Engem ennél a képen látható hangfal elhelyezéssel képest, a faltól 2x ennyire elhúzott dobozok miatt is szétszedtek itt...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Zeneszoba
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3894
Re: Zeneszoba
Csak a Marantz! :-D
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 95
A végső megoldás...
- Csatolmányok
-
- D5CF1FBA-1BD9-421F-80BB-B7BADD9B5E1F.jpeg (1.21 MiB) Megtekintve 2136 alkalommal
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9771
Huh, megnyugodtam…rTom írta: ↑2021.08.28., szomb. 16:40Félre ne érts jöhetnek a képek!Vinkler írta: ↑2021.08.28., szomb. 16:19Szvsz ez simán egy működő rendszer. A kábeleket bőven el lehet rejteni. Én a saját rendszeremnél is azon vagyok, h ne látszódjanak a kábelek, szóval nem ördögtől való. Az 5 csatornás erősítést sem írom alá, de MINDEGY.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 17:57
Akkor keressük a hibákat:
Egy Mekis nem hallgat dCs Bartókot, egy Mekis nem dobja a sarokba kivilágitatlanúl a nem használt cuccot, nincsenek kábelek, erősítés 5 csatornán de még a centert sem látom, kicsi bázis távolság, Sonusok a lukba tolva, képek bénán alacsonyan a falra felhányva, tv szint úgy se a centernek se a kötelezö bizbaszoknak a párkányon nincs hely, megvilágítás túl erős egy nappaliba, ráadásul 2db aszimetrikusan felrakva ( be is csillan), a kedvenc fotel meg a szvítszpottyban balra el a budiajtóban talán? Így hirtelen ennyi.
Nah, itt egy másik. Mindenki megnyugodhat, itt vannak kábelek.![]()
AFAE3005-B3BC-4C02-9C04-57926DCBD9E0.jpeg![]()
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Félre ne érts jöhetnek a képek!Vinkler írta: ↑2021.08.28., szomb. 16:19Szvsz ez simán egy működő rendszer. A kábeleket bőven el lehet rejteni. Én a saját rendszeremnél is azon vagyok, h ne látszódjanak a kábelek, szóval nem ördögtől való. Az 5 csatornás erősítést sem írom alá, de MINDEGY.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 17:57Akkor keressük a hibákat:
Egy Mekis nem hallgat dCs Bartókot, egy Mekis nem dobja a sarokba kivilágitatlanúl a nem használt cuccot, nincsenek kábelek, erősítés 5 csatornán de még a centert sem látom, kicsi bázis távolság, Sonusok a lukba tolva, képek bénán alacsonyan a falra felhányva, tv szint úgy se a centernek se a kötelezö bizbaszoknak a párkányon nincs hely, megvilágítás túl erős egy nappaliba, ráadásul 2db aszimetrikusan felrakva ( be is csillan), a kedvenc fotel meg a szvítszpottyban balra el a budiajtóban talán? Így hirtelen ennyi.
Nah, itt egy másik. Mindenki megnyugodhat, itt vannak kábelek.![]()
AFAE3005-B3BC-4C02-9C04-57926DCBD9E0.jpeg
De az elöbbin nyilvánvalóan a polcok voltak a fókuszban, azokat akarják eladni úgy, hogy bedörzsölik sok pénzzel. Ezért nem ég a tűz a kandallóban sem, elvonná a figyelmet.
Nah, itt egy másik. Mindenki megnyugodhat, itt vannak kábelek.
- Vinkler
- Adminisztrátor

