Marantz PM62. Tapkabelcsere, es boldog ember leszel..amig el nem kezdesz szenvedni, hogy a többi milyen lehet.
Azert tartsd meg sokaig egy ujabb megvasarlasa utan, hátha az ujat kell inkabb eladni.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Sztereó erősítők
Re: Sztereó erősitők
Köszönöm a javaslatot, utánaolvasok, körbenézek, már csak találni kell egyet, mindig az a nehezebb része.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2911
- Kapcsolat:
Marantz PM62. Tapkabelcsere, es boldog ember leszel..amig el nem kezdesz szenvedni, hogy a többi milyen lehet.
Azert tartsd meg sokaig egy ujabb megvasarlasa utan, hátha az ujat kell inkabb eladni.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
http://saboaudio.eu
Köszönöm!
Mindenképp a használt kategóriában keresgélek.
Mindenképp a használt kategóriában keresgélek.
70.000 -ért semmi sincs, legalábbis újonnan. Használtból is inkább a 20+ éves oldtimereket lehet ennyiért kapni.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Üdv,
Véleményetek szerint olyan 70.000-ig bezárólag merre érdemes nézelődni, milyen modelleket érdemes keresni?
Köszönöm.
Véleményetek szerint olyan 70.000-ig bezárólag merre érdemes nézelődni, milyen modelleket érdemes keresni?
Köszönöm.
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 912
Sziasztok!fererencz írta: ↑2021.09.14., kedd 14:01Sziasztok!
Az mozgatja most a fantáziámat, hogy érdemes lenne-e lecserélnem jelenlegi erősítőmet valami combosabbra? Nagyobb, háromutas, 4 Ohm-os hangfalra fogok valószínűleg átállni.
A jelenlegi erősítő (talán Pro-Ject Amp 7 DIY átdolgozás):
viewtopic.php?p=2571785#p2571785
Dobozok adatlapja:
Köszi!
Audiolab 8200A passzlhat hozzá? 8 Ohm-ra láttam legtöbb helyen specifikálva, de néhol 4 Ohm is szerepel...
Mennyire ajánlott az az erősítő? (A dobozaim karaktere a leírások szerint valahol a '90-es évek angol és német hangzása között van.)
Nem szotkam hibázni.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék két sztereó erősítő kapcsán? Mit érdemes róluk tudni, milyen minőséget képviselnek és milyen áron lenne érdemes megvenni őket?
NIKKO NA360
ROTEL RX830
Köszönöm
Érdeklődni szeretnék két sztereó erősítő kapcsán? Mit érdemes róluk tudni, milyen minőséget képviselnek és milyen áron lenne érdemes megvenni őket?
NIKKO NA360
ROTEL RX830
Köszönöm
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Köszönöm, János! :)béres-jános írta: ↑2021.09.15., szer. 10:08Szia!prando írta: ↑2021.09.14., kedd 21:29Szia! Hasonlít! XTZ Class-A100 D II Azt a két piros kondit cseréltem tavaly. Köszi!béres-jános írta: ↑2021.09.14., kedd 15:41
Erősítő pontos típusa? Ránézésre vincent nek tűnik! Ha jól látom ezek emitter ellenállások.
Szerintem ne bajlódj vele. Ha mindenképp cserélnéd akkor erre.https://www.hificollective.co.uk/components/mills.html
Elég nagy kalamajka van ebben az erősítőben,ezek a réz fóliák szerintem nem sokat érnek ebben a formában.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Szia!prando írta: ↑2021.09.14., kedd 21:29Szia! Hasonlít! XTZ Class-A100 D II Azt a két piros kondit cseréltem tavaly. Köszi!béres-jános írta: ↑2021.09.14., kedd 15:41Erősítő pontos típusa? Ránézésre vincent nek tűnik! Ha jól látom ezek emitter ellenállások.prando írta: ↑2021.09.14., kedd 12:15Szisztok! Van az erősítőmben 8 db ilyen kockacukor. Érdemes-e bajlódni a cseréjükkel? Pont 0,25 egyelőre nincs, nem találok, de van 0,22 és 0,27, 5 és 10W-os Jantzen MOX. Két nevenincs kondit csereltem koábban, amikről aztán kiderült Bennic gyártmányok, Jantzen Superior Z-re. A különbség meglepett (pozitív irányba). Szóval, érdemes lehet? Köszönöm szépen!!!
Szerintem ne bajlódj vele. Ha mindenképp cserélnéd akkor erre.https://www.hificollective.co.uk/components/mills.html
Elég nagy kalamajka van ebben az erősítőben,ezek a réz fóliák szerintem nem sokat érnek ebben a formában.
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
Hangsugárzó:T+A Criterion TMR 60 (mod)T+A Tal110 (Mod)
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
Kábelek:Furutech FS-Alpha hangsugárzó.Összekötő:Siltech sq28 ,Furutech FS-Alpha s22 Tápelosztó:Furutech TP 60E,Tápkábel:IsoTek optimum
- prando
- V.I.P.

