Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

peti494
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Re: Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: peti494 »

alto írta:
2022.08.24., szer. 08:38
peti494 írta:
2022.08.24., szer. 07:36
cables írta:
2022.08.23., kedd 22:52
... meg jó hangfal kábelt!

Igazából azért vannak ezek az erősítők mert anyagilag ez fért bele. :D
Van egy pár Klipsch R51M hanfalam, hozzá Qed XT25 airlock kábel.

Egyébként az Onkyo-t azt 110 euróért szereztem, ez ha "futtottak még" kategória is, attól függetlenül milyen vétel szerintetek? Az ötletet erre az erősítőre pár hónapja még a YT-os Gedeon adta(neki is egy még régebbi videója), meg igazából teszteket is olvasgattam aztán ár/érték arányra elég jónak tűnt.
Sajna én úgy látom, hogy a belépőszinten is olyan árak vannak már, új vagy használt erősítők, hogy a hajam égnek áll tőle.
:D
A használt piaci árak nem a vásárláskori hanem az aktuális új árakhoz igazodnak, az Euro ma 414 Ft. A lakosság "okosabbik" fele meg még mindig úgy gondolja, hogyha nem megy külföldre nyaralni, akkor őt ez nem érinti.
Az árazáshoz hozzátenném, hogy amiket itthon tudtam volna beszerezni azok mind 80 000-től indultak, így arról le is tettem.
Lehet, hogy külföldön annyira nem kell nekik az a 100 euró vagy 150, de akkor is barátságosabb a használt piaci árazás, mint itthon. Pedig a külföldi új készülék árak még egy normálisabb euró árfolyamon(mondjuk 380 Ft (fura leírni ezt normálisnak :D )) is magasabbak, mint Magyarországon.

Furának tartom, de szerencsére nem okoz gondot külföldről rendelgetni dologokat. :D

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3227
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

peti494 írta:
cables írta:

Egyébként az Onkyo-t azt 110 euróért szereztem, ez ha "futtottak még" kategória is, attól függetlenül milyen vétel szerintetek? Az ötletet erre az erősítőre pár hónapja még a YT-os Gedeon adta(neki is egy még régebbi videója), meg igazából teszteket is olvasgattam aztán ár/érték arányra elég jónak tűnt.
Sajna én úgy látom, hogy a belépőszinten is olyan árak vannak már, új vagy használt erősítők, hogy a hajam égnek áll tőle.
A használt piaci árak nem a vásárláskori hanem az aktuális új árakhoz igazodnak, az Euro ma 414 Ft. A lakosság "okosabbik" fele meg még mindig úgy gondolja, hogyha nem megy külföldre nyaralni, akkor őt ez nem érinti.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1451

Hozzászólás Szerző: vazze »

cables írta:

Azt mindenképp. 31_1_21.gif
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

peti494 írta:

Bár nem tudom mennyiért mennek ezek a készülékek használtan, de az a 110 Euro nem tűnik soknak, ha örömmel használod, akkor jó vétel volt, a többivel ne foglalkozz.
Sajnos minden megdrágult (a pénztárcánkhoz képest).

peti494

cables írta:

cables
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2326

Hozzászólás Szerző: cables »

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5244

Hozzászólás Szerző: fülelek »

peti494 írta:
2022.08.23., kedd 12:59
Sziasztok,

van értelme összekötni egy Denon PMA700AE-t (pre amp-ként) egy Onkyo A9010-essel?
Láttam a neten, hogy lehet ilyet csinálni, csak azt nem tudom hogy ebben a kombóban lenne-e haszna.

Köszi szépen! :D

Üdv:
Peti
Nincs értelme.
EGY normális erősítőt használj, ne két "futottak még" cuccot...