Szvsz ez simán egy működő rendszer. A kábeleket bőven el lehet rejteni. Én a saját rendszeremnél is azon vagyok, h ne látszódjanak a kábelek, szóval nem ördögtől való. Az 5 csatornás erősítést sem írom alá, de MINDEGY.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 17:57Akkor keressük a hibákat:
Nah, itt egy másik. Mindenki megnyugodhat, itt vannak kábelek.
Az írásban, a plusz 2db szub hangsugárzó egészen speciális jelet sugároz ( inkább energiát nyel el ), speciális helyen. Ez a szokásos akusztikai passzív elnyelő rendszerekkel szemben, "aktív". Az egykori Hifi Magazin sajtószemléjében talán felbukkant ilyesmi jellegű dolog valamikor ( sarokba állítható aktív basszuscsabda ? )...rTom írta: ↑2021.08.28., szomb. 11:50...
1. A kép és az első talán kissé költői kérdés shany által alább belinkelt tanulmányból elméleti, modellezett 4 sub sugárzóval elérhető eredményeire vonatkozott.lsd.
https://vbn.aau.dk/ws/portalfiles/porta ... AC-phd.pdf
...
Inkább érdekesség....
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11293
- Kapcsolat:
A(z egykori) Hiltonban valamelyik HiFi Show-n demóztunk vele a Penna termében, akkoriban hozták be az első Danley hangsugárzókat. Nyilván van előnye, hiszen minél közelebb vagyunk a hangforráshoz, annál kevésbé dumál bele a környezet a produkcióba, ennek ellenére ez a megoldás szerintem inkább poénnak jó. A jókora hangdobozra (talán DTS10 volt) tettünk egy fotelt és abba ülve lehetett élvezni a szubbasszus hangok fiziológiai hatását, jellemzően fülig érő szájjal. Kétlem, hogy otthon bárki is így szeretne zenét hallgatni. Házimoziban el tudom képzelni, hiszen ott minden lehetséges.rTom írta: ↑2021.08.28., szomb. 11:50Arra vonatkozott ha a lehallgató térben egy megfelelően kiválasztott hallgatási pontban és közvetlen környezetében hozhat bármi előnyt ha sub forrása a közvetlen közelünkben van- mellettünk. ( Az alapok ismerete talán meg van um. körsugárzás, szükséges fázis és időkorrekciók)
Korábban talán itt a fórumon olvastam, kaef2 demózott egy rendezvényen Danley sub sugárzóra ültetett közönségnek hasonlót. Nyílván nem a testhangokat akarta ezzel szemléltetni.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Igazad van ez így zagyvaság lett. Engem frusztrál a sok betű pötyögés, így viszont csak a gondolataim végét írtam le két érthetetlen és szorosan össze nem függő mondatban.fapaci írta: ↑2021.08.28., szomb. 09:39Elolvastam párszor a kérdéseidet, de esküszöm, nem értem őket. Ha a digitális jelen akarunk tekergetni, az csak DSP-vel lehetséges. Talán célszerű lenne tisztázni, mi az a DSP? Vagy nem tudom... A szubsugárzót bárhova is tesszük a szobában, be kell állítani a paramétereit és a fülmagasságunk is mindig 100 cm körül lesz. Egyikből sem következik az "egyenletes hangnyomású térszelet".rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 22:47Ezt a szubbasszus tartományú simítást össze lehet hozni egyáltalán felsőfokú matematika, PhD és/v. DSP nélkül otthon?
A lehallgató pozíció (fotel, kanapé) mellet közvetlenül elhelyezett, sub megfelelő beállításáról ( késleltetés/fázis korrekció) hallottam már. Ekkor cc. 100 cm fülmagasság közel esik a legtöbb beltér 1/3-2/3-hoz, ami ha jól vettem le a sub tartományban egy egyenletes hangnyomású térszelet a forrásponttól számítva.
Elnézést kérek!
1. A kép és az első talán kissé költői kérdés shany által alább belinkelt tanulmányból elméleti, modellezett 4 sub sugárzóval elérhető eredményeire vonatkozott.lsd.
https://vbn.aau.dk/ws/portalfiles/porta ... AC-phd.pdf
2. Arra vonatkozott ha a lehallgató térben egy megfelelően kiválasztott hallgatási pontban és közvetlen környezetében hozhat bármi előnyt ha sub forrása a közvetlen közelünkben van- mellettünk. ( Az alapok ismerete talán meg van um. körsugárzás, szükséges fázis és időkorrekciók)
Korábban talán itt a fórumon olvastam, kaef2 demózott egy rendezvényen Danley sub sugárzóra ültetett közönségnek hasonlót. Nyílván nem a testhangokat akarta ezzel szemléltetni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Elolvastam párszor a kérdéseidet, de esküszöm, nem értem őket. Ha a digitális jelen akarunk tekergetni, az csak DSP-vel lehetséges. Talán célszerű lenne tisztázni, mi az a DSP? Vagy nem tudom... A szubsugárzót bárhova is tesszük a szobában, be kell állítani a paramétereit és a fülmagasságunk is mindig 100 cm körül lesz. Egyikből sem következik az "egyenletes hangnyomású térszelet".rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 22:47Ezt a szubbasszus tartományú simítást össze lehet hozni egyáltalán felsőfokú matematika, PhD és/v. DSP nélkül otthon?
A lehallgató pozíció (fotel, kanapé) mellet közvetlenül elhelyezett, sub megfelelő beállításáról ( késleltetés/fázis korrekció) hallottam már. Ekkor cc. 100 cm fülmagasság közel esik a legtöbb beltér 1/3-2/3-hoz, ami ha jól vettem le a sub tartományban egy egyenletes hangnyomású térszelet a forrásponttól számítva.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Ezt a szubbasszus tartományú simítást össze lehet hozni egyáltalán felsőfokú matematika, PhD és/v. DSP nélkül otthon?
Hallgat valaki így 2.1 szettet?
Hallgat valaki így 2.1 szettet?
- Csatolmányok
-
- A0131E19-26B2-418A-856C-07DD7FD917BC.png (872.06 KiB) Megtekintve 2076 alkalommal
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Az ottfelejtett cumisüveget majd el is felejtettem.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Akkor keressük a hibákat:
- Alex_Aston
- V.I.P.