Szia! Hasonlít! XTZ Class-A100 D II Azt a két piros kondit cseréltem tavaly. Köszi!béres-jános írta: ↑2021.09.14., kedd 15:41Erősítő pontos típusa? Ránézésre vincent nek tűnik! Ha jól látom ezek emitter ellenállások.prando írta: ↑2021.09.14., kedd 12:15Szisztok! Van az erősítőmben 8 db ilyen kockacukor. Érdemes-e bajlódni a cseréjükkel? Pont 0,25 egyelőre nincs, nem találok, de van 0,22 és 0,27, 5 és 10W-os Jantzen MOX. Két nevenincs kondit csereltem koábban, amikről aztán kiderült Bennic gyártmányok, Jantzen Superior Z-re. A különbség meglepett (pozitív irányba). Szóval, érdemes lehet? Köszönöm szépen!!!
- Csatolmányok
-
- IMG_20210914_212308.jpg (3.26 MiB) Megtekintve 2824 alkalommal
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- mgus
- Törzsvendég

- Értékelés: 377
Nem tudom mit hiányolsz a jelenlegi rendszeredből, remek dac,jó erősítő,jó hangfal. Hogy hozhat-e többet, lehet de sokat kellene válogatni szerintem. Talán egy végfokkal lehetne fokozni az élményeket, mivel a dac képes szabályozni a kimenetét közvetlen mehet rá egy végfok, de akkor se kell rá egy erőművet kötni. Inkább egy csöves végfokkal próbálkoznék max 50w teljesítménnyel de lehet mosfetes is.
MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
- fererencz
- Törzsvendég

Csak a dobozokhoz fűzött hozzászólások voltak idézve, de akkor jól gondoltam. :)
Ezen vacilálok, hogy ez egy kellemes hangú erősítő. Hozhat-e többet a konyhára egy nagyobb teljesítményű, alacsony impedanciát is "jobban" kezelő vas?
Nem szotkam hibázni.
- mgus
- Törzsvendég

Az erősítőre gondoltam, mivel az erősítőkről beszélgetünk, de a hangfal is érdekes lehet.
- béres-jános
- Fórumlakó

- Értékelés: 298
Erősítő pontos típusa? Ránézésre vincent nek tűnik! Ha jól látom ezek emitter ellenállások.prando írta: ↑2021.09.14., kedd 12:15Szisztok! Van az erősítőmben 8 db ilyen kockacukor. Érdemes-e bajlódni a cseréjükkel? Pont 0,25 egyelőre nincs, nem találok, de van 0,22 és 0,27, 5 és 10W-os Jantzen MOX. Két nevenincs kondit csereltem koábban, amikről aztán kiderült Bennic gyártmányok, Jantzen Superior Z-re. A különbség meglepett (pozitív irányba). Szóval, érdemes lehet? Köszönöm szépen!!!
Erősítő:Music-Hall A25.2 (mod) ,Godina audio GA15 ,Előerősítő:Audiolab 8000q (mod)Cd:Music-hall cd 35.2 (mod)
- fererencz
- Törzsvendég

Ez melyikre vonatkozik?
Az erősítőből talán ez az egy létezik a világon. A dobozokból sem sok jön szembe.
Nem szotkam hibázni.
- mgus
- Törzsvendég