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

fapaci írta:
2022.08.23., kedd 17:48
denesdr írta:
2022.08.23., kedd 13:24
Ha mindenképp bi-ampot szeretnél csinálni és ez a két erősítőd van hozzá, akkor így megteheted, más haszna nem hiszem, hogy lenne, kimenő teljesítményben is kb egyformák.
Két teljesen eltérő erősítőt bi-amp üzemmódba kötni eléggé hasonlatos az orosz ruletthez.
Szerintem meg a tárpörgetéstől igen messze áll, de ha így látod...:)
Egyébként meg annyira nem is eltérőek az említett darabok.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11043
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

denesdr írta:
Ha mindenképp bi-ampot szeretnél csinálni és ez a két erősítőd van hozzá, akkor így megteheted, más haszna nem hiszem, hogy lenne, kimenő teljesítményben is kb egyformák.
Két teljesen eltérő erősítőt bi-amp üzemmódba kötni eléggé hasonlatos az orosz ruletthez.

peti494

denesdr írta:
2022.08.23., kedd 15:22
Snipi írta:
2022.08.23., kedd 14:47
Hát ha bi-amp, akkor az így nagyon macerás lehet, mert a két erősítő hangerejét összelőni szinte lehetetlen. Max. egy "bujtatott" hangszínszabályzó lesz belőle. :D
Én bi-ampot csak két végfokkal tudok elképzelni ami nem szabályozható (mondanám, hogy két egyforma végfokot, de az lehet más is - mint ahogy van is ilyen) minden más esetben - pl. ebben is - az egyforma (vagy ha nem egyforma a megfelelő arányú) hangerő-összeegyeztetés szinte lehetetlen. (Lehet, de rengeteg vesződséggel jár.)
A hangerők összelövéséhez tulajdonképpen elég egy multiméter + teszthang a netről, semmi lehetetlen nincs benne.
Két különböző, nem állítható végfoknál viszont mar tényleg bonyolódhat a dolog, az erősítők nyereségének függvényében, de ezt is ki lehet küszöbölni ha kell.

Kérdés, hogy mit szeretett volna elérni a kérdező a két erősítő összekapcsolásával. Mert, ha mondjuk a Denonnak jó az előfoka, de a végfoka gyengébb és ezért rákötjük az Onkyot, hogy az hajtsa a hangsugárzókat, akkor indíthattunk volna azzal is, hogy csak az Onkyot használjuk elő- és végfoknak (mert integrált erölködőről beszélünk), mivel az Onkyo előfoka ígyis-úgyis benne lesz a láncban (mert nincs rajta külön végfok bemenet), magyarán teljesen feleslegesen bonyolítottuk a láncot (mint ahogy ezt a témát is, de hátha valakinek mégis hasznos lesz), ráadásul még a rezsink is több lesz tőle.

Igen egyébként úgy értettem, ahogy írjátok, és a válasszal is elégedett vagyok. Magyarán ahogy én képzeltem úgy nincsen haszna. A kérdésem is azért tettem fel mert csak hallottam a fogalmakat már, meg olvastam, hogy ilyen Denon-t használ valaki pre-ampként, egyébként nem értek hozzá technikailag egyáltalán.
Szóval köszi szépen! :D

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Snipi írta:
2022.08.23., kedd 14:47
Hát ha bi-amp, akkor az így nagyon macerás lehet, mert a két erősítő hangerejét összelőni szinte lehetetlen. Max. egy "bujtatott" hangszínszabályzó lesz belőle. :D
Én bi-ampot csak két végfokkal tudok elképzelni ami nem szabályozható (mondanám, hogy két egyforma végfokot, de az lehet más is - mint ahogy van is ilyen) minden más esetben - pl. ebben is - az egyforma (vagy ha nem egyforma a megfelelő arányú) hangerő-összeegyeztetés szinte lehetetlen. (Lehet, de rengeteg vesződséggel jár.)
A hangerők összelövéséhez tulajdonképpen elég egy multiméter + teszthang a netről, semmi lehetetlen nincs benne.
Két különböző, nem állítható végfoknál viszont mar tényleg bonyolódhat a dolog, az erősítők nyereségének függvényében, de ezt is ki lehet küszöbölni ha kell.

Kérdés, hogy mit szeretett volna elérni a kérdező a két erősítő összekapcsolásával. Mert, ha mondjuk a Denonnak jó az előfoka, de a végfoka gyengébb és ezért rákötjük az Onkyot, hogy az hajtsa a hangsugárzókat, akkor indíthattunk volna azzal is, hogy csak az Onkyot használjuk elő- és végfoknak (mert integrált erölködőről beszélünk), mivel az Onkyo előfoka ígyis-úgyis benne lesz a láncban (mert nincs rajta külön végfok bemenet), magyarán teljesen feleslegesen bonyolítottuk a láncot (mint ahogy ezt a témát is, de hátha valakinek mégis hasznos lesz), ráadásul még a rezsink is több lesz tőle.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 592

Hozzászólás Szerző: Snipi »

denesdr írta:
2022.08.23., kedd 14:08
Snipi írta:
2022.08.23., kedd 13:50
Szerintem itt nem bi-ampról volna szó, inkább arról, hogy a Onkyo-t csak mint végfokot használni, a Denon-t meg csak mint preamp-ot.
Igen, valószínűleg így gondolta a kérdező is. A bi-ampot csak azért írtam, mert szerintem így lehetne egyedül "hasznos" ez a felállás (amennyiben szükség van egyáltalán bi-ampra), más értelmét nem látom.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Snipi írta:
2022.08.23., kedd 13:50
Szerintem itt nem bi-ampról volna szó, inkább arról, hogy a Onkyo-t csak mint végfokot használni, a Denon-t meg csak mint preamp-ot.
Igen, valószínűleg így gondolta a kérdező is. A bi-ampot csak azért írtam, mert szerintem így lehetne egyedül "hasznos" ez a felállás (amennyiben szükség van egyáltalán bi-ampra), más értelmét nem látom.

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 592

Hozzászólás Szerző: Snipi »

denesdr írta:
peti494 írta:
van értelme összekötni egy Denon PMA700AE-t (pre amp-ként) egy Onkyo A9010-essel?
Láttam a neten, hogy lehet ilyet csinálni, csak azt nem tudom hogy ebben a kombóban lenne-e haszna.
Viszont érdemes odafigyelni, mert egy ilyen összekötésnél az Onkyo-t a saját előfoka is táplálja (vagyis abba csatlakozol be), mivel nincs közvetlen végfok bemenet rajta, magyarán az Onkyo saját hangerőszabályzása is a láncban marad.
De lehet, hogy én értem rosszul. Sajnos magára kérdésre nem tudok válaszolni, mert egyik erősítőt sem ismerem.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

peti494 írta:
Viszont érdemes odafigyelni, mert egy ilyen összekötésnél az Onkyo-t a saját előfoka is táplálja (vagyis abba csatlakozol be), mivel nincs közvetlen végfok bemenet rajta, magyarán az Onkyo saját hangerőszabályzása is a láncban marad.

peti494

Sziasztok,

Köszi szépen! :D

Üdv:
Peti

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

sutemenyx írta:
2022.07.27., szer. 22:15
prando írta:
2022.07.27., szer. 22:03
Sziasztok!
Rotel erősítőm felújítás alatt van, az egyik relé típusa DH2TU24vdc, csereérett.
Milyen gyártmányt tudtok ajánlani bele?
Omront találtam, de nem nagyon kapni.

Köszi!
Marantzokba én ilyeneket szoktam tenni, ha épp nem felújítom:

https://www.hqelektronika.hu/hu/relay-2 ... -jw2asn-24

Ez nem gagyi kínai Omron, hanem Panasonic gyártmány.

Ha szetszedhető, akkor drotkefe szeruseggel lehet oxidtalanitani a kontaktokat, es akkor eredeti marad.
Köszönöm szépen!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2898
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

prando írta:
2022.07.27., szer. 22:03
Sziasztok!
Rotel erősítőm felújítás alatt van, az egyik relé típusa DH2TU24vdc, csereérett.

Köszi!
Marantzokba én ilyeneket szoktam tenni, ha épp nem felújítom:

https://www.hqelektronika.hu/hu/relay-2 ... -jw2asn-24

Ez nem gagyi kínai Omron, hanem Panasonic gyártmány.

Ha szetszedhető, akkor drotkefe szeruseggel lehet oxidtalanitani a kontaktokat, es akkor eredeti marad.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

Sziasztok!

Köszi!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szitaati »

:smile53:
Valószínűleg én is így érezném a helyedben. 😊
Az a helyzet, hogy ahhoz hogy meghallgassunk valamit, szabit kell kérnie amit most nem tud, én se tudok elszakadni. Plusz úgyse a saját hangfalaival, kábeleivel hallgatná, hallana egy bemutatóteremben egy elég jó hangot, ami otthon nem. lesz ugyanaz.
Az ár tekintetében igazad van, azt hittük, hogy 200 körül lehet kapni valami hasonlót, visszalépni viszont nem akart meg használtat se.
Inkább tettünk még hozzá.
Hogy miért a Marantz?
Sokak szerint túlárazott, stb, viszont jókat olvastunk róla, elvileg korrekt phono bemenete van, apám meg most kapott vagy 100 db bakelitet, valószínűleg lemezjátszót is cserél hamarosan.
Ezt megfejelte a tudat, hogy komoly drágulásra lehet számítani, így úgy voltunk vele, hogy nem érünk rá hetekig-hónapokig rágódni. Főleg, kb. szeptemberig nem kap szabadságot, vagyis tényleg csak a netes tesztek meg az itteni tippek lehettek a támpont. (bár szinte csak használt erősítőket javasoltatok amivel nem mentem semmire, mert apám nem vesz használtat)

Köszönöm mégegyszer és elnézést, ha valakinek raboltam az idejét. bocs.gif

Attila

mishow írta:
2022.07.17., vas. 19:16
szitaati írta:
2022.07.17., vas. 17:11
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Végül dobott még bele a család és egy Marantz PM8006 lett belőle (nem itthonról 570 ezerért, hanem Németországból 1016 Euroért szállítással együtt)
Háááát gondolkodik.gif
Őszintén szólva nem nagyon értelek.
Írtad, hogy új kell - ez OK.
Írtad, hogy a Yamahát szerettétek - ez is OK.
Írtad, hogy max 200eFt a keret, később már 250-es készülékek iránt érdeklődtél - még ez is OK.
Utána többen írtunk többfélét (szerintem mind jó tipp volt), megköszönted, majd dupla áron vettetek valamit, amit senki nem ajánlott - tulajdonképpen ez is OK, hiszen a ti pénzetek, csak akkor miért futtattad velünk a köröket?
Remélem, beválik a "zsákbamalac", jó zenehallgatást hozzá, csak tényleg nem értem ... :nonononono:

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2578

Hozzászólás Szerző: mishow »

szitaati írta:
Végül dobott még bele a család és egy Marantz PM8006 lett belőle (nem itthonról 570 ezerért, hanem Németországból 1016 Euroért szállítással együtt)
Háááát gondolkodik.gif
Őszintén szólva nem nagyon értelek.
Írtad, hogy új kell - ez OK.
Írtad, hogy a Yamahát szerettétek - ez is OK.
Írtad, hogy max 200eFt a keret, később már 250-es készülékek iránt érdeklődtél - még ez is OK.
Utána többen írtunk többfélét (szerintem mind jó tipp volt), megköszönted, majd dupla áron vettetek valamit, amit senki nem ajánlott - tulajdonképpen ez is OK, hiszen a ti pénzetek, csak akkor miért futtattad velünk a köröket?
Remélem, beválik a "zsákbamalac", jó zenehallgatást hozzá, csak tényleg nem értem ... :nonononono:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3556

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

szitaati írta:
Előtte még is hallgattátok valahol, vagy csak úgy biztos jó lesz az módon vettétek meg?

Én csípem a Marantzot, viszont a 8006 szerintem nem éri meg az árát.
Küldtem neked privát üzenetet vagy egy hete, de még el sem olvastad. Ott fent, pirossal jelzi az oldal, hogy kaptál választ/értesítést ;)
Mondtam volna, hogy ha már Marantz, akkor van több PM-16 is eladó 200e körül. Igaz, használt, de hangban bőven (de legalább is mindenképpen) a 8006 felett áll. Vagy Sansui is van több is a piacon 3-400e körül, azok pedig még egy picivel magasabb kategóriát képviselnek. Csak, hogy a japán vonalon maradjunk.

De ha már így alakult, majd úgy is meglátjátok, milyen lesz. Ha nem jön be, biztos el lehet adni, sok eladó szokott lenni ezekből. Ha meg beválik, akkor gondom úgy is meglesz sokáig.
Csak a Marantz! :-D

szitaati
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: szitaati »

A másik jelölt a Magnat MA900 lett volna, de a digitális cuccokra ni cs szükség, viszont sokszor marad bekapcsolva a rendszer esténként másnapig, ami a csöveknek nem tenne jót.

