Elnézést, a "ne ajánljatok másik erősítőt" hozzászólást csak ennek megírása után olvastam.
Ez esetben hozzászólásomat tekintsd tárgytalannak, bár én a véleményem bátorkodom fenntartani.
Én ilyenekben gondolkodnék, amíg nincs egy komolyabb erősítő (+kábelezés meg minden egyéb ugye) zenehallgatásra. (A hallgatni kívánt zenei stílusok igénylik a komoly rendszert.)dekumanus írta: ↑2022.07.01., pén. 21:30Köszönöm a gyors választ. Van is eladásra hirdetve itt a fórumon egy phonar micro 2. Csak kár hogy messze van tőlem. Meghallgatás nélkül pedig nem akarok vásárolni. Szívem szerint elcibálnám a vasat is a meghallgatásra.
Esetleg valamelyik Bowers vagy másmilyen angol állványos? Sosem volt még angol hangdobozom, nem ismerem hangzás karakterüket.
Köszönettel:
Dekumanus

Nos, ma egy kerti party keretében megünnepeltük a fiam születésnapját, és hát megtörtént az ajándékozás is.zoli73 írta: ↑2022.06.02., csüt. 07:03Köszönöm a megerősítést, pontosan látod a helyzetet!Aszpirin írta: ↑2022.06.01., szer. 22:23Ha egy 14 éves srácnak kell, akkor ne a saját ízléséből induljon ki a magunkfajta.
Igen, menőbb a JBL, tehát az kell nekik. Jól mondta az eladó, azzal nem kehet mellé lőni ebben a korosztályban. Ezt én is személyesen megtapasztaltam. Az, hogy mono, szerintem teljesen mellékes.
A barátom lányának egy Flip-je van (már nem emlékszem melyik sorszámú), évek óta elnyűhetetlen darab, és bevallom ilyen kerti zajcsinálásra sokszor mi öregek is kölcsönvesszük tőle, mert igen, egészen elképesztő, hogy milyen hangerő jön ki abból a kis vacakból, abszolúte nem hifi minőségben, de a pillanatnyi célnak pont megfelelően. És órákig bírja.
Részemről plusz egy szavazat a JBL-re. A legnagyobbra, ami a keretbe belefér.
Tisztán látszik, hogy ezeknek a JBL hangszóróknal ki a célközönségük, és szerintem nekik teli találat.
A hangjuk(nem csak a JBL) tényleg meglepő. Nekem 14 éves koromban
BRG MK-29-es magnóm volt, és tökéletesen elégedett voltam vele, ahhoz képest ez szenzációs hangra képes. Az meg hogy mono, szerintem a mai srácokat hidegen hagyja, sokadik szempont.
Amúgy tegnap este megvettem, JBL Charge 5.
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Köszönöm a megerősítést, pontosan látod a helyzetet!Aszpirin írta: ↑2022.06.01., szer. 22:23Ha egy 14 éves srácnak kell, akkor ne a saját ízléséből induljon ki a magunkfajta.
Igen, menőbb a JBL, tehát az kell nekik. Jól mondta az eladó, azzal nem kehet mellé lőni ebben a korosztályban. Ezt én is személyesen megtapasztaltam. Az, hogy mono, szerintem teljesen mellékes.
A barátom lányának egy Flip-je van (már nem emlékszem melyik sorszámú), évek óta elnyűhetetlen darab, és bevallom ilyen kerti zajcsinálásra sokszor mi öregek is kölcsönvesszük tőle, mert igen, egészen elképesztő, hogy milyen hangerő jön ki abból a kis vacakból, abszolúte nem hifi minőségben, de a pillanatnyi célnak pont megfelelően. És órákig bírja.
Részemről plusz egy szavazat a JBL-re. A legnagyobbra, ami a keretbe belefér.

Ha egy 14 éves srácnak kell, akkor ne a saját ízléséből induljon ki a magunkfajta.

Köszönöm!ZolaBA írta: ↑2022.06.01., szer. 05:56Teljesen szubjektív vélemény...
Ha hordozható, akkus termékről beszélünk, akkor én gyakorlatilag leszűkíteném a választékot két márkára, JBL vagy SONY. Van egy csomó másik persze, de ezekkel a Sencor jellegekkel én nem égetném be a gyerekem![]()
Ha jól tudom mai napig igaz, hogy a jbl mono (!), a sony-k pedig sztereo-k. Persze láncba köthető több darab, akkor van sztereo is . A JBL ahogy én látom menőbb, mert jobban dübörög. Sok meghibásodást olvasni, valszeg nem különösebben szerethetik a max hangerőt... érdemes nagyobbat venni ha a hangerő a fontos.
Nekünk kettő Sony srs-xb31 van, kertben/medencénél használjuk fél hangerő alatt, a célra tökéletes.

Teljesen szubjektív vélemény...

Köszönöm!Alex_Aston írta: ↑2022.05.31., kedd 17:32A legjobb, amit ebből a fajtából hallottam, az ennek az elődje volt:zoli73 írta: ↑2022.05.31., kedd 16:05Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől, tapasztaltaktól.
Egy bluetooth hangszórót szeretnék vásárolni a 14 éves fiamnak, a keret kb. 50e Ft. Az Ő véleményét nem kérhetem ki, hogy melyik tetszik, mert ajándék lesz, meglepetés.
Ebből a keretből szeretném kihozni a maximumot, de el vagyok veszve a kínálat "cunamiban", tapasztalatom nincs ilyen téren, és márkafüggő sem vagyok.
Köszönöm előre is a segítséget!
https://www.extremeaudio.hu/harman-kard ... gszoro-kek
Jópofa volt, hogy többet is össze lehetett kapcsolni, sztereó hangkép lehetőséggel (pl. esetleges későbbi bővülés esetén), ezen felül a hangja meglepően jó volt. Nem az a dübörgő fajta, hanem inkább kiegyenlített hangú.

A legjobb, amit ebből a fajtából hallottam, az ennek az elődje volt:zoli73 írta: ↑2022.05.31., kedd 16:05Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől, tapasztaltaktól.
Egy bluetooth hangszórót szeretnék vásárolni a 14 éves fiamnak, a keret kb. 50e Ft. Az Ő véleményét nem kérhetem ki, hogy melyik tetszik, mert ajándék lesz, meglepetés.
Ebből a keretből szeretném kihozni a maximumot, de el vagyok veszve a kínálat "cunamiban", tapasztalatom nincs ilyen téren, és márkafüggő sem vagyok.
Köszönöm előre is a segítséget!

Ha állványos inkább, akkor ez : https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=171695

Ha kis pénzből akarsz jó hangsugárzót, akkor nem kérdés: https://www.avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=156159

Rápróbáltam, bár elég messze van ...Alex_Aston írta: ↑2022.01.24., hétf. 17:35Esetleg hívd fel, hogy megvan e még neki, és hallgasd meg a 783-ast (vagy akár a 782-est is), szerintem nagyon is érdemes.
viewtopic.php?f=33&t=163214&p=2650518&h ... n#p2650518