Erősebbet biztos találsz, de jobb hangút nem biztos. Elég egyedi a felépítése, ritkaság, úgy is lehet fogalmazni.fererencz írta: ↑2021.09.14., kedd 14:43A környéken volt eladó. Felépítése alapján szimpatikus volt. Anyagilag nem tűnt nagy kockázatnak, hazavittem. Ahogy túlléptem a kezdeti izgalmakon, a miérthoztamhazavalamilomotmegint érzésen, azt vettem észre, hogy talán a legjobb hang, ami eddig nálam volt. Hájend dolgaim még nem voltak, de volt pár vagány "középkategóriás" dobozom.
Szia nekem a CXA81 van és Topping d70s-em, nagyon jó párosítás nagyot dob majd rajta a dac. Az XLR az valóságos szimetrikus bemenet a te erősítődön is , és igen sokkal jobban szól mint RCA-an. Ha a Toppingot kötöd majd össze az erősíttővel akkor azRCA 124db helyet 127db kapsz.Jól Érezhető hallható különbség lesz.Gergo222 írta: ↑2021.09.12., vas. 14:53Köszönöm a válaszodat, sokat segített.s4tch írta: ↑2021.09.12., vas. 11:44Tudtommal a CXA80 teljesen szimmetrikus, nem csak kényelmi funkció rajta az XLR bemenet. Cimboránál többször hallottam ezt az erősítőt, saját dac-kal, illetve szimmetrikus konverter (SMSL M500) unbalanced és balanced kimenetéről is. (Azóta van ott egy SMSL SU-9, és az már eleve csak balanced üzemmódban került bekötésre.) Az én rövid távú, egyébként hasonló benyomásaimat hagyjuk is, a tulajnak hosszú távon egyértelmű volt a szimmetrikus üzemmód hozadéka, nyitottabban, nagyobb térrel és tisztábban szólt a lánc balanced üzemmódban.Gergo222 írta: ↑2021.09.12., vas. 08:41A Cambridge Audio CXA80 erősítőnek van szimmetrikus XLR bementje elvileg!
Viszont azt nem tudom, hogy az erősítő teljes része szimmetrikus lehet -e, vagy csak van szimmetrikus bemenet rajta. Tehát az előfok és a végfok is szimmetrikus lehet? Gondolom nem.
Viszont ha nem, akkor nem érdemes XLR bementetet használni, hanem előnyösebb az RCA? Tehát ebben az esetben az XLR bemenet előnyeit nem igazán kapom meg?
Nálam a Pioneer U-05 és Primare A30.1 párosában gyakorlatilag semmilyen különbséget nem lehet hallani a Pio balanced és single ended kimenete között. Sem hangerőben, sem térben, gyakorlatilag semmiben nincs érdemi különbség, az apró nüanszokat betudom a két interconnect közötti eltérésnek. Pedig elvileg mindkettő teljesen szimmetrikus felépítésű, és a dacok esetében a szimmetrikus kimenetek jelszintje általában magasabb szokott lenni (a Pioneer úgy emlékszem, nem közölt ilyen adatot), így legalább a hangerőn kellene észlelni, hogy a Pioneer melyik kimenete szól. Vakteszten simán elbuknék. A CXA80-M500 páros viszont látványosan eltérő hangot adott a két, eltérő felépítésű bemenetről. Szerintem érdemes lehet legalább egy kipróbálás erejéig keresni a CXA80 elé egy szimmetrikus dacot.
Egy Topping D70S-re szeretnék beruházni majd, elvileg az is teljesen szimmetrikus.
Orr: Iso Tek EVO3 Polaris
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
Horgony: Nordost Blue Heaven, Iso Tek EVO3 premier, AudioQuest Rocket 33
Fedélzet: Asus PN 60
Híd: Mátrix X Spidf 2 (lvds hdmi)
Kormány: Cambridge cxa 81
Kémény: Musician Pegasus
Tat: Quadral Chromium Style 8
Ja és a negyedik dimenzió az biza a zene
- fererencz
- Törzsvendég

A környéken volt eladó. Felépítése alapján szimpatikus volt. Anyagilag nem tűnt nagy kockázatnak, hazavittem. Ahogy túlléptem a kezdeti izgalmakon, a miérthoztamhazavalamilomotmegint érzésen, azt vettem észre, hogy talán a legjobb hang, ami eddig nálam volt. Hájend dolgaim még nem voltak, de volt pár vagány "középkategóriás" dobozom.
Nem szotkam hibázni.
Milyen megfontolásból választottad ezt a kevéssé ismert BNS márkát?fererencz írta: ↑2021.09.14., kedd 14:01Sziasztok!
Az mozgatja most a fantáziámat, hogy érdemes lenne-e lecserélnem jelenlegi erősítőmet valami combosabbra? Nagyobb, háromutas, 4 Ohm-os hangfalra fogok valószínűleg átállni.
Dobozok adatlapja:
Köszi!
BARTIMEX AUDIO Honlap
- fererencz
- Törzsvendég

Sziasztok!
Dobozok adatlapja:

Köszi!
Dobozok adatlapja:

Köszi!
Nem szotkam hibázni.
- prando
- V.I.P.