A hangszóró kábeleket hiányolom, mint sok reklám fotó esetén is.cannonball írta: ↑2021.08.27., pén. 17:08Akkor meg miért nem ég tűz a kandallóban?Alex_Aston írta: ↑2021.08.27., pén. 14:38Szerintem ez csak egy hangulatkép, nem egy működő rendszer.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

supravox írta: ↑2021.08.27., pén. 17:00Egy távirányítós mennyezeti billenős tv lift megoldás lehet.fülelek írta: ↑2021.08.27., pén. 15:10Az a nyerő, ahol a hangsugárzók mögött nem sík fal van, hanem az ötszög csúcsa. De kissé nagyobb bázistávolság célszerű, valamint a hallgatási hely is előrébb megy, hogy mennyit, azt inkább mérni kellene.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 13:25Az aranymetszés szerinti pentagonális szoba alaprajz akusztikailag jó lehet ferde, félnyeregtetővel határolva?
Ha tudtok erre példát megköszönném a tapasztalatok megosztását.
Az alábbi móricka képen melyik hangfal "O", és ülő "X" pozíció adhat ideálisabb lehallgatási helyet? Már ha egyáltalán nem elvetendő ez.
Csak tv/monitor ne legyen a hangsugárzók között![]()
Ez "sajnos" nálam is így van.
Millió ok miatt.
Lehet megoldás valami le és felakasztható nemtommi ami eltakarja a tv-t?
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1330
Akkor meg miért nem ég tűz a kandallóban?Alex_Aston írta: ↑2021.08.27., pén. 14:38Szerintem ez csak egy hangulatkép, nem egy működő rendszer.
- -CB-
- Beköltözött

supravox írta: ↑2021.08.27., pén. 17:00Nem kell túllihegni. Én néha letakarom egy pokróccal, de nem hallok különbséget. mondjuk nem merőleges az az oldalfalakra a képernyő.fülelek írta: ↑2021.08.27., pén. 15:10Az a nyerő, ahol a hangsugárzók mögött nem sík fal van, hanem az ötszög csúcsa. De kissé nagyobb bázistávolság célszerű, valamint a hallgatási hely is előrébb megy, hogy mennyit, azt inkább mérni kellene.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 13:25Az aranymetszés szerinti pentagonális szoba alaprajz akusztikailag jó lehet ferde, félnyeregtetővel határolva?
Az alábbi móricka képen melyik hangfal "O", és ülő "X" pozíció adhat ideálisabb lehallgatási helyet? Már ha egyáltalán nem elvetendő ez.
Millió ok miatt.
fülelek írta: ↑2021.08.27., pén. 15:10Az a nyerő, ahol a hangsugárzók mögött nem sík fal van, hanem az ötszög csúcsa. De kissé nagyobb bázistávolság célszerű, valamint a hallgatási hely is előrébb megy, hogy mennyit, azt inkább mérni kellene.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 13:25Az aranymetszés szerinti pentagonális szoba alaprajz akusztikailag jó lehet ferde, félnyeregtetővel határolva?
Millió ok miatt.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5309
Az a nyerő, ahol a hangsugárzók mögött nem sík fal van, hanem az ötszög csúcsa. De kissé nagyobb bázistávolság célszerű, valamint a hallgatási hely is előrébb megy, hogy mennyit, azt inkább mérni kellene.rTom írta: ↑2021.08.27., pén. 13:25Az aranymetszés szerinti pentagonális szoba alaprajz akusztikailag jó lehet ferde, félnyeregtetővel határolva?
Csak tv/monitor ne legyen a hangsugárzók között
Nyolcszögletű szobában már hallgattam hifit, kellemes volt, az ötszög is jó alakzat, ilyenkor előnyös, sőt szinte kötelező, hogy a mennyezet síkja ne legyen párhuzamos a padlóval.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Vinkler
- Adminisztrátor

Mostanában a net tele van ilyesfajta setupokkal.
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

Az aranymetszés szerinti pentagonális szoba alaprajz akusztikailag jó lehet ferde, félnyeregtetővel határolva?
- Csatolmányok
-
- AEB2B14B-30B8-40F2-927B-4CB534B0230C.png (117.11 KiB) Megtekintve 1986 alkalommal
-
- 999FCFE9-D1D9-4EA9-B2B5-E3C3876898D2.jpeg (11 KiB) Megtekintve 1986 alkalommal
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Igen.
https://www.spani.hu/ftermek/31871/csus ... 0x5000/210
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ilyen gumiszőnyeg is jó lehet? Nem a tökéletest keresem. Ha valamit számít, nekem már sz is jó. Kell más szőnyeg alá is más szobában, hogy ne mozogjunk. Akkor kössük össze a kellemest a hasznossal.fapaci írta: ↑2021.08.26., csüt. 19:46Alex kapott néhány tanácsot tőlem. Hogy ezekből mit fogad meg, rajta áll. Nem hitegettem azzal, hogy az adott elrendezéssel és a szoba összes fukciójának megtartásával valaha is tökéletes hangzást kap. De szavaiból azt vettem ki, nem is erre törekszik, így van esélye az elégedettségre, pláne ha nem önt olajat az itteni tűzre.
https://www.spani.hu/ftermek/31871/csus ... 0x5000/210
- -CB-
- Beköltözött

Van most nálam egy körsugárzó. Na az felrúg minden szabályt, ami eddig egy hagyományosnál jó eredményt hozott...
Mennyezetre is kerülnek kerek panelek, annak a színét nézegetjük a feleségemmel, hogy milyen legyen, és akkor az is indulhat gyártásba.
Sarok asztalt tegnap raktam össze épp. Mellé az elválaszató panelt ma, vagy holnap megveszem.
Könyvespolc a sarokba, a kanapé másik oldalára kb. 2 hét múlva lesz meg. Szóval haladunk, ha lassan is.
Szőnyeg még nem tudom, milyenre lesz cserélve, de ott semmiben sem az akusztika lesz a döntő, hanem az, hogy vékony legyen a feleségem poratka allergiája miatt. De méretre nagyobb lesz, mint a mostani. Viszont akkor lehet, megy alá gumilap, bár nem tudom, az mennyire szép a szőnyeg alatt.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Akusztikus kanapé mögötti paneleket megrendeltem, csak a nagy felbontású képet várom hozzá, ami rá lesz nyomtatva.fapaci írta: ↑2021.08.26., csüt. 19:46Alex kapott néhány tanácsot tőlem. Hogy ezekből mit fogad meg, rajta áll. Nem hitegettem azzal, hogy az adott elrendezéssel és a szoba összes fukciójának megtartásával valaha is tökéletes hangzást kap. De szavaiból azt vettem ki, nem is erre törekszik, így van esélye az elégedettségre, pláne ha nem önt olajat az itteni tűzre.
Mennyezetre is kerülnek kerek panelek, annak a színét nézegetjük a feleségemmel, hogy milyen legyen, és akkor az is indulhat gyártásba.
Sarok asztalt tegnap raktam össze épp. Mellé az elválaszató panelt ma, vagy holnap megveszem.
Könyvespolc a sarokba, a kanapé másik oldalára kb. 2 hét múlva lesz meg. Szóval haladunk, ha lassan is.
Szőnyeg még nem tudom, milyenre lesz cserélve, de ott semmiben sem az akusztika lesz a döntő, hanem az, hogy vékony legyen a feleségem poratka allergiája miatt. De méretre nagyobb lesz, mint a mostani. Viszont akkor lehet, megy alá gumilap, bár nem tudom, az mennyire szép a szőnyeg alatt.