Kaptunk egy fülest, hogy jövő héten minden drágul kb. hifi fronton, úgyhogy igyekeztünk rövidre zárni a dolgot.
Remélem jól döntöttünk. :smile52:

Attila

pjm írta:
2022.07.17., vas. 10:05
szitaati írta:
2022.07.13., szer. 12:28
Köszönöm a válaszokat.
Ez a poti már vagy 6x járt különböző szakszervízekben tisztításon, tovább nem vagyunk hajlandóak rá pénzt költeni. (Amennyiszer kértek már érte pénzt, abból egy fél erősítő kijön újonnan.) Most vagy ezek a szakszervízek nem néznek youtube-ot, vagy tényleg az van, mint legutóbb, hogy meg lehet csinálni tökéletesre (legutóbb tényleg olyan lett, mint új korában), csak hát eltelt 1 év és az elmúlt 3 hónapban drasztikusan romlott le az állapota és rosszabb lett, mint volt, konkrétan semmilyen állásban semmit nem lehet már hallgatni. sad.gif

Újak terén:
A Yamahát mondták többen is nekem, ezért azokat mindenképp meg fogom nézni.
De találtam pár érdekes alternatívát, ezeket idemásolom, hátha ismeritek őket, tudtok véleményt mondani:
Taga Harmony:
https://www.deltahifi.hu/taga_harmony_h ... irect_link

Totel A11 Tribute:
https://octogonaudio.hu/termekek/rotel- ... fMQAvD_BwE

Előbbiben elvileg minőségi alkatrészek vannak, utóbbit pedig a régi Marantzok atyja tervezte, elvileg megérheti az árát.
Kérdés, hogy mennyire passzolhatnak ezek a Standartokhoz, illetve a régi Yamahához mérten ezek is hitványak-e, vagy? gondolkodik.gif

:D :rolleyes:
Köszönöm a segítséget!

Attila
mishow írta:
2022.07.13., szer. 10:51

Sajnos úgy van, ahogy előttem többen írták: ha tényleg új, "0km-es" készülék kell, akkor 200eFt, de még 300eFt körül is visszalépés lesz hangban.
Ami jó hír, hogy a StandArt nem egy háklis doboz, jól hajtható, jól párosítható.
Adja magát, hogy esetleg legyen Heed az elektronika is, ebben az esetben ezt javasolnám:
viewtopic.php?f=32&t=177249&p=2713536&h ... d#p2713536
Az Obelisk a Yamaha után nagyon más lenne, ezzel viszont tuti végleges megoldás születne (ráadásul egy korrekt, megbízható fórumtárs árulja, és bár az ára annyiért is nagyon jó, alkudni mindig szabad ...) Nem tudom, Édesapádnak szükséges-e a phono, de ebben az is nagyon komoly, sőt fejhallgató erősítőnek is kiemelkedik az átlag integráltak közül.
Ha vixont tényleg ragaszkodik a polcról levett új erősítőhöz, akkor szerintem az új Yamahák (amiket én eddig hallottam) egészen korrekt hangúak.
Igaz, tényleg Kínában készülnek, és az alapgépekben tényleg nem olyan kiemelkedőek az alkatrészek, mint az 550-esben, de hát ez már csak egy ilyen kávéház :rolleyes: ráadásul az új Yamahákban többnyire van beépített DAC, sőt gyakran streamer is - szóval ha korrekt hang, stabil használhatóság, és (az énízlésem szerint) elegáns, retro design az igény, akkor bátran szemezgessetek az új Yamahákból.

Ps: Rákeresve az AX550-re, egy sor kép és cikk (post) jön fel a kopott/halott/kontaktos bemenetválasztók felújításáról. Hát tényleg nem WD40 szint, de egy jó (és türelmes) pákaforgató lehet meg tudná oldani. Nem véletlen, hogy Süti kolléga máris bejelentkezett rá :D
Ha japán és használt is szóba jöhet nézz meg egy régebbi Denon PMA 1500-ast. Abba a gépbe tudtommal simán összerakták egy dobozba a cég akkori elő-végfokát.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 330

Hozzászólás Szerző: pjm »

szitaati írta:
Köszönöm a válaszokat.
Ez a poti már vagy 6x járt különböző szakszervízekben tisztításon, tovább nem vagyunk hajlandóak rá pénzt költeni. (Amennyiszer kértek már érte pénzt, abból egy fél erősítő kijön újonnan.) Most vagy ezek a szakszervízek nem néznek youtube-ot, vagy tényleg az van, mint legutóbb, hogy meg lehet csinálni tökéletesre (legutóbb tényleg olyan lett, mint új korában), csak hát eltelt 1 év és az elmúlt 3 hónapban drasztikusan romlott le az állapota és rosszabb lett, mint volt, konkrétan semmilyen állásban semmit nem lehet már hallgatni. sad.gif

