Dehogy!
Supravox ezt már 3x megtette…

Dehogy!
Még 500 óra és elkezdhetsz kábeleket keresgélni hozzá.
Nekem elejetol fogva tetszett a hangja de ilyet meg nem hallottam vagy olvastam, hogy a hangja nemtetszett volna valakinek es ezert adta volna el.
Szuper!
Nem emlekszem milyen volt. :) Mondjuk tegnap arra lettem figyelmes, hogy nagyon alacsony hangeron is kijon belle az az melybasszus vagy inkabb melyhang ami mar nem is basszus, elektronikus zenenel vettem eszre.
En csak a hangszorokeszeltet es az erositeset hallom nap mint nap. :) De az fenomenalis, mindig irogattak, hogy nemvalo mindenkinek az aktiv hangfal mert mindent megmutat meg nem lesz olyan zenei, hat kerdem en ki akar ugy zenet hallgatni, hogy elotte all az enekes meg a zenekara es akkor elejuk huznak egy fuggonyt ami mas hangot ad az eloadasnak?!
Tökéletesen egyetértek.Vinkler írta: ↑2022.08.10., szer. 17:14Én úgy mondanám, hogy a nagyobb ATC hangsugárzóknál igen komolyan beszélhetünk a mélyhangok részletességéről és felbontásáról is. Sok gyártónál a mély hangok egy búgó maszlagra emlékeztetnek.tottyi írta: ↑2022.08.10., szer. 15:28Aki hallotta az ATC 150-est es azt mondta, hogy keves a mely annak szerintem discoban kene zenet hallgatnia mert lehet a hallasaval van gond es a testevel kell, hogy erezze a legnyomast. :) Bar en meg nem hallottam teljes erobol szolni az ATC-met de azert tuti leverne a poharat az asztalrol.
Az elozo hangfalam (Infinity IRS Sigma) nagyon basszusos volt es minden zenen de az ATC csak ott ahol van melyhang de ott melyebre megy mint az elozo. Erdekes egyebkent, hogy a masiknal mindenhol melyhang volt. pl. Yello Drive Driven hihetetlen melyekkel szolt az Infiniti-vel de az ATC-nal ez mindha az alacsony frekvencia magasabban szolna de mas szamnal meg ahol kimondottan melyhang van, ott meg ott vannak azok a melyek. Mindha az ATC-nal tobb melyszekcio letezne vagy hogyan mondanam, :) es meg be sincs jaratva es a talpazat meg egy vicc amin egyenlore van.
Én úgy mondanám, hogy a nagyobb ATC hangsugárzóknál igen komolyan beszélhetünk a mélyhangok részletességéről és felbontásáról is. Sok gyártónál a mély hangok egy búgó maszlagra emlékeztetnek.tottyi írta: ↑2022.08.10., szer. 15:28Aki hallotta az ATC 150-est es azt mondta, hogy keves a mely annak szerintem discoban kene zenet hallgatnia mert lehet a hallasaval van gond es a testevel kell, hogy erezze a legnyomast. :) Bar en meg nem hallottam teljes erobol szolni az ATC-met de azert tuti leverne a poharat az asztalrol.
Az elozo hangfalam (Infinity IRS Sigma) nagyon basszusos volt es minden zenen de az ATC csak ott ahol van melyhang de ott melyebre megy mint az elozo. Erdekes egyebkent, hogy a masiknal mindenhol melyhang volt. pl. Yello Drive Driven hihetetlen melyekkel szolt az Infiniti-vel de az ATC-nal ez mindha az alacsony frekvencia magasabban szolna de mas szamnal meg ahol kimondottan melyhang van, ott meg ott vannak azok a melyek. Mindha az ATC-nal tobb melyszekcio letezne vagy hogyan mondanam, :) es meg be sincs jaratva es a talpazat meg egy vicc amin egyenlore van.
A kondizás Süti szakterületeAlex_Aston írta: ↑2022.08.10., szer. 15:32Hacsak nem egy kondit tettél a mély elé, hogy levágd az alsó tartományt, gondolom pozitív irányba változott a végeredmény.![]()
Hacsak nem egy kondit tettél a mély elé, hogy levágd az alsó tartományt, gondolom pozitív irányba változott a végeredmény.
Aki hallotta az ATC 150-est es azt mondta, hogy keves a mely annak szerintem discoban kene zenet hallgatnia mert lehet a hallasaval van gond es a testevel kell, hogy erezze a legnyomast. :) Bar en meg nem hallottam teljes erobol szolni az ATC-met de azert tuti leverne a poharat az asztalrol.
Én ilyet biztos nem mondtam!
Egyebkent nem draga ha ugy vesszuk. Haverom 30 eve vett egy par Dynaudio 1.3-ast kb 73 ezer szlovak koronaert es akkoriban kb annyiert mentek a lakasok nalunk, tehat az ATC-nak kb 200 ezer euroba kellene kerulnie most, hogy a Dynaudio felett alljon de lehet keveset mondtam. Persze ha ugy vesszuk, hogy azonos szinten vannak akkor "csak" 150 ezer euroba kellene kerulnie. :)Alex_Aston írta: ↑2022.08.10., szer. 13:32Azt jelenti, hogy 60Hz-től 17kHz,ig nagyon lineáris az átvitele, mivel 2dB-nél több eltérés elvileg nem lehet semelyik irányba.tottyi írta: ↑2022.08.10., szer. 13:27Ezeket a parametereket hogyan kell ertelmezni?
Amplitude Linearity (±2dB): 60Hz-17kHz - Ezt nemtudom ertelmezni. :(
Cut-off Frequencies (-6dB, free-standing): 25Hz, 25kHz - Ez azt jelenti, hogy -6 dB-en adja le a 25Hz-et? Hogyan tudnam merni, hogy mennyi az a -6 dB?
És ha ehhez képest -6dB a 25Hz, akkor nagyon kis mértékben esik a mélytartomány hangnyomása. Egy átlag doboz esetén a 2-3dB és a -6dB között szokott lenni 3-6Hz körüli eltérés, itt meg van 35. Tehát egyenletes a sub basszus tartomány is. Mondjuk ekkora membrán esetén ez el is várható, ha ennyibe kerül mellé
Keress teszt hangot a neten, és a 25Hz-et kb. fele olyan hangosan kellene hallani, mint a 60Hz-es hangot. A -6dB még az elég jól hallható, hiába fele olyan hangos. Persze ez attól is függ, te hallod e, illetve a szoba nem e oltja ki, stb.