Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Re: Streaming szolgáltatók és ami velük kapcsolatos / Tidal, Spotify stb...

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Egyébként az Audirvanával korábban is ki lehetett próbálni (és most is), hogy hogy szól az MQA “truncated” módban :rolleyes: (kipróbáltam, szerintem szarabbul, mintha megtörténne az első kibontás, még akkor is, ha a DAC nem MQA képes. De pont ez a csel az MQA-ban…)

Ja és mégegy: ha úgy lesz, ahogy a fickó írja, akkor bizony nem igaz a “lossless”-ség, szóval a Tidal az új korszakát egy kapitális hazugsággal indítaná? Mert az MQA-ról már bebizonyosodott, hogy nem lossless (ezt a szőhasználatot már a Tidal és az MQA is kerüli). Márpedig egy MQA-ból (ami nem lossless) “degradált” HiFi minőség akkor hogy lenne lossless? Egy veszteséges tömörítést még jobbsn lebutítunk, és hirtelen veszteségmentessé válik? Ez érdekes lenne. Mert a HiFi munőségnél bizony ott a “lossless” szó még a Tidal-support táblázatában….
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

robi20064 írta:
2021.11.18., csüt. 18:38
Szerintem ne legyenek illuzioitok ;)

https://community.roonlabs.com/t/new-pr ... /177479/58

Wklie nagyjabol jol osszefoglalja. Mellekesen o a Lumin egyik kiemelt firmware fejlesztoje.
Mire ne legyen illúziónk?
Mondjuk tényleg összefoglalhatnád egy mondatban, most olvassam végig az egész diskurzust ott?

Szerk. Ja, látom… Ezt már pedzegezték korábban is azoknál az albumoknál, amelyek a Tidalon MQA-ban is, meg sima 16/44.1-ben v. 16/48-ban is fenn vannak. Hogy valójában az MQA “truncated” változatai.
Lehet, de 1.) bármikor vissza lehet állni a mostani 3ezer forintosra, vagy 2) és ez valószínű nálam: pont emiatt az MQA-kavarás miatt ágyő Tidal…
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

viktorke
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: viktorke »

Aszpirin írta:
2021.11.18., csüt. 17:51
Érdekes. Valószínűleg a wondows-os Tidal app-pal van valami nálad.
Igen, méghozzá újkeletű probléma, most épp egy https://tidal.com/browse/album/362448Vangelist indítottam el, az is szünetel számváltáskor, tehát úgy tűnik most minden albumnál. Eddig nem volt ez a hiba, remélhetőleg köv. frissítéssel javítják.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

viktorke írta:
2021.11.18., csüt. 17:41
Aszpirin írta:
2021.11.18., csüt. 16:56
Most direkt kipróbáltam, nálam Audirvanával tökéletesen megy a Tidal gapless lejátszása…
Ha írsz konkrét albumot, akkor kipróbálom azt is, hátha album-függő.
https://tidal.com/browse/album/7909737
ez pl. a gyári Tidal appal (win), szakadozik számváltásnál tegnap óta.

(The Division Bell (2011 Remastered Version)
Pink Floyd)
Windows-on nem tudtam kipróbálni, de iPadOS-es gyári Tidal app-pal, tegnap érkezett frissítés után (arra gyanakodtam volna, ezért előbb kipróbáltam a frissítés előtti, majd a tegnapi frissítés utáni verzióval) nem szakadozik ez az album a számváltásnál. Mac-en pedig Audirvanával sem.
Érdekes. Valószínűleg a wondows-os Tidal app-pal van valami nálad.

viktorke
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 17

Hozzászólás Szerző: viktorke »

Aszpirin írta:
2021.11.18., csüt. 16:56
Most direkt kipróbáltam, nálam Audirvanával tökéletesen megy a Tidal gapless lejátszása…
https://tidal.com/browse/album/7909737
ez pl. a gyári Tidal appal (win), szakadozik számváltásnál tegnap óta.