Újak terén:
A Yamahát mondták többen is nekem, ezért azokat mindenképp meg fogom nézni.
De találtam pár érdekes alternatívát, ezeket idemásolom, hátha ismeritek őket, tudtok véleményt mondani:
Taga Harmony:
https://www.deltahifi.hu/taga_harmony_h ... irect_link

Totel A11 Tribute:
https://octogonaudio.hu/termekek/rotel- ... fMQAvD_BwE

Előbbiben elvileg minőségi alkatrészek vannak, utóbbit pedig a régi Marantzok atyja tervezte, elvileg megérheti az árát.
Kérdés, hogy mennyire passzolhatnak ezek a Standartokhoz, illetve a régi Yamahához mérten ezek is hitványak-e, vagy? gondolkodik.gif

:D :rolleyes:
Köszönöm a segítséget!

Attila
mishow írta:
2022.07.13., szer. 10:51
szitaati írta:
2022.07.11., hétf. 22:39
Édesapám megkért, hogy segítsek neki új erősítőt venni. (Jelenleg egy '94-5 körüli Yamahája van, amihez egy pár Zsolt Audio Standart csatlakozik ...
Úgy tudom új erősítőt szeretne.
Tudtok javasolni valamit 200 eFt alatt, ami nem visszalépés?
Sajnos úgy van, ahogy előttem többen írták: ha tényleg új, "0km-es" készülék kell, akkor 200eFt, de még 300eFt körül is visszalépés lesz hangban.
Ami jó hír, hogy a StandArt nem egy háklis doboz, jól hajtható, jól párosítható.
Adja magát, hogy esetleg legyen Heed az elektronika is, ebben az esetben ezt javasolnám:
viewtopic.php?f=32&t=177249&p=2713536&h ... d#p2713536
Az Obelisk a Yamaha után nagyon más lenne, ezzel viszont tuti végleges megoldás születne (ráadásul egy korrekt, megbízható fórumtárs árulja, és bár az ára annyiért is nagyon jó, alkudni mindig szabad ...) Nem tudom, Édesapádnak szükséges-e a phono, de ebben az is nagyon komoly, sőt fejhallgató erősítőnek is kiemelkedik az átlag integráltak közül.
Ha vixont tényleg ragaszkodik a polcról levett új erősítőhöz, akkor szerintem az új Yamahák (amiket én eddig hallottam) egészen korrekt hangúak.
Igaz, tényleg Kínában készülnek, és az alapgépekben tényleg nem olyan kiemelkedőek az alkatrészek, mint az 550-esben, de hát ez már csak egy ilyen kávéház :rolleyes: ráadásul az új Yamahákban többnyire van beépített DAC, sőt gyakran streamer is - szóval ha korrekt hang, stabil használhatóság, és (az énízlésem szerint) elegáns, retro design az igény, akkor bátran szemezgessetek az új Yamahákból.

Ps: Rákeresve az AX550-re, egy sor kép és cikk (post) jön fel a kopott/halott/kontaktos bemenetválasztók felújításáról. Hát tényleg nem WD40 szint, de egy jó (és türelmes) pákaforgató lehet meg tudná oldani. Nem véletlen, hogy Süti kolléga máris bejelentkezett rá :D
Ha japán és használt is szóba jöhet nézz meg egy régebbi Denon PMA 1500-ast. Abba a gépbe tudtommal simán összerakták egy dobozba a cég akkori elő-végfokát.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2578

Hozzászólás Szerző: mishow »

szitaati írta:
Köszönöm a válaszokat.
Újak terén:
A Yamahát mondták többen is nekem, ezért azokat mindenképp meg fogom nézni …..
Taga Harmony?
Rote A11 Tribute?
Taga: nekem sötét ló, nem ismerem.
Az új Rotelek …. hát, ezt a legújabbat már szintén nem hallottam, de nekem valahogy úgy tűnik, mintha a Rotel egy ideje nem találna magára gondolkodik.gif
Szerintem maradjatok a Yamahánál, egy új 501-es kicsivel 200 felett egész komoly, ráadásul beépített dac van benne. A Yami ESS Sabre chippet használ, az azért nem gagyi ;)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”