Mindent élőben kell felpróbalni!
Eddig 10-ből 8x nem azt az órát vettem meg, amit neten kinéztem…

Mindent élőben kell felpróbalni!

Köszi, javítottam.tonee73 írta: ↑2021.10.18., hétf. 20:06Mindkét link ugyanoda mutat.Vinkler írta: ↑2021.10.18., hétf. 19:06
Mondjuk egy ORIENT STAR 50 DIVER LIMITED EDITION RE-AU0304L00B
https://www.tutuora.hu/orient/re-au0304l00b.html
Esetleg egy Skeleton: ORIENT STAR 50 MODERN OPEN HEART RE-AV0004N00B

Mindkét link ugyanoda mutat.Vinkler írta: ↑2021.10.18., hétf. 19:06
Mondjuk egy ORIENT STAR 50 DIVER LIMITED EDITION RE-AU0304L00B
Esetleg egy Skeleton: ORIENT STAR 50 MODERN OPEN HEART RE-AV0004N00B

Én úgy tudom, hogy az Orientekbe saját werk kerül.Aszpirin írta: ↑2021.10.18., hétf. 17:01A fiatal az 20 éves a "butik" márka lekicsinylő jelző már nem állja meg a helyét szvsz, és elég komoly reputációja van már. A "saját werk" érdekes kérdés, a méregdrága Breitlingeknek, IWC-knek, Longines-eknek stb ugyanúgy nincs saját werkjük, szóval azok is butik márkák? Ma az óragyártás nagyon kevés kivétellel óratokozást jelent, a werkeket néhány nagyobb gyár gyártja mindenkinek. Ebben a Steinhartban a werk jól bevált 2824-2 (Elaboré minőségi fokozatban), szerintem jobb, mint akármelyik Orient-é vagy akár a hasonló árú Seiko 5-é, tök mindegy, hogy saját vagy sem :), egyébként - mint mondtam van saját design-ja is, csak az kissé drágább. Én nagyon szemezek egy olyannal, már kis ideje. Én nem hiszem, hogy egy Orient többet nyújtana, róól nem is beszélve, hogy ezeknek a búvár-Orienteknek, amiket itt láttam, sem annyire "saját" a designjuk, na :)violin írta: ↑2021.10.18., hétf. 14:30Semmiképpen sem beszélek le vagy rá az Orient-re senkit... de ez a Steinhart tényleg egy fiatal "butik" márka. Se saját werk, se saját design...![]()
Ennyi erővel akár ajánlhatjuk a Boldr-t is...![]()
https://www.boldrsupply.co/
De ha valakinek mindenképp Orient kell, hát oké.
(ja, már írtam párszpr, van egy órám 2824-2-essel, szakszerű kalibráció után pontosabb volt (-3 másodperc per nap), mint a pontosan ötször annyiba kerülő L670-es (Valjoux 7750) werkkel szerelt Longines kronográf. Bár igaz a pontosság ezeknél az óráknál nem fő szempont, de talán azért nem egészen mindegy)

A fiatal az 20 éves a "butik" márka lekicsinylő jelző már nem állja meg a helyét szvsz, és elég komoly reputációja van már. A "saját werk" érdekes kérdés, a méregdrága Breitlingeknek, IWC-knek, Longines-eknek stb ugyanúgy nincs saját werkjük, szóval azok is butik márkák? Ma az óragyártás nagyon kevés kivétellel óratokozást jelent, a werkeket néhány nagyobb gyár gyártja mindenkinek. Ebben a Steinhartban a werk jól bevált 2824-2 (Elaboré minőségi fokozatban), szerintem jobb, mint akármelyik Orient-é vagy akár a hasonló árú Seiko 5-é, tök mindegy, hogy saját vagy sem :), egyébként - mint mondtam van saját design-ja is, csak az kissé drágább. Én nagyon szemezek egy olyannal, már kis ideje. Én nem hiszem, hogy egy Orient többet nyújtana, róól nem is beszélve, hogy ezeknek a búvár-Orienteknek, amiket itt láttam, sem annyire "saját" a designjuk, na :)violin írta: ↑2021.10.18., hétf. 14:30Semmiképpen sem beszélek le vagy rá az Orient-re senkit... de ez a Steinhart tényleg egy fiatal "butik" márka. Se saját werk, se saját design...![]()
Ennyi erővel akár ajánlhatjuk a Boldr-t is...![]()
https://www.boldrsupply.co/

Azért ha 100-150-et áldoznál rá, én a helyedben elgondolkodnék egy Steinharton, ha a Submariner-stílust (búvárórák) szereted.

Kék vagy fekete, rovátkolt vagy körös, teljesen szubjektív dolgok, amikben senki tanácsára ne hallgass szerintem, mert Neked kell tetsszen.kimber írta: ↑2021.10.18., hétf. 10:36Még nem döntöttem el, hogy fekete, vagy kék számlapja legyen, ezt majd azután, ha láttam a kezemen, hogy melyik milyen.
Másik dilemmám, hogy kör, vagy rovátkolt legyen a számlap. A körös RAY jobban tetszik, mint a rovátkolt MAKO III dizájn, csak sajna pont a RAY, amiben nem zafir, hanem csak kristály üveg van. Most zafír üvegeset vegyek, ami kevésbé tetszik, vagy kristály üvegeset, ami jobban tetszik? :)

Szia!kimber írta: ↑2021.10.18., hétf. 10:36Sziasztok!
Januárban töltöm az 50-et, és elhatároztam, hogy meglepem magam egy szép, ár/érték arányban is jó Orient automatával.
Nézegettem a Seiko órákat is, de azok szerintem túl vannak árazva a hasonló tudású Orientekhez képest, ráadásul azokban sincs a 100-150.000,-es kategóriában zafir üveg. (Samurai sorozat ami tetszik)

És ez nem változott. Brutál pontos, már-már hihetetlen kategória! Mindegy, azért örülök neki. A lünetta felületkezelése nem a legkeményebb, pici affér búvárkodás közben egy mészkővel és sajnos meg is látszik rajta, de ettől eltekintve nem találok fogást rajta. Arról nem beszélek, hogy a több kalapácsos lünetta forgatása mennyivel határozottabb és precízebb, mint egy olcsóbb seikonál.
Mondtam, hogy a 7S26-hoz képest atomóra

Az enyém még nem húzható kézzel...
Ebben is az Orient f6922 van mint a Kamasuban. Kb 30 fordulat után éri el a teljes járástartalékot. Van benne túlhúzás elleni védelem (én csak párat szoktam ráhúzni amikor felveszem, úgyis automata.)

Tényleg szuper! Kitűnő színösszeállítás!

Vacilláltam a bordó/fekete és a kék/narancs között, de végül a második mellett döntöttem. Ha nálam lesz, teszek fel saját képet. Szeretnék hozzá egy kék bőrszíjat narancs varrással.Acme írta: ↑2021.07.29., csüt. 15:16Szerintem jó az irány!Vinkler írta: ↑2021.07.28., szer. 22:25Apropó nyaralás!
Kinéztem egy automata divert nyaraláshoz. És igen, megkövetem aszpirint, tudom, hogy azt mondtam, hogy Orientet nem vennék, de ez most az. Mako II XL. A belépő Seiko-k árai léggé elszálltak és bocs minden SKX rajongótól, de nekem az valahogy sosem adta, ráadásul a modokkal totál elcsépelték.
Meglátjuk, h mi lesz a végkifejlet, folyt köv.
![]()
![]()
A Mako II XL elképesztő ár-érték arányt képvisel. Melyik színre esett a választásod?
Nekem egy Mako 3 Kamasu-m van, azt is jó szívvel ajánlom. Az SKX-hez képest egy atomóra, napi pár mp eltéréssel. (Limitált kiadás, így lehet hogy több figyelmet fordítottak rá, vagy csak simán mázli).
Ilyen jópofa a számlapja:
PS: az SKX-ért a mostani árakon nehéz is lelkesedni, akkor már inkább egy Teki![]()
Szerintem jó az irány!Vinkler írta: ↑2021.07.28., szer. 22:25Apropó nyaralás!
Kinéztem egy automata divert nyaraláshoz. És igen, megkövetem aszpirint, tudom, hogy azt mondtam, hogy Orientet nem vennék, de ez most az. Mako II XL. A belépő Seiko-k árai léggé elszálltak és bocs minden SKX rajongótól, de nekem az valahogy sosem adta, ráadásul a modokkal totál elcsépelték.
Meglátjuk, h mi lesz a végkifejlet, folyt köv.
![]()

Nekem az Orient eléggé hőmérséklet függő..... volt időszak,amikor +/- 10 másodpercen belül volt. Átlagban inkább +/- 30 az eltérés....
Nem, ez gyári állapot. Simán be lehetne állítani (akár még én is meg tudom tenni) de a vízállóság miatt akkor nyomáspróbázni kellene. Nekem nyaraláskor belefér ennyi eltérés, máskor meg úgyse ezt hordomAszpirin írta: ↑2021.07.28., szer. 18:19Kalibráltattad és azután 20mp? (ebben az árkategóriában nagyjából tuti, hopgy gyárilag nem kalibrálják).
Nálam egy mezei ETA 2824-2 és egy L674.3 (gyakorlatilag Valjoux 7750 Longines-változat) is mínusz 20 mp körüli pontossággal indított gyárilag, a kalibrációval mindkettőnél el lehetett érni mínusz 4mp-et, ami a 2824-2-esnél nem is kicsit meglepett (az ugye egy olcsó tucatwerk). Tudom, más az ETA/Valjoux és a Seikjo, de gondolom az utóbbit is lehet kelibráltatni...

Kalibráltattad és azután 20mp? (ebben az árkategóriában nagyjából tuti, hopgy gyárilag nem kalibrálják).