Ennek egy tesója.Alex_Aston írta: ↑2022.08.07., vas. 12:59Ez ha jól sejtem, ez az, ugye?
Sosem felejtem el a "mindenvivő" kártyát![]()
http://3.bp.blogspot.com/-4J9TKTFqxfk/T ... kek03a.jpg
365 GTB/4 Competizione Gr4
Ennek egy tesója.Alex_Aston írta: ↑2022.08.07., vas. 12:59Ez ha jól sejtem, ez az, ugye?
Sosem felejtem el a "mindenvivő" kártyát![]()
http://3.bp.blogspot.com/-4J9TKTFqxfk/T ... kek03a.jpg
Ez ha jól sejtem, ez az, ugye?
Az még csak hagyján, de az almanach is nála maradt.
Nem tudták Bifftől az Almanachot visszaszerezni...
Pár mikron réteget vesz csak le a polír,persze ez attól is függ hogy milyen mélyek a karcok,és hányszor kell végigmenni rajta,de ettől függetlenül ha minden évben is kap egy polírt a vas,akkor sem fogy el a lakkréteg rajta az életében.Alex_Aston írta: ↑2022.07.24., vas. 23:24Lehet rosszul, de úgy tudom, a lakk felület felső részét távolítják el ilyenkor, ami ugye véges folyamat. Azaz minden alkalommal csökken a lakk vastagsága, ami a fényezést védi.
Én tudtam mindetAlex_Aston írta: ↑2022.07.26., kedd 19:487/10.
Azért nem olyan könnyű ez.
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/202 ... paign=link
Políroztasd át.Egy egylépcsős polír nem vészes árban,és még szebb is lesz a verda mint a szomszéd ténykedése elött.zoli73 írta: ↑2022.07.24., vas. 20:33Szép estét mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől, tapasztaltaktól!
Történt egy olyan sajnálatos eset, hogy két nappal ez előtt a szomszédom, az udvarában valamilyen általa készített acélszerkezetet festette festékszóróval, aminek egy részét a szél felénk hozta. Ahol festett, onnan kb. 4-5 méterre állt a feleségem autója, és sajnos eléggé összeszórta, ködölte.
Szemmel csak az üvegfelületeken látható, de kézzel tapogatva, símogatva, minden felületen érezhető, érdes lett a felület. Az üvegeket nem kis munkával, nitro higító segítségével sikerült megtisztítanom, de a fényezéssel, lámpatestekkel nem tudok(merek) mit csinálni.
Áthívtam a szomszédot, nem tagadta, hogy hibázott, "de hát Ő most mit csináljon? Álmában sem gondolta, hogy idáig elhozza a szél."![]()
Mivel otthon dolgozik, és ez sajnos máskor is előfordoltam, kértem, hogy legközelebb szóljon, ha ilyenre készül, és elállítjuk, vagy letakarjuk az autót.
A kérdésem, hogyan lehetne maradéktalanúl, és sérülés mentesen eltávolítani, az autóról a ráhordott festéket?
Például, ha elviszem egy autókozmetikába, egy polírozással el tudják távolítani?
Ha valakinek van valami jó ötlete, tanácsa, azt megköszönném!
Ui.: Köszönöm, de az a tanács nem segít, hogy harapjam át a szomszéd torkát.
Ilyet nem állítottam sosem.
Te mindent IS tudsz, végtelenszer, és vissza. Kétszer.Alex_Aston írta: ↑2022.07.24., vas. 23:24Lehet rosszul, de úgy tudom, a lakk felület felső részét távolítják el ilyenkor, ami ugye véges folyamat. Azaz minden alkalommal csökken a lakk vastagsága, ami a fényezést védi.
Lehet rosszul, de úgy tudom, a lakk felület felső részét távolítják el ilyenkor, ami ugye véges folyamat. Azaz minden alkalommal csökken a lakk vastagsága, ami a fényezést védi.
Ez ugye netto baromság.
Egy polírozással simán helyre lehet hozni, sőt, jobb állapotra is!zoli73 írta: ↑2022.07.24., vas. 20:33Szép estét mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől, tapasztaltaktól!
Történt egy olyan sajnálatos eset, hogy két nappal ez előtt a szomszédom, az udvarában valamilyen általa készített acélszerkezetet festette festékszóróval, aminek egy részét a szél felénk hozta. Ahol festett, onnan kb. 4-5 méterre állt a feleségem autója, és sajnos eléggé összeszórta, ködölte.
Szemmel csak az üvegfelületeken látható, de kézzel tapogatva, símogatva, minden felületen érezhető, érdes lett a felület. Az üvegeket nem kis munkával, nitro higító segítségével sikerült megtisztítanom, de a fényezéssel, lámpatestekkel nem tudok(merek) mit csinálni.
Áthívtam a szomszédot, nem tagadta, hogy hibázott, "de hát Ő most mit csináljon? Álmában sem gondolta, hogy idáig elhozza a szél."![]()
Mivel otthon dolgozik, és ez sajnos máskor is előfordoltam, kértem, hogy legközelebb szóljon, ha ilyenre készül, és elállítjuk, vagy letakarjuk az autót.
A kérdésem, hogyan lehetne maradéktalanúl, és sérülés mentesen eltávolítani, az autóról a ráhordott festéket?
Például, ha elviszem egy autókozmetikába, egy polírozással el tudják távolítani?
Ha valakinek van valami jó ötlete, tanácsa, azt megköszönném!
Ui.: Köszönöm, de az a tanács nem segít, hogy harapjam át a szomszéd torkát.
Igen, egy kozmetikában biztos meg tudják mondani, hogy a polírozas segít-e. Remélem igen. Bízom/bíztam benne, hogy van itt hozzáértő, aki tud tanácsot adni. Kozmetikát még keresnem kell, de erre 2 hét múlva tudok csak időt keríteni, akkor kezdődik a szabadságom.Alex_Aston írta: ↑2022.07.24., vas. 21:06Csak simán pofán b....![]()
Szerintem inkább magát az autó kozmetika céget kérdezd erről. Aztán a számlát meg majd add oda a szomszédnak.
Polír biztos leszedi, csak az ugye a fényezést gyengíti. De lehet nincs más megoldás. Remélhetőleg aki ezzel foglalkozik nap,.mint nap, szakszerű megoldást tud majd kínálni.