Szisztok! Van az erősítőmben 8 db ilyen kockacukor. Érdemes-e bajlódni a cseréjükkel? Pont 0,25 egyelőre nincs, nem találok, de van 0,22 és 0,27, 5 és 10W-os Jantzen MOX. Két nevenincs kondit csereltem koábban, amikről aztán kiderült Bennic gyártmányok, Jantzen Superior Z-re. A különbség meglepett (pozitív irányba). Szóval, érdemes lehet? Köszönöm szépen!!!
- Csatolmányok
-
- IMG_20210913_132337~2.jpg (1.38 MiB) Megtekintve 2845 alkalommal
Tudtommal a CXA80 teljesen szimmetrikus, nem csak kényelmi funkció rajta az XLR bemenet. Cimboránál többször hallottam ezt az erősítőt, saját dac-kal, illetve szimmetrikus konverter (SMSL M500) unbalanced és balanced kimenetéről is. (Azóta van ott egy SMSL SU-9, és az már eleve csak balanced üzemmódban került bekötésre.) Az én rövid távú, egyébként hasonló benyomásaimat hagyjuk is, a tulajnak hosszú távon egyértelmű volt a szimmetrikus üzemmód hozadéka, nyitottabban, nagyobb térrel és tisztábban szólt a lánc balanced üzemmódban.Gergo222 írta: ↑2021.09.12., vas. 08:41A Cambridge Audio CXA80 erősítőnek van szimmetrikus XLR bementje elvileg!
Viszont azt nem tudom, hogy az erősítő teljes része szimmetrikus lehet -e, vagy csak van szimmetrikus bemenet rajta. Tehát az előfok és a végfok is szimmetrikus lehet? Gondolom nem.
Viszont ha nem, akkor nem érdemes XLR bementetet használni, hanem előnyösebb az RCA? Tehát ebben az esetben az XLR bemenet előnyeit nem igazán kapom meg?
Nálam a Pioneer U-05 és Primare A30.1 párosában gyakorlatilag semmilyen különbséget nem lehet hallani a Pio balanced és single ended kimenete között. Sem hangerőben, sem térben, gyakorlatilag semmiben nincs érdemi különbség, az apró nüanszokat betudom a két interconnect közötti eltérésnek. Pedig elvileg mindkettő teljesen szimmetrikus felépítésű, és a dacok esetében a szimmetrikus kimenetek jelszintje általában magasabb szokott lenni (a Pioneer úgy emlékszem, nem közölt ilyen adatot), így legalább a hangerőn kellene észlelni, hogy a Pioneer melyik kimenete szól. Vakteszten simán elbuknék. A CXA80-M500 páros viszont látványosan eltérő hangot adott a két, eltérő felépítésű bemenetről. Szerintem érdemes lehet legalább egy kipróbálás erejéig keresni a CXA80 elé egy szimmetrikus dacot.
XLR-balanced kapcsolat akkor ideális ha forrás és fogadó oldal is minél teljesebben szimmetrikus felépítésű. Ha egyik, vagy másik oldal csak valódi szimmetrikus, vagy csak kváziszimmetrikusak a végáramkörök, akkor csupán a kábel marad kevés elvi technikai előnnyel az aszimmetrikus kábelezéshez képest.Gergo222 írta: ↑2021.09.12., vas. 08:41A Cambridge Audio CXA80 erősítőnek van szimmetrikus XLR bementje elvileg!
Egyik előny az, hogy az átvitel jobb zavarérzékenységű, hosszabb kábelezést is megenged.
Másik, talán még az előbbinél is többet hozhat az, hogy a két készülék közötti jelátvitelben nincs GND kapcsolat, (árnyékolás csak egyik oldalon lekötött) tehát a jel nem függ a két készülék földelés-GND minőségétől, tisztaságától, potenciájától. A készülékek referencia GND-je mindig eltér valamelyest és egy aszimmetrikus jel-GND vezetékén GND oldalán így nem csak a jellel arányos áram-feszültségek mennek át, hanem a két készülék közötti referencia-GND kiegyenlítő áramok is.
Van még egy előnye az XLR jel kapcsolatnak, hogy az nem érzékeny az áramhurokra, ami macikkal brummogtatja a zenét.
Köszönöm! Szerintem is csodaszép, bár nem makulátlan. Bő 40 éves erősítő, vannak rajta karcok, pedig első gazdás darab. Bese Attilát hívom hétfőn, egy kontakthibát szeretnék benne javíttatni (Deoxit nem segített...), ezt leszámítva 2 nap intenzív nyúzás után nem találtam rajta érdemi fogást.
- mishow
- V.I.P.

- Értékelés: 2610
Gyönyörű darab, nekem is ez a dizájn a gyengém, ha vintage erősítőről van szó. Remélem jól működik, és szép a hangja, azért majd nézess bele egy ebben a korszakban jártas szakival
Sok örömet kívánok hozzá