Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- vt05
- Lefelé a lejtőn
- Értékelés: 39
Re: Hálózati audio lejátszók
Azért a vezeték mindig stabilabb, szerintem megér egy próbát, még “hosszabbítóként” is ideiglenesen. Legfeljebb nem jön be, de legalább egy hiba kizárható 
Ahogy elindítottam gyakorlatilag adta a korábbi beállításokat és az Aries is már benne volt. Látom a zenéimet amik a beszerelt ssd-n vannak, de egyből nyomott egy infót, hogy a Tidal bejelentkezéssel valami gond van. No, akkor újra bejelentkezem. Most itt szopat, mert nem akarja befogadni. Nem is találom, hogy hol lehet ezt az appot gyári visszaállítani.
A router oldali dologra csak annyit tudok mondani, hogy hipernet van itthon. Szóval rádughatom kábellel a hálózatra, de a sor elején nincs vezeték a szolgáltató részéről. Meg én amúgy sokféle hifi hókuszpókuszban nem hiszek...
- ViXi78
- Nincs visszaút
- Értékelés: 56
Most ez a Lumin app tesz tönkre!

Ahogy elindítottam gyakorlatilag adta a korábbi beállításokat és az Aries is már benne volt. Látom a zenéimet amik a beszerelt ssd-n vannak, de egyből nyomott egy infót, hogy a Tidal bejelentkezéssel valami gond van. No, akkor újra bejelentkezem. Most itt szopat, mert nem akarja befogadni. Nem is találom, hogy hol lehet ezt az appot gyári visszaállítani.

A router oldali dologra csak annyit tudok mondani, hogy hipernet van itthon. Szóval rádughatom kábellel a hálózatra, de a sor elején nincs vezeték a szolgáltató részéről. Meg én amúgy sokféle hifi hókuszpókuszban nem hiszek...
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
- vt05
- Lefelé a lejtőn
Ja, azt nem mondtam, hogy KIZÁRÓLAG vezetékes kapcsolatban használtam, a Wi-Fi miősíthetetlenül gyengébben szólt, akárhányszor próbálkoztam vele, pedig már akkor is Synology routert használtam.
Most letöltöttem újra. Próbálkozom ezzel is.
Budapest XIII. kerület
- ViXi78
- Nincs visszaút
Köszi! A Lumin appot már korábban használtam én is. Hirtelen nincs meg, hogy miért álltam vissza az LDS-re.

Most letöltöttem újra. Próbálkozom ezzel is.
Budapest XIII. kerület
- vt05
- Lefelé a lejtőn
Nekem is volt, hogy nem találta az Ariest ( kettő Femto-s is volt egyszerre ), de az alapbeállítások után én csak a Lumin applikációját használtam, ami nekem sokkal jobban tetszett. Egyébként merre laksz?
Érdekes ma az első húzása után semmi baj sincs.
- ViXi78
- Nincs visszaút
Majd holnap csinálok egy új párosítást az LDS-sel is hátha az megoldja majd a problémát.
Érdekes ma az első húzása után semmi baj sincs.
Valamilyen hálózati problémád lehet, mert nekem nincs ilyen problémám az LDS-sel.
Igen én is gondoltam a szoftver ellenőrzésre, de szerintem az nem tart 5-10 vagy akár 30 percig, mert ha nem kezdem el piszkálni akkor bizony volt 30 perc is. A példa az a mai szitu volt, de nem minden hideg indítás ilyen. Hétvégén nincs áramtalanítva és mondjuk vasárnap délután hallgatnék valamit, de sima felébresztés után benyomja az unalmast. Törném össze...
Most úgyis kell foglalkoznom egy routerrel és majd arra beállítom csak az Aries-t meg a jájfónt. Meglátom mit produkál.
- ViXi78
- Nincs visszaút
Köszi! A Bubble DS androidra van ha jól láttam. Sajna az nekem nem fog menni.
Igen én is gondoltam a szoftver ellenőrzésre, de szerintem az nem tart 5-10 vagy akár 30 percig, mert ha nem kezdem el piszkálni akkor bizony volt 30 perc is. A példa az a mai szitu volt, de nem minden hideg indítás ilyen. Hétvégén nincs áramtalanítva és mondjuk vasárnap délután hallgatnék valamit, de sima felébresztés után benyomja az unalmast. Törném össze...
Most úgyis kell foglalkoznom egy routerrel és majd arra beállítom csak az Aries-t meg a jájfónt. Meglátom mit produkál.

- tomrider
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
Áramtalanítás után, bekapcsoláskor mindig ellenőrzi a szoftver frisseségét, talan ez lehet a hiba. Én sosem kapcsolom ki...
Használom én is néha a Lightning DS-t, de 90%ban Bubble DS-t használok, nekem jobban tetszik, és 1500Ft a reklámmentes verzió.
Auralic Aries LE - Beresford TC7510 - Nuforce IA7 V3 - Magneplanar MG12
- ViXi78
- Nincs visszaút
Segítségre volna szükségem Auralic Aries Minivel kapcsolatban. A gyári Lightning DS appot használom. Ez kezdetek óta döcögős, de elvagyok vele. Mostanában viszont valami nem stimmel. Mintha összeakadna a hálózaton valami. Pl.: a mai szitu.
Most bekapcsoltam a córeszt. Minden indul frankón. Megyek a Tidalra, indítok valami zenét és viszonylag rövid idő múlva meg szakad az iphone és az Aries között a kapcsolat. Az Aries megy, teszi, amit kell. Az elején lévő fizikai gombokra reagál. Nekem hangerő le-fel és Play/pause van beállítva. Viszont, ha telón kilövöm az appot és újra indítom már nem látja a Minit. Közben teszek veszek a MacBook-on és ilyenkor mintha lassabban töltenének be az oldalak. IP címen keresztül is elérhető az Aries beállítási szinten, de ilyenkor ott sem tudok belépni. Wifi hálózatot használok itthon. Gyakorlatilag semmi sincs kábellel a routerre kötve. Ilyenkor nekiállok mindent (Aries, iPhone, Macbook) újraindítok és egyszer csak jó lesz. Ha beáll akkor meg teljesen jól működik az appon keresztül 0-24-be.*
Mi lehet a gond? Amikor nem hallgatok zenét és nem vagyok otthon, akkor áramtalanítok amit lehet, a hifit is! Hátha ez is infó.
A router egy Asus RT-AC68U és ennek a wifi beállításait már átnéztem, frissítettem a csatornát. Mondom, régebben nem volt semmi probléma csak amennyit alapból szarakodott a Lighning DS. Az app friss és az Aries is frissül asszem automatikusan is ráadásul. Érdekes még, hogy közben más eszközök is mennek, de csak, amik eddig is voltak és a párom is netezik, de sosem mondja, hogy valami gáz lenne.
*Közben észhez tért(kb. 8-10 perc) minden és lehet újra vezérelni a cuccot, mert az appot úgy hagytam elindítva eszköz nélkül...
Kicsit láma vagyok a hálózatos dolgokhoz és valamilyen egyszerűen beállítható progi kellene. Nem tudom, hogy Mac-re amúgy milyen szoftverek lennének, amiket érdemes kipróbálni vagy használni?
A nagynevűeket természetesen már próbáltam, de nem érzem úgy, hogy ezekért szeretnék fizetni. A Roon az tetszik és érdekes módon nem produkált sosem ilyen elérési hibát, de jelenleg ezért sem szeretnék fizetni. Most más projektek futnak a pénztárcából. Ezt csak azért írtam, mert tuti az első hozzászóló Roon-t vagy Audirvana-t fog írni.
Természetesen valamilyen olcsóbb progi belefér a keretbe.
*...és azóta is megy minden rendesen. Mintha valamilyen protokoll futna le indítás után a háttérben és addig van ez. De miez?
Most bekapcsoltam a córeszt. Minden indul frankón. Megyek a Tidalra, indítok valami zenét és viszonylag rövid idő múlva meg szakad az iphone és az Aries között a kapcsolat. Az Aries megy, teszi, amit kell. Az elején lévő fizikai gombokra reagál. Nekem hangerő le-fel és Play/pause van beállítva. Viszont, ha telón kilövöm az appot és újra indítom már nem látja a Minit. Közben teszek veszek a MacBook-on és ilyenkor mintha lassabban töltenének be az oldalak. IP címen keresztül is elérhető az Aries beállítási szinten, de ilyenkor ott sem tudok belépni. Wifi hálózatot használok itthon. Gyakorlatilag semmi sincs kábellel a routerre kötve. Ilyenkor nekiállok mindent (Aries, iPhone, Macbook) újraindítok és egyszer csak jó lesz. Ha beáll akkor meg teljesen jól működik az appon keresztül 0-24-be.*
Mi lehet a gond? Amikor nem hallgatok zenét és nem vagyok otthon, akkor áramtalanítok amit lehet, a hifit is! Hátha ez is infó.
A router egy Asus RT-AC68U és ennek a wifi beállításait már átnéztem, frissítettem a csatornát. Mondom, régebben nem volt semmi probléma csak amennyit alapból szarakodott a Lighning DS. Az app friss és az Aries is frissül asszem automatikusan is ráadásul. Érdekes még, hogy közben más eszközök is mennek, de csak, amik eddig is voltak és a párom is netezik, de sosem mondja, hogy valami gáz lenne.
*Közben észhez tért(kb. 8-10 perc) minden és lehet újra vezérelni a cuccot, mert az appot úgy hagytam elindítva eszköz nélkül...

Kicsit láma vagyok a hálózatos dolgokhoz és valamilyen egyszerűen beállítható progi kellene. Nem tudom, hogy Mac-re amúgy milyen szoftverek lennének, amiket érdemes kipróbálni vagy használni?
A nagynevűeket természetesen már próbáltam, de nem érzem úgy, hogy ezekért szeretnék fizetni. A Roon az tetszik és érdekes módon nem produkált sosem ilyen elérési hibát, de jelenleg ezért sem szeretnék fizetni. Most más projektek futnak a pénztárcából. Ezt csak azért írtam, mert tuti az első hozzászóló Roon-t vagy Audirvana-t fog írni.
Természetesen valamilyen olcsóbb progi belefér a keretbe.
*...és azóta is megy minden rendesen. Mintha valamilyen protokoll futna le indítás után a háttérben és addig van ez. De miez?

Sziasztok,
Szeretnék venni egy hálózati lejátszót egyben, vagy futómű+DAC -ként megbontva, és ehhez kérnék segítséget
Van egy Oppo DBP-95-öm, aminek szeretem a hangját, és ilyet keresek a hálózati lejátszóban is.
Van ötletetek?
Szeretnék venni egy hálózati lejátszót egyben, vagy futómű+DAC -ként megbontva, és ehhez kérnék segítséget
Van egy Oppo DBP-95-öm, aminek szeretem a hangját, és ilyet keresek a hálózati lejátszóban is.
Van ötletetek?
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
A RopieeeXL tudja aHQPlayert is, ha az fontosvlaca írta: ↑2021.05.11., kedd 08:17Hi!attila12345 írta: ↑2021.05.11., kedd 07:42Segítségeteket kérném! Egy allo digione signature vennék, pi3-pi4? shanti tápegységgel. A kérdésem hogy tidal, qobuz stb. halgatnék és roon képes legyen, többfajta operációs rendszer van hozzá pl. diet pi, volumio... melyik jó ehhez? Melyik összeállítást javasoljátok?
Roon-hoz Ropieee:![]()
https://ropieee.org

Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- zenta
- Nincs visszaút
- Értékelés: 105
A DietPi is alapból tudja a Roon-t.vlaca írta: ↑2021.05.11., kedd 08:17Hi!attila12345 írta: ↑2021.05.11., kedd 07:42Segítségeteket kérném! Egy allo digione signature vennék, pi3-pi4? shanti tápegységgel. A kérdésem hogy tidal, qobuz stb. halgatnék és roon képes legyen, többfajta operációs rendszer van hozzá pl. diet pi, volumio... melyik jó ehhez? Melyik összeállítást javasoljátok?
Roon-hoz Ropieee:![]()
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Hi!attila12345 írta: ↑2021.05.11., kedd 07:42Segítségeteket kérném! Egy allo digione signature vennék, pi3-pi4? shanti tápegységgel. A kérdésem hogy tidal, qobuz stb. halgatnék és roon képes legyen, többfajta operációs rendszer van hozzá pl. diet pi, volumio... melyik jó ehhez? Melyik összeállítást javasoljátok?
Roon-hoz Ropieee:

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
- attila12345
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 37
Segítségeteket kérném! Egy allo digione signature vennék, pi3-pi4? shanti tápegységgel. A kérdésem hogy tidal, qobuz stb. halgatnék és roon képes legyen, többfajta operációs rendszer van hozzá pl. diet pi, volumio... melyik jó ehhez? Melyik összeállítást javasoljátok?
- zenta
- Nincs visszaút
- Értékelés: 105
Igen, látni fogja. Feltéve, hogy az RPi-n a megfelelő Roon-bridge szoftver van telepítve. Pl. RoPieee - nálam remekül működik.suminator968 írta: ↑2021.05.08., szomb. 21:43Úgy tűnik, próbára érkezik egy Allo digione signature kártyás Pi.suminator968 írta: ↑2021.04.30., pén. 11:10Úgy néz ki, benevezek egy ilyenbe :)
IAN CANADA FIFOPI Q3, és TRANSPORTPI párosra.
Valaki használ ilyen, vagy hasonló streamert Roon végpontként?
Jól gondolom, hogy ha a hálózaton van a Pi is, akkor a Roon Core látni fogja, mint kiválasztható audio eszközt?
Vagy ettől azért trükkösebb?
Rega P6/Goldring 1042, Heed Obelisk DT, cirrus7 ROCK szerver, sMS-200 NEO, Border Patrol SE DAC, diy ACP+, diy Pass ACA dual mono, diy szélessávú/Markaudio
- suminator968
- V.I.P.
Úgy tűnik, próbára érkezik egy Allo digione signature kártyás Pi.suminator968 írta: ↑2021.04.30., pén. 11:10Úgy néz ki, benevezek egy ilyenbe :)
Valaki használ ilyen, vagy hasonló streamert Roon végpontként?
Jól gondolom, hogy ha a hálózaton van a Pi is, akkor a Roon Core látni fogja, mint kiválasztható audio eszközt?
Vagy ettől azért trükkösebb?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
- nagyatt
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 55
Audia Flight FL3S
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
Dynaudio Contour 20i + Stand 20
Lindemann Musicbook:Source
Hid D5 Speaker, D6 IC, D3,D2 Power
- suminator968
- V.I.P.
Igen, a lépcsőzetesség nekem is szimpi.Mathias írta: ↑2021.04.30., pén. 18:08Nincs, csak én is szemeztem velük. De végül inkább Allo irányba mentem el, mert IAN-nél nagyon bele lehet menni, hogy akkor még a ReclockPI, meg jó óra, meg akkor táp oldalon az UcCondicioner, meg, meg, meg... Így inkább rövidre zártam
a kérdést az Alloval. De ha ultimate megoldás a cél, akkor IAN alkalmasabb, jobb alap ennek megvalósítására.
Egyenlőre a két kártya a cél, full akkus táppal.
Roon végpontra keresek streamert, így került képbe nálam. Audio Pc usb-ről váltanék hálózatos megoldásra, s/pdif kijárattal.
Nincs, csak én is szemeztem velük. De végül inkább Allo irányba mentem el, mert IAN-nél nagyon bele lehet menni, hogy akkor még a ReclockPI, meg jó óra, meg akkor táp oldalon az UcCondicioner, meg, meg, meg... Így inkább rövidre zártam
a kérdést az Alloval. De ha ultimate megoldás a cél, akkor IAN alkalmasabb, jobb alap ennek megvalósítására.
- suminator968
- V.I.P.
Olvastam én isMathias írta: ↑2021.04.30., pén. 16:01Akkor lehet majd játszani óra cserével, illetve van már/lesz hamarosan RelockPi panelje is IAN Canada-nak, ami a FIFOPi mögött még javítja a jel minőségét.suminator968 írta: ↑2021.04.30., pén. 11:10Úgy néz ki, benevezek egy ilyenbe :)

Van esetleg tapasztalatod IAN termékeivel?
Akkor lehet majd játszani óra cserével, illetve van már/lesz hamarosan RelockPi panelje is IAN Canada-nak, ami a FIFOPi mögött még javítja a jel minőségét.suminator968 írta: ↑2021.04.30., pén. 11:10Úgy néz ki, benevezek egy ilyenbe :)
- suminator968
- V.I.P.
Úgy néz ki, benevezek egy ilyenbe :)
- Csatolmányok
-
- 0CC36F70-8346-4E2D-89CE-523D971B3CF9.jpeg (337.26 KiB) Megtekintve 2874 alkalommal
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>