Mármint a Kábelezzünk topikban...zx07 írta: ↑2022.01.03., hétf. 14:56A CAT5e elvileg bírja az 1Gbps-os sebességet és a 100Mhz-es jelátvitelt, DE ez kicsit olyan mint az a személyautó, ami elvileg bírja a 200-as tempót és te állandóan azon akarod hajtani. Nem arra találták ki, a magasabb osztályú kábelekhez képest magasabb a jitter és drop-out. Vannak jó alternatívák, pld. a Vention CAT 8 SSTP (árnyékolt) kábelek, amelyek 40 Gbps-ra vannak hitelesítve és 2000Mhz-es jelátvitelt támogatnak. Az autós példára visszakanyarodva, ez egy versenyautó, ami simán bírja a 200-at, de a 300 és a 400 meg se kottyan neki... Pár tucat poszttal ezelőtt épp ezt beszéltük.BBalu írta: ↑2022.01.03., hétf. 14:44Sziasztok,
BÚÉK!
Hálózaton történő audio lejátszással kapcsolatban számítanék a hozzáértők iránymutatására... Remélem h ez az a topik. :)
Röviden...
Adott egy két szintes ingatlan, ahol a szobákba anno be lettek húzva LAN kábelek, legalapabb CAT5e szürke szigetelésbe bújtatott filléres LAN kábel. A földszinten található a UPC router, innen indulnak újtukra a LAN (és koax) kábelek szerte a helyiségekbe.
Az emeleten van a "zeneszoba", ami vezetékes kapcsolattal csatlakozik a hálozatra. Mégpedig fali aljzat - LAN kábel - audiophile switch - amibe csatlakozik egy Synology NAS és egy Oppo 105.
A switch is, és a UPC router is kapott egy-egy analóg tápot.
A UPC routeren nincs annyi RJ45 aljzat, hogy minden végpontot be tudjak kötni, emiatt jelenleg egyes szobákban "van vezetékes net", másikakban nincsen. Egyrészt szeretném megoldani, hogy minden végpont be legyen kötve, másrészt audio szempontból szeretném a lehető legjobb megoldást választani. Több forrásból is hallani, olvasni, infokat a témában, amiket egy hozzám hasonló laikus nem biztos h megfelelően átlát...
Ezidáig két lehetséges opció körvonalazódott bennem:
1. A földszintre betenni plusz egy switchet . A UPC router továbbra is ellátná a modem és a wifi router funkciókat. Kérdés, hogy érdemes lenne-e még egy audiophile switchet betenni a földszintre is? A két switch között kb 5m távolság lenne.
2. A földszintre betenni egy jó minőségű routert. A UPC routeren kikapcsolni a wifit, "tehermentesíteni" ezzel. Ha ez lenne audio szempontból a jobb megoldás, akkor adódik a kérdés, hogy a zene szoba LAN kábele az új routerbe legyen bekötve, vagy mivel az új router szórná a wifit, inkább maradjon a UPC routerben az a kábel?
3. (?) Egyik megoldás sem optimális , és más irányba kell gondolkozni?
A fenti kérdéskörtől függetlenül... mennyire érdemes próbálkozni a falban futó CAT 5e kábel cseréjével vmi minőségibb LAN kábelre?
Köszönöm előre is az útmutatást!![]()
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
A CAT5e elvileg bírja az 1Gbps-os sebességet és a 100Mhz-es jelátvitelt, DE ez kicsit olyan mint az a személyautó, ami elvileg bírja a 200-as tempót és te állandóan azon akarod hajtani. Nem arra találták ki, a magasabb osztályú kábelekhez képest magasabb a jitter és drop-out. Vannak jó alternatívák, pld. a Vention CAT 8 SSTP (árnyékolt) kábelek, amelyek 40 Gbps-ra vannak hitelesítve és 2000Mhz-es jelátvitelt támogatnak. Az autós példára visszakanyarodva, ez egy versenyautó, ami simán bírja a 200-at, de a 300 és a 400 meg se kottyan neki... Pár tucat poszttal ezelőtt épp ezt beszéltük.BBalu írta: ↑2022.01.03., hétf. 14:44Sziasztok,
BÚÉK!
Hálózaton történő audio lejátszással kapcsolatban számítanék a hozzáértők iránymutatására... Remélem h ez az a topik. :)
Röviden...
Adott egy két szintes ingatlan, ahol a szobákba anno be lettek húzva LAN kábelek, legalapabb CAT5e szürke szigetelésbe bújtatott filléres LAN kábel. A földszinten található a UPC router, innen indulnak újtukra a LAN (és koax) kábelek szerte a helyiségekbe.
Az emeleten van a "zeneszoba", ami vezetékes kapcsolattal csatlakozik a hálozatra. Mégpedig fali aljzat - LAN kábel - audiophile switch - amibe csatlakozik egy Synology NAS és egy Oppo 105.
A UPC routeren nincs annyi RJ45 aljzat, hogy minden végpontot be tudjak kötni, emiatt jelenleg egyes szobákban "van vezetékes net", másikakban nincsen. Egyrészt szeretném megoldani, hogy minden végpont be legyen kötve, másrészt audio szempontból szeretném a lehető legjobb megoldást választani. Több forrásból is hallani, olvasni, infokat a témában, amiket egy hozzám hasonló laikus nem biztos h megfelelően átlát...
1. A földszintre betenni plusz egy switchet . A UPC router továbbra is ellátná a modem és a wifi router funkciókat. Kérdés, hogy érdemes lenne-e még egy audiophile switchet betenni a földszintre is? A két switch között kb 5m távolság lenne.
2. A földszintre betenni egy jó minőségű routert. A UPC routeren kikapcsolni a wifit, "tehermentesíteni" ezzel. Ha ez lenne audio szempontból a jobb megoldás, akkor adódik a kérdés, hogy a zene szoba LAN kábele az új routerbe legyen bekötve, vagy mivel az új router szórná a wifit, inkább maradjon a UPC routerben az a kábel?
A fenti kérdéskörtől függetlenül... mennyire érdemes próbálkozni a falban futó CAT 5e kábel cseréjével vmi minőségibb LAN kábelre?
Köszönöm előre is az útmutatást!![]()
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV
Sziasztok,
BÚÉK!
Röviden...
Köszönöm előre is az útmutatást!
BÚÉK!
Röviden...
Köszönöm előre is az útmutatást!
Koszi akkor megprobalom direktbe laptoprol is. Mondjuk ugy viszont nekem szinten nem izgalmas mert en inkabb maradok a kenyelmes tablet upnp tidal megoldasnal, de kivancsi vagyok arra milyen ugy osszehasonlitva a ketto. A tidal eseteben en nem hallok kulonbseget a laptop vs tidal connect upnp keresztul kozott.tonya írta: ↑2022.01.02., vas. 20:19Azért az Airplayen kiküldött anyag nagyon nem egy kategória az Auralic Lightining DS-be integrált natív Amazon hozzáféréssel, tudom mivel kipróbáltam Airplayen is és eléggé gyengén muzsikált, valamint az Airplay nem viszi át csak 48kHz-es mintavételi frekvenciáig a zenét és hallhatóan gyengébben szól. (szerény véleményem szerint)
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Azért az Airplayen kiküldött anyag nagyon nem egy kategória az Auralic Lightining DS-be integrált natív Amazon hozzáféréssel, tudom mivel kipróbáltam Airplayen is és eléggé gyengén muzsikált, valamint az Airplay nem viszi át csak 48kHz-es mintavételi frekvenciáig a zenét és hallhatóan gyengébben szól. (szerény véleményem szerint)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Na én is kipróbáltam, rendszer az aláírásban, és nekem Tidal egyenlőre marad. Amazon nekem élesebb volt. Kérdés ugyanakkor, hogy okozhatja-e a különbséget, hogy mig a Tidal a tidal connecten keresztül megy ki (UPNP ?), addig az Amazon Airplayen?tonya írta: ↑2021.12.27., hétf. 12:38Meg van az első összehasonlítás a rendszeremen Tidal kontra Amazon Music.. röviden a lánc:
Auralic Femto, Heed Abacus USB-n keresztül összekötve, Primaluna EVO100 nem a gyári csőkészlettel (Raytheon 12AX7, RCA 5814A, EI KT90) Spendor BC2, switchek sorba kötve, átórázva, lineáris táppal ellátva, a Lightning DS-be tökéletesen sikerült integrálni az Amazon Musicot, semmi akadás, lassulás, fagyás, ugyanazokat az albumokat hallgattam Tidalról és az Amazonról is, az átkapcsolás a két szolgáltató között villámgyorsan ment, ami elsőre feltűnt, hogy folyékonyabban, nyugodtabban, de mégis dinamikusabban szólalt meg a zene az Amazonról, az Amazon 44.1-től 192 kHz-ig terjedő mintavételezést használ, a hálózat bírja, nem is értem ezt az MQA-s baromságot a Tidal részéről, (amúgy az Auralicon kikapcsoltam az MQA-t anno, mivel valami számomra nem volt kerek a hangjában), az Amazonnál viszont nincsen szükség semmilyen MQA-as DAC-ra, szerény véleményem szerint a Tidalnak ismét bevertek egy szöget a koporsójába, 3 hónapig ingyen lehet hallgatni az Amazont, aztán 5 Euró/hónap, szerintem érdemes kipróbálni, nekem tetszik.![]()
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
A nulláról nem volt egyszerű összehozni, de sikerült!
A szakzsargon nagyon lefárasztott, de mindenképpen megérte
Valaki a hetedik napon, én a negyediken pihentem meg....
Boldog új évet és jó egészséget kivánok minden Kedves Fórumtársnak!
A szakzsargon nagyon lefárasztott, de mindenképpen megérte
Valaki a hetedik napon, én a negyediken pihentem meg....
Boldog új évet és jó egészséget kivánok minden Kedves Fórumtársnak!
Shahinian Obelisk
Synology NAS/Sotm ISO-CAT6/SotM sms 200 Ultra Neo - Luxor Lps-75 - HiDiamond USB1
Audio-GD DI-20 - Audiophonics - Canare L-5CFB Spdif
Audio-GD Master 11 - Pangea Premier Ic
Quad QSP
Zu Mission/Swiss Cables/Pangea/Supra
Perfect Acoustic akusztikai panelek
Homokkövek
Synology NAS/Sotm ISO-CAT6/SotM sms 200 Ultra Neo - Luxor Lps-75 - HiDiamond USB1
Quad QSP
Homokkövek
Igen
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Aszpirin 2022.01.01., szomb. 14:01-kor.
Ok: elrontott idézés javítása
Ok: elrontott idézés javítása
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
A magyar zenéket is?tonya írta: ↑2021.12.27., hétf. 16:56Eddig mindent megtaláltam amit a Tidalon is hallgattam.white-tiger írta: ↑2021.12.27., hétf. 16:21A fellelhető zenék/ albumok mennyisége között sok különbség van a két szolgáltató között?
Köszönöm a tippeket!
Az analóg tápolás mindenképpen sarkalatos lesz ezen a fronton....igazad van. A kábelezés már megvan.
Egyenlőre azon dolgozom, hogy hangra bírjam az eszközt, de nem tűnik egyszerűnek az említett szolgáltatások (szerver/NAS) beállítása
Az analóg tápolás mindenképpen sarkalatos lesz ezen a fronton....igazad van. A kábelezés már megvan.
Egyenlőre azon dolgozom, hogy hangra bírjam az eszközt, de nem tűnik egyszerűnek az említett szolgáltatások (szerver/NAS) beállítása
Shahinian Obelisk
Quad QSP
Homokkövek
Quad QSP
Homokkövek
Sziasztok!
A napokban sikerült szert tennem egy Sotm sms-200 hálózati lejátszóra.
Mind a gyártó és a külföldi fórumokat olvasva egyértelműen a Bubble upnp + Nas-Minim szerver konfigurációval lehet a legtöbbet kihozni a készülékből.
A rendszer "összeállításához" szeretném a segítségteket kérni.
.
A jelenlegi felállás
- Macbook pro - mezei router - Synology NAS 115j - Sotm sms 200 - Nuprime Dac9......
Előre is köszönöm
Üdv.
Zsolt
A napokban sikerült szert tennem egy Sotm sms-200 hálózati lejátszóra.
Mind a gyártó és a külföldi fórumokat olvasva egyértelműen a Bubble upnp + Nas-Minim szerver konfigurációval lehet a legtöbbet kihozni a készülékből.
A rendszer "összeállításához" szeretném a segítségteket kérni.
A jelenlegi felállás
- Macbook pro - mezei router - Synology NAS 115j - Sotm sms 200 - Nuprime Dac9......
Előre is köszönöm
Üdv.
Zsolt
Shahinian Obelisk
Quad QSP
Homokkövek
Quad QSP
Homokkövek
- vlaca
- Fórumlakó

- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
Köszönöm!alto írta: ↑2021.12.28., kedd 19:56Természetesen a Yamaha DAC-ja fog szólni. Az Airplay protokol 44.1Khz/16bit felbontás tud veszteségmentesen átküldeni, az ennél magasabb felbontást átkonvertálja 44.1/16-ra.firka0511 írta: ↑2021.12.28., kedd 19:35Sziasztok!
Tudja valaki, ha iPhone-ról, AirPlay-en keresztül küldök Hi-Res-LossLess zenét, egy Yamaha Wxc-50 lejátszóra, akkor mi történik? A telefon DAC-ját használom vagy a Yamaháét? Ha a Yamaháét, akkor az AirPlay elég ahhoz, hogy a LossLess adatfolyam veszteség nélkül átjusson a Yamaháig?
Természetesen a Yamaha DAC-ja fog szólni. Az Airplay protokol 44.1Khz/16bit felbontás tud veszteségmentesen átküldeni, az ennél magasabb felbontást átkonvertálja 44.1/16-ra.firka0511 írta: ↑2021.12.28., kedd 19:35Sziasztok!
Tudja valaki, ha iPhone-ról, AirPlay-en keresztül küldök Hi-Res-LossLess zenét, egy Yamaha Wxc-50 lejátszóra, akkor mi történik? A telefon DAC-ját használom vagy a Yamaháét? Ha a Yamaháét, akkor az AirPlay elég ahhoz, hogy a LossLess adatfolyam veszteség nélkül átjusson a Yamaháig?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Sziasztok!
- tamagaba
- Törzsvendég

- Értékelés: 694
- Kapcsolat:
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV
Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Griffon Hyperion II
Jrivert már leírtottam.
PC (I7-4765T, 8GB,SSD, Server 2012., J.River 20), Audiobyte Hydra+ZPM,
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
Antelope Audio Zodiac Gold, Végfok: Audio Research VT 100 mk III. -Kábelek: ALAC, Valhalla Aura V2/2 AES/EBU., Hangfal: Sonus Faber Cremona M, Fülhallgató: Sennheiser HD 600 , Állvány: SolidTEchRackofSilent
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
Foglalt, nem veszik fel vagy mi a baj ?
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme
Én az amazon saját appjat töltöttem le, azzal hallgatom. Teljesen jó minőségben játszik le ,csak telefononról nem tudom irányítani.
- tamagaba
- Törzsvendég

- Kapcsolat:
JRiver és Gizmo
Telefonos appal is lehet irányítani ha zene számítógép a forrás?
Eddig mindent megtaláltam amit a Tidalon is hallgattam.white-tiger írta: ↑2021.12.27., hétf. 16:21A fellelhető zenék/ albumok mennyisége között sok különbség van a két szolgáltató között?
- white-tiger
- Fórumlakó

- Értékelés: 109
A fellelhető zenék/ albumok mennyisége között sok különbség van a két szolgáltató között?tonya írta: ↑2021.12.27., hétf. 12:38Meg van az első összehasonlítás a rendszeremen Tidal kontra Amazon Music.. röviden a lánc:
Auralic Femto, Heed Abacus USB-n keresztül összekötve, Primaluna EVO100 nem a gyári csőkészlettel (Raytheon 12AX7, RCA 5814A, EI KT90) Spendor BC2, switchek sorba kötve, átórázva, lineáris táppal ellátva, a Lightning DS-be tökéletesen sikerült integrálni az Amazon Musicot, semmi akadás, lassulás, fagyás, ugyanazokat az albumokat hallgattam Tidalról és az Amazonról is, az átkapcsolás a két szolgáltató között villámgyorsan ment, ami elsőre feltűnt, hogy folyékonyabban, nyugodtabban, de mégis dinamikusabban szólalt meg a zene az Amazonról, az Amazon 44.1-től 192 kHz-ig terjedő mintavételezést használ, a hálózat bírja, nem is értem ezt az MQA-s baromságot a Tidal részéről, (amúgy az Auralicon kikapcsoltam az MQA-t anno, mivel valami számomra nem volt kerek a hangjában), az Amazonnál viszont nincsen szükség semmilyen MQA-as DAC-ra, szerény véleményem szerint a Tidalnak ismét bevertek egy szöget a koporsójába, 3 hónapig ingyen lehet hallgatni az Amazont, aztán 5 Euró/hónap, szerintem érdemes kipróbálni, nekem tetszik.![]()
- szfi
- Újonc fórumos

- Értékelés: 12
Csak most kezdtem Tidalt hasznàlni LP és CD mellett egy egyszerū Marantz N6006-on. Egyelõre jó kompromisszumnak tūnik. Félelmetes mennyiségū jò zene érhetõ el! A bôség „zavara“!
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100,iFi LAN Purifier Pro
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100,iFi LAN Purifier Pro
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.
Auralic Femto, Heed Abacus USB-n keresztül összekötve, Primaluna EVO100 nem a gyári csőkészlettel (Raytheon 12AX7, RCA 5814A, EI KT90) Spendor BC2, switchek sorba kötve, átórázva, lineáris táppal ellátva, a Lightning DS-be tökéletesen sikerült integrálni az Amazon Musicot, semmi akadás, lassulás, fagyás, ugyanazokat az albumokat hallgattam Tidalról és az Amazonról is, az átkapcsolás a két szolgáltató között villámgyorsan ment, ami elsőre feltűnt, hogy folyékonyabban, nyugodtabban, de mégis dinamikusabban szólalt meg a zene az Amazonról, az Amazon 44.1-től 192 kHz-ig terjedő mintavételezést használ, a hálózat bírja, nem is értem ezt az MQA-s baromságot a Tidal részéről, (amúgy az Auralicon kikapcsoltam az MQA-t anno, mivel valami számomra nem volt kerek a hangjában), az Amazonnál viszont nincsen szükség semmilyen MQA-as DAC-ra, szerény véleményem szerint a Tidalnak ismét bevertek egy szöget a koporsójába, 3 hónapig ingyen lehet hallgatni az Amazont, aztán 5 Euró/hónap, szerintem érdemes kipróbálni, nekem tetszik.
Meg van az első összehasonlítás a rendszeremen Tidal kontra Amazon Music.. röviden a lánc:
Auralic Femto, Heed Abacus USB-n keresztül összekötve, Primaluna EVO100 nem a gyári csőkészlettel (Raytheon 12AX7, RCA 5814A, EI KT90) Spendor BC2, switchek sorba kötve, átórázva, lineáris táppal ellátva, a Lightning DS-be tökéletesen sikerült integrálni az Amazon Musicot, semmi akadás, lassulás, fagyás, ugyanazokat az albumokat hallgattam Tidalról és az Amazonról is, az átkapcsolás a két szolgáltató között villámgyorsan ment, ami elsőre feltűnt, hogy folyékonyabban, nyugodtabban, de mégis dinamikusabban szólalt meg a zene az Amazonról, az Amazon 44.1-től 192 kHz-ig terjedő mintavételezést használ, a hálózat bírja, nem is értem ezt az MQA-s baromságot a Tidal részéről, (amúgy az Auralicon kikapcsoltam az MQA-t anno, mivel valami számomra nem volt kerek a hangjában), az Amazonnál viszont nincsen szükség semmilyen MQA-as DAC-ra, szerény véleményem szerint a Tidalnak ismét bevertek egy szöget a koporsójába, 3 hónapig ingyen lehet hallgatni az Amazont, aztán 5 Euró/hónap, szerintem érdemes kipróbálni, nekem tetszik.