Föld invázió (orosz: Аванпост, angol: The Blackout)
https://www.imdb.com/title/tt8664988/
Orosz apokaliptikus sci-fi.
Teljesen véletlenül bukkantam rá a tévében.
Oroszország, Belarusz, Ukrajna és Finnország bizonyos részei kivételével sötétbe borul az egész világ.
A sötétbe borult részeken állatok és emberek teljesen zomboiddá váltak, nagy tömegben támadják a még normálisakat.
Kiderül, hogy az egész egy idegen invázió előkészítése.
Nehéz mit mondani, mert egyik oldalról a történetvezetés, a dramaturgia, a karakterek igen sok kívánnivalót hagynak maguk után, vannak benne kifejezetten röhejes részek, pl. a pont végén is.
Ráadásul, a film nincs lezárva, olyan, nem is egy csavar (cliffhanger) marad a végén egy lehetséges folytatásnak, hanem egyértelmű(nek tűnik), hogy ez egy első rész volt, aminek szükségszerűen lenne folytatása.
Ugyanakkor, teljesen nem is kuka, felmerülnek benne morális kérdések (pl. mit miért lehet/szabad feláldozni, ki/mi a jó és a rossz), mégsem didaktikus, ráadásul olyan fordulatok is akadnak benne, amik egy amerikai filmben nemigen.
Összességében, egy fura, ZS kategóriás film, amit mégsem bántam, hogy megnéztem, de a folytatására már nem biztos, hogy kíváncsi lennék.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek