn, csak van Neki, nem ugyanaz.
Kéne vegyen madárcsicsergős lemezt, aztán a tőcsérekből szólhatna közben, hogy valóságosabb legyen.
Egyik görgő se interaktív, szoftverek teszik azzá, amelyiket lehet. Az okos görgőket lehet. Próbáld ki a Zwiftet. Tudsz válogatni a pályák között, tud előre megírt edzést levezetni, görgőt kalibrálni, lehet rajta versenyezni, hasonló állóképességű/erejű emberekkel együtt tekerni, stb.
Nem tudja helyettesíteni a kinti tekerést, de nem is kell hogy helyettesítse. Mikor nem tudsz kint menni, akkor görgőzöl, a semminél sokkal jobb. Más a terhelési görbéje, mint a kinti tekerésnek, ezt el kell fogadni. Ha bent tekersz, sosem lesz annyi oxigén, pláne egy idő elteltével, mint kint, ezt érezni fogod. Ezt lehet még fokozni azzal, ha kizárólag orron át veszed a levegőt, legális EPO tuning.
Mindent oda kell készíteni, ahogy írod és igen, kell ventillátor is. Először érdemes alacsonyabb watton, nagyobb pedálfordulattal kezdeni, hogy szokja az izomzat ezt a fajta terhelést és tekerés után mindenképp nyújtani kell. Itt alacsonyabb pulzuson is több lesz az anaerob izommunka, amitől egyszerűen jobban beállnak az izmok. Javasolt továbbá SMR henger használata is edzés után.
Mindenképp egy sokkal monotonabb, ingerszegényebb dolog, mint a kedvenc köreinken tekerni a természetben kellemes időben, de hozzá lehet szokni és nagyot tud dobni a kinti teljesítményen is. Jobban is megy kint utána és jobban is tudja értékelni az ember, hogy kint mehet.
Akaraterő növelő hatása sem csekély.
- asebestyen
- V.I.P.

Szia!akisbandi írta: ↑2022.09.12., hétf. 17:22Szép napot Urak,
bár még korainak tűnhet a görgőkkel kapcsolatos kérdésem, de sajnos nyakunkon a korai sötétedés, a hűvös, párás esték.
Szóval Elite Turno lett az edzőtárs, ami okos, de nem interaktív.
Tesztként mentem vele majd 4,5 km-t 15 perc alatt, esküszöm jobban elfáradtam, mint amúgy 15 km-en.
A szoftver az Elite MyTraining, ismeri valaki?
Így elsőre már látom, hogy kell alá valami szőnyeg, törölköző és ital kézközelbe valamint egy ventillátor sem lenne rossz.
Van hozzá pár jó tanácsotok vagy csak üljek fel és tekerjem?
Egyik görgő se interaktív, szoftverek teszik azzá, amelyiket lehet. Az okos görgőket lehet. Próbáld ki a Zwiftet. Tudsz válogatni a pályák között, tud előre megírt edzést levezetni, görgőt kalibrálni, lehet rajta versenyezni, hasonló állóképességű/erejű emberekkel együtt tekerni, stb.
Nem tudja helyettesíteni a kinti tekerést, de nem is kell hogy helyettesítse. Mikor nem tudsz kint menni, akkor görgőzöl, a semminél sokkal jobb. Más a terhelési görbéje, mint a kinti tekerésnek, ezt el kell fogadni. Ha bent tekersz, sosem lesz annyi oxigén, pláne egy idő elteltével, mint kint, ezt érezni fogod. Ezt lehet még fokozni azzal, ha kizárólag orron át veszed a levegőt, legális EPO tuning.
Mindent oda kell készíteni, ahogy írod és igen, kell ventillátor is. Először érdemes alacsonyabb watton, nagyobb pedálfordulattal kezdeni, hogy szokja az izomzat ezt a fajta terhelést és tekerés után mindenképp nyújtani kell. Itt alacsonyabb pulzuson is több lesz az anaerob izommunka, amitől egyszerűen jobban beállnak az izmok. Javasolt továbbá SMR henger használata is edzés után.
Mindenképp egy sokkal monotonabb, ingerszegényebb dolog, mint a kedvenc köreinken tekerni a természetben kellemes időben, de hozzá lehet szokni és nagyot tud dobni a kinti teljesítményen is. Jobban is megy kint utána és jobban is tudja értékelni az ember, hogy kint mehet.
Revi még a térdeit is szét.. ..a rajta. Most már a legkomolyabb görgőn ül, de még mindig nem közelíti neki a kinti tekerés érzetét.
Én most egy wahoo-n gondolkoztam, aminek elöl nem kereke van, hanem a villát kell befogni és emeli a hegynek megfelelően a bicó elejét, csak lecsúsztam róla.
Én most egy wahoo-n gondolkoztam, aminek elöl nem kereke van, hanem a villát kell befogni és emeli a hegynek megfelelően a bicó elejét, csak lecsúsztam róla.
Nna, pont ebben a cipőben jártamakisbandi írta: ↑2022.09.12., hétf. 22:45Kemény lesz minden vele töltött óra, azt már látom. Nem túl szórakoztató. Betöltöttem a kedvenc körömet, ahol itthonról indulva az első kilométer 4%-os lejtő.. mire letekertem az aljára, levert a víz.AAttila írta: ↑2022.09.12., hétf. 21:06Nekem is Tacx van, az Elite görgőt nem ismerem. Az biztos,hogy az enyémet ( a Reviét is)kalibrálni kell, mert csak akkor adja helyesen a parancsot. Különben akár sokkal nehezebben tekered, mintha hegyre mennél. De azt alapból mondom, hogy görgőn nehezebben jönnek a wattok, tehát ugyanaz a tekerés a görgőn, nehezebbnek tűnik.
Miután nem interaktív és a szoftver sem kompenzál sebességben, így elég demoralizáló, szerintem a 20-as átlag sem lenne meg a teljes körön. Majd megnézem hogy lehet kalibrálni.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Azt hittem jókat szórakozok .ajd rajta, de nem. Legalábbis sokáig nem. Megmásztam rajta a Stelvio-t is. Alp' D Huez-t vagy 30x. Ma már tudok 2,5-3 órát edzeni rajta, de az már nagyon rossz. Kint simán tekerek akár 4+ órát is.
Csak pont hegyekre ideálisabb a méret, vagy méret-1. Nem holnap rohanok venni,de néha rá fogok keresni de szerintem nehéz eset lehet egy felsőcső 49-50 cm bringa. A meglévőbe lehetne esetleg rejtett motort tenni,de az legutóbbi tudásom szerint 10.000 jurómechazseni írta: ↑2022.09.12., hétf. 21:04Az enyém "L"...(és az árát inkább neeee..) én 183 asszony 164 és simán jó neki ez is, nyilván neki "S" kellene,de kb e-mtb-ből nem létezik ilyen méret...inkább úgy fogalmaznék, hogy a legtöbb márkánál. Az első héten többet tekerte, mint én...., mert,hogy ez miért is kell nekemrevox írta: ↑2022.09.12., hétf. 20:50Persze, nem olcsó ez se,de lassan egy alap karbonbicaj ennyi,hacsak nem decath!onos (ott 1,5-ért dura acet adnak és fulcrum zero carbon kerékszettet). Csak ezt is néztem, a legkisebb méret esetleg nekem jó, axxonynak nagy. Még várok kicskt,de ha nem akaródzik neki a hegymászás, kénytelen leszek áldozni ilyenre.mechazseni írta: ↑2022.09.12., hétf. 19:45
Az árakon én már nem csodálkozok...ez beteg!...és ez még mindig "csak" a közepe...
Az enyém 24-25kg.....![]()
Nem tudok öntöltő e-bike-ról!![]()
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Kemény lesz minden vele töltött óra, azt már látom. Nem túl szórakoztató. Betöltöttem a kedvenc körömet, ahol itthonról indulva az első kilométer 4%-os lejtő.. mire letekertem az aljára, levert a víz.AAttila írta: ↑2022.09.12., hétf. 21:06Nekem is Tacx van, az Elite görgőt nem ismerem. Az biztos,hogy az enyémet ( a Reviét is)kalibrálni kell, mert csak akkor adja helyesen a parancsot. Különben akár sokkal nehezebben tekered, mintha hegyre mennél. De azt alapból mondom, hogy görgőn nehezebben jönnek a wattok, tehát ugyanaz a tekerés a görgőn, nehezebbnek tűnik.
Miután nem interaktív és a szoftver sem kompenzál sebességben, így elég demoralizáló, szerintem a 20-as átlag sem lenne meg a teljes körön. Majd megnézem hogy lehet kalibrálni.
Nekem is Tacx van, az Elite görgőt nem ismerem. Az biztos,hogy az enyémet ( a Reviét is)kalibrálni kell, mert csak akkor adja helyesen a parancsot. Különben akár sokkal nehezebben tekered, mintha hegyre mennél. De azt alapból mondom, hogy görgőn nehezebben jönnek a wattok, tehát ugyanaz a tekerés a görgőn, nehezebbnek tűnik.
- mechazseni
- Fórumlakó

- Értékelés: 365
Az enyém "L"...(és az árát inkább neeee..) én 183 asszony 164 és simán jó neki ez is, nyilván neki "S" kellene,de kb e-mtb-ből nem létezik ilyen méret...inkább úgy fogalmaznék, hogy a legtöbb márkánál. Az első héten többet tekerte, mint én...., mert,hogy ez miért is kell nekemrevox írta: ↑2022.09.12., hétf. 20:50Persze, nem olcsó ez se,de lassan egy alap karbonbicaj ennyi,hacsak nem decath!onos (ott 1,5-ért dura acet adnak és fulcrum zero carbon kerékszettet). Csak ezt is néztem, a legkisebb méret esetleg nekem jó, axxonynak nagy. Még várok kicskt,de ha nem akaródzik neki a hegymászás, kénytelen leszek áldozni ilyenre.mechazseni írta: ↑2022.09.12., hétf. 19:45Az árakon én már nem csodálkozok...ez beteg!...és ez még mindig "csak" a közepe...revox írta: ↑2022.09.11., vas. 23:41https://sport.appsolute.hu/bolt/kerekpa ... -eride-20/
Bár lehet azóta kicsit többe fáj, de ez nem is annyira néz ki ebikenak, mellé anyit nyom, mint a télikeróm,12kg...
Gondolom lefelében tölt. Nem próbáltam még ilyet, csak a rejtett motoros bicajt. Az simán hajtotta a hajtómű tengelyét. Gondolom, ez is hasonlóan működik.
Nem tudok öntöltő e-bike-ról!
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
Nekem tacx van, típus hirtelen passz (magasabb szériás,de nem ugrik be a neve) de azt is más tekerni,mint kint a bicajt. Valsz nincs olyan görgő,ami azt adja,amit a kinti tekerés,de el lehet vele játszani.akisbandi írta: ↑2022.09.12., hétf. 17:22Szép napot Urak,
bár még korainak tűnhet a görgőkkel kapcsolatos kérdésem, de sajnos nyakunkon a korai sötétedés, a hűvös, párás esték.
Szóval Elite Turno lett az edzőtárs, ami okos, de nem interaktív.
Tesztként mentem vele majd 4,5 km-t 15 perc alatt, esküszöm jobban elfáradtam, mint amúgy 15 km-en.
A szoftver az Elite MyTraining, ismeri valaki?
Így elsőre már látom, hogy kell alá valami szőnyeg, törölköző és ital kézközelbe valamint egy ventillátor sem lenne rossz.
Van hozzá pár jó tanácsotok vagy csak üljek fel és tekerjem?
Vegyél jó erős lámpát és keress egy nyugis kört
halfnote.hu
halfnote.hu
Persze, nem olcsó ez se,de lassan egy alap karbonbicaj ennyi,hacsak nem decath!onos (ott 1,5-ért dura acet adnak és fulcrum zero carbon kerékszettet). Csak ezt is néztem, a legkisebb méret esetleg nekem jó, axxonynak nagy. Még várok kicskt,de ha nem akaródzik neki a hegymászás, kénytelen leszek áldozni ilyenre.mechazseni írta: ↑2022.09.12., hétf. 19:45Az árakon én már nem csodálkozok...ez beteg!...és ez még mindig "csak" a közepe...revox írta: ↑2022.09.11., vas. 23:41https://sport.appsolute.hu/bolt/kerekpa ... -eride-20/
Bár lehet azóta kicsit többe fáj, de ez nem is annyira néz ki ebikenak, mellé anyit nyom, mint a télikeróm,12kg...
Gondolom lefelében tölt. Nem próbáltam még ilyet, csak a rejtett motoros bicajt. Az simán hajtotta a hajtómű tengelyét. Gondolom, ez is hasonlóan működik.
halfnote.hu
halfnote.hu
- mechazseni
- Fórumlakó

Az árakon én már nem csodálkozok...ez beteg!...és ez még mindig "csak" a közepe...revox írta: ↑2022.09.11., vas. 23:41https://sport.appsolute.hu/bolt/kerekpa ... -eride-20/
Az enyém 24-25kg.....
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
- mechazseni
- Fórumlakó

Természetesen függ attól is, hogy mi a technika....revox írta: ↑2022.09.11., vas. 23:00Mennyit bírnak egy töltéssel? Mondjuk Bükkben elmennek 80-100 kilit? Fel-le vegyesen persze.
Még tanulom.....
már..."mind1"
SONY
- TA-N1
- TA-E1
- CDP-R1
- DAS-R1
- HAP-Z1
- M.I.T. Oracle V 1.1
- PS Audio P10
Klipsch- REF 7
SONY