(The Division Bell (2011 Remastered Version)
Pink Floyd)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

tsilver2 írta:
2021.11.18., csüt. 16:38
valószínűleg nem frissítés okozta de tegnap óta a Tidal "elfelejtette" a gapless funkció, koncert felvételnél szép nagy szüneteket tart a számok között. Nem találtam rá beállítási lehetőséget (Jriveren megy utána át)

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

valószínűleg nem frissítés okozta de tegnap óta a Tidal "elfelejtette" a gapless funkció, koncert felvételnél szép nagy szüneteket tart a számok között. Nem találtam rá beállítási lehetőséget (Jriveren megy utána át)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2021.11.18., csüt. 14:38
Aszpirin írta:
2021.11.18., csüt. 12:26
Az iPad-emen a Tidal app így indult (lásd mellékelt kép, azt hiszem, ezek után egyértelmű, hogy az lett a Tidal Hifi Plus, amit eddig Tidal HiFi-nek neveztek… mivel engem - enyhén szólva is - hidegen hagy az MQA meg az Atmos zene, már “Downgrade”-elek is az 1499 forint havidíjú új Tidal HiFi csomagra… ezzel tényleg elébe mentek a Spotify lépésének, bár attól tartok, nem én leszek az egyetlen, aki megfelezi a Tidalnak fizetett pénzét…)
Ird le legyszi, milyen felbontasaid lettek elerhetok. Koszonom szepen!
Szia, megtörtént a downgrade, de sajnos várni kell dec 3-ig, mert előtte tart még a korábbi előfizetés, addig “Downgrade pending”-ben vagyok (lásd mellékelt képet).
Szóval akkor tudom majd megmondani. De ennek én is utánanéztem, és a Tidal Support szerint lossless 16/44.1 kell legyen a maximuma downgrade után, lásd: https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... ans-Offer-
Csatolmányok
3653EAD7-6825-44B8-B795-BE98FF693CA9.png
3653EAD7-6825-44B8-B795-BE98FF693CA9.png (340.79 KiB) Megtekintve 1790 alkalommal

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Az iPad-emen a Tidal app így indult (lásd mellékelt kép, azt hiszem, ezek után egyértelmű, hogy az lett a Tidal Hifi Plus, amit eddig Tidal HiFi-nek neveztek… mivel engem - enyhén szólva is - hidegen hagy az MQA meg az Atmos zene, már “Downgrade”-elek is az 1499 forint havidíjú új Tidal HiFi csomagra… ezzel tényleg elébe mentek a Spotify lépésének, bár attól tartok, nem én leszek az egyetlen, aki megfelezi a Tidalnak fizetett pénzét…)
Csatolmányok
32C9BBD9-E4C9-4DC5-9B33-AC8B7F6E27B8.png
32C9BBD9-E4C9-4DC5-9B33-AC8B7F6E27B8.png (2.25 MiB) Megtekintve 1828 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Mathias írta:
2021.11.18., csüt. 09:13
Lehet tévedtem. Mintha külföldön se emelkedett volna az ár, sőt. A korábbi lossless Hifi előfizetés lett átnevezve Hifi plusra és maradt az ára 20$. És a korábbi veszteséges csomag (Standard?), lett átnevezve Hifi-re és maradt az ára 10$, viszont most már veszteségmentes lett, tehát többet kap a pénzéért az, akinek olyan előfizetése volt. És lett egy veszteséges ingyenes verzió is.
Pontosan ez történt. Magyarországon alacsonyabb áron kaptuk a szolgáltatást eddig is, most is. Aki a nagyobb HiFi csomagban volt eddig, annak nem lesz érdemi változás, de aki nem ragaszkodik a HD, Atmos és MQA tartalmakhoz, annak a kisebbik HiFi csomag is elég lehet féláron. Nem kis változás ez, felfogható árcsökkentésként is. Gyanítom, elébe mentek a Spotify lépésének.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Mathias írta:
2021.11.18., csüt. 09:13
Mathias írta:
2021.11.18., csüt. 07:43
Feltételezem, ha változtak volna akkor azt látnánk, amit nyugatabbra látnak, hogy 10$ helyett 20$
Lehet tévedtem. Mintha külföldön se emelkedett volna az ár, sőt. A korábbi lossless Hifi előfizetés lett átnevezve Hifi plusra és maradt az ára 20$. És a korábbi veszteséges csomag (Standard?), lett átnevezve Hifi-re és maradt az ára 10$, viszont most már veszteségmentes lett, tehát többet kap a pénzéért az, akinek olyan előfizetése volt. És lett egy veszteséges ingyenes verzió is.
Ez jó hír ha igaz. Végülis akkor a korábbi (és ezek szerint a mostani) 20$-os csomag kerül(t) nálunk 3000Ft-ba??

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Mathias írta:
2021.11.18., csüt. 07:43
Feltételezem, ha változtak volna akkor azt látnánk, amit nyugatabbra látnak, hogy 10$ helyett 20$

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

denesdr írta:
2021.11.18., csüt. 00:14
Nekem (feltételezem másnak is) az áll az emailben, hogy upgradeltek a HiFi Plus csomagba, de ez nem jár extra költséggel. Ez vajon meddig marad így, amíg él az jelenlegi előfizum? Mert ugye eddig 3000 Huf volt az MQA-s csomag, most meg 20 Dodó.
Amennyire látom a magyar árak nem változtak. Feltételezem, ha változtak volna akkor azt látnánk, amit nyugatabbra látnak, hogy 10$ helyett 20$, akkor mi azt látnánk, hogy ha most fizetnénk elő, akkor mondjuk 6000Ft lenne a Plus csomag. De én 3000Ft-ot látok a Plus csomagra itthon (még).

Egyébként a Plus legnagyobb vívmánya szerintem(amiért ezt választanám a másikkal szemben): "HiFi Plus subscribers also contribute to our Direct Artist Payouts program, and, beginning in 2022, towards Fan-Centered Royalties. " Bármit is jelentsen majd az utóbbi. :)
A Direct Artist Payouts pedig: "Up to 10% of your subscription is directed to the artists you listen to the most."
Kérdés mit jelent az, hogy akár a 10%-át.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3493

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

denesdr írta:
2021.11.18., csüt. 00:14

Nekem (feltételezem másnak is) az áll az emailben, hogy upgradeltek a HiFi Plus csomagba, de ez nem jár extra költséggel. Ez vajon meddig marad így, amíg él az jelenlegi előfizum? Mert ugye eddig 3000 Huf volt az MQA-s csomag, most meg 20 Dodó.
Nekem kb. 7 dollár a Deezer max csomag, és kész. Évente 2 üveg jó pálinka ára. Nem mindegy :rolleyes:
Csak a Marantz! :-D

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

pali923 írta:
2021.11.17., szer. 21:57
wittao írta:
2021.11.17., szer. 17:13
Ez egy jelentos problema a Tidalnal, mert “az MQA nem kell” kijelentesek nem hallgattatnak meg. Eszik, nem eszik nem kap mast. Szoval a nagy felbontast MQA-ban kapod.
Ezen most én is elméláztam kicsit. Eddig nem is sejtettem, hogy engem is átsoroltak Hifi Plus csomagba, emailre sem emlékszem, de most rákerestem. Ennyit találtam a weblapon (https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... tion-Types) a különbségről:

HiFi - $9.99 USD a month with standard sound quality (1411 Kbps)
HiFi Plus - $19.99 USD a month with lossless High Fidelity sound quality (1411 Kbps), Master Quality audio (up to 9216 Kbps), and immersive audio - 360 Reality Audio, Dolby Atmos Music

Én Schiit dac-ot használok, mqa eleve nem játszik. Most akkor vajon érdemes-e visszalépnem? Szerintem nem fogok, azért mégis csak jó valamire a nagyobb felbontás mqa nélkül is.
Gondolom. :D

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

wittao írta:
Ez egy jelentos problema a Tidalnal, mert “az MQA nem kell” kijelentesek nem hallgattatnak meg. Eszik, nem eszik nem kap mast. Szoval a nagy felbontast MQA-ban kapod.
Ezen most én is elméláztam kicsit. Eddig nem is sejtettem, hogy engem is átsoroltak Hifi Plus csomagba, emailre sem emlékszem, de most rákerestem. Ennyit találtam a weblapon (https://support.tidal.com/hc/en-us/arti ... tion-Types) a különbségről:

HiFi - $9.99 USD a month with standard sound quality (1411 Kbps)
HiFi Plus - $19.99 USD a month with lossless High Fidelity sound quality (1411 Kbps), Master Quality audio (up to 9216 Kbps), and immersive audio - 360 Reality Audio, Dolby Atmos Music

Én Schiit dac-ot használok, mqa eleve nem játszik. Most akkor vajon érdemes-e visszalépnem? Szerintem nem fogok, azért mégis csak jó valamire a nagyobb felbontás mqa nélkül is.
Gondolom. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

A YT Music-on nincs valami mozgolódás, vagy az megmarad videódisconak?
Pont egy Google nem lép semmit?

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1653

Hozzászólás Szerző: viri »

denesdr írta:
2021.11.17., szer. 19:41
viri írta:
2021.11.17., szer. 17:23
van egy more settings opció, és azt megnyitva három lehetőség, amit ki-be lehet kapcsolni. A legfelső az exclusive mód, amit bekapcsolva sokkal látványosabb, még hangosabb is (nem biztos hogy jobb is) a legalsó pedig, (gyenge angolságommal úgy értettem,) hogy kikapcsolja az MQA-t.
Az (sem) nem kapcsolja ki az MQA-t. Ha be van kapcsolva, akkor az MQA képes hardverre (DAC) bízza a dekódolást, ha ki van kapcsolva, akkor az alkalmazás (szoftver) dekódol, ez utóbbi esetben nem kell MQA-s DAC.
Az exclusive mode pedig WASAPI használatát jelenti DirectSound (Windows keverő) helyett, magyarán semmiképp sem lesz újramintavételezve a hang.
Ah, köszönöm szépen, most már legalább értem, hogy mit állítgattam ! :smile53:
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

viri írta:
2021.11.17., szer. 17:23
van egy more settings opció, és azt megnyitva három lehetőség, amit ki-be lehet kapcsolni. A legfelső az exclusive mód, amit bekapcsolva sokkal látványosabb, még hangosabb is (nem biztos hogy jobb is) a legalsó pedig, (gyenge angolságommal úgy értettem,) hogy kikapcsolja az MQA-t.
Az (sem) nem kapcsolja ki az MQA-t. Ha be van kapcsolva, akkor az MQA képes hardverre (DAC) bízza a dekódolást, ha ki van kapcsolva, akkor az alkalmazás (szoftver) dekódol, ez utóbbi esetben nem kell MQA-s DAC.
Az exclusive mode pedig WASAPI használatát jelenti DirectSound (Windows keverő) helyett, magyarán semmiképp sem lesz újramintavételezve a hang.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Vinkler írta:
2021.11.17., szer. 18:53
Ha jól tudom, akkor a Spotify nem mp3-as kódolást használ, hanem vogg orbist.
Igaz, rosszul írtam, bocsánat! A lényeg az, hogy a Spotify szerverein tutira nincs ott minden kínált muzsika lossless formátumban.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9175

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

fapaci írta:
2021.11.17., szer. 18:04
Picabia írta:
2021.11.17., szer. 16:44
Valamint az sem tudjuk, hogy a 16/44.1 FLAC hogyan áll elő, hiszen jelenleg egyre több az olyan album ami csak MQA-ban érhető el. Ha megvan nekik az eredeti CD minőségű FLAC és azt kapja a HIFI csomag, akkor már nyomom is a downgrade gombot :) Persze az is lehet, hogy a mostani helyzethez hasonlóan az MQA állományból generálják a FLAC stream-et is.
A zenészek, kiadók csak feltöltésre jogosult disztribútoron keresztül helyezhetnek el műsort a Tidal kínálatába. Az anyagot beküldhetik WAVE, vagy FLAC formátumban, majd igény esetén kérhetik, hogy a közvetítő disztribútor végezze el az MQA kódolást és azt továbbítsa a Tidal felé. Maga a kiadó is elvégezheti a kódolást és a már kész MQA anyagot küldheti be, de azt hiszem, a többség a nyers anyagot tölti fel, nem szórakoznak a kódolással, a közvetítőre bízzák ezt. A Tidal kódolást nem végez(het). Nem tudom, de gyanítom, a Tidal szerverén egyaránt ott van a nyers és az MQA verzió is, de nyilván sakkoznak vele, melyiket teszik elérhetővé. Az új - és nem kicsi meglepetést okozó - előfizető csomagok fényében a korábbinál jelentőssebbé vált a kérdés, talán egyszer választ is kapunk rá.

A Spotify esetében éveken át népszerű lehetőség volt a kiadók számára MP3 formátumban elhelyezni az anyagokat, ezért számomra kérdéses, a stream szolgáltató hirtelen honnan jut hozzá a tömörítetlen verzióhoz. Nem lepne meg, ha ez a probléma késleltetné a Spotify lossless csomagjának megjelenését. Bízom benne, nem leszünk átvágva és nem az MP3-ból kicsomagolt anyagokat adják majd el nekünk lossless HiFi néven.

Amúgy szerintem elég nagy jelentőségű a Tidal mai bejelentése, miszerint az előfizetők közvetlen módon is támogathatják kedvenc előadóikat a HiFi Plus csomagban.
Ha jól tudom, akkor a Spotify nem mp3-as kódolást használ, hanem vogg orbist. Simán lehet, hogy az előzőből állítja elő a másodikat, erre nincs rálátásom.

Egyébként igen, nekem is a közvetlen támogatási rendszeren állt meg a szemem olvasás közben, ami jó irány, de sokat nem tudunk róla csak hangzatos marketing leírást olvashattunk. Én remélem, hogy ez fejlődni fog a jövőben, ahogy most is pozitív irányba változott a támogatási rendszer.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Picabia írta:
2021.11.17., szer. 16:44
Valamint az sem tudjuk, hogy a 16/44.1 FLAC hogyan áll elő, hiszen jelenleg egyre több az olyan album ami csak MQA-ban érhető el. Ha megvan nekik az eredeti CD minőségű FLAC és azt kapja a HIFI csomag, akkor már nyomom is a downgrade gombot :) Persze az is lehet, hogy a mostani helyzethez hasonlóan az MQA állományból generálják a FLAC stream-et is.
A zenészek, kiadók csak feltöltésre jogosult disztribútoron keresztül helyezhetnek el műsort a Tidal kínálatába. Az anyagot beküldhetik WAVE, vagy FLAC formátumban, majd igény esetén kérhetik, hogy a közvetítő disztribútor végezze el az MQA kódolást és azt továbbítsa a Tidal felé. Maga a kiadó is elvégezheti a kódolást és a már kész MQA anyagot küldheti be, de azt hiszem, a többség a nyers anyagot tölti fel, nem szórakoznak a kódolással, a közvetítőre bízzák ezt. A Tidal kódolást nem végez(het). Nem tudom, de gyanítom, a Tidal szerverén egyaránt ott van a nyers és az MQA verzió is, de nyilván sakkoznak vele, melyiket teszik elérhetővé. Az új - és nem kicsi meglepetést okozó - előfizető csomagok fényében a korábbinál jelentőssebbé vált a kérdés, talán egyszer választ is kapunk rá.

A Spotify esetében éveken át népszerű lehetőség volt a kiadók számára MP3 formátumban elhelyezni az anyagokat, ezért számomra kérdéses, a stream szolgáltató hirtelen honnan jut hozzá a tömörítetlen verzióhoz. Nem lepne meg, ha ez a probléma késleltetné a Spotify lossless csomagjának megjelenését. Bízom benne, nem leszünk átvágva és nem az MP3-ból kicsomagolt anyagokat adják majd el nekünk lossless HiFi néven.

Amúgy szerintem elég nagy jelentőségű a Tidal mai bejelentése, miszerint az előfizetők közvetlen módon is támogathatják kedvenc előadóikat a HiFi Plus csomagban.

viri
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
viri írta:
2021.11.17., szer. 16:46
wittao írta:
2021.11.17., szer. 15:45

Viszont ha jól értettem a .flac az korlátozva van 16/44.1-re. Az MQA változatok mennek csak efelé, nem?
Tehát olyat továbbra sem lehet, hogy köszi nem kérek MQA-t, de a 24/96-ot viszont szivesen hallgatnám.
Eddig a sima Master volt a 24/96 nem? Én is kaptam emailt, egyenlőre fogalmam sincs mit kezdjek vele, MQA nem kell.
Én abban a tudatban vagyok, hogy azt kikapcsoltam. A jobb alsó sarokban a hangerő ikontól jobbra van egy ikon, azt megnyitva a saját driver kiválasztásánál van egy more settings opció, és azt megnyitva három lehetőség, amit ki-be lehet kapcsolni. A legfelső az exclusive mód, amit bekapcsolva sokkal látványosabb, még hangosabb is (nem biztos hogy jobb is) a legalsó pedig, (gyenge angolságommal úgy értettem,) hogy kikapcsolja az MQA-t.
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Convergent Audio Technology SL1 sign.- PS Audio Delta 250 monoblokkok - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

viri
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
Picabia írta:
2021.11.17., szer. 15:42
Úgy tűnik a Tidal itthon is külön csomagba rakja a FLAC (HIFI) és a FLAC+MQA (HIFI Plus) szolgáltatásokat.
Engem az eddigi áron áttettek a HiFi Plus csomagba, de visszaléphetek HIFI-re féláron. Magyarországon a listaár kb. felét kérik az előfizetésért (9.99$ vs. 1499FT és 19.99$ vs. 2999FT)
Viszont ha jól értettem a .flac az korlátozva van 16/44.1-re. Az MQA változatok mennek csak efelé, nem?
Tehát olyat továbbra sem lehet, hogy köszi nem kérek MQA-t, de a 24/96-ot viszont szivesen hallgatnám.
Eddig a sima Master volt a 24/96 nem? Én is kaptam emailt, egyenlőre fogalmam sincs mit kezdjek vele, MQA nem kell.

Picabia
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 109

Hozzászólás Szerző: Picabia »

wittao írta:
Picabia írta:
2021.11.17., szer. 15:42
Úgy tűnik a Tidal itthon is külön csomagba rakja a FLAC (HIFI) és a FLAC+MQA (HIFI Plus) szolgáltatásokat.
Engem az eddigi áron áttettek a HiFi Plus csomagba, de visszaléphetek HIFI-re féláron. Magyarországon a listaár kb. felét kérik az előfizetésért (9.99$ vs. 1499FT és 19.99$ vs. 2999FT)
Pontosan. Valamint az sem tudjuk, hogy a 16/44.1 FLAC hogyan áll elő, hiszen jelenleg egyre több az olyan album ami csak MQA-ban érhető el. Ha megvan nekik az eredeti CD minőségű FLAC és azt kapja a HIFI csomag, akkor már nyomom is a downgrade gombot :) Persze az is lehet, hogy a mostani helyzethez hasonlóan az MQA állományból generálják a FLAC stream-